BSE je napisao:
evo konacno su me ubacili u ovaj jedinstveni sistem, sad imam 42 ili 43 kanala
jedino sto mi jos fali ntv 101 sa njihove liste
ostaje mi jedino nejasno zasto mi na Nacional Geographic ocitava postojanje TTX-a, a nista nema kad ga ukljucim
i btw sad mi na dosta kanala koji su bili mono stoji dual-T, moze li mi neko reci sta je to ?
@drug mozda bi bilo najbolje da njih kontaktiras posto su stvarno cudni po pitanju izbora i postavljanja kanala
To je stari sistem koji su nekad koristile njemačke zemaljske tv stanice, a sad je gotovo potpuno zaboravljen, a kladim se da kod tebe na kablovskoj niti nema funkciju. Ako je recimo u pitanju neki njemački kanal, koji pušta recimo film na engleskom jeziku, zvuk se daje u mono formatu, s tim da tipkom dual I-II (koju sigurno imaš na daljinskom) biraš lijevi ili desni kanal, a jedan je njemački jezik, drugi je engleski.
Kod nas u Gradišci je to koristilo nekad dok su, prije sportkluba, davali njemački Eurosport pa je jedan kanal bio njemački, a drugi engleski jezik.
Elta nije jedina, na mojoj kablovskoj se takođe stalno igraju sa kanalima iz total tv ponude. Iako zvanično imamo samo Sportklub i B92, često ih mijenjaju u RTS1, RTS2, Avalu, pa čak i Kopernikus nekad. Čemu to - ne znam (osim naravno kad su prikazivali doček Đokovića, ali to je bilo i na satelitskom RTS-u, pa opet ne vidim razlog da bez veze diraju b92., ili neke druge sportske događaje).