banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Avg 2025, 19:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 30 Mar 2012, 22:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2011, 23:46
Зна ли ико који је то ресивер што га нуде као гратис.. И које је марке тај HD ресивер што имају у понуди за 135 КМ :D

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 22:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
sinip je napisao:
Значи, узмем "кард шеринг" плаћам 10КМ, и гледам више програма него што их м:тел и Елта имају заједно, чак и кад би дупле канале рачунали као различите. :) Тако да, све је то релативно, драги мој Ајнштајне...

A ako ukrades novog Golfa, umjesto da ga kupis, ustedis skoro 50 milja. To je posa :D

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 22:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Не видим проблем, ја сам тог Голфа фино платио, ма колико јефтино то било. Горе је кад украдем Голфа па онда наплаћујем рентирање истог. :) А Елта то радила ономад.

(Објашњење за оне са јефтинијим улазницама)
Неко легално купи неколико картица за дигиталне САТ пакете. Онда одлучи да их дијели и узме паре за то. Ја платим за дјелидбу и гледам.
Елта узме дигитални пријемник, упуца кодове скинуте са нета и илегално отвори кодирани канал. Онда тај исти канал убаци у понуду и наплаћује претплату онима који имају Елта кабловску.

Наградно питање: ко је већи лопов, ја или Елта?

Да не буде забуне, ово са Елтом се дешавало прије увођења Награ 3 система и поооштравања законске регулативе везана за ауторска права...

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 22:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Не видим проблем, ја сам тог Голфа фино платио, ма колико јефтино то било. Горе је кад украдем Голфа па онда наплаћујем ренирање истог. :) А Елта то радила ономад.

Nikako to nije identicno. Zakon tretira na 2 razlicita nacina 2 situacije

1) Kada SVJESNO ucestvujes u kupoprodajnom lancu necega sto je ilegalno, ukradeno, ili protivzakonski steknuto. Tada te zakon (kao kupca) tretira skoro pa istovjetno kao i prodavca.
2) I kada sve to radis, NE ZNAJUCI pravu istinu (cesto se desava da ljudi ne znaju da su kupili ukradeno auto, nakit, telefon, sta god)

Kada koristis CS, savrseno ti je jasno o cemu se tu radi, dakle svjesno ucestvujes u tome, i tu nema nikakve diskusije.

A to sta je Elta radila, ili nije..Ne bih znao, ali cak i da jeste to bilo tako kako ti kazes, pod uslovom da je u tom momentu imala potrebne licence, ti kao korisnik nikako za to ne mozes biti odgovoran. Postoji sasvim dovoljno organa i institucija koje se time bave, tebi kao korisniku je jedino bitno da uslugu placas nekome ko ima potrebne dozvole i licence, da li ih oni krse i kako, naprosto nije ni na tebi, ni na meni, niti za to mozemo biti odgovorni.
Ne mozes ti biti odgovoran ako banka u kojoj ti imas racun, bude upletena u pranje para. Niti je to tvoj posao, niti ti mozes biti odgovoran za to, postoji ko to nadgleda i prati.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 22:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Де прочитај допуну моје поруке изнад... :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 23:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Е да, још нешто у вези нелегалности кард шеринга. Да ли си знао да серијски број Виндоуз ОС-а може сасвим легално да се окачи на нет? Зашто? Па зато што не постоји копирајт на случајни низ слова и бројева.
Исто тако не постоји копирајт на низ слова и бројева који служи за откључавање кодираног сигнала. Тако да онај ко дијели своју картицу коју је легално купио у ствари не чини никакво кривично дјело. Картица је и даље у његовом посједу и није направио копију исте. Да чини, зар мислиш да сам кард шеринг и они који то раде не би био сасјечен у корјену у земљама западне Европе? Значи, слободно ме мани шупље о неким нелегалним радњама у вези Це-Еса.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 23:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Де прочитај допуну моје поруке изнад... :)

Ja kada sam pisao odgovor, te dopune nije bilo.

A ti procitaj na kome je da utvrdjuje ko ili kako krsi zakon. Naprosti nije ni na meni, ni na tebi, ni na nekom trecem pretplatniku da utvrdjujemo da li npr Elta krsi zakon, da li je lopov, posebno ako nisi ostecena strana. Na kraju krajeva, imas jednu savrseno legitimnu gradjansku akciju, mozes uvijek da se anonimno, ili potpisano obratis RAK-u, ili kome vec, i da im ukazes na to nesto sto smatras da je protivzakonito.

Cak i da to jeste tako kako ti kazes, taj tvoj stav "krade ovaj, e onda je u redu da kradem i ja" je naprosto utopijsko-anarhisticki model, koji je ono :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 23:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Извињавам се због измјена и допуна насталих у међувремену. Де сад опет прочитај моју поруку изнад. :) А о РАК-у заиста неБиХ да хабам тастатуру. Већа група морона вјероватно није постајала на једном мјесту у модерној историји бивших ЈУ-република.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 23:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
Е да, још нешто у вези нелегалности кард шеринга. Да ли си знао да серијски број Виндоуз ОС-а може сасвим легално да се окачи на нет? Зашто? Па зато што не постоји копирајт на случајни низ слова и бројева.
Исто тако не постоји копирајт на низ слова и бројева који служи за откључавање кодираног сигнала. Тако да онај ко дијели своју картицу коју је легално купио у ствари не чини никакво кривично дјело. Картица је и даље у његовом посједу и није направио копију исте. Да чини, зар мислиш да сам кард шеринг и они који то раде не би био сасјечен у корјену у земљама западне Европе? Значи, слободно ме мани шупље о неким нелегалним радњама у вези Це-Еса.

Ta prica ne moze da prodje ni u predskolskoj.

1) BILO KOJA KNJIGA na svijetu, je konacni niz slova, i brojeva, zar ne? Otkud onda autorska prava?

2) Kada je to sve tako legalno, cemu sakrivanja, sifrovanja, kontakt samo preko pp-a, na preporuku, drz ne daj..Toliko radnji SAT opreme, i bas niko da nema reklamu, i da ne mozes kod njih da uzmes CS, pa taman i od treceg lica, a legalno?

Ti kako hoces, ali meni tu nesto ne stima?

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 23:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
А о РАК-у заиста неБиХ да хабам тастатуру. Већа група морона вјероватно није постајала на једном мјесту у модерној историји бивших ЈУ-република.

Evo, ja smatram da je grupa autora koja je radila na krivicnom zakon RS-a grupa morona. Mogu li ja na konto toga da ubijam, i da ne odgovaram za to, jer eto, ti koji su pisali zakon, u mojim ocima su moroni?

Poslednji put menjao MuskoBre dana 30 Mar 2012, 23:09, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 23:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

А као још један аргумент у вези легалности Це-Еса, ономад су "баџе" аудио/видео индустрије тужиле оног лика што је први омогућио копирање видео материјала са ДВД-а. И изгубили су спор, зато што је он само нашао начин да се (про)ток података скида након легалног декодирања на компјутеру. Значи није ништа хаковао/крековао.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 23:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
sinip je napisao:
Тако да онај ко дијели своју картицу коју је легално купио у ствари не чини никакво кривично дјело. Картица је и даље у његовом посједу и није направио копију исте. Да чини, зар мислиш да сам кард шеринг и они који то раде не би био сасјечен у корјену у земљама западне Европе? Значи, слободно ме мани шупље о неким нелегалним радњама у вези Це-Еса.

Apsolutno netacno! Procitaj ponovo zakone o autorskim pravima. Ali da pojednostavimo. Kupio si knjigu, kopirao je i dijelis kopije ostalima u pola cijene. Ta tvoja knjiga je i dalje kod tebe. Mislis da nisi prekrsio zakon? Pitaj kopirnice po Sarajevu kojima je zaplijenjeno sve ilegalno.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 23:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
sinip je napisao:
А о РАК-у заиста неБиХ да хабам тастатуру. Већа група морона вјероватно није постајала на једном мјесту у модерној историји бивших ЈУ-република.

Evo, ja smatram da je grupa autora koja je radila na krivicnom zakon RS-a grupa morona. Mogu li ja na konto toga da ubijam, i da ne odgovaram za to, jer eto, ti koji su pisali zakon, u mojim ocima su moroni?

Па ако ти не видиш разлику између књиге и DJPWK-QC7DY-47K2Y-3R7JB-G36QY ја ти заиста не могу помоћи. :)
Што се тиче морона из РАК-а, било која група људи која омогући да се у шестоцифреној телефинској нумерацији, зарад братства-јединста три мрежне групе споје у једну, и при томе заборави чињеницу да у том случају сваки оператер мобилне телефоније остаје са само 300.000 бројева на располагању , јер у нормалним земљама телефонски бројеви не почињу нулом (осим у овом циркусу овде и у ЦГ) - су морони свјетске класе. Ако не разумијеш шта хоћу да кажем, сјети се ономад спајања па поновног раздвајања након двије године (мање више) позивних бројева за мобилне српске, хрватске и муслиманске... Кад ми нађеш сличан примјер моронлука међу онима који су писали КЗ, рећи ћу ти да си ти у праву а ја нисам. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 23:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

amadeus je napisao:
sinip je napisao:
Тако да онај ко дијели своју картицу коју је легално купио у ствари не чини никакво кривично дјело. Картица је и даље у његовом посједу и није направио копију исте. Да чини, зар мислиш да сам кард шеринг и они који то раде не би био сасјечен у корјену у земљама западне Европе? Значи, слободно ме мани шупље о неким нелегалним радњама у вези Це-Еса.

Apsolutno netacno! Procitaj ponovo zakone o autorskim pravima. Ali da pojednostavimo. Kupio si knjigu, kopirao je i dijelis kopije ostalima u pola cijene. Ta tvoja knjiga je i dalje kod tebe. Mislis da nisi prekrsio zakon? Pitaj kopirnice po Sarajevu kojima je zaplijenjeno sve ilegalno.

Де прочитај поново шта сам написао и укључи мозак. Купио сам картицу, нисам је копирао и нисам је дао никоме. Ако окачим серијски број Виндоуза на нет, ЈА НЕ КРШИМ ЗАКОН. Ако окачим ЦД са комплетним садржајем Виндоуза, кршим. Јел конташ или треба да цртам?

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 23:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

sinip je napisao:
MuskoBre je napisao:
sinip je napisao:

Па ако ти не видиш разлику између књиге и DJPWK-QC7DY-47K2Y-3R7JB-G36QY ја ти заиста не могу помоћи. :)
sinip je napisao:
Па зато што не постоји копирајт на случајни низ слова и бројева.
Исто тако не постоји копирајт на низ слова и бројева који служи за откључавање кодираног сигнала

Ili mi dokazi (matematicki) da bilo koja knjiga NIJE KONACAN niz slova i brojeva, ili odustani od teze da ne postoji kopirajt na to i to. Usaglasi se sam sa sobom, pa da nastavimo :wink:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 23:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Немам ја шта да ти доказујем. Мали мекани (Мајкрософт) је покушао да судски угања једног лика из САД-а који је качио серијале на нет. Нису могли из горенаведеног разлога. А ти и даље мисли шта год хоћеш, болЕ ме уво...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 23:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne, ja samo zelim da mi ti kazes svoj stav :Postoji li kopirajt na konacan niz slova i/ili brojeva, ili ne? To je sve.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 23:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
Opet pogresno. Time sto drzis karticu kod sebe u serveru i simuliras ECM zahtjeve te kopiras dw prema vise klijenata to nije krsenje prava? Dobar si nema sta!

Inace ti krades informaciju koj sluzi za dekodiranje kanala i time direktno izbjegavas placanje. Ma znas sta? U pravu si! To je sve legalno! Evo dacu ti broj inspektora u MUP-u RS ( za cyber kriminal odjel ) pa i njemu ponudi CS. Rado ce ti se javiti, kao sto se javio i nekim ljudima po RS kad je total zahtjevao akciju protiv cs, prije skoro dvije godine. :D

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 23:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Видим да је Тоталова акција била тако факин' успјешна да су на крају ријешили проблем другим средствима. Џеботе амадеусе ти стварно уопште не читаш шта ја пишем. Иначе шведска полиција није успјела да "утјера" у затвор власнике Пајретбеја зато што једноставно кад је дошло до тога ШТА и КАКО, људи нису кршили закон. Исто тако би кад би случај доспио да нормалног суда у нормалној зељи, видио би да нема основе за кривично гоњење контра Це-Еса. То што овде неко можебити мисли да има, окачи мачку о реп. Што се тиче инспектора, можеш да изгуглаш моје генералије са нета, укључујући и ЈМБ за 5 минута, ако знаш основе Гугла, па ет' јави се инШпектору. Што се тебе MuskoBre тиче, заиста немам воље да ти цртам. :) Зато читај, ово сам изгуглао за пар минута: http://groups.google.com/a/googleproduc ... syE31u173w Сад одох да гледам Ђокицу на Ал Ђазири...

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2012, 23:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kud ces gledati Jeremiju na Dzaziri, kad ga imas na SportKlubu, ako radi Viskovic, nema sta da trazis dalje, bolji tenis komentator na svijetu ne postoji :D ..Ili radije biras HD signal na nepoznatom jeziku, ili na engleskom sa nekim idiotskim komentatorom? :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 201, 202, 203, 204, 205, 206, 207 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]