banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Maj 2025, 23:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 109 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Jan 2014, 23:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Ma mi smo nenadmasno najgori. To ne dolazi u pitanje, uopste. Nismo imali ni prvog covjeka Agencije dugo, nisam siguran ni da ga sada imamo. Bar ne legalno. Savjet nikad nije bio kompletan, uvijek polulegalan ili nelegalan, nacionalni kljuc nikad nije funkcionisao. Pravila su pisali slijepci, a zahvaljujuci njihovim kvazistrategijama i palamudjenju, neradu i korumpiranosti, BiH je danas jedno veliko - analogno ostrvo. RRA onakva kakva je, isto nesmlacena i kormumpirana je opet svjetlosnim godinama ispred RAK-a.

Ali zato sto smo tkavi kakvi smo, takav nam je i spektar. Nigdje gori.

Cekaj, osta mi nejasno radi li Hard rock ili ne? Na 102,7 dugo vec ne ide nista. Sta je u pitanju? Vidim da se ti u ovo razumijes :D

Mozda je ovo na 102,4 bila samo propagacija s nekog ( necijeg ) balkona :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2014, 23:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Sada ima savjet RAK-a, ali nije džender senzitivan :lol:

Hard Rock Radio ima dozvolu, ali ne piči program. Dozvole se izdaju na 10 godina, kada bude išao u proces obnove moraće nešto pičiti ili neće obnoviti. A može se desiti i da ne budu slušali pa obnove dozvolu :lol: osim ako ne odustane.
Može prodati radio, kao što je to Pink učinio, ali pitanje je kada mu ističe dozvola ili je već istekla. Što će nekome papir ili oprema ako dozvola ne postoji?

Edit: Evo, javni emiteri pokrenuli spor protiv RAK-a :lol:
Liink sa druge teme viewtopic.php?p=2054166#p2054166

Edit 2: Kod mene više nije na 102,3 , sada je tišina na 102,4. Neko čita forum ;) ili se uštimavaju?

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014, 00:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 22:33
Choban je napisao:
Na 102,4 večeras ništa, na 102,3 nešto - ali samo tišina :(
Šteta, sinoć pičila dobra mjuza.

Možda je neko dobio dobio privremenu dozvolu i koristi za eksperimentalni program pa ga RAK nije ubacio na listu, ali zbog ovog pomjeranja možda je i pirat.
btw pogledah listu i ažurirana je nedavno, R. Radovanović upisan kao odgovorno lice na RTRS-u.

@radiofan BL ima svoj college radio i piče online http://radio.blc.edu.ba/

@drug, nisu svi iz Kemine družine loši, ali većina jeste :angry4: Bio sam na nekim okruglim stolovima i bilo je i par OK osoba. Ali, da imaju i bisera - imaju. Jebiga, još jedna institucija za uhljebavanje.
Koliko su samo svojevremeno sj... FM spektar i koliko su ispomjerali frekvencije stanica po BL, neke pomjerili i više puta :lol:

Znam da postoji College, nisam bio jednom u studiju. :D Ali znam da ganjaju zemaljsku dozvolu već duže vremena, pa je bilo priče da su Hard Rock kupili...
Jbg, k'o i sve kod nas... Većinu nit' boli dupe za radijom, nit' ih to zanima, nit' hoće šta da nauče... Plata dok liježe dobro je i et'. :) A tu su, i kroje, vedre i oblače. Onaj ko je vršio raspodjelu frekvencija po Banjaluci, nije bio baš upućen u materiju. Tako ti u pojedinim dijelovima grada Otvoreni iz Sl. Broda na 107,5 MHz uredno poklapa Uno, HR 3 sa Papuka na 97,7 MHz ubija Kastru već u Zalužanima, Vikom na 89,9 MHz poklapa Kontakt već u Trnu, i tako dalje... :)

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014, 00:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

drug je napisao:
Ma mi smo nenadmasno najgori. To ne dolazi u pitanje, uopste. Nismo imali ni prvog covjeka Agencije dugo, nisam siguran ni da ga sada imamo. Bar ne legalno. Savjet nikad nije bio kompletan, uvijek polulegalan ili nelegalan, nacionalni kljuc nikad nije funkcionisao. Pravila su pisali slijepci, a zahvaljujuci njihovim kvazistrategijama i palamudjenju, neradu i korumpiranosti, BiH je danas jedno veliko - analogno ostrvo. RRA onakva kakva je, isto nesmlacena i kormumpirana je opet svjetlosnim godinama ispred RAK-a.

Ali zato sto smo tkavi kakvi smo, takav nam je i spektar. Nigdje gori.

Cekaj, osta mi nejasno radi li Hard rock ili ne? Na 102,7 dugo vec ne ide nista. Sta je u pitanju? Vidim da se ti u ovo razumijes :D

Nije propagacija, nemoguće :D Predajnik nema šta i to oko 300 W jak, po mojoj procjeni... :)

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014, 00:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
Sada ima savjet RAK-a, ali nije džender senzitivan :lol:

Hard Rock Radio ima dozvolu, ali ne piči program. Dozvole se izdaju na 10 godina, kada bude išao u proces obnove moraće nešto pičiti ili neće obnoviti. A može se desiti i da ne budu slušali pa obnove dozvolu :lol: osim ako ne odustane.
Može prodati radio, kao što je to Pink učinio, ali pitanje je kada mu ističe dozvola ili je već istekla. Što će nekome papir ili oprema ako dozvola ne postoji?

Edit: Evo, javni emiteri pokrenuli spor protiv RAK-a :lol:
Liink sa druge teme http://banjalukaforum.com/viewtopic.php ... 6#p2054166

Edit 2: Kod mene više nije na 102,3 , sada je tišina na 102,4. Neko čita forum ;) ili se uštimavaju?

Čuo sam takođe priču da je Sina "privremeno" zatvorio radio, kao da ga je "zaledio" recimo i privremeno odjavio u RAK-u. To je priča iz druge ruke. A gradske glasine kažu da kreće nanovo, ali sve u fulu, sa voditeljima i to. :D Poznajući situaciju, mislim da od toga nema ništa. Vjerujem da traži kome to da proda ako može i to je to... Što smo slušali Hard Rok, slušali smo. Eto sreće da griješim.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014, 00:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Prekogranicno preklapanje / pretapanje je nesto sasvim drugo. Tu ima svacijeg masla pomalo. I naseg i masla ovih nasih vrlih nam susjeda. Kod mene u Slatini ne bi covjek nasao praznu frekvenciju da ju svijecom trazi. Ali zato nema hrvatskog sela koje nema radio, i da ne uspjeva ubaciti signal na ovaj kraj Krajine :D

A idiotluci - tipa dvije radio stanice iz RS na istoj ili vrlo bliskoj frekvenciji, to je vec za Nobela. :D

Kod mene nema bas nicega na 102,4. Da se nije ukazao odnekud - Besevic :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gBCCUv7iKcs[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014, 00:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

radiofan je napisao:

Nije propagacija, nemoguće :D Predajnik nema šta i to oko 300 W jak, po mojoj procjeni... :)

Ma misa mu njegovog, da cujes kako se kod mene u Slatini lovi BG 202 na 101,8 FM stereo rekao bi da mu je predajnik na Krcmaricama. :D Stereo, cist kao suza, bez i najmanjeg suma, sve sa RDS-om. Cistiji mi je prijem od vecine ovih gradskih radio stanica. Tako da mi svasta pada na pamet. :D

Zao mi za Hard rock, ali ako je vec tako, onda bolje da ga prodaju nekome ko ima novca za tu pricu.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014, 00:28 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

drug je napisao:
Prekogranicno preklapanje / pretapanje je nesto sasvim drugo. Tu ima svacijeg masla pomalo. I naseg i masla ovih nasih vrlih nam susjeda. Kod mene u Slatini ne bi covjek nasao praznu frekvenciju da ju svijecom trazi. Ali zato nema hrvatskog sela koje nema radio, i da ne uspjeva ubaciti signal na ovaj kraj Krajine :D

A idiotluci - tipa dvije radio stanice iz RS na istoj ili vrlo bliskoj frekvenciji, to je vec za Nobela. :D

Kod mene nema bas nicega na 102,4. Da se nije ukazao odnekud - Besevic :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gBCCUv7iKcs[/youtube]

Evo šta mi piše kolega iz Hrvatske, da ne kažem dopisnik: :D
nešto sam čuo kao sad kako je HR u EU da ima pravo HAKOM preko EU institucija prisiliti RAK da se smanje neki predajnici tj.signali prema HR
meni se čini da to već po malo djeluje
te neusklađene međunarodne frekvencije
BN je već utišan na 99.3 s Kozare
ono prije 3 mjeseca kad su ga pustili išao je opasno jako
a sad ko da ide 100 w
Esprit je oslabljen
DUB RADIO i FENIKS su ili oslabili ili zakrenuli antene
sve u zadnjih par mjeseci
STUDIO 078 je imao prejak signal a sad je tako slab
Prnjavor i Prijedor isto
Bobar s Kozare je isto slabiji". :)

Bešević strajks agen! :D

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014, 00:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

drug je napisao:
radiofan je napisao:

Ma misa mu njegovog, da cujes kako se kod mene u Slatini lovi BG 202 na 101,8 FM stereo rekao bi da mu je predajnik na Krcmaricama. :D Stereo, cist kao suza, bez i najmanjeg suma, sve sa RDS-om. Cistiji mi je prijem od vecine ovih gradskih radio stanica. Tako da mi svasta pada na pamet. :D

Zao mi za Hard rock, ali ako je vec tako, onda bolje da ga prodaju nekome ko ima novca za tu pricu.

Da ti vidiš druže šta su oni namontirali na Crveni Čot, ne bi se čudio ništa. :D Plus predajnik od 50 kW :D

Žao je i meni Hard Rocka, baš su zvučali profi, i muzika je bila dobra. Sanjao sam čak da radim tu jednog dana, još dok je studio bio u kafeu...Kakva *ebena šminka! :D

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014, 00:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Sve to stoji, ako vec neke nase stanice ulaza sa signalom nedozvoljeno na teritoriju druge zemlje, tj ako se radi o medjunarodno nekoordinisanoj frekvenciji - odmah ili smanjiti zracenje prema teritoriji druge zemlje ili pomjeriti korisnika dozvole po skali, ili ne izdati dozvolu dok se u spektru ne pojavi - "prazan" prostor.

Ali, ovo pravilo bi, ne lezi vraze, trebalo da vazi i za Hrvatsku stranu, jer nije moguce da, kao sto rekoh svako drugo selo u Slavoniji ili Podravini koje ima radio stanicu ubaci bez problema u veci dio Krajine. Kakvi su to predajnici, kakve su to snage, jbt?

Citiraj:
Da ti vidiš druže šta su oni namontirali na Crveni Čot, ne bi se čudio ništa. :D Plus predajnik od 50 kW :D

Iskreno se nadam da je sve donacija, i to ovih "strucnjaka sa zapada" koji su Cot 1999. spalili sa crnom zemljom.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014, 00:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

radiofan je napisao:
drug je napisao:

khm. Odašiljač, ne predajnik ;)

A možda je neko, šta ja znam stavio antenu na krov ili balkon i pustio signal iz zajebancije?
Da je 300W i sa Starčevice, ja bih imao super signal na Mejdanu.
Možda ide sa manje snage ili je slabiji odašiljač. Ako je s visine, pokrio bi dobar dio grada.
Uostalom, svojevremeno je jedna medijska kuća imala odašiljač kod Ponira, sada nekoliko RTV kuća imaju na Šibovima.

Poslednji put menjao Choban dana 31 Jan 2014, 00:42, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014, 00:42 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

drug je napisao:
Sve to stoji, ako vec neke nase stanice ulaza sa signalom nedozvoljeno na teritoriju druge zemlje, tj ako se radi o medjunarodno nekoordinisanoj frekvenciji - odmah ili smanjiti zracenje prema teritoriji druge zemlje ili pomjeriti korisnika dozvole po skali, ili ne izdati dozvolu dok se u spektru ne pojavi - "prazan" prostor.

Ali, ovo pravilo bi, ne lezi vraze, trebalo da vazi i za Hrvatsku stranu, jer nije moguce da, kao sto rekoh svako drugo selo u Slavoniji ili Podravini koje ima radio stanicu ubaci bez problema u veci dio Krajine. Kakvi su to predajnici, kakve su to snage, jbt?

Citiraj:

Iskreno se nadam da je sve donacija, i to ovih "strucnjaka sa zapada" koji su Cot 1999. spalili sa crnom zemljom.

Slažem se u potpunosti...Ali kao i obično, zna se ko je *ebena stranka, još pogotovo sad kako su u EU, za svaki klinac ima da kenjkaju. Aj' što iz Slavonije, to je blizu relativno...Ali Lička Plješevica čovječe...Jednom sam čak uhvatio i R-Rijeka sa predajnika Učka. :D To mora da je barem 100 kW snage. O Sljemenu je suvišno i govoriti, to se podrazumijeva. :D
Na žalost, nije donacija... Sve RTS sam zakrpio, odnono ovo preduzeće http://www.etv.rs/radio/fm-radio

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014, 00:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
radiofan je napisao:
drug je napisao:

A možda je neko, šta ja znam stavio antenu na krov ili balkon i pustio signal iz zajebancije?
Da je 300W i sa Starčevice, ja bih imao super signal na Mejdanu.
Možda ide sa manje snage ili je slabiji odašiljač. Ako je s visine, pokrio bi dobar dio grada.
Uostalom, svojevremeno je jedna medijska kuća imala odašiljač kod Ponira, sada nekoliko RTV kuća imaju na Šibovima.

Vjerujem da je tako. Pri tom pretpostavljam da je nakačio jagi antenu, što će reći da ti na Mejdanu imaš smetnje jer' te bukvalno "prebacuje" :) Ko zna na koju stranu je okrenuo. Do Mahovljana se čuo bez problema. Simke je im'o na Poniru, jedan jedini... :D Sad su maltene svi na Šibovima. Imaš samo sarajevski "M", Vikom i Big na Krčmaricama. :)

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014, 00:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Choban je napisao:
radiofan je napisao:
drug je napisao:

Predajnik je valjda srpska verzija. :wink:
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0% ... 0%B8%D0%BA

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014, 00:55 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Predajnik - odašiljač isti qrac. Nemoj sad da se kao i obično sve pretvori u raspravu tipa "kako se kaže" i "jasamzatofakultetzavršio". :)

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014, 01:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Odašiljač je na srpskohrvatskom :)
http://sh.wikipedia.org/wiki/Oda%C5%A1ilja%C4%8D

I znam da su neke profe svojevremeno govorile: Odašiljač odašilje, predajnik predaje :lol:
A nisu neki kvazi stručnjaci, ali sada ima više jezika, pa je sve ispravno 8)

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014, 01:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

radiofan je napisao:
Simke je im'o na Poniru, jedan jedini... :D

I svojevremeno RTV Sv. Georgije na brdu kod Starčevice ;) , ali su i oni prešli na Šibove gdje su imli stub sa Belom.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014, 01:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Vidiš, ne znam za taj podatak, znam da mi je jedno vrijeme njihov TV signal bio kristalno čist, poslije mnooooogo slabiji. Sad eto znam i zašto :) Na "brdu kod Starčevice", tamo gdje je danas Blic-ov stub je bio i predajnik radija Balkan. 2005-2006. Kolega i ja smo ga lično postavljali, odnosno montirali. :D Ono je kota extra, samo struja nikakva, prilaz još gori. Barem je tako bilo tada... Onda smo sve to pokupili i izmjestili na Šibove, na Pinkov stub, tu je i danas. Na Bel-ovom stubu ti je sad Kontakt, na Pink-ovom Kastel, Balkan, BN, na ATV-ovom Uno i bio je i Hard Rock. ATV-ov je na najvišoj koti ;)

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014, 01:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Balkan na samom početku, kada je otvoren, išao sa malo snage.
Nije se mogao čuti u pola grada, sjećam se dobro.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2014, 01:39 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kada slijedi demontaza Pink-ovog stuba, nesto se pricalo o tome da se to gore sve rusi, valjda se pravi motel? Pricalo se da ce tu biti i NUBL.

Na kojem je stubu Batkov radio, ona Otvorena mreza?

Sta li je na onom stubu Big radija na Banj brdu?

Znam da ima i s druge strane Banj brda, na padini prema Novoseliji isto veliki stub. Na njemu bi trebali biti BHT i RTRS?

Choban je napisao:
Balkan na samom početku, kada je otvoren, išao sa malo snage.
Nije se mogao čuti u pola grada, sjećam se dobro.

Isao sa onog stuba odmah kod radija, ili precizinije, zamalo u dvoristu psihijatrije. Nema tog stuba vise. Nestao. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 109 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]