banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 19:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 88 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Maj 2012, 08:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Za RS je to tačno, za Federaciju ne znam.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 08:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Apr 2012, 20:40
Barsa je napisao:
Što na kraju dolazimo do računice da u Federaciju ide 75%, a nama 25%.

Hvala na objašnjenju, nisam znao za taj procent.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 08:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da si znao za taj procenat, ne bi trebao pisati koliko stanovnika ima Pederacija a koliko mi u RS. I znao bi koliko je slaba naplata rtv takse u toj Pederaciji.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 08:29 
Početnik
Početnik

Barsa je napisao:
Da si znao za taj procenat, ne bi trebao pisati koliko stanovnika ima Pederacija a koliko mi u RS. I znao bi koliko je slaba naplata rtv takse u toj Pederaciji.

I to je vazan podatak ... jer, obzirom da od naplate cetvrtina ide u budzet RTRS-a, da je takav odnos i sa brojem platisa onda bi isti novac RTRS dobijao bio odvojen ili ne.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 08:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ti ili mene zajebevaš ili si strašnooooo loš sa osnovnom matematikom. Prije mislim da je ovo drugo.
Mi šaljemo u Pederaciju 75%, a oni nama 25%. E sad, kada bi se to odvojilo, da mi plaćamo svoje, a oni neka rade sa svojim šta hoće boli me qrac, u tom slučaju bi oni propali. Jer kako bi dobili izgubljenih 75%? Problem je što oni nama ne šalju ni tih 25%, jer slabo plaćaju rtv taksu.
Budi pozdravljen :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 08:44 
Početnik
Početnik

Barsa je napisao:
Ti ili mene zajebevaš ili si strašnooooo loš sa osnovnom matematikom. Prije mislim da je ovo drugo.

Npr, neka BiH ima 4 platise, neka su 3 iz Federacije, a 1 iz RS i neka se placa 4 dinara.

U jednom sistemu placanja (25%, koji je sad aktivan) ide 1 dinar iz RTRS-a i 3 dinara iz Federacije, sto je ukupno 4 dinara.
Ukoliko svi iz Republike Srpske placaju onda ide 4 dinara od jednog pretplatnika, sto je OPET ukupno 4 dinara.

P.S. Nekom se neke stvari bas trebaju nacrtati!

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 08:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vidim ja da se tebi ne može objasniti da ovi iz Federacije ne plaćaju tu rtv taksu, ali ko me jebe kada se sa Vama iz drugog Entiteta raspravljam.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 08:46 
Početnik
Početnik

Barsa je napisao:
... jer slabo plaćaju rtv taksu. ...

Ne brini ti za to ... to je zakonska obaveza, tako da se ne isplati o tome diskutovati jer ako ne placaju u jednom kvartalu morat ce platiti u drugom kvartalu.

Poslednji put menjao myHeart.myLife dana 11 Maj 2012, 08:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 08:47 
Početnik
Početnik

Barsa je napisao:
Vidim ja da se tebi ne može objasniti da ovi iz Federacije ne plaćaju tu rtv taksu, ali ko me jebe kada se sa Vama iz drugog Entiteta raspravljam.

Drug, ja sam iz BL od 1976. :wink: Ali to nema nikakve veze za ovu temu, kao ni taj komentar. Bitne su argumentovane cinjenice.

Poslednji put menjao myHeart.myLife dana 11 Maj 2012, 08:54, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 08:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam iz Sarajeva od 1985. I ne dam na našu dragu i voljenu Pederaciju.

Sunce ti poljubim, mi njih u Federaciju finansiramo i oni nama još nešto pametuju, hoće još više. 75% od rtv takse ide njima, i opet im malo.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 16:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
koliko nas ima ovdje na forumu da ne plaćamo taxu jer nam više ne stize uz racun (radi Iptv-a, Duo ili jednostavno ko je otkazao fixni)

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 16:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Trebaju se raskusuravati kablovski operateri i emiteri.
Ako se plaća kablovskom operateru, takav oblik plaćanja dovoljan za krajnjeg potrošača.
Lakše je i kontrolisati naplatu i broj potrošača. RTRS bi trebala od kablovskih operatera da naplaćuje svoj dio, a ne od krajnjeg potrošača.

Vrh

PostPoslato: 11 Maj 2012, 20:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
myHeart.myLife je napisao:
Barsa je napisao:
... jer slabo plaćaju rtv taksu. ...

Ne brini ti za to ... to je zakonska obaveza, tako da se ne isplati o tome diskutovati jer ako ne placaju u jednom kvartalu morat ce platiti u drugom kvartalu.

Не бринем се ни ја, ено се три судске одлуке о наплати киселе већ другу годину, а ако неко дође нешто да плијени, прво ће да добије да носи телевизор.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2012, 15:01 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Samo da upozorim sve vas koji mislite da vas je Open Iptv spasio...Istina je da više ne dobijate račune ali šalju inkasatore, a bez obzira na sve račun vam se gomila...Ja sam uveo iptv prije 2 godine i prestao plaćati pretplatu i prije pola godine slučajno nazovem službu pretplate i kažem im moj telefonski broj i ženska mi kaže "broj je isključen (a nije jer je u open evidenciji ali to sad nije ni važno), dajte mi ime da vas provjerim" ... i ja joj dam ime i ona mi kaže da imam duga za 1.5 godinu (što i jeste) i da uz to imam i dve tužbe tj. još po 50 km sudskih troškova...tako da provjerite i pripazite

Vrh

PostPoslato: 12 Maj 2012, 15:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
uvijek se možemo pozvati na Milu koji je rekao da ne plaćamo pretplatu

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2012, 15:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Колики је застарни рок за ртв таксу?

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2012, 15:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ako oni ne posalju na sud, zastari za godinu. Ako posalju predmet na sud onda nema zastare.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2012, 17:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Moj ti Šakal, i ti ga nekad lupiš (stvarno nisam znao koju drugu riječ da iskoristim za ovo lupiš, a da je tako slikovita). Mislim da mi je prvi put u životu da sam čuo ovu drugu rečenicu.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2012, 18:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
Preključe vidim nosaju neki momci iz SDS-a peticiju za neplaćanje RTV takse, ušli u kafanu i od 15 gostiju jedan nije potpisao (nije imao ličnu kod sebe) e sad našto će to ispasti neznam.

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2012, 18:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
danas bili neki i u nasoj zgradi traze da se potpise neki papir kao za rtv taksu da ne ide u federaciju 75%

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 88 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]