banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 12:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Jul 2009, 13:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
drug je napisao:
A vidis meni ta bas serija koju si ti pomenuo i nije nesto…od serija sa Foksa, redovno sam pratio Lost i sada Largo…Sto ljudi – sto cudi…uvijek bilo...ili Ah, ti ukusi! :)

Slažem se sto ljudi sto ćudi. Ali postoje serije koje su nagrađivane, koje su obarale rekorde gledanosti kako u USA tako i u ostalim zemljama. Mi od tih serija ne gledamo niti jednu na FOX-u, on nam otkupljuje već izlizane jeftine serije, to je ono što najviše frustrira.

Ajde "Lost" je jedna od popularnijih serija, ali FOX nam daje takve serije na kapaljku.

drug je napisao:
ali ja Fox Broadcasting company-iji ipak skidam kapu, jer je osim po meni izuzetno kvalitetnog zemaljskog kanala, ponudio i dva dosta dobra tematska kanala lokalizovana na srpski ( FOX life i FOC Crime ) tako da su oni, realno, ponajvise ponudili srpskom gledaocu…

To je istina. Samo što je to rezultat njihove politike pokretanja dotičnih kanala na velikom broju europskih tržišta i nema baš pretjerano veze sa srpskom zemaljskom verzijom istog tog kanala. Ti kanali su pokrenuti i na tržištima gdje ne emitira FOX.

drug je napisao:
Da li si ikada uspio izbrojati koliko puta su Dadilja, Bracne vode, Kobra 11, Bel Air pa i Magnum isli u krug…Kao sto rekoh….medalja za repriziranje….toliko o stednji i sramoti...

Ništa manje nego što se je recimo "Sex i grad" ili "South Park" reprizirao na b92. Zapravo, otkako je startao Total TV (a davno je to bilo) "Sex i grad" se nije skidao sa programa b92. Prvo je išao jednom u tjednu, svaki četvrtak. Onda kada su ga izvrtili su ga prebacili na večernji program, u međuvremenu sam prestao gledat jer je išlo sve iz početka.. a sada kako vidim na njihovom web sajtu piše "Sex i grad - svakog radnog dana u 16.35". Hvala Bogu maknuli su "South Park" konačno iz rasporeda, iako obožavam ovu seriju. Koliko vidim prešli su na Film+, ajde napokon :lol:

Jedina serija koja recimo na b92 trenutno ide a da nije reprizirana nikada prije je Deadwood, a ona hrvatska serija "Dobre namjere" ide po treći ili četvrti put, i JOŠ K TOME se puštaju sve epizode za redom u nedjeljom programu. Toliko o repriziranju :wink:

drug je napisao:
Argumentacija ti je vrlo slaba…Isto bi se moglo reci da se tarot i kvazi-kvizovi emituju na najgorim mogucim lokalcima u Srbiji, ili pak na televizijama koje redovno pljujemo po forumima kao npr Duga TV…Treba biti kranje licemjeran i pljuvati s jedne strane po tarotu na Dugi i slicnim srot kanalima, a s druge hvaliti tarot majstore recimo na RTL-u …Neshvatljivo je i to kako to u Hrvatskoj, regulatorni organ nije uveo pravilo, kao sto je u Srbiji, pa cak i u BiH da je granicni period za takve “programske sadrzaje” iskljucivo poslije 01…Na Foksu i B92, pa cak ni na Avali bar ovako kvalitetnih programskih sadrzaja nemamo…I ti bi da RTL kupi Avalu? I uvede tarot babuskare ujutro…cccc… :roll:

Hm, usporediti RTL-ov Astro Show sa onima na srpskim lokalnim televizijama je u najmanju ruku neukusno, iako je možda suština emisije ista - razlika je nebo i zemlja, od produkcije pa na dalje. Da se razumijemo, to nije sadržaj koji mene osobno zanima, ali ima ljudi koji i to gledaju i koji vjeruju u astrologiju. Astrologija, tarot, numerologija i ostali vidovi nauke nisu od jučer, još su stari Mezopotamci prije 4000 godina proučavali utjecaj planeta na život čovjeka, a usko je i povezana sa današnjom matematikom i astronomijom. Da ne govorim da se na određenim sveučilištima astrologija uči danas kao znanstvena nauka. Koliko god osobno ne vjerujem u ikakvo proricanje sudbine, ipak znam da postoji određena povezanost i utjecaj planete na pojedinca. No, problem je nastao kod nas što su se pod okriljem astrologije pojavili kojekakvi šarlatani koji proriču budućnost, i time indirektno štete ugledu astrologije kao nauke. No, koliko kod mi ponekad sve to bilo apsurdno, ne želim prosuđivati koliko je koja osoba (kako na RTL-ovom AstroShow-u tako na bilo kojem drugom programu) kompetentna za posao koji radi u domeni astrologije. Naglašavam, u domeni astrologije, ništa više od toga!

Inače takve emisije nisu pokazatelj kvalitete samog programa, one se vrte na komercijalnim televizijama svih zapadnih tv kuća. Gore spomenuh Nizozemsku i Belgiju. Recimo najgledaniji program u Belgiji, VTM ima svako jutro emisiju "AstroContact", isto tako i odmah poslije ponoći počinje "QuizLive". O kakvim se emisijama radi ne treba trošit vrijeme. raspored. Druga najgledanija TV kuća u Nizozemskoj, NET5, u vlasništvu bivšeg skandinavskog medijskog giganta SBS-a (Scandinavian Broadcasting System) danas kupljena od strane ProSiebenSat1, u terminu od 11 do 13h svaki dan prikazuje emisiju Astro TV (izravan link na žalost ne mogu izvući, ali sam možeš pogledat na njihovoj web stranici). Da ne govorim dalje o velikim europskim kanalima. No poanta svega jest da te emisije na tim kanalima njih ne čine nimalo "nekvalitetnim" (dapače, prikazuju vrhunski program i jedni od najgledaniji su u zemlji), već te emisije služe isključivo za krpanje rupa u programu. Identična stvar je i sa HR RTL-om.

drug je napisao:
Potpuno netacno. Nakon sto je od RTS 1999 ostao prah i pepeo, od dolaska Tijanica na celo televizije 2005.( koliko ga god cijenili ili omalovazavali, evo prvi ja nemam bas neko visoko misljenje o njemu ), RTS je vaskrsnuo…

Uh uh, slika na RTS-u je i dalje jako loša i muljasta, a i zvuk nije stereo. Govorim o Total TV-u, a mnogi tvrde da taj signal iz TTV-a se širi dalje i na veliki dio tv odašiljača u Srbiji. Dovoljno je samo usporediti sliku i zvuk na RTS-u, i onu na HRT-u, i dalje ne moramo ići. Razliku vidi i sljepac. Također njihova studija su tako 10 years ago. Sramotno je da gotovo sve privatne tv kuće u Srbiji su bolje tehnički potkovane od RTS-a :confused2:

RTS Digital jest stereo.

drug je napisao:
Sto se pak Pinka tice, Pink jeste krs, to je apsolutno tacno, od kvaliteta slike pa do produkcije i programa… ali ja ne omalovazavam ljude koji gledaju taj program…kako stara izreka kaze – sto ljudi – sto cudi…ii opet Ah ti ukusi...

Nakon toliko tipkanja napokon da se u nečemu složimo. U biti PINK ima preduvjete da postane kvalitetan kanal, ali ne bih sada još i u to ulazio..

drug je napisao:
Treba biti u cijeloj prici i malo realan, a ti prijatelju to ipak nisi…treba kritikovati ono sto ne valja gdje god da se emituje…a hvaliti ako je dobro, takodje, gdje god da se emituje….to na zalost kod tebe iz samo tebi znanih razloga nije slucaj… zato se slazem, ova rasprava, uistinu, nikud ne vodi… 8)

Hm ne bih se složio da nisam realan. Niti radim za i jednu TV kuću, niti imam išta od favoriziranja ikoga. Samo imam prilike gledat sve te kanale i promatram širom otvorenih očiju.. :wink: Sa druge strane (hm, vidi vraga :P ) mislim da moj sugovornik nije objektivan, jer primjerice u jednom postu ističe da voli strane (američke) serije a onda u drugom pljuje po TV kući koja uvjerljivo daje najveći broj kvalitetnih TV serija na ovom prostoru. I sad će on reći "ukusi se razlikuju", što se slažem, ali od 100 pari majica je lakše izabrati jednu koja ti se sviđa nego od 10. Također, taj moj sugovornik se totalno oglušuje na ostatak programa i navodi non-stop dvije emisije kao da one idu 24/7. :wink:

Niti jedan kanal nije "idalan", ne samo kod nas već svuda je to tako da ces naci nesto sto te ne zanima, ali ukoliko se kanal promatra po bilo kakvom drugom kljucu, a ne po programskom, onda skrecemo na krivi put, put u jedno veliko NULA i svaka daljnja rasprava postaje tu bespredmetna ... :-?

Sve u svemu, odjavljujem se sa ovog topica jer sutra letim u toplije krajeve pa necu moci nastavit ugodno druzenje sa tobom na ovoj nadasve zanimljivoj temi .. :D ... take care! :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2009, 23:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
zigizmund je napisao:

Hm, usporediti RTL-ov Astro Show sa onima na srpskim lokalnim televizijama je u najmanju ruku neukusno, iako je možda suština emisije ista - razlika je nebo i zemlja, od produkcije pa na dalje.

Pa i dalje mislim da je takav format emisije dno-dna, ma kako produkcijski upakovan bio…Jos pogotovo sto stvarno iznenadjuje sto se takve stvari vrte u terminu koji nije nikako prikladan tj prijepodne, i iskreno se nadam da ce regulatorni organi u Hrvatskoj poraditi na tom problemu…Naravno, najprije bi trebalo da i sami gledaoci izvrse neku vrstu pritiska na regulatorni organ kako bi programski sadrzaji tipa astrologije i kvazi kvizova zavrsili bar u nekom terminu koji je recimo iza ponoci...

zigizmund je napisao:
Uh uh, slika na RTS-u je i dalje jako loša i muljasta, a i zvuk nije stereo.

Zvuk na vecini zemaljskih predajnika jeste stereo…I sam sam se imao priliku uvjeriti prilikom boravka u Bgd jos prosle godine da sa Avale I analogno I digitalno ide stereo, a kvalitet slike I tona na 27 dvb-t je vise nego dobar….Kad smo vec kod stereo zvuka, RTS ide stereo sa Avale, Deli Jovana, Tupiznice, Ovcara, Kablara, Jastrepca i sa Pancicevog vrha ( Kopaonik ).

Sto se tice Totala, tacno, u Totalu je mono…Sto se programa tice, sada to izgleda dosta dobro, lici na Javni servis a negdje potkraj prosle godine promijenjen je i kompletan vizuelni identitet , na kojem je radio art direktor Eurosonga 2008, Boris Miljkovic, tako da je sve to sada poprilicno dobro spakovano…Konacno lice na Javni servis. http://www.rts.rs/page/rts/sr/%D0%A0%D0 ... RTS-a.html

A svaka poredba RTS-a sa bilo kom drugom stanicom u regionu pa i sire je vise nego neukusna, jer niti jedna nije dozivjela njenu sudbinu…Proci ce jos mnogo godina da bi RTS samo nadoknadio stetu od Nato bombardovanja, od nekih cirka 420 miliona dolara… :(

zigizmund je napisao:

Hm ne bih se složio da nisam realan. Niti radim za i jednu TV kuću, niti imam išta od favoriziranja ikoga. Samo imam prilike gledat sve te kanale i promatram širom otvorenih očiju..

Hmmm, jos samo da vidimo bar jedan tvoj post na ovom forumu, koji bi dao i najmanju zamjerku RTL-u i sve OK… a i da te i ja obradujem, ne radim ni za jednu medijsku kucu, nekad davno bijah u printanim medijima, ali i to su sada tako davna vremena, nasao se puno bolji posao…. takodje imam priliku gledati puno toga kako na Totalu, tako i kablovski i zemaljski, tako da mislim da imam poprilicno realan stav ne vecini tema koja se ticu elektronskih medija…

http://www.totaltv.tv/cms/view.php?id=110
http://www.totaltv.tv/cms/view.php?id=112
http://www.elta-kabel.com/index.php?opt ... &Itemid=50
viewtopic.php?f=29&t=38770

zigizmund je napisao:
Sa druge strane (hm, vidi vraga :P ) mislim da moj sugovornik nije objektivan, jer primjerice u jednom postu ističe da voli strane (američke) serije a onda u drugom pljuje po TV kući koja uvjerljivo daje najveći broj kvalitetnih TV serija na ovom prostoru.

Ma joj, krivo si ti mene skroz shvatio od samog pocetka...Ne pljujem ja ni po kome, ja sam samo iznio kritike, sta je to lose na RTL-u, i sta bi trebalo mijenjati iako tema uopste nije RTL…Naravno da volim pogledati seriju koja mi bude po ukusu ….Ali, ako ces bas potpuno iskreno, mnogo vise od samih serija volim sport, i dobru rock muziku i mnogo vise ih gledam na tv od bilo kojeg drugog programskog sadrzaja….Ali nije poenta sta ja volim, ja sam samo svim ovim postovima ti pokusao dokazati, da nije dovoljno primjeniti recept sa americkim serijama i biti u vrhu gledanosti, mnogo faktora utice na to, nije to uopste jednostavno, jer kao sto rekoh - sto ljudi – sto cudi…vidio si i kako izgleda sama tabela koju sam prije par postova okacio...nije uopste lako naci recept, pa ga nece biti lako naci ni Kosavi. :-?

zigizmund je napisao:
Niti jedan kanal nije "idalan", ne samo kod nas već svuda je to tako da ces naci nesto sto te ne zanima, ali ukoliko se kanal promatra po bilo kakvom drugom kljucu, a ne po programskom, onda skrecemo na krivi put, put u jedno veliko NULA i svaka daljnja rasprava postaje tu bespredmetna ... :-?

Slazem se u potpunosti! Ma u puno stvari se slazemo, jos da smo se drzali teme, eh, gdje bi nam bio kraj :wink:

Edit: I da ne zaboravim, sretan put i udoban let zelim…ja na zalost ove godine ne letim, malo cu se samo doperjati do rodbine u Pulu, i to vec narednog vikenda…a ti uzivaj u svim carima ljeta! 8)

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2009, 10:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Sep 2008, 11:12
Eh, a sad da ja vama kažem nešto. Veoma slabo poznajete i srpsko medijsko tržište i priču zvanu Košava. A da bi ponešto i povezali, morate prvo shvatiti da je Košava oduvek bila samo projekat, nikada ona prava pravcata televizija, te da kao i u svakoj priči, tako i u ovoj, je sve bilo i ostalo ekonomija sa jakom primesom politike. Košava je nastala kao projekat Slobine ćerke Marije u septembru 1994, najpre kao omladinska radio stanica koja je za veoma kratko vreme postigla zavidnu slušanost u toj ciljnoj grupi, pa je 1998 nastala i televizija kojoj su pravni osnivači i ulagači bile bogate društvene firme, finansijski oslonac bivšeg režima Slobe Miloševića, poput NIS Jugopetrol, Simpa, Beobanke, CIP-a, ugostiteljskog preduzeća Metropol i drugih, a medju njima i Interšpeed, firma Marka Miloševića i njegovog prijatelja, pokojnog Vlade Trefa. Marija se u to vreme pojavljuje u ulozi direktora. Ubrzo, kao po zadatku, pravno se svi ostali povlače, ostaje samo Marija kao jedini vlasnik. Na kilometer je bilo vidljivo, nakon češljanja papira, da je Košava služila najpre kao finansijska podrška režimu Slobe Miloševića, a onda potom i, naravno, za pranje novca. Nije bilo ni reči o ozbiljnoj televiziji. 5. oktobra, Marija je pogasila sve predajnike Košave i nestala, da bi 5 meseci nakon toga se pojavila u Beogradu i na osnovu dugotrajne prepiske, prodala televiziju Blicu. I dan danas se postavlja pitanje, kako je to bilo moguće izvesti, obzirom da je televizija odsustvovala iz etera duže od dva meseca, pa je po tadašnjem zakonu o radiodifuziji u Srbiji, jedino mogla biti ugašena. Ali, amin na ovu transakciju dao je lično tadašnji Savezni ministar telekomunikacija Boris Tadić.
I opet se videlo da je u pitanju ista priča, politička, samo sa druge strane. Ovo je tada za sve bila veoma prihvatljiva opcija. Pogotovo za Mariju, koja je uzela lepu svotu novca, pogotovo za već umrlu televiziju, a ujedno i za vlast, da se otarasi jedine preostale Miloševićeve medijske ostavštine. Na Košavi su se smenjivali urednici i direktori kao gljive posle kiše i tačno je to da para uglavnom nije bilo. Čak i prvobitni plan i nije bio da se ide na nacionalnu koncesiju. U takvim uslovima, Košava je pirkala, samo nije duvala. I onda je došla 2005 i koncesije. Mitrović je da bi brže bolje sprečio ulazak BK na nacionalnu mrežu, a sve u saradnji sa aktuelnom vlašću, šušnuo 18 miliona dinara Košavi da konkuriše, znajući unapred da će proći. Svima je to odgovaralo, i Željku Mitroviću koji je želeo da eliminiše konkurenciju, i tadašnjoj vlasti koja je tražila načina da se otarasi lidera Pokreta Snaga Srbije. Znao je Željko i da su i B92 i FOX preslabi igrači za njega, znao je da i na čelu Avale ima prijatelja iz vremena Slobe, Danku Đunića, kojeg može kontrolisati, sada direktora Ekonomskog instituta, samo je još preostalo da kroz Košavu eliminiše poslednje upražnjeno mesto za nacionalne frekvencije na kojem su ama baš svi videli BK. Jedino BK se mogla suprotstaviti Pinku. I Željko je to znao. I uspeo je Željko u svojoj nameri. Frekvenciju nije dobila BK već Košava. Tako da ni 2005 Košava nije bila prava televizija. Ona je kao i 1998 i 2001, opet bila projekat. E sada je došlo vreme raščišćavanja. Ako ništa drugo, a ono baš zbog Predraga Rankovića Peconija i Bogoljuba Karića, “starih drugova”.

Kakva je veza Karića i Peconija?

Pa jednostavno, Peconi je 2001 pomogao lično Bogoljubu Kariću da isplati ekstra profit, da bi nedugo potom kupio deonice u njegovim kompanijama Astra Simit, Mobtel i Evropa Osiguranje ulaganjem u vrednosti od 16 miliona evra te je na taj način postao većinski vlasnik BK televizije. Karić je jedno vreme bio dužan Peconiju gotovo 50 miliona evra po raznim osnovama ali mu se Bogoljub dobro odužio.
Karić je svojevremeno Peconijevom preduzeću "Invej" dao ekskluzivno pravo štampanja kartica i prodaje dopuna za 063 mrežu. Ovo potvrđuje i izveštaj "Dju dilidžensa" iz 2005. godine pripremljen za "Mobilkom Austrija AG" i Ko-KG.

Pričalo se jedno vreme da Predrag Ranković, ima dobre veze i sa Vladom Srbije, jer je finansirao dobrovoljne predaje haških optuženika za odlazak u Hag. Takođe se pričalo i da je imao lanac kladionica, da je finansirao gotovo sve vlade i sve partije, a i da još uvek dobro sarađuje sa Karićima. Predrag Ranković je zvanično vlasnik zemunske kompanije "Invej", a u poslednjih nekoliko godina kupio je i kruševački "Rubin", "Albus" iz Novog Sada, "Vital" iz Vrbasa, "Milana Blagojevića" iz Smedereva, agenciju za promet nekretnina "Verat", a nedavno je otvorio i fabriku duvana "Monus" u Inđiji. U medijskoj sferi Peconi već kontroliše internet provajdera "VeratNet".

U poslednjih nekoliko godina Peconi je bio među najvećim investitorima u Srbiji, a njegova ulaganja procenjuju se na više od 100 miliona evra. Trenutno se nalazi među 5 najbogatijih ljudi uz Srbiji.

Peconi je od novembra prošle godine nakon otkupa većinskog paketa Košave od advokata Bore Pajovića kroz Ideogram postao većinski vlasnik televizije, a sada je evo kupljena i Happy, pa Košava ima frekvenciju na nacionalnom nivou . Ista ona Košava, koju je baš Željko pogurao da bi dobila dozvolu nauštrb BK. A sada se situacija obrnula.

Odjednom je na mestu urednika i glodur Mare, čovek koji je godinama uređivao BK. Zar nije zanimljivo kad se povežu svi konci? E zato sam ja napisao u nazivu teme, Košava – Nova BK. Samo zbog vlasništva, ni zbog čega drugog, jer nikada niko neće moći biti kao BK. A pred Peconijem su naravno samo dve varijante: prva – da malo ušminka program i proda po dobroj ceni televiziju nekom jakom zainteresovanom kupcu i druga - da i on kao i ovi pre njega, pere pare preko televizije dok god to bude hteo i mogao.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2009, 11:50 
Pripravnik
Pripravnik

Tv Košava krenula eksperimentalno u Digiju!

Predstavljen je i novi raspored emitovanja programa HAPPY/KOŠAVA

05:00-07:00 - HAPPY TV
07:00-10:00 - TV KOŠAVA
10:00-13:55 - HAPPY TV
13:55-05:00 - TV KOŠAVA

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2009, 14:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Шта је ово, српска верзија Џери Спрингера?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8tvHMg5DeRo[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2009, 11:40 
Pripravnik
Pripravnik

shoole je napisao:
Шта је ово, српска верзија Џери Спрингера?

Bleda kopija najgoreg svetskog realitty show programa. Ja sam se pošteno ismejao kada sam gledao prvo izdanje Lude kuće! Ha ha! Ima na youtube još ovih bisera, ali je definitivno u pitanju najgora emisija na Košavi!!!

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2009, 23:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
:) Ima jos kandidata za najgoru emisiju, recimo Strava sou ili Nije lako biti ja... :)

Ali da ne bude sve tako crno, evo jedne velike pohvale, upratio sam da je krenula NLB liga...Konacno...Od proslog kola, Tv Kosava je otkupila prava na prenose kosarkaske NLB lige, sto je sjajna vijest...Naravno, za korisnike Totala i Digija... 8)

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2010, 11:31 
Pripravnik
Pripravnik

Da li je ko primetio novi logotip Košave?

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]