banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 17:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Okt 2008, 22:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Mar 2008, 00:34
filozof sa vrbasa je napisao:
Pa ljudi možda ne bi trebali žuriti sa digitalisanjem dok ne vidimo u narednom periodu šta će biti potez našeg Telekoma.

Već se zna šta Telekom može ponuditi to je IPTV, tu je u pitanju digitalna kompresija ali digitalna kablovska televizija je veliki korak ispred.
Jeste li ikada želeli ustaviti sliku? I to ćak u prenosu uživo, za to vrijeme odete po pivo u hladilnik i nastavite sa filmom tamo gde ste stali. Ali čak ustaviti i premotati deo fudblaske utakmice nazad, pogledati usporeni snimak po vašem izboru i sa pritiskom na dugme vratiti u realno vrijeme. To omogućava digitalna teelvizija svim koji imaju digitalni prijemnik DVR. Ta naprava može istovremeno da snima 4 televizijska kanala a 5 da gledate i omogućava gore navedeno. Ima 160 GB diska. Nijedna IPTV do sada znana u Evropi nema te mogućnosti bilo da koriste ADSL, VDSL ili VDSL+. I sve gore nabrojano možete napraviti na neogranićenom broju televizora bez da bi vam falilo digitalne brzine prenosa podataka. Od 1.11.2008 u svaki stan u Banja luci šaljemo 120 Mb/s digitalnih podatka i u isto vrijeme može svi Banjalućani angazovati svih 120 Mb/s, nemoguće je da se nijedan posto smanji kvaliteta. ADSL tv korisiku u stan šalje 3 do max 6 Mb/s podataka, ukratko radi se o 2 razlićite tehnologije u kojoj tehnologija po koaksialnom kablu ima izuzetne velike mogućnosti odnosno na tehnologiju po telefonskom kablu. Činjenica je da je Telekom Srpske zajedno sa Telekomom Srbije jedan od najjačih Telekoma u širem regionu.Ne treba sumnjati da će Telekom Srpske ponuditi tu uslugu u max kvaliteti koju dozvoljava ta tehnologija ali ni one nemogu preko granice koju nudi ADSL- VDSL televizija.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 23:09 
Početnik
Početnik

Vader je napisao:
Da ali šta po pitanju televizije? IPTV? Nisam stekao utisak da je IPTV bolji od digitalne kablovske televizije. A sve i da ga naš Telekom uvede u sklopu ADSL ponude to neće biti skoro.

Elta Kabel ne ne uvodi digitalnu kablovsku televiziju da bih se odmah svi korisnici digitalizirali. To uvodimo kao dodatnu mogućnost za kvalitetniju sliku i da omogućimo da svi koji kupuju digitalne teelvizije odmah imaju kvalitetan prijem, ukratko paralelno sa analognom telvizijom djelovaće digitlana telvizija a korisnici će po vlastitoj želji bilo kada koristiti jedno ili drugo. Analogna televizija još uvjek vlada Evropom i biće aktuelna još nekoliko godina. Trenutno u EU od 10 prodatih televizija, jedna je analogna, a ostale su LCD i plasme pa je pošteno, da kad neko kupi takvu televiziju da mu obezbedimo kvalitetnu sliku. Inaće analogni televizori sa resiverom je daleko više u upotrebi nego digitalni televizori.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 23:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Može li mi neko reći da li TV kartice za kompjuter posjeduju ove mogućnosti za digitalnu TV?

TV kartice koje imamo posjeduju analogne tjunere, dakle ništa od digitalne televizije na njima. Znači ja bih onda uvodio digitalnu kablovsku na LCD televizor u dnevnu sobu i analognu kablovsku na kompjuter, ništa drugo ni ne može.

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2008, 05:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Da li ta nparavica koju bismo trebali kupiti da imamo digitalni signal ima mogucnost povezivanja na racunar, tako da se snimljene emisije mogu prebaciti na komp i potom narezati?

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2008, 07:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
info_elta je napisao:
Sigurno nijedan kvalitetan program od sadašnjih neće biti zamenjan što znaći da NatGeo, Explorer i Travel su već programirani u digitalnom paketu.

A moze li se ocekivati ponuda u osnovnom paketu digitalne televizije slicna kao sto je npr. ponuda SBB-a?
Tu prvenstveno mislim na one kanale tipa Discovery, Fox Crime, VH1, Trave, Viasat History, Animal Planet..?

http://www.sbb.rs/cms/view.php?id=506

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2008, 08:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Može li mi neko reći da li TV kartice za kompjuter posjeduju ove mogućnosti za digitalnu TV?

imas nekoliko tv tjuner kartica za racunare koje podrzavaju mogucnosti digitalne tv a neki imaju cak i dvb-c
evo nedavno si imao u SK test tv tjunera http://www.sk.rs/2008/08/sktd12.html

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2008, 10:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Koliko vidim na Leadtek sajtu što se tiče digitalnog dijela imaju DVB-T, jedino ako dobro vidim ova ima mogućnost rada sa digitalnom kablovskom, i to je PCI TV kartica

http://www.leadtek.com.tw/eng/tv_tuner/ ... id=6&act=1

a spisak modela je ovde

http://www.leadtek.com.tw/eng/tv_tuner/ ... p?lineid=6

i većina modela ide na PCI-E.

Ima li ovde kod nas ovih kartica?

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2008, 15:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
1. Da li to znači da se analogna kablovska TV više neće puniti novim kanalima?

2. Onaj ko bude imao u analognu i digitalnu plaćaće 2X skuplji račun?

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2008, 21:00 
Početnik
Početnik

1. Da li to znači da se analogna kablovska TV više neće puniti novim kanalima?

2. Onaj ko bude imao u analognu i digitalnu plaćaće 2X skuplji račun?

Analogna programska sema će imati oko 50 do max 60 televizijskih kanala.
Jedna preplata se plaća i ona ukljućuje i osnovni paket analogne i osnovni paket digitalne televizije u paketu skupa. Doplaćuju se samo dodatni digitalni paketi one koje odabere korisnik. Npr eurosport plaćamo po svakom korisniku 25evrocenti a verovatno ga gleda tek svaki 5 banjalučanin.
To znaći da za 10.000 korisnika se plati 2500 evra mjesećno, i ako znamo da gleda svaki 5. To praktićno izađe više od jednog evra po svakom korisniku koji u stvarnosti gleda taj program. Ako želimo uvesti 100 programa imali bismo problem visoke preplate koje bi trebalo plaćati za više od 70 stranih programa. Ako ne uvedemo dodatne pakete morali bismo platiti licencu za svaki program po svakom korisniku priključenog na mrezu nevezano ili gleda ili ne, što bi dovelo do visoke cjene preplate. Ovako dodatni paket će biti na izbor svim korisnicima a plaćanje će biti kumulativno dosta manje a efekat gledanosti će biti gotovo identićan. Cjena programa koji se prenose u dodatnim paketima uvjek je prilično veća od cjene tog programa ako se prenosi u osnovnom paketu(svejedno digitalno ili analogno). Dodatno otežava formiranje programske šeme uslovljavanje nekih TV kuća da svoje programe moramo ukljućiti samo u osnovni paket(npr. Eurosport 1 mora biti u osnovnom paketu i nesme biti u dodatnom paketu).

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2008, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kakava buducnost ceka BBC?

I ponavljm ranije pitanje - da li ti aparati mogu da snimaju program te da se taj program eksportuje na racunar?

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2008, 21:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja mislim da ti je čovjek na početku ove strane objasnio da se može snimati po 4 kanala istovremeno!

Vrh

PostPoslato: 04 Okt 2008, 21:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

To je valjda ovo što se tiče snimanja

info_elta je napisao:
Resiver bez dekodera stane od 90-100 KM. Resiver sa dekoderom CONAX od 110-150 KM. Resiver DVB-R resiver-rekorder sa vlastitim hard diskom košta od 450-500KM. Resiver sa USB ulazom košta oko 200 KM(moguće snimanje na samostalni disk).

Kojim konektorom se spaja risiver sa televizorom?

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2008, 07:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zasto Eurosport mora biti u osnovnom paketu ? ja sam se nadao da cu od 1.11. zaboraviti i na Eurosport 1 i 2 i na SportKlub jer me ti kanali ne interesuju
kako moze neka tv kuca da uslovljava gdje ce njen kanal da bude ? to prvi put cujem
da je to kojim slucajem tacno na svim kablovskim tv bi bio Eurosport, a to nije slucaj

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2008, 10:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

BSE je napisao:
zasto Eurosport mora biti u osnovnom paketu ? ja sam se nadao da cu od 1.11. zaboraviti i na Eurosport 1 i 2 i na SportKlub jer me ti kanali ne interesuju

Neka ih u osnovnom paketu bez obzira što tebe ne interesuju :)

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2008, 10:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

nisi me shvatio, govorio sam o uslovljavanju

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2008, 11:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Rekao si da se nadaš da ćeš zaboraviti na te kanale jer te ne interesuju, to možeš i kad ih imaš (bez obzira da li uslovljeno ili ne) - jednostavno ih ne gledaš, kao što ja radim sa kanalima iz Bosne, ne gledam ni jedan iako ih imam.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2008, 11:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

opet se mi ne razumijemo, ali hajd` :)
govorilo se da ce Eurosport i Sportklub biti u nekom sport paketu programa, te sam ih zbog toga otkantao sa spiska
a govorio sam o uslovljavanju Eurosporta pogotovo nakon onog sto je Info_elta rekao da svaka 5 osoba prati taj kanal

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2008, 12:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Fellowship of the Ring - HD vs DVD

http://www.cornbread.org/FOTRCompare/index.html

Razlika je vise nego velika.

Nadam se da će Elta od HD kanala pustiti neke filmske, neke kod kojih dobra slika posebno dolazi do izražaja a ne neke kod kojih to nije toliko bitno.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2008, 10:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
info_elta je napisao:
To znaći da za 10.000 korisnika se plati 2500 evra mjesećno, i ako znamo da gleda svaki 5.

Što dalje implicira da vi ''zaradite'' 100. 000 KM, platite Eurosportu 5000 KM, nekim TV kućama još cca 45000 KM

Što dalje implicira da vam ostaje cca 50 000 KM

Što dalje implicira da vam je usluga strogi shit.
Što dalje implicira da za te novce koje dobijete mogli bi bar poboljšati kvalitet usluge.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 08 Okt 2008, 13:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zvao sam ih pre dva dana i kad sam pitao za digitalni signal covek mi ej kao iz topa ispalio - Ako imate Panasonic ili Sony tv mocete gledati digitalnu televiziju. WTF :confused2: :confused2: :confused2:

Kakve ima veze marka tv-a sa ustipcima i kajamkom? missim

Elem, kad sam potom potpuno amaterskim vokabularom spomenuo ove kutije o kojima se ovde pita tip je odgovorio - Ja prvi put cujem za to, provericu sa kolegama, pa ako mozete nazovite za 2 sata.

Nazalost nisam zvao. Elem isti odgovor sam dobio i za uvodjenje programskih paketa.

huh

Btw vader, razlika je ocigledna, hvala na linku. hmmmm samo da sanjam takav kvalitet slike. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]