toljagica je napisao:
To sto recimo je u Srbiji drugacija situacija kod prenosa sportskih dogadjaja samo govori o tome da imaju veci broj finansijski gledano boljestojecih kuca a ne o tome ko je jaci. HTV kao u vrijeme komunizma monopolise na hrvatskom trzistu pa
jos uvijek sav krem drzi kod sebe, uostalom cak si i TI o tome pisao.
Ali dijete drago, mi ovdje raspravljamo o tome koja je bolja TV kuća, a ne koja tko gdje drži monopol. Ti si totalno kontradiktoran. Najprije kažeš da je po pitanju sporta/filmova/dokumentarca RTS bolji od HRT-a i da na njemu možeš vidjeti sve sportove koji te zanimaju, a onda se izmotavaš da je u "Srbiji situacija drugačija" i da HRT drži monopol pa normalno da je bolji bla bla bla... DA, potpuno je točno da HRT drži monopol u Hrvatskoj to sam i sam rekao, ali to ne umanjuje njegove kvalitete već ih samo potvrđuje. HRT drži sportska prava za sportske susrete koje drže SVE srpske televizije ZAJEDNO. I onda ne pričaj gluposti da je RTS bolji po pitanju sporta od HRT-a jer samo se brukaš takvim glupim provalama. Dovoljano je pogledati koja sportska prava drži HRT, a koja RTS.
A duga stvar, nešto si brljao o financijama i privatnim TV kućama. Pogledaj malo na poslovni.hr i co.yu i provijeri koliki proračun imaju hrvatske privatne TV kuće (NOVA TV i RTL) a koliki recimo srpske (Avala, b92, FOX) ... pa češ vidjeti kakvu su glupost napisao. Buđet hrvatskih privatnih TV kućama, je 2-3 puta veći od srpskih privatnih, upravo zbog jačeg marketinškog tržišta. Što se i vidi po programu. Recimo novi nastavci serija prvo dolaze na hrvatske TV kuće, pa onda nakon godinu - dvije na srpske i bosanske. A to možeš i sam vidjeti koji nastavci idu recimo od Prison Break-a, Uvod u Anatomiju, Kućanice, Heroes, Ugly Betty, Dr. House, Nip-Tuck, CSY.. itd - na hrvatskim televizijama, a koji isu na televizijama u regiji i da li UOPŠTE idu.
Zanimljivo je recimo da je na HRT-u prije 4 mjeseca išao James Bond Royale, a on TEK ZA 10 dana ima PREMIJERU na premium filmskom kanalu - HBO u cijeloj srednjoj Evropi, pa tako i kod nas. A pravilo je da se filmske premijere na premium kanalima puštaju godinu dana PRIJE nego što to otkupi neka zemaljska televizija na tržištu. HRT je samo za taj film iskeširao 270.000 eura, koliko koštaju prava recimo za cijelu NBA sezonu.
toljagica je napisao:
a sto se tice dokumentaraca ipak su za nijansu bolji na RTS-u, znas to i sam.
LOLčina... ne dijete drago, to samo ti u svojoj nacionalističkoj glavici znaš. I naravno tvoji duplići. Niko više ... dovoljno je pogledati komentare na ovom forumu ...
toljagica je napisao:
prateci tvoje postove do sada primijetio sam da ne dopustas misljenje koje nije u skladu s tvojim
Ne, već me samo iritiraju ovakve kvazi "dopro upućene" spodobe, kojima je i vlastito govno slađe od tuđeg pudinga. Da li si ti do sada i jedan argument rekao da potkrijepiš ta svoja "istraživanja" koja je TV kuća najbolja? Pa naravno da nisi kada si ti sam sebi dovoljan argument.
Nego čudno mi je kako se u zadnje vrijeme ne javljaju tvoji duplići, do sada je bio običaj jedan nešto kaže ... sva trojica se izredaju da potvrde to isto govno u 10-max 15 minuta ... jao ovo je komedija