amadeus je napisao:
Od Polarisa samo Arena Sport nudi svoje boxove zajedno i sa njihovim boxovima za kucne korisnike. I isto su osakaceni bez ikakvih funkcija i namjenjeni za kucne korisnike sa milion nekakvih poruka na ekranu sto samo smetaju. Polaris je jos gori posto ne postoje CAM-ovi za njihov sistem kodiranja dok za TTV postoji i televizije koje zele vise uloziti onda posalju CAM modul. Naravno onda kad ga imaju...
Ili mozda da se uzme signal sa digija? Pa ne bi bilo lose recimo bas bi mogao pustiti B92 sa njihovog receivera. Inace B92 ima fenomenalnu sliku koja je nezapamcena cak ni za ove prostore... Love analogni signal iz Srbije sa mnoooogo refleksija, negdje u Madjarskoj, pa ga digitalizuju i dizu na satelit. Rezultat je kvaliteta koja se pamti.
Ali opet da se vratim na temu. Sve televizije koje se reemituju, osim ArenaSport, zvanicno distribuisu signal preko TTV-a. Ne preko Polarisa i ne preko Digija. Zasto? To moras pitati njih.
Valjda je razumljivo, da ako ti nesto kaze o Polaris mediji ili Digiju zna kako oni i funkcionisu. A vidio sam Bogu hvala, obje varijante. Ne sjecam se da sam rekao da su oni bolje rjesenje od Total tv-a, uostalom i sam vec 4 godine skoro koristim usluge TTV Srbija, i ne bih ga mijenjao ni za sta, vec da on nije i jedini nacin emitovanja kanala iz Srbije preko satelita.
Btw, Arenasport je isla preko Polarisa, sjacam se kad nestane struje na Elti, pa kad krene "dizanje" risivera