banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 06:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 21 Dec 2011, 12:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
maturalepa je napisao:
kad uzmes u obzir da je to prva FULL HD televizija i jos uvjek jedina u regoinu to je vec vrlo pohvalno za eltu :wink:

Sa Nova HD, RTS HD i Arenasport HD sam intervenisao na ovaj navod. Drzava i region nisu isti pojam. Sve ostalo OK. :wink:

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Smaraš i ti sa Avalom. Isto mi je, Hema ili Avala.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 14:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
Avala je program s placenim pravima za Republiku Srbiju, a Hema je domaci kanal. Da bi Avala se reemitoavala na podrucju BiH treba se dobiti njihova saglasnost, da plate prava za BiH i da se zatamnjuju kada je neki drugi javni emiter platio prava za neki odredjeni dogadjaj.

U cilju objektivnosti, molio bih nekog od forumasa da posalje mail samoj TV Avala i pita ih koji kablovski operater ima dozvolu za reemitovanje u BiH.

Poslednji put menjao amadeus dana 21 Dec 2011, 14:42, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 14:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Ja na Elnetu imam taj program...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 16:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
amadeus je napisao:
Digitala je buducnost i potencira se digitala zbog samih uvodjenja novih servisa i kvaliteta slike i zvuka. Mnogi kanali da bi usli u ponudu neke kablovske kuce zahtjevaju da idu samo u digitalnom obliku.

Inace Elta TV je prva u drzavi pustila full hd signal. Nova , RTS i Arenasport nisu iz BiH. Isto tako Nova HD ide samo za Zagrebacku zupaniju i sl...

ta buducnost je kod nas jos daleka, sto bi trebalo da ti govori i mali broj ljudi koji moze da prati digitalu + kvalitet koji se distribuira kroz Eltu je gori i od analognih signala kako primjetise oni koji su imali prilike da bace pogled

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 16:46 
Veteran
Veteran

BSE je napisao:
ta buducnost je kod nas jos daleka, sto bi trebalo da ti govori i mali broj ljudi koji moze da prati digitalu + kvalitet koji se distribuira kroz Eltu je gori i od analognih signala kako primjetise oni koji su imali prilike da bace pogled

To su komentari ljudi koji uzmu televizor od 40" i kazu los mi DM SAT ili Duga TV, a DM SAT je na satelitu zakupio jedva 2MBita za sliku. :-? Ako je digitalni prijem i televizor od pola zida ne znaci da ce ceca, sneki, beki i miki da plesu na stolu u dnevnom boravku. Digitala nije cudo da napravi sliku tamo gdje je nema, ali zato kanali koji idu u vecem bitrarate su logicno bolji. Pogotovo sto dvb-c ponuda trenutno nudi i nudice u buduce sve vise boljih kanala.

Takodjer Elta ne radi nikakvo dodatno kompresovanje signala ili sl, nego se prosljedjuju onakvi kakvi dolaze bilo da je u pitanju satelitski prijem ili IP stream, zato na komentare da je slika losija, pokvarena i sl necu da komentarisem, posto to obicno komentarisu ljudi koji nemaju potrebno zanje, ali ipak zele da nesto kazu iako je to sto kazu odnosno napisu cista glupost.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 16:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ma dobro ne morate vise nista govoriti, sasvim je jasno da Elta zaposljava samo spinere

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 17:00 
Veteran
Veteran

Ja samo kazem onako kako jeste, nista vise i nista manje, a pojedini komentari na forumu su u najmanju ruku smijesni.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 17:01 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

kao i ponuda i kvalitet kanala u Eltinoj distribuciji, samo sto se ipak na kraju ne mozemo smijati ;)

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 17:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
maturalepa je napisao:
points je napisao:
Naravno, nije mi jasno zašto se uopšte govori o ikakvim novim kanalima kada i ovo što je trenutno tu nikad ne radi kako spada. Valjda je popravljanje kvaliteta slike i sprječavanje prečestog nestajanja kanala prioritet.

Kad to nestaju kanali ? Koliko njih? Ja to neznam jer to nisam uopste primjetio zadnje vrijeme uopste. Ja nepamtim kada sam ostao bez kanala i slicno :oops:

Научници су кажу утврдили да златна рибица (акваријумска) не памти дуже од 5 минута. Ви из Елте изгледа нисте ништа бољи, или волите да правите људе будалама?!? Елем, ево мала слатка ретроспектива...

nepokoreni je napisao:
Evo ga zasniježilo i ne radi pola kanala :angry4: tačno ih treba povješati istim kablovima što su razvukli za bandere :mad: je8o te sjećam se starog Samsung resivera za satelitsku, napada snijeg na antenu samo omlatiš metlom da može okretati motor slika ko mlijeko! A to bilo 2002 godine! A sad čim malo dune ili zapada signal otežan uz svu svemirsku i naprednu digitalu....ma koga vi farbate bolan ljudi??? Vi niste vidjeli optičke vodove i kvalitetne kablove ni u katalogu :evil3:

Шајин je napisao:
ево ни код мене не ради кабловска

mrkvica je napisao:
Debili! Pa dokle više?! Samo vuku za nos, a mi glupi što ih slušamo! Jbt, sad kad je najljepše biti u kući i gledati tv u toploj sobi, nema ništa! :angry4:

Little angel je napisao:
Prvo sam postala na pogrešnu temu, al moram da ponovim GLUPA ELTA!
Pet pahulja, eto ga - ostanu samo najgori programi da možeš gledati.
A za neki dug od marku samo što ti ne pošalju utjerivače! :angry1:
Jesu jadni!
Odoh gledati Eltu il' Simić eventualno :roll:

points je napisao:
Nevjerovatno, prvi nazovi-snijeg i bukvalno nema 80% kanala. Nikad gore stanje. Smećari jedni mutavi.

Buba84 je napisao:
Kakvi su ovo kvalitetni idioti !!!!!!!!!!!!! Debili majmuni stoka jedna seljacka !!! Svakog prvog u mjesecu stizu racunu a marku ne ulazu. Amateri nesposobni sram vas bilo. MARS IZ BANJALUKE

Macr0 je napisao:
Ko se veceras usudi gledati film preko elte? :D

zerocool je napisao:
Pa stvarno, dokle vise? Zar svaki put kad padne snijeg, kisa, dune povjetarac, sunce nestane iza oblaka itd, itd 80% kanala nestane? Zar je moguce da ti ljudi ne znaju nista uraditi kako treba, da ne pricam o tome sto je ponuda i dalje ocajna, sto su prije ko zna koliko godina obecavali stotine kanala i jos puno toga..

dtkbl je napisao:
i lasere :D
a nemaju ni metlu da čiste snijeg sa antena!

rendzer je napisao:
Znači sve što ide preko satelita je u ofsajdu (osim AS i MTV) :violent2:

Баш ме интересује колико ће дуго сад да вам остена "у меморији". :) Него, вјерујем да све ове људе, а и мене, живо интересује зашто вам се слика распада код мало лошијих временских услова?

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 17:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ma to je klasicno spinovanje

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 18:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
ma to je klasicno spinovanje

Ма контам ја то, ал не контам да при томе можеш да своје кориснике третираш као дебиле? Мислим, прије или касније ће то да се врати као бумеранг. И Телеком је ономад 2 године "уводио" АДСЛ па кад је изгубио вјероватно 70% корисника јер је свако ко је могао прешао на било какву алтернативу бржу од телефонског модема, онда су коначно дошли себи, и вјероватно прву годину пословали са губитком у интернет сектору, али им се могло, јер имају "мишиће". Ако икакав нормалан играч дође на ово тржиште, ови из Елте ће само моћи да ставе кључ у браву и оду кућама. А и корисници би, како рекох требали да се жале константно. Или једноставно, за сваки дан кад нема уредне слике, дођу и кажу им, одбићемо вам од оних 12,90КМ а ви видите шта ћете. Па би се онда неко коначно попео на кров да види у каквом су стању антене. А не да ми лик виче "ниси у праву". А слика, тј. недостатак исте га демантује. Мислим стварнооо... :)

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 18:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Boljeg kvaliteta su moji žičani štrikovi za veš, nego njihovi vodovi po zgradama. Antene da ne spominjem....

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 19:08 
Veteran
Veteran

sinip je napisao:
Па би се онда неко коначно попео на кров да види у каквом су стању антене. А не да ми лик виче "ниси у праву". А слика, тј. недостатак исте га демантује. Мислим стварнооо... :)

Jel ti to opet gledas " na daljinu" ? Dobro ti ide. :)

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 19:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

amadeus je napisao:
sinip je napisao:
Па би се онда неко коначно попео на кров да види у каквом су стању антене. А не да ми лик виче "ниси у праву". А слика, тј. недостатак исте га демантује. Мислим стварнооо... :)

Jel ti to opet gledas " na daljinu" ? Dobro ti ide. :)

Не, ја још увијек чекам да неко од вас двојице објасни зашто вам се слика распада код мало лошијих временских услова? Ја обећавам да ћу те секунде престати да вас зовем моронима. Јел поштено? :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 19:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Avg 2011, 17:31
amadeus je napisao:
BSE je napisao:

To su komentari ljudi koji uzmu televizor od 40" i kazu los mi DM SAT ili Duga TV, a DM SAT je na satelitu zakupio jedva 2MBita za sliku. :-? Ako je digitalni prijem i televizor od pola zida ne znaci da ce ceca, sneki, beki i miki da plesu na stolu u dnevnom boravku. Digitala nije cudo da napravi sliku tamo gdje je nema, ali zato kanali koji idu u vecem bitrarate su logicno bolji. Pogotovo sto dvb-c ponuda trenutno nudi i nudice u buduce sve vise boljih kanala.

Takodjer Elta ne radi nikakvo dodatno kompresovanje signala ili sl, nego se prosljedjuju onakvi kakvi dolaze bilo da je u pitanju satelitski prijem ili IP stream, zato na komentare da je slika losija, pokvarena i sl necu da komentarisem, posto to obicno komentarisu ljudi koji nemaju potrebno zanje, ali ipak zele da nesto kazu iako je to sto kazu odnosno napisu cista glupost.

Posto se osjecam prozvanim.....Nemam TV od 40" nego od 32" i nisam taj mentalni sklop koji si opisao (a mene uvrijedio). Kanali koji su na nivou ili gori od analogne u Doboju su: TV Tuzlanski kanton, Tv Tuzla, FTV, BHT dok je pink nesto bolji ali ipak je to talasika. Primjecujem da su to uz TV Slon i Al Jazeeru kanali koji idu na 418 Mhz za koje osnovano pretpostavljam da uzimate putem MMDS-a iz Tuzle. Ko to kompresuje i kako to dolazi do Elte krajnjeg korisnika uospte ne treba da zanima. Ako Tuzlaci nisu u stanju da posalju digitalan signal lokalnih televizija ili ako te televizije pustaju stare filmove sa VHS kaseta onda im nije mjesto u digitalnoj ponudi. Ponudi koju neki navode kao XY kanala. Elta je ta koja salje racun i ona je za osudu. RTRS i Arenasport 1 su takodje istog kvaliteta kao na analognoj. Ja ne ocekujem cuda ali ipak ovo je zalosno.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 20:02 
Veteran
Veteran

sinip je napisao:
Не, ја још увијек чекам да неко од вас двојице објасни зашто вам се слика распада код мало лошијих временских услова? Ја обећавам да ћу те секунде престати да вас зовем моронима. Јел поштено? :)

Nije posteno, jer kako objasniti nekome nesto sto misli da zna, a u stvari ne zna... Ja da te ucim fiziku i osnove elektrotehnike bas mi i nije prioritet u zivotu. Da ja tebi objasnjavam uslove za propagaciju mikrotalasnog zracenja i zasto tada kada je padao snijeg 10 min nije bilo slike, a prije dva dana kada je snijeg padao satima i palo ga tri puta vise nije nestalo signala. Nazalost, ne mogu protiv takvih ljudi, jer oni ce uvijek gledati " na daljinu", " u kasike " i (wc) solju. Zato radije cu ostati moron nego da budem tupav cijelog zivota.

Hvala

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 20:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

amadeus je napisao:
sinip je napisao:

Nije posteno, jer kako objasniti nekome nesto sto misli da zna, a u stvari ne zna... Ja da te ucim fiziku i osnove elektrotehnike bas mi i nije prioritet u zivotu. Da ja tebi objasnjavam uslove za propagaciju mikrotalasnog zracenja i zasto tada kada je padao snijeg 10 min nije bilo slike, a prije dva dana kada je snijeg padao satima i palo ga tri puta vise nije nestalo signala. Nazalost, ne mogu protiv takvih ljudi, jer oni ce uvijek gledati " na daljinu", " u kasike " i (wc) solju. Zato radije cu ostati moron nego da budem tupav cijelog zivota.

Hvala

Де ето немој мени неукоме, незналици и штатијазнам све, ништа да објашњаваш. Објасни људима из поруке: viewtopic.php?f=29&t=18149&view=unread#p1474918 а ја ћу свеједно престати да вас називам морнима. Јел поштено? Иначе Б92 још увијек "штека" повремено у Добоју. :) И без снијега.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 20:12 
Veteran
Veteran

havit je napisao:

Posto se osjecam prozvanim.....Nemam TV od 40" nego od 32" i nisam taj mentalni sklop koji si opisao (a mene uvrijedio). Kanali koji su na nivou ili gori od analogne u Doboju su: TV Tuzlanski kanton, Tv Tuzla, FTV, BHT dok je pink nesto bolji ali ipak je to talasika. Primjecujem da su to uz TV Slon i Al Jazeeru kanali koji idu na 418 Mhz za koje osnovano pretpostavljam da uzimate putem MMDS-a iz Tuzle. Ko to kompresuje i kako to dolazi do Elte krajnjeg korisnika uospte ne treba da zanima. Ako Tuzlaci nisu u stanju da posalju digitalan signal lokalnih televizija ili ako te televizije pustaju stare filmove sa VHS kaseta onda im nije mjesto u digitalnoj ponudi. Ponudi koju neki navode kao XY kanala. Elta je ta koja salje racun i ona je za osudu. RTRS i Arenasport 1 su takodje istog kvaliteta kao na analognoj. Ja ne ocekujem cuda ali ipak ovo je zalosno.

Nema potrebe da se osjecas prozvanim, jer ja spominjem iskustva iz BL, ali ovi sto gledaju "daljinski" izgleda znaju sve.

Domace televizije i digitala.
Prije svega treba shvatiti ljude koji su na mmds-u da i oni zele gledati lokalne televizije i da se i zbog njih mora pojedini kanali uvrstiti u ponudu.
FTV cak ni ne zeli da ulozi u digitalizaciju signala... Ista stvar i sa BHT, cak su u sporu sa Totalom zbog TTV-ovog ilegalnog reemitovanja signala BHT-a.
Pink radi sam digitalizaciju signala za potreba uplinka na satelit, ali u losijoj kvaliteti i sami su im enkoderi upitni. Po predajnicima u BiH imaju obicne totalove receivere koje koriste za napajanje signalom predajnika.
Treba nekad biti posten i sagledati situaciju i malo dalje od sopstvenog nosa.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 21:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
@amadeus

Meni nije jasno samo zasto toliko izbjegavas odgovor na pitanje: "Zasto signal pokvari cim su losiji vremenski uslovi"?
Raspravljas se sa @sinip i totalno ne bitne stvari spominjes (koje su za vecinu korisnika apsolutno ne bitne), a na ono sto je realan problem ti ili vjesto izbjegavas odgovor (mozda zato sto relanog opravdanja i nema) ili ne znas zasto vam se to desava (mozda zato sto niste strucni da rijesite problem)!?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]