banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Avg 2025, 19:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 20 Dec 2011, 20:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
maturalepa je napisao:
Neke kanale koje neko nece da gleda neka obrise sa memorije i rijesen problem, tako ja radim :)
Tu se ne bih slozio s tobom. Sbb ima preplatu 17 KM i B.net 20 KM i to samo analogna kablovska bez digitalne kablovske. Ovdje imamo 12.90 KM a analognu i digitalnu. Ja sam odmah za to da se preplata poveca na 17 KM i da se napravi ista sema kao sto je u SBB ali nevjerujem da bih ljudi prihvatili takve cijene. Logicno je sto vise kanala i boljih ima operater veca je preplata. Mtel ima preplatu 22 KM a programska sema slicna Eltini. Razlika u cijeni preplate je 9 KM :oops: Mtel bi za ovu cijenu preplatu morao imati visekanala i boljih od B.net.

Ovo je moram ti reci poprilicno - neracionalan izgovor. Pobogu, kome treba ovakav tv kanal. Umjesto da gledaoce u analognoj shemi obradujete nekim iole gledanijim kanalom, ubacujete u ponudu kanal koji se nalazi na samom dnu dna.
Sto se ostalog tice, ja licno nisam protiv toga da se cijena digne i na 17 KM a da ponuda bude slicna SBB-ovoj, tj da u osnovnoj analognoj ponudi vidim obavezno sljedece kanale: Avala, Prva, AXN, Pink Kids, Pink Family, 24 Kitchen, Sport Klub +, TLC, Film plus, VH1 Europe, Ultra, Mini Ultra, BabyTV, Minimax, Discovery ID, CineStar TV, Animal Planet, SciFi, E!, TV1000, Cinemania, SK Prime…

Ali posto se slazemo u jednom da bi to bio udar na ionako tanke novcanike radnicke klase koja bi u slucaju poskupljenja kablovske, masovno odjavljivala istu, u zamjenu instalirajuci Total kojem je pretplata u osnovnoj ponudi i dalje 12 KM, ja ipak predlazem sljedece,tzv kompromisno rjesenje i za korisnike i za kablovskog operatera:

Da se ponuda izjednaci sa ponudom jednog banjaluckog kablovskog operatera, ovog na linku, a ciijena spusti za ovih 0,90 KM.

http://www.elnetrs.com/index.php?option ... &Itemid=30

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 20:21 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
drug je napisao:
http://www.elnetrs.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6&Itemid=30

Ala naguraše džabnih kanala sa satelita u digitalu... ne vidim po čemu je bolja programska šema od Eltine (sem što ima više kanala)...

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 20:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Govorimo o analognoj ponudi. Cijela rasprava je i krenula neracionalnim uvodjenjem kanala Hema tv u analognu ponudu Elta kabela. Na Elnetu je u osnovnoj analognoj ponudi: Prva, Avala, Atlas TV, Zone Reality, National Geographic Wild, MGM, Sport Klub +, VIVA, Viasat TV 1000, Animal Planet, Viasat History a tih kanala nema u analognoj ponudi Elta kabela, ali pobogu zato ima - HEMA!!!

http://www.elnetrs.com/index.php?option ... &Itemid=30

Sto se digitalne kablovske tice, u Banjaluci na zalost nemamo operatera koji ima iole normalnu ponudu. Sve se svodi na to da se napuca sto vise kanala, koji se ubacuju bez ikakvog rezona.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 21:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Meni je Aneksova ponuda kanala u digitali sasvim OK... ali čemu sve to kad nemam mogućnost izbora :(

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 22:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
<Enter_name> je napisao:
Možda je čovjek mislio na "običnu" EltaTV kojoj na logou piše HD ;) A i sam način rasprave je... upitan?

Проблем са моронима из Елте је да не читају шта им се напише. :) Да читају, још одавно би ми неко одговорио зашто им се слика распада... :) Што се тиче начина расправе, нека учесници форума виде како то изгледа кад без аргумената остане само лична дисквалификација.
Иначе, везано за однос €/КМ у Црној Гори, тамо је средином септембра парадајз био 1,5€, овде 1,5КМ, цијене у маркетима су око 30% веће него овде, тако да... Ал де ето, нека ја немам појма, а на тараби пише "HD". :D :D

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 23:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ne znam cemu toliko hvalisanje sa digitalnim kanalima kad 70% ljudi (mozda i vise) ih ne moze da gleda, pa samim tim i trpanje novih kanala u dig. ponudu
naravno, kad je u pitanju kanal koji ne gledaju mozda ni porodice zaposlenih na tom kanalu, isti se automatski stavlja u analognu semu
kad se uporede cijene, ono sto Elta nudi za 12,90 se ne moze nazvati ponudom, vec potkradanjem jer vecina kanala ima losu sliku, a da ne spominjem da svakih nekoliko dana dosta kanala "iskoci" k`o zategnute opruge - na to sve treba dodati i obecanje (ludom radovanje) o ubacivanju novih kanala u semu (ne pocinji sa dig. semom, to mi znaci kao konstituisanje Vlade u Belgiji - zadnja rupa na svirali)
ako ne mozete da sredite osnovne stvari za 12,90 KM mjesecno, cisto sumnjam da bi bilo ista bolje za 20,00 KM mjesecno

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Naravno, nije mi jasno zašto se uopšte govori o ikakvim novim kanalima kada i ovo što je trenutno tu nikad ne radi kako spada. Valjda je popravljanje kvaliteta slike i sprječavanje prečestog nestajanja kanala prioritet.

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 23:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2011, 15:35
points je napisao:
Naravno, nije mi jasno zašto se uopšte govori o ikakvim novim kanalima kada i ovo što je trenutno tu nikad ne radi kako spada. Valjda je popravljanje kvaliteta slike i sprječavanje prečestog nestajanja kanala prioritet.

Kad to nestaju kanali ? Koliko njih? Ja to neznam jer to nisam uopste primjetio zadnje vrijeme uopste. Ja nepamtim kada sam ostao bez kanala i slicno :oops:

Vrh

PostPoslato: 20 Dec 2011, 23:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
maturalepa je napisao:
points je napisao:

Kad to nestaju kanali ? Koliko njih? Ja to neznam jer to nisam uopste primjetio zadnje vrijeme uopste. Ja nepamtim kada sam ostao bez kanala i slicno :oops:

Ma daj ne se*i, molim te.
Ova tema je stvarno postala nepodnošljiva.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 00:26 
Početnik
Početnik

points je napisao:
maturalepa je napisao:
points je napisao:

Ma daj ne se*i, molim te.
Ova tema je stvarno postala nepodnošljiva.

Neznam zasto takva nervoza. Ako ti se ne svidja to što ja nepamtim kada sam primjetio da je nestao koji kanal onda to napisi a ne da se mi obracas sa takvim nekulturnim pisanjem. Da si napisao tada i tada nestao je taj kanal, nije ga bilo toliko vremena, mozda bih tada znao o cemu pricas ali posto pises napamet i odmah me napadas pretpostavljam da ni ti neznas kao ni ja.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 01:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

I dalje ne vidim logicno objasnjenje zbog cega kablovski operater uvodi u anaognu ponudu kanale koje korisnici ne traze, umjesto da, kad su vec povecali cijenu pretplate, uvedu poneki kanal dostojan pracenja. Zasto u analognoj ponudi umjesto ove nesretne i zalosne Heme nismo ugledali bar Avalu, ako vec nisu u stanju obezbijediti Prvu ili AXN, ili Cinestar. A cini se da nisu u stanju.

Ako vec finansijski nisu u stanju uvesti neki jaci filmski kanal u analogiji ne razumijem kako nisu u stanju da nam u analogiji bar obezbijede Cinemaniu, Film plus ili MGM? O ponudi muzickih kanala da i ne pricamo.

Ili bar dajte djeci TV Ultra. Taj kanal je poprilicno dobar za klince. Pobogu, da nema onog malog tv kanala - Kanala D, klinci bi i dan danas gledali crtice na njemackom ili engleskom. A kanale poput ove Heme, hitno izbaciti iz ponude. Iskreno se nadam da ce i ovaj pokusaj zavrsiti kao i njemu slicni a odazivali su se na imena: NTV 101, Melos, Alfa, RTV IS...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 09:11 
Početnik
Početnik

drug je napisao:
I dalje ne vidim logicno objasnjenje zbog cega kablovski operater uvodi u anaognu ponudu kanale koje korisnici ne traze, umjesto da, kad su vec povecali cijenu pretplate, uvedu poneki kanal dostojan pracenja. Zasto u analognoj ponudi umjesto ove nesretne i zalosne Heme nismo ugledali bar Avalu, ako vec nisu u stanju obezbijediti Prvu ili AXN, ili Cinestar. A cini se da nisu u stanju.

Ako vec finansijski nisu u stanju uvesti neki jaci filmski kanal u analogiji ne razumijem kako nisu u stanju da nam u analogiji bar obezbijede Cinemaniu, Film plus ili MGM? O ponudi muzickih kanala da i ne pricamo.

Ili bar dajte djeci TV Ultra. Taj kanal je poprilicno dobar za klince. Pobogu, da nema onog malog tv kanala - Kanala D, klinci bi i dan danas gledali crtice na njemackom ili engleskom. A kanale poput ove Heme, hitno izbaciti iz ponude. Iskreno se nadam da ce i ovaj pokusaj zavrsiti kao i njemu slicni a odazivali su se na imena: NTV 101, Melos, Alfa, RTV IS...

Ja sam sebi uzeo digitalu i za ove pare koje placam 12.90 KM imam digitalnu sliku, pored analognih kanala jos HD kanale i dodatne digitalne. Kako vidim sada se dodavaju kanali u digitalni paket ali manje u analogni. Pretpostavljam da elta zeli sa besplatnom digitalom i uvodjenjem novih kanala u digitalu dostici digitalizaciju korisnika.
Jedina moja primjedba koja jest na digitalu jest sto nemamo vise HD kanala.

PS: Drug, inace pogledaj na www.eltatv.net cesto budu animirani filmovi i slicno, ja to ne gledam ali eto pogledaj.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 09:25 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Avg 2011, 17:31
Ako se vec elta sikira za novcanik korisnika zasto na digitali bar ne uvedu, posto postoji mogucnost, pakete od 13, 17, 20, 22,.... koliko vec maraka, a ne nagadjati ko bi sta uzeo i koliko bi ko bio spreman platiti. Sto se tice posta iznad i ja placam 12.90 KM imam "digitalnu" sliku koja na dosta kanala ne izgleda kao digitalna (pretpostavljam da izvor koji digitalisu je los), nemam niti jedan HD kanal i iako imam full HD televizor zahvaljujuci elti jos nisam bio u prilici da vidim kako na njemu izgleda HD program. Kako vidim sporo se uvode kanali na digitali - ukupno 44 kanala.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 09:36 
Pripravnik
Pripravnik

maturalepa je napisao:
sinip je napisao:
havit je napisao:
Kad vec brojimo....za 12,90KM u Doboju nude 52 analogna, 1 analogni radio (kanal RTV Doboj je radio kanal sa logom radio Doboja u pozadini) i 44 digitalna (mada tu ima TV Tuzla, TV Tuzlanski kanton, Elta HD koja nikada ne ide u HD dok nema npr. RTS 1, RTS2, RTL, itd.) Donedavno je bilo i gore jer je samo 10ak kanala islo nekodirano (cak i neko vrijeme nakon poskupljenja pretplate).

Е да, заборавих то Елта ХД. :D :D :D Пита мене човјек ономад, шта значи то "ХД" на том каналу, реко' телевизија високе разлучивости (илити "дефиниције") само што то у случају Елта ХД канала одговара ономе "пише и изнад рупе на тараби пи**а, ал није". :D

Svi kanali HD nikada nemaju sve u HD citavih 24 sata. Moze to ali ako kanal vrti samo filmove HD i slicno. Kad si takav strucnjak kako to da neznas. Eto opet jos jedan pokusaj da ocrnis eltu :) U Elti HD 60 % sadrzaja je u Full HD formatu , kad uzmes u obzir da je to prva FULL HD televizija i jos uvjek jedina u regoinu to je vec vrlo pohvalno za eltu :wink:

Netacno u Doboju Elta HD UVIJEK ide u 576i

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 09:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Na papiru ta analogna ponuda i ne izgleda toliko lose, ali za tih 12.90 moras redovono pratiti vremensku prognozu da znas hoces li se odluciti gledati film preko elte posto postoji realna mogucnost da usljed manjeg vjetar ili snijega ne odgledas kraj. Lose i snjezne slike, nekvalitetan digitalni signal, ispadanje kanala, lockovanje, nemogucnost izbora... Onda tih 12.90 djeluje puno. A elta distributerima ne prijavljuje pravi broj svojih korisnika i ne placa naknade za sve njih tako da njima od tih para ostaje dobar komad.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 09:43 
Početnik
Početnik

havit je napisao:
Ako se vec elta sikira za novcanik korisnika zasto na digitali bar ne uvedu, posto postoji mogucnost, pakete od 13, 17, 20, 22,.... koliko vec maraka, a ne nagadjati ko bi sta uzeo i koliko bi ko bio spreman platiti. Sto se tice posta iznad i ja placam 12.90 KM imam "digitalnu" sliku koja na dosta kanala ne izgleda kao digitalna (pretpostavljam da izvor koji digitalisu je los), nemam niti jedan HD kanal i iako imam full HD televizor zahvaljujuci elti jos nisam bio u prilici da vidim kako na njemu izgleda HD program. Kako vidim sporo se uvode kanali na digitali - ukupno 44 kanala.

Ovo je za BL.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 09:52 
Pripravnik
Pripravnik

Tema je Elta kabel. Firma je ista, racun je isti razlika je 100ak kilometara. Ako moze HD u BL je li elta nesposobna dovesti signal nekih 100ak kilometara u HD-u?! Retoricko pitanje.

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 10:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

maturalepa je napisao:

Ja sam sebi uzeo digitalu i za ove pare koje placam 12.90 KM imam digitalnu sliku, pored analognih kanala jos HD kanale i dodatne digitalne. Kako vidim sada se dodavaju kanali u digitalni paket ali manje u analogni. Pretpostavljam da elta zeli sa besplatnom digitalom i uvodjenjem novih kanala u digitalu dostici digitalizaciju korisnika.
Jedina moja primjedba koja jest na digitalu jest sto nemamo vise HD kanala.

PS: Drug, inace pogledaj na http://www.eltatv.net cesto budu animirani filmovi i slicno, ja to ne gledam ali eto pogledaj.

Malo mudrujes. Ja nisam u mogucnosti uvesti digitalu, jer mi tv prijemnik ne podrzava istu. A prica oko DVB-C risivera mi je trenutno nepotreban dodatni trosak. Ali, ponavljam ali, konstatno skreces sa teme. U raspravu sam se ukljucio onog momenta kada sam u ponudi video Hemu. Jos jednom cu pitati: Kojom logikom je ovaj kanal uvrsten u ponudu? Uvodjenjem kanala ovog tipa, po meni, operater derogira zelje korisnika kojih je i dalje – najvise na analogiji, tj zelje onih od kojih i sam operater – zivi i posluje. Opet cu ponoviti, da sam se probudio, pa na mjestu Heme ugledao bilo sta od onoga o cemu sam vec kucao – ne bih se uopste bunio, ovako ovo je krajnje ponizavanje korisnika. Ako odgovor ne znas, nije sramota reci, ne znam.

I da, imam priliku pratiti Elta TV, programska koncepcija Elte i Ultra TV se sustinski razlikuju. Elta TV je kanal kolaznog tipa a drugi je tematski kanal za klince. To valjda, znas.

Sto se tice ELTA HD, hm, zar u regionu nisu jos od prije prisutni Arenasport HD, Nova HD, RTS HD...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 12:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
drug je napisao:
maturalepa je napisao:

Malo mudrujes. Ja nisam u mogucnosti uvesti digitalu, jer mi tv prijemnik ne podrzava istu. A prica oko DVB-C risivera mi je trenutno nepotreban dodatni trosak. Ali, ponavljam ali, konstatno skreces sa teme. U raspravu sam se ukljucio onog momenta kada sam u ponudi video Hemu. Jos jednom cu pitati: Kojom logikom je ovaj kanal uvrsten u ponudu? Uvodjenjem kanala ovog tipa, po meni, operater derogira zelje korisnika kojih je i dalje – najvise na analogiji, tj zelje onih od kojih i sam operater – zivi i posluje. Opet cu ponoviti, da sam se probudio, pa na mjestu Heme ugledao bilo sta od onoga o cemu sam vec kucao – ne bih se uopste bunio, ovako ovo je krajnje ponizavanje korisnika. Ako odgovor ne znas, nije sramota reci, ne znam.

I da, imam priliku pratiti Elta TV, programska koncepcija Elte i Ultra TV se sustinski razlikuju. Elta TV je kanal kolaznog tipa a drugi je tematski kanal za klince. To valjda, znas.

Sto se tice ELTA HD, hm, zar u regionu nisu jos od prije prisutni Arenasport HD, Nova HD, RTS HD...

Digitala je buducnost i potencira se digitala zbog samih uvodjenja novih servisa i kvaliteta slike i zvuka. Mnogi kanali da bi usli u ponudu neke kablovske kuce zahtjevaju da idu samo u digitalnom obliku.

Inace Elta TV je prva u drzavi pustila full hd signal. Nova , RTS i Arenasport nisu iz BiH. Isto tako Nova HD ide samo za Zagrebacku zupaniju i sl...

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2011, 12:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Amadeus niko ne spori ono sto si ti napisao, jasno je to svima, nego cini mi se da ni ti nisi upucen zasto smo dobili u analogiji Hemu koju ne gleda ni rodbina zaposlenih na toj tv kuci a ne recimo Avalu ili nesto od onoga o cemu sam kucao...

Znaci:

Citiraj:
U raspravu sam se ukljucio onog momenta kada sam u ponudi video Hemu. Jos jednom cu pitati: Kojom logikom je ovaj kanal uvrsten u ponudu? Uvodjenjem kanala ovog tipa, po meni, operater derogira zelje korisnika kojih je i dalje – najvise na analogiji, tj zelje onih od kojih i sam operater – zivi i posluje. Opet cu ponoviti, da sam se probudio, pa na mjestu Heme ugledao bilo sta od onoga o cemu sam vec kucao – ne bih se uopste bunio, ovako ovo je krajnje ponizavanje korisnika.

Toliko o tome.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 180, 181, 182, 183, 184, 185, 186 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]