banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 17:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 06 Dec 2011, 23:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Danas su ovi iz Elte držali neku prezentaciju u ulazu moje zgrade. Kofol, o nekim novim ponudama. Ulazim ja, a oni kao na sačekuši, k'o kobci navališe! Tu je lap top, plazma, neki papiri, šta ti ja znam. "Jeste li raspoloženi za kratku prezentaciju? Imamo nove usluge." Reko':"Znate šta, ja sam sinoć bila toliko bijesna na vas da stvarno nemam ni volje ni želje da slušam o novim ponudama. Čim padne kiša, nema kanala, padne snijeg, nema kanala, sija sunce, nema kanala..." Kaže lik:"Znate, nije to tako samo kod nas...", "Ne znam ja kako je kod drugih, kod vas je tako.", "Pa znate, kanala nije bilo samo pola sata, ovo, ono, bla bla bla..." Reko':"Nemojte se vi uvrijediti, ali stvarno me ne interesuju nove ponude, prijatno! Doviđenja!"

:angry4:

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 01:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
Ма фазон је што морони држе ДИСТРИБУЦИЈУ са САТ тањирима од 90 цм!!! Ја имам 120 цм и кад трећину покрије снијег, још увијек иду слике ок. Ал сам уштимавао антену мало дуже, па онда одеш на најслабији транспондер па извучеш максимум, па ставиш добре каблове... А они, ем имају 90цм, ем Бога питај кад су задњи пут промјенили конвертере (ЛНБ) а какви су им каблови тек и колико су тањири уопште прецизно подешени... У сваком случају, озбиљан кабловски оператер не би требао да уопште РАЗМИШЉА о САТ тањирима мањим од 2 метра! Јесте да 99,9% времена не треба та величина, али ти 2 метра ваде оних 0,1% кад ти корисници спомињу ужу и ширу фамилију, и хоће да бију. Ал де ти то објасни моронима...
Хајд што се за**бавају у Добоју, може им се, једини су, али у БЛ, е па стварно нису нормални... :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 08:23 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Dec 2011, 20:35
Neodgovorni i bezobrazni. Prije 2-3 mjeseca je nestao Discovery i nije ga bilo 10-15 dana. Niko nista da kaze. Pitas, ne odgovaraju. Pa ukinuse b92(ok nije do njih, al' nit' da kazu sta na to, nit' da pokusaju da ubace neku adekvatnu zamjenu). Kad vidim dugu, TVCG, silne njemacke kanale i hebene domace cajke na 5 kanala smuci mi se. Kakva je to ponuda?

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 10:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Avg 2011, 17:31
maki66 je napisao:
U Doboju takođe užas jedan ubacili neke kanale kao što je radio Doboj islične a makli nam Arene, bar kod mene je već dva tri dana pa sam primoran gledati Čelzi na RTRS i slušati ovog metiljavog komentatora umesto da uživam u profesionalcima sa Arene. Kod mene je LCD sa mogućnošću digitalne kablovske ali trenutno ni jedan kanal u digitali ne radi. Ako je neko iz Doboja volio bi da mi kaže situaciju kod njega i koja je postavka države u meniju TV-a.

Druze trenutnu situaciju, barem na mom TV-u, sam postavio na temi o digitalnoj tv:http://banjalukaforum.com/viewtopic.php?f=29&t=39293&p=1463780#p1463780 drzava Svedska ili Finska.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 10:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
War of the clones :)

Ja ću samo reći jednu pozitivnu stvar: Nevjerovatno, ali oni su konačno uključili i teletekst na b92 :D

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 11:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

points je napisao:

Ja ću samo reći jednu pozitivnu stvar: Nevjerovatno, ali oni su konačno uključili i teletekst na b92 :D

Можда није до њих. :) Можда је Б92 на сателиту ишао без телетекста... Кад смо код телетекста, о "квалитету" слике "у каблу" довољно говори податак да кад на неким каналима укључиш телетекст, исти не може да се "сабере", пола слова недостаје.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
sinip je napisao:
points je napisao:

Можда није до њих. :) Можда је Б92 на сателиту ишао без телетекста... Кад смо код телетекста, о "квалитету" слике "у каблу" довољно говори податак да кад на неким каналима укључиш телетекст, исти не може да се "сабере", пола слова недостаје.

Naravno da jeste do njih. Na drugim kablovskim operaterima oduvijek ide i ttx sa b92.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 18:32 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
points je napisao:

Naravno da jeste do njih. Na drugim kablovskim operaterima oduvijek ide i ttx sa b92.

Kako mozes biti siguran? Ima vise nacina za prijem B92, neki od njih imaju, a neki nemaju teletekst.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 18:44 
Veteran
Veteran

sinip je napisao:
Ма фазон је што морони држе ДИСТРИБУЦИЈУ са САТ тањирима од 90 цм!!!

Apsolutno netacno!

sinip je napisao:
Ја имам 120 цм и кад трећину покрије снијег, још увијек иду слике ок. Ал сам уштимавао антену мало дуже, па онда одеш на најслабији транспондер па извучеш максимум, па ставиш добре каблове... А они, ем имају 90цм, ем Бога питај кад су задњи пут промјенили конвертере (ЛНБ) а какви су им каблови тек и колико су тањири уопште прецизно подешени...

Opet netacno!

sinip je napisao:
У сваком случају, озбиљан кабловски оператер не би требао да уопште РАЗМИШЉА о САТ тањирима мањим од 2 метра! Јесте да 99,9% времена не треба та величина, али ти 2 метра ваде оних 0,1% кад ти корисници спомињу ужу и ширу фамилију, и хоће да бију.

Offset antena od 2 metra ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????

sinip je napisao:
Хајд што се за**бавају у Добоју, може им се, једини су, али у БЛ, е па стварно нису нормални... :)

Jesi li ti to iz Doboja golim okom mjerio velicinu antena u BL? Isto tako jesi li bio u BL prije 3 noci kad je padao onaj gusti mokri snijeg koji se lijepio na sve? I koji je ociscen u roku od 10 min?

sinip je napisao:
Ал де ти то објасни моронима...

Heh...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 21:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
amadeus
Ja kad bi uzeo lavor iz kupatila i sklepao antenu sa escajgom iz kuhinje i šnjurom od produžnog imao bi žešću antenu nego Elta koju sam BTW vidio....a razapeli su po zgradama koaksijalce klase "Fis na akciji" koji su do nedavno klepetali po krovovima i fasadama i u slučaju pogodka groma u iste (što nije nemoguće) možemo samo da sviramo harfu na balkonu ko Neron i pjevamo gori vatraaaaa....

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 22:18 
Veteran
Veteran

nepokoreni je napisao:
amadeus
Ja kad bi uzeo lavor iz kupatila i sklepao antenu sa escajgom iz kuhinje i šnjurom od produžnog imao bi žešću antenu nego Elta koju sam BTW vidio....

Sta si vidio i gdje?

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 22:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Doboj gdje je i sjedište, a kablove su po mom naselju bili pokačili gore neko štrikove za veš :evil3:

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 22:42 
Veteran
Veteran

Kokretno posljednjih par postova smo pricali o BL i imali smo komentare od ljudi iz Doboja kako odokativno mjere antene u BL. Koliko me pamcenje sluzi BL se ne vidi iz Doboja pa cak ni sa Becnja...

A sto se tice strikova... Tako je to kad gradska uprava ne dozvoljava kopanje po gradskoj urbanoj zoni i izdaju dozvolu za vazdusne vodove.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 22:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
amadeus, možeš ti pričati šta hoćeš, svi brane svoje, ali brate, i sam sigurno znaš da je usluga katastrofalna. Pa ja kući imam Total, masu programa, ne znam da se desilo jednom da je bilo nevrijeme pa se malo poremetili i programi. Platim uredno 16KM mjesečno i gledam šta hoću.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 23:21 
Veteran
Veteran

Ovdje sam, ne da branim nego da pruzim informaciju o sistemu i kanalima. Isto tako ono sto napisem stojim iza toga i rijetko ulazim u polemiku koja ne vodi nicemu. Po meni dosta poruka u ovoj temi je sviranje... ...u flautu.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 01:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

amadeus je napisao:
sinip je napisao:
Ма фазон је што морони држе ДИСТРИБУЦИЈУ са САТ тањирима од 90 цм!!!

Apsolutno netacno!

Шта је нетачно? Ако држе дистрибуцију и са чим већим од 90цм онда су те антене или тотално неподешене, или су ЛНБ-ови у *рцу или за спајање користе онај исти "кабл за веш" какав уваљују корисницима. :) Шта је од тога?

amadeus je napisao:
sinip je napisao:
Ја имам 120 цм и кад трећину покрије снијег, још увијек иду слике ок. Ал сам уштимавао антену мало дуже, па онда одеш на најслабији транспондер па извучеш максимум, па ставиш добре каблове... А они, ем имају 90цм, ем Бога питај кад су задњи пут промјенили конвертере (ЛНБ) а какви су им каблови тек и колико су тањири уопште прецизно подешени...

Opet netacno!

Шта је нетачно? То да имам слику и кад је 30% антене покривено снијегом? Зваћу те да видиш...

amadeus je napisao:
sinip je napisao:
У сваком случају, озбиљан кабловски оператер не би требао да уопште РАЗМИШЉА о САТ тањирима мањим од 2 метра! Јесте да 99,9% времена не треба та величина, али ти 2 метра ваде оних 0,1% кад ти корисници спомињу ужу и ширу фамилију, и хоће да бију.

Offset antena od 2 metra ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Извини, овааааај, а ко је помињао ОФСЕТ антену???? Ја како рекох имам 120цм офсет, и ако у току ноћи завали снијег - боли ме уво. Кад се наспавам, устанем, попијем кафу, узмем метлу и ометем антену ако нема слике. То може да буде и у подне. Ако кабловском дистрибутеру снијег завије опрему преко ноћи а они је омету тек у 10 ујутро, е то је већ проблем. Уосталом ако држиш дистрибуцију и узимаш паре људима за то, онда није битно имаш ли офсет, прајм фокус, хорн или кавез за пилиће, битно је да СЛИКЕ МОРА ДА БУДЕ!!!! Да не говорим да имају и хемикалије које спрјечавају да се снијег хвата на антену, али ко ће још на то да "баца" паре, ко *ебе кориснике, нек се стрпе мало...

amadeus je napisao:
sinip je napisao:

Jesi li ti to iz Doboja golim okom mjerio velicinu antena u BL? Isto tako jesi li bio u BL prije 3 noci kad je padao onaj gusti mokri snijeg koji se lijepio na sve? I koji je ociscen u roku od 10 min?

Ја како видим, овде су Бањалучини спомињали фамилију овима са Елте, што ће рећи да снијег и није баш био очишћен за 10 минута. јелте... Уосталом, за снијег који се лијепи - види горе шта се ради. Моје поређење ДО-БЛ се односило на чињеницу да И у Добоји И у Бања Луци, нестаје слике на САТ каналима кад су лошије временске прилике, што можеш да порекнеш само ако забијеш главу у пијесак, може и у снијег... У БЛ постоји конкуренција, у ДО не, ако једном коначно Блиц не повуче оптику. А онда ћу да са задовољством гледам како ће да их одува са тржишта. Телеком им већ полако штрпка ТВ колач.

amadeus je napisao:
sinip je napisao:
Ал де ти то објасни моронима...

Heh...

"Синко", не волим да се хвалим, али ја сам за ове мороне у Добоју измислио аналогну ТВ... :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 04:45 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 02 Nov 2011, 15:35
points je napisao:
sinip je napisao:
points je napisao:

U Prnjavoru nema txt, u Bijeljini nema, u Drvaru nema, u Mrkonjicu nema, u Jajcu nema, u Gradisci nema....

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 04:46 
Početnik
Početnik

mrkvica je napisao:
amadeus, možeš ti pričati šta hoćeš, svi brane svoje, ali brate, i sam sigurno znaš da je usluga katastrofalna. Pa ja kući imam Total, masu programa, ne znam da se desilo jednom da je bilo nevrijeme pa se malo poremetili i programi. Platim uredno 16KM mjesečno i gledam šta hoću.

I sve to na 5 tv prijemnika za 16 KM :wink:

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 04:50 
Početnik
Početnik

nepokoreni je napisao:
Doboj gdje je i sjedište, a kablove su po mom naselju bili pokačili gore neko štrikove za veš :evil3:

I za to ima rjesenje, posaljes predlog upravi u Doboj da poprave taj deo mreze, naravno ako grad Doboj dozvoli.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 04:52 
Početnik
Početnik

sinip je napisao:
Ма фазон је што морони држе ДИСТРИБУЦИЈУ са САТ тањирима од 90 цм!!! Ја имам 120 цм и кад трећину покрије снијег, још увијек иду слике ок. Ал сам уштимавао антену мало дуже, па онда одеш на најслабији транспондер па извучеш максимум, па ставиш добре каблове... А они, ем имају 90цм, ем Бога питај кад су задњи пут промјенили конвертере (ЛНБ) а какви су им каблови тек и колико су тањири уопште прецизно подешени... У сваком случају, озбиљан кабловски оператер не би требао да уопште РАЗМИШЉА о САТ тањирима мањим од 2 метра! Јесте да 99,9% времена не треба та величина, али ти 2 метра ваде оних 0,1% кад ти корисници спомињу ужу и ширу фамилију, и хоће да бију. Ал де ти то објасни моронима...

Upravu si druze, po kvaliteti elta je jedina u Doboju, onda slijede IPTV i Total koji su jadna konkurencija u Doboju :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]