banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 21:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 503 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: RTV taksa
PostPoslato: 24 Nov 2012, 15:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
filozof sa vrbasa je napisao:
Ja sam za racionalizaciju sistema, osim toga ATV i BN su srbskije od PTPC.

RTRS je Dodikov, razlika u nijansama :D.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2013, 09:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2011, 19:22
Od 1. marta ove godine građani BiH odnosno oni koji plaćaju RTV taksu, umjesto dosadašnjih 7,35 KM RTV taksu će plaćati 7,50 KM.

Posljednje povećanje RTV takse desilo se u martu prošle godine kada je RTV taksa povećana sa 7,15 KM na 7,35 KM.

Na osnovu Člana 8. stav 1. i Člana 22. stav 4. Zakona o Javnom RTV sistemu BiH visina RTV takse usklađena sa zvaničnom stopom inflacije u BiH u 2012. godini, i da od 1. marta iznosi 7,50 KM.
http://teve.ba/article/13523/od-1-marta ... sa-7-50-km

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2013, 09:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
БолЕ ме уво, нисам је плаћао ни до сад, а сад поготово. Треба само да се сјетим да пошаљем једно писмо РТРС-у, мада одавде може да им стигне, а може и да не стигне. :)

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 14:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
znam da sam sa ovakvim pričama dosadio i bogu i narodu, ali meni jednostavno ne ide u glavu da je ovaj zakon o rtv haraču u potpunosti ustavan

rtv pretplatu plaćaju i ljudi u mjestima gdje je signal rtrs-a jako loš ili ga čak nema!!!

znam, sada će svi reći, to je pretplata na posjedovanje rtv prijemnika

ok, ako je na posjedovanje rtv prijemnika, onda dio para treba da ide i BN-u, i Alternativnoj pa i Vikomu npr... jer posjed rtv prijemnika postoji i radi komercijalnih televizija zar ne...

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Па нормално да није УОПШТЕ уставан кад се заснива на претпоставци посједовања??? Сутра тако могу да донесу закон да се претпоставља да свако има 100 грама хероина код куће те стога... То има само код нас.

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 15:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
kod nas se cijela drzava zasniva na pretpostavci...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2013, 10:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ma da to se samo kod nas desava, u ostalim zemljama ne postoji placanje tv pretplate :lol:

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2013, 10:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Постоји мала разлика између "ТВ претплате" и "Таксе на посједовање РТВ пријемника". Наиме, да би се то звала ТВ претплата, мора да постоји пријем сигнала "државне" ТВ. Овако, болЕ их уво. С тим што се у нормалним земљама ништа не претпоставља у законима него или јесте или није.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2013, 20:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Kod nas ni Njutnovi zakoni ne funkcionišu kao u normalnim zemljama a kamo li ostalo....

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2013, 09:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
To i nije TV pretplata nego RTV taksa tj porez na prijemnik. Meni se nesviđa povećanje takse ali kako je aparatu voda došla do guše i povećavaju cjene taksi i radarske kontrole na cestama nije ni čudo. Biće sve više udara na standard građana. Niko od kompletnog naroda se ne želi pobuniti i masovno izaći na ulice jer nama je "bolje" nego slovencima, bugarima i grcima. Kakve li ironije. Nesmijemo ni pitati da nam povećaju plate kad cijene svugdje rastu nego potpisujemo modifikovane ugovore da nas mogu po potrebi poslati na čekanje bez isplate plate i na to su naravno svi prisiljeni to ili radna knjižica u ruke i gdje su tu razne organizacije koje se "brinu" za prava ljudi. Svi se nešto bojimo, čuvamo svoje radno mjesto, kao ono "šuti dobro je". Poslodavci prepisuju jedni od drugih i obraduju se kad čuju da je jedan od njih još okrutniji i da mu ta akcija prolazi bez reakcije i onda tako postupaju i sa svojim kolektivom. Ratni profiteri još uvijek vladaju našom mahalom (primjenjivo na RH,BIH,SRB,CG). Tu su razni reketaši, vlasnici benzinski pumpi, bivši UDBAši i DB-ovci koji te iste privatnike i skorojeviće drže na uzici da igraju kako oni sviraju. A država ko država šta će oni to provjeravati kad im ministri i drže i koriste takve spodobe za bogaćenje lakše je pustiti narod da gladuje i poslati im represivne snage kad god se ukaže koji socijalni problem. Primjer je kad su iz Elektrodistribucije baki koja je dugovala struju oteli konja i niko joj razliku nije nadoknadio. Uglavnom nekim elitama je super i onima koji mogu nešto zavrnuti jer im trenutna vlast ide na ruku ali većini ljudi će ovo dozlogrditi. Zaboravite na partije i stranke na to ne ciljam nego na velike igrače iz EU koje od nas prave kmetove a sebi nastoje osigurati da budu vlastela. Odavno se može reći da ovo i nije kapitalizam već robovlasničo društvo u punom smislu te riječi. Ovaj post nije potaknut mojim ličnim finansijsko-materijalnim stanjem nego je kumulativni odraz na stanje i dešavanja oko nas. Tako da molim one koji ovo budu pročitali ne analiziraju mene ponaosob nego ovo smatraju kao alternativu na ono što se forsira kao stanje kroz mainstream medije. Ja nikoga ne predstavljam osim samog sebe. Da nam je puno i to 0,50 pfeniga jeste jer ćete se natovariti i na drugim poljima. Zaboravih već ste se sjetili nas oderati sa ponovnim izdavanjem CIPS biometrijskim kartica (dobro je dok ne budemo morali ugrađivati čipove ispod kože) koje su opet u crnobjeloj tehnici. A nakon godinu i nešto jače ne isključujem mogućnost da se novi genije sjeti da ponovo moramo vaditi lične ali ovaj put u boji.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2013, 00:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Beograd - Mesečna pretplata za Radio-televiziju Srbije biće ukinuta, a javni servis će u naredne tri godine preći na finansiranje iz republičkog budžeta, saznaje Danas.

Ceo tekst: http://www.media1.rs/drustvo/hronika/11 ... _pretplata

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2013, 10:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Некад и у Србији убоду неку паметну... :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2013, 14:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Mi bogati, pa kod nas povećavaju pretplatu.

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 15:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
danas su mi na vratima bila 2 momka...
dosli su, citiram, preventivno i da se dogovorimo oko placanja... da li cu odjednom ili na rate...
pretplatu sam uredno placao uz tel. racun do negdje juna 2010, kad sam uveo open trio...
od tada pa do prosle godine nije stizalo nista, a prosle godine nekad na ljeto cini mi se setao je neki momak i dijelio uplatnice... i to sam uredno placao...
ovi specijalci mi rekose da imam 3 opomene i 3 presude, za koje ja nemam pojma, niti ih oni imaju kod sebe... od bijesa sam zaboravio da im trazim legitimacije... kad sam trazio da vidim sta treba da platim car mi uvali u ruke obicni papir na kojem je napisao iznos duga, sudske troskove i zatezne kamate... otjerao sam ih sa vrata...

da li se nekome desilo nesto slicno i sta raditi u ovom slucaju? imam volje i vremena da se protezem po sudovima ako treba... nije neki iznos, oko 150 km, ali ne bih da me šišaju zbog gluposti
i da li je neko radio onu foru odjavljivanja tv prijemnika i ako jeste kako je to proslo?

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 16:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Koje je to sr.nje. Nekada dođu na vrata pa dobiješ onu običnu priznanicu. Nekada ostave uplatnicu. A nekada se i ne pojave pa preskoče mjesec. Tako da me ne čudi da nešto smuljaju. Čim se ti skineš sa plaćanja preko mtel-a i njima treba pola godine da se pojave... sve govori o tome kako su organizovani.

Postoji li broj telefona da direktno kontaktiraš RTRS vezano za pretplatu, a ne brojevi onih koji naplaćuju?

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 16:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jun 2011, 12:04
Ima br. tel. na sajtu http://rtrs.tv/comp/kontakt.php
Citiraj:
РТВ ТАКСА
(051) 339 912
(051) 339 911 (факс)
pa zovi i pitaj

Braneee je napisao:
da li se nekome desilo nesto slicno

Ako ne platiš zaplijeniće ti prase :iconbiggrin:
http://www.b92.net/biz/vesti/region.php ... _id=548516

btw, mislim da su te prvo trebali pismeno obavijestiti iz suda i dati ti rok za plaćanje duga, ako već RTRS ima presude u njihovu korist.

PS kad smo kod takse sve više se priča da će se ona dijeliti na tri jednaka dijela, umjesto dosadašnje prakse (RTRS i FTV dobijaju po 25%, BHRT 50%)

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2013, 07:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Recimo ja nikada nista nisam platio. Otkako sam kupio stan (prije 3 godine) koristim Blic Trio paket i niko me nikada nije pitao za RTV pretplatu. Zvao sam RTRS da pitam sta da radim. Gospoda kazu da treba da podnesem zahtjev, potpisem ugovor, ... Sto ja nisam uradio, niti imam namjeru. Cak mislim da niko u zgradi to ne placa, sem onih koji to dobijaju uz m:tel racun.
Sta mislite, hocu li ja imati kakve "posljedice"? Valjda bi oni trebali nesto organizivati, pojednostaviti postupak. Zasto jednostavno ne izdaju racune i ubacuju u sanducice?

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2013, 14:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Čisto da obavjestim one koji nisu upoznati. U slučaju da vas RTRS tuži za dug a taj se dug odnosi za račune koji su stariji od godinu dana, sud može prihvatiti tu tužbu i pozvati vas po tom osnovu. U tom slučaju vi se trebate pozvati na:

Citiraj:
Закон о облигационим односима (“Сл. лист СФРЈ“, бр. 29/78, 39/85, 45/89, 57/89 и “СГРС“, бр. 17/93, 3/96, 39/03 и 74/04) на Члан 378. Који говори о једногодишњем року застарјелости:
„1. Застаревају за једну годину:
1) потраживање накнаде за испоручену електричну и топлотну енергију, плин, воду, за димничарске услуге и за одржавање чистоће, кад је испорука, односно услуга извршена за потребе домаћинства;
2) потраживање радио-станице и радио-телевизијске станице за потребу радио-пријемника, и телевизијског пријемника;
3) потражиање поште, телеграфа и телефона за употребу телефона и поштанских преградака, као и друга њихова потражвиања која се наплаћују у тромесечним или краћим роковима;
4) потраживање претплате на повремене публикације, рачунајући од истека времена за које је публикација наручена.
2. Застаревање тече иако су испоруке или услуге продужене.“

Tad sud odbacuje tužbu i vi nemate obavezu da platite te račune. Sud neće sam po službenoj dužnosti uvažiti zastaru ako se vi sami na nju ne pozovete. Kad je u pitanju dug za zadnjih godinu dana, to vam mogu naplatiti putem suda sa zateznim kamatama i sudskim troškovima.

Meni je nedavno stigla opomena pred tužbu od RTRS-a za dug stariji od godinu dana, ja sam im samo odgovorio da ću se pozvati na ovo gore u slučaju tužbe. Na tome se završilo.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2013, 14:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
znaci nisam duzan nista... zadnjih 16 mjeseci je uredno placeno... dovidjenja prijatno...
hvala

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2013, 14:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
Da samo ih obavjesti da ćeš se pozvati na ovaj zakon i član koji govori o jednogodišnjoj zastari, u koliko se ne pozoveš na njega sud će presuditi u njihovu korist.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 503 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 26  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]