banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 16:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 17 Apr 2011, 12:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
Tv arenasport televizija na svom izlazu je HD kompletno za sve kanale Arena Sporta.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2011, 14:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
Pošto se obojica krijemo iza nikova ( ja sa razlogom ) , a da si radnik elte to je očigledno, jer ih najviše braniš,
dragi A.B.123, imam par odgovora...

1. Nisam radnik aneksa, niti bih ikada radio za firmu koja ima svoju referencu u slo. Samo smijem reći još da nisam
zaposlen u privatnom sektoru. Skenirao bih ti diplome svoje, ali služba mi nedozvoljava taj čin.
2. Da je aneksova koaksijala - mreža očajna to je tačno, ali te je razbio u kvalitetu digitale, koja je za razliku od
tvojih mozaika u slici perfektna, a i net im ima manje problema nego tvoj.
3. Ukoliko telefonija bude imala problema kao tvoj net, onda neka je bog na pomoći tvojim korisnicima, mada bih ti za taj
tvoj poduhvat preporučio analognu tel. centralu, jer će ti u mreži raditi pouzdanije nego IP telefonija koju vjerovatno
planiraš da uvedeš - da te utješim i blic ima sa telefonijom problema.
4. Da kojim slucajem planiraš pustiti HBO u svoju ponudu, prvo bi trebao da se pozabaviš sistemom kriprovanja koji ti je
očajan, i sa ex-digi emulacijom od N2 sistema lako se može razbiti, i napraviti kalkulator kodova da se sami vrte u krug
između PC-ja i DVB-c ili DVB-s resivera, i eto slobodnih programa BEZ CS-a. Pa kada to središ , tek onda smiješ dovesti
onu trojicu likova iz HBO adria komisije, koji će te i onako iz gaća istresti da ti pregledaju mrežu, kriptovanje, prebroje korisnike, standard
i kvalitet isporuke HBO programa, jer te kanale nemožeš pustiti tako jednostavno, kao recimo arenu sport ili ATV, jer je HBO
na taj način obezbedio sebi izvor naplate. Znači HBO za sada zaboravi !
5. Da se bilo gdje u mreži elte može pratiti digitala NIJE TAČNO , jer si transpodere za razliku od aneksa postavio u UHF
band, koji zbog dužine kablaže kod tebe je podložan interferenciji i distorziji i slabljenju. To možeš reći samo za
korisnike koji su u blizini pojačala, na visokim spratovima zgrada, pojavljuju se problemi.
6. Telefonska kablaža u gradu je dobra, ali im je stream iz bgd. očajan !
7. Dosta ljudi je nezadovoljno tvojom uslugom, jer se masa tvojih ALIAS: "operatera" nejavlja na telefon, a kada imaš
problem sa netom, i kojim slučajem dobiješ operatera, on nezna zbrojit 2 i 2, i kaže nije to do nas, kod nas je sve OK. A
dolazak u tvoje kancelarije, u većini slucajeva je prosto gubljenje vremena, jer se problem odmah ne riješava, a tada vidiš
dosta korisnika, koji su došli nezadovoljni kao i ja sam, i koji su na rubu remećenja javnog reda i mira- to jest hoće da mlate, ali neznaju koga.
I zbog toga narod place na forumu.
Ima toga još, ali nemogu se trenutno sjetiti svih budaleština.

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2011, 16:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2009, 20:31
Re: avatar
Druze pokusavam da te pratim ali nikako ne uspijevam jer je ocigledno to za mene spansko selo.
Posto sam korisnik doticne kablovske znam da sve to stoji sto pises, ali izbor kanala ,sto se mene tice, je ok. Na Aneksu je digitala preskupa a narocito paket Arena sporta dok je na Elti, bar za sada, sve to dzabe. Znam da sve sto je dzabe moze zavrsiti svakog trenutka, ali kod Elte to dzabe je poprilicno potrajalo a i nesto puno se ne razlikuje od tvoje solucije samo sto ti svoju soluciju placas a isto tako moze nestati istog trena i sta ces onda sa svojom opremom od 400 KM-a? Sto se tice Aneks - Blic internet provajdera korisnik sam istih i sto se tice kvaliteta interneta, solidan je, ali za razliku od druga dva provajdera njima ne pada na pamet da povecavaju download i upload na vec postojeci paket i da nude brzi internet za iste pare - Provjerena informacija!
Da ne pricam o tehnickoj podrsci jer je ocigledno kod sva tri provajdera ona ocajna. Vidio sam sticajem okolnosti tri situacije kod Mtel-a, Blic-a i Elte i da nije bilo nekih precica ne bi se pojavili za minimum 15 dana.
U principu ko je gdje zaposlen to nema nikakve veze jer ce, naravno, svako "svog konja hvaliti".
Sve je to isto sranje samo zavisi koji programi kome vise odgovaraju pa se vode tim pravcem cije ce kablovske televizije biti korisnik. Meni konkretno ni pod razno ne odgovara IPTV jer sam ljubitelj sporta a tamo je situacija ocajna. Cak i ljudi koji su platili dodatni sportski paket vise nemaju italijanske i francuske fudbalske lige i spanske kosarke. Za problematiku Sportkluba svi znamo a ja 90% televizijskog gledanja polazem na ovaj kanal. I na kraju da stvar bude jos gora jer je Mreza otkupila prava prenosa formule 1 za BiH, a na IPTV-u nema ni TV 1 ni Kanal 3 koji su u sklopu mreze.
Treba da ovdje pisemo i da se zalimo na usluge koje nam (ne)pruzaju kablovski operateri, ali da slijepo stitimo i zagovaramo samo jednu soluciju iskljucivo sto smo zaposleni ili smo pretplaceni kod odredjenog kablovskog operatera je glupo. Trebamo se boriti za kvalitetnije usluge kablovskih operatera.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2011, 20:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 13:09
I neko misli da ce one budale iz Elte da se regaju na ovaj forum,i jos da prate ovu temu,boli njih ku...,kada imaju monopol niko im nista ne moze!

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2011, 21:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Vuk Mandusic je napisao:
I neko misli da ce one budale iz Elte da se regaju na ovaj forum,i jos da prate ovu temu,boli njih ku...,kada imaju monopol niko im nista ne moze!

prate ovu temu i druge teme o elti...verovao ili ne

npr. evo ti link za temu koju je pokrenuo eltin radnik: http://www.banjalukafroum.com/viewtopic ... 29&t=39293
obrati paznju na prvi post na temi i pisanje autora iste
na ovoj temi ih je bilo jos nekoliko,ali ne bih da prozivam ;)

Ja nemam nista protiv toga da radnici elta kabela ucestvuju u diskusiji jer je ovo postalo jedino mesto na kojem se korisnici mogu zaliti na probleme u radu(na telefone se cesto ne javljaju, na mejlove ne odgovaraju)ali i predlagati resenja(npr. uvodjenje novih kanala i sl.)
Cak se u nekoliko slucajeva pokazala kao jedino mesto gde se s njima moze komunicirati.Sada nazalost samo u jednom pravcu tj. prema njima.
npr. pojedini kanali nisu bili u semi po nekoliko dana,a kada bi forumasi pisali na ovoj temi,vrlo brzo bi bili vraceni u semu.

Problem sa eltinim radnicima(tacnije jednim sa vise nickova,ali necu da prozivam ;) ) je nastao kada su vise puta poceli optuzivati diskutante da rade za konkurenciju. Tako ispada da je ovde vise aneksovih ili telekomovih radnika od ostatka forumasa,sto je smesno.Takodje,nekoliko puta su uveravali korisnike da je problem kod samih korisnika tj.do njihovih televizora i sl.,sto nije bilo tacno.A o prepirci sa forumasima necu ni pisati.

to im je samo donelo antireklamu !

Ja bih voleo kada bi imali neki normalnu diskusiju sa njima,ali to ocigledno nije moguce(kako si napisao-imaju monopol,niko im nista ne moze,a i lose su se poneli prema forumasima u par navrata).

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 00:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma elta je takva organizacija da radi samo jedan telefon,a to je direktno Doboj trazis Dragoslava,on je strucnjak za sve ;D

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2011, 08:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
јест да код нас нема праве конкуренције, али то не смије да буде разлог за бетерлук!

овакво понашање наших домаћих фирми само показује да их воде шабани који везе немају (најчешће власници глуме и главног менаџера и директора и мисле да су сву памет свијета покупили) или се све препусти људима који нису компетентни и стручни.

па да ја имам монопол у једном дијелу Бања Луке (која иначе представља највеће тржиште у РС за сваки могући производ), ја бих се трудио да стално поправљам квалитет услуге, тако да уколико се појави конкуренција не морам да се бринем да ћу изгубити дио клијената.

стварно никако не разумијем те људе, ал никако. па има ли тамо ико смисла за зараду и остваривање максималног профита? сами себи смањују профит, то могу само идиоти, и то није само са Елтом тако. има их још пуно таквих

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2011, 00:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Aurora Borealis 123 je napisao:
Vuk Mandusic je napisao:
Stoka iz Elte,meni je ugovor 1,5Mb/s,ali se svede na 1Mb/s!

I sta sad, najbolje da places na forumu, umjesto da pitas u elti, zasto ljudi imam 1 mb a ne 1,5? Neznam sta hoces postici sa tim da na forumu places umjesto da ti rijese problem, ako ti uopste postoji problem, a to se utvrdi lako sa speedtestom. Ne kontam toga stvarno. U ovoj zemlji postoje ljudi koji kad imaju neki problem taj i pokusaaju rijesiti na normalan nacin a postoje ljudi koji sjede kuci i misle da ce se problem rijesiti sam od sebe. Zovi i rijesi svoj problem.

a koga da zove? one sto se javljaju na telefon, kako neko rece, cesto k`o i prolazak Halejeve komete? :)
u martu je sve bilo u raspadu zbog njihovog preseljenja i oni poslali racun na full uslugu
trebalo im je 2 godine da vrate titl na Travel
uprkos prijedlozima forumasa, ne ubacise niti jedan novi kanal (ne racunam domace kvazi telezivije kao sto je ona Istocno Sarajevo i sl.)
da nije tragicno bilo bi smijesno :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2011, 07:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma ovako to ide sa njima,pokvario mi se net u cetvrtak,nazovem oni kazu stavljeni ste na listu doce danas ili sutra,dolaze u nedelju.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2011, 23:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
elta takva je kakva je, koliko znam barem sto se tice kablovske televizije niste vezani vremenskim ugovorom, ako niste zadovoljni - raskinite ga. da su monopolisti, pa ne bih bas rekao, jer onaj ko ima eltu ima jos dvije "domace" opcije za tv kanale - iptv i total tv. a tu je i famozni kard shering...tako da prica o monopolu i nepostojanju alternative.... ne drzi vodu :P

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2011, 23:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Evo prije pola sata nestalo mi i neta i tv signala,,,maloprije doslo

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2011, 08:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
shakal je napisao:
Evo prije pola sata nestalo mi i neta i tv signala,,,maloprije doslo

To se juče desilo u 2 navrata. Jednom je oko 11h ujutro, a jednom oko ponoći sinoć.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 17:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Maj 2010, 21:26
Zanima me da li ce i kada Elta uvrstiti u svoju programsku semu Sport Klub Prime? Novi kanal koji je poceo sa emitovanjem prije dan, dva. Izmedju ostalog, otkupili su prava na prenos Formule 1, a to me ponajvise zanima. I ovaj ce biti "besplatan" u analognoj ponudi, pa nema razloga da ga ne ubace kad vec imaju Sport Klub?

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 17:25 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Nikad možda ni tad :-?

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 18:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 13 Maj 2007, 20:17
I ako bude Sportklub Prime, formule nece biti jer su prava na prenos F1 otkupili samo za Srbiju.

Vrh

PostPoslato: 07 Maj 2011, 20:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Maj 2010, 21:26
mic je napisao:
I ako bude Sportklub Prime, formule nece biti jer su prava na prenos F1 otkupili samo za Srbiju.

Cuo sam da ima i u CG, ne znam koliko su provjerene te informacije.
Trazim alternativu, jer u suprotnom moram da mutiram prenos na "mrezi" - k3, tv1, komentatori su.... :roll:

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 09:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Imam tacne informacije,nece kod nas doci posto je otkupljeno samo za SRB i CG prava prenosa,a postoje sanse da i izgubimo SK,dobre,onda ce ELTA da bude dno dna.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 10:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 27 Dec 2010, 16:06
Odakle tebi ta kriva informacija. Sport Klub ostaje u Elti sad i u narednim godinama, to su u Elti potvrdili vec nekoliko puta i nema potrebe vise raspravljati o stvarima koje su jasne.

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 10:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Aurora Borealis 123, portparol Elte za odnose sa korisnicima u vezi Sport Kluba :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Maj 2011, 13:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Imam svoje informacije koje su povjerljive.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 156, 157, 158, 159, 160, 161, 162 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]