nikolaa82 je napisao:
Ja sam prosli mjesec kupio echolite ili tako nesto, kosta 89 km. E sad, hd kanali su super, ali meni cudno, iz nekog razloga dalje mi je losiji sportklub. Imas vise kanala nego na analogiji i teletekst je ocajan. Kao da si ga crtao rukom..

Sve u svemu isplati ti se..
Pa nije ni čudo da ti je i dalje lošiji Sport Klub koji se u Elta-Kabelu emituje u SD-u ne u HD-u.
HD kvalitetu ćeš primjetiti samo na Arena Sport 1,2,3,4 HD, ARD HD, Das Erste HD, National Geographic HD, Elta TV HD. Mada najbolji HD emituju njemci Ard i Das Erste jer imaju materijal snimljen u HD-u 90 % programa. Nemojmo brkati digitalni prijem slike sa HD kvalitetom. Kvaliteta je SD (Standard Definition) i HD (High Definition).
I da za neodlučne, uvijek je bolje kupiti televizor koji ima HD tjuner pa bio on i HD ready od nabavke risivera koji je eksterni uređaj i koji može biti podložniji pregrijavanju i anomalijama od ugrađenog originalnog tjunera u tv aparatu. Iznimka u kojoj je bolje imati risiver je ako isti ima mogućnost snimanja. Ali opet ostaje pitanje treba li nam to ako možemo nabaviti DVD rekorder koji snima i na svoj hard drive i na stick po želji.
To što ti je lošiji teletext je do fonta koji risiver emituje. Neki risiveri reemituju signal txt-a u tv tako da možeš otvoriti teletext preko daljinskog od tv-a dok drugi imaju samo svoj tj na daljinskom od risivera. Te probleme ćeš rješiti ako imaš tv koji ima tjunere za DVB-C i koji može primati HD signal znači nemora biti Full HD već može i HD ready.