Још раније сам написао да ћемо о програму моћи право дискутовати тек када Елта тв крене са правим програмом тј. емисијама, вијестима итд., јер су сами најавили да ће "филмски маратон" трајати само седам дана. Маратон је под наводницима јер наши гледаоци под тим појмом подразумјевају само дугометражне игране филмове, како и пише у теми. У овом маратону има и анимираних и документарних филмова.
Пошто је Вук питао за филмски програм, морам рећи да ми је мало глупо зато што нема конкретне седмодневне најаве програма, како то имају све друге ТВ куће. Овако увече на порталу објављују најаву за наредни дан, ваљда да би људи посјетили тај портал (који се ионако рекламира неколико пута у току сваког филма).
Избор филмова ми је интересантан из разлога што су се углавном одлучили за европске фимове. Вјерујем да би, да су изабрали америчке, упали у замку коју је Вокер поменуо тј. филм који је био на скоро све једној станици (чак и у кафићима, као у случају 13. ратника

).
Мада сам ја неке од филмова из маратона, већ гледао раније.
Хуголина је имала право. Пановом лавиринту није било мјесто у рано поподневном термину када дјеца гладају ТВ. То није класична бајка, како би неко помислио из најаве. То је филм у којем има и сцена насиља...али такве сцене се могу видјети и на неким другим ТВ кућама. Било би боље да су тај филм помјерили.
Дакле, треба видјети шта ће припремити до краја тог маратона, поготово у дане викенда и да ли ће већ у првим данима испуцати квалитетне наслове.
Од осталих ствари, шпица за маркетинг мени дјелује набацано. Лоше реализована идеја. Најава програма би могла бити боље графички одрађена.
Да закључим реченицом једног новинара: "
Телевизија је скупа играчка"
Ипак за тако озбиљан пројекат, телевизију која ће покривати све градове у којима има Елта кабел, треба озбиљно припремити и уложити већа финансијска средства. У противном, биће то још један/једна ______________ (допуните сами).
П. С. Филм Гррр који је отворио програм Елта ТВ је био и један од првих фимова на новом Бел-у. На овој теми форумаши пишу да ће Елта ТВ имати и неких елемената ТВ Бел. Мислим да би било без везе копирати тај концепт, већ треба да теже некој оригиналности.
Све зависи од тога ко ће да ради за ту ТВ.

Ако окупе креативнију екипу можда буде и добра ТВ.