banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 05:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13053 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 653  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: IPTV u Banjaluci
PostPoslato: 18 Jan 2013, 15:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Apr 2011, 20:10
vlade_divac je napisao:
cudrax je napisao:
vlade_divac je napisao:
Neko je vec pominjao, ali evo da i ja upitam. U djecijoj sobi mi je stariji televizor, neki samsung flat screen (valjda 4:3), i slika na Arena sport HR je normalna, ista kao i na ostalim arenama. A u dnevnom boravku mi je LCD LG 32 inca, i slika na Arenasport HR izgleda kao pretjerano zumirana. Recimo, vidi se samo 'arena', a ono 'sport' ne postoji. Kao da je neko sve cetiri strane skratio.

Zna li neko do cega bi to moglo biti?

Ne mora znaciti da je do STB uredjaja, na STB-u treba da bude podeseno na AUTO , i sam ce izabrati format slike, ali isto tako treba provjeriti podesavanja TV-a, jer i televizor ima mogucnost podesavanja formata slike, kod mene je 48 inca LCD, odlicna slika, TV povezan HDMI kablom na STB, to sto je ARENA "skracena", vjerovatno treba samo u podesavanjima televizora staviti na widescreen, il FULL HD il kakav je vec tv, to sto je Arena uvecana je sigurno do TV podesavanja, ne do STB-a, uzmi daljinski od TVa, otidji na podesavanja slike i podesi format koji odgovara i to je to...

Uspio sam djelimicno da rijesim ovaj problem. Otisao sam u podesavanja STB-a, na kojem je kod formata slike bilo podeseno "Auto". Promijenio sam na 4:3, STB se resetovao, ali je slika ostala ista. Onda sam opet usao u podesavanja STB-a, izabrao 16:9, i slika se popravila. Istina, nije klasicni 16:9 kao recimo na srbijanskim arenama, malo je "spljosten", ali barem je slika cijela. Kad zelim da gledam nesto na hrvatskoj Areni, onda dodatno na daljinskom od TV-a odem na formatiranje slike i izaberem "Zoom". Tek onda dobijem normalnu sliku.

Opet nisi poslusao sta sam ti rekao, nije do STB uredjaja, uredjaj sam odradi to i podesi ga kad je na AUTO, promjeni podesavanja televizora, znaci TV-a, a ne STB-a... uzmi daljinski od TV-a, i na njemu otvori meni, nadji podesavanja za sliku i vidi da li je na tv-u podeseno na Widescreen tj. 16:9

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 15:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2012, 00:48
Pricao sam sa kolegom iz mtela,prvo sto je rekao aaa to ima al' dijeli se direktorima (smijeh na obje strane)....pa je dodao da su poceli novim korisnicima ali koliko je on upucen samo u BL dok ove manje opstine jos nisu dobile.Ako nisu uveli nove opcije tipa snimanje,pauziranje,lista kanala,net i tako to nema veze,slika mora biti bolja preko hdmi veze

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 16:28 
Početnik
Početnik

salegbu je napisao:
Pricao sam sa kolegom iz mtela,prvo sto je rekao aaa to ima al' dijeli se direktorima (smijeh na obje strane)....pa je dodao da su poceli novim korisnicima ali koliko je on upucen samo u BL dok ove manje opstine jos nisu dobile.Ako nisu uveli nove opcije tipa snimanje,pauziranje,lista kanala,net i tako to nema veze,slika mora biti bolja preko hdmi veze

Slika je odlicna , e sad to za HD STB u manjim opstinama ne znam, ja sam iz Laktasa i imam HD :D jbg sta bi vam sad kad niste iz Dodiklenda haahhaha, lista kanala ima.. sa opisom programa itd, automatsko prebacivanje i to, snimanje jos nisu uveli, pauziranje imas ako gledas filmove iz videoteke....

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 17:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Mora valjati :) I obican covjek zna da su to dvije sasvim razlicite tehnologije...scart je bio popularan 80-ih godina proslog vijeka :D...recimo ovaj obicni stb mozes povezati i koaksijalnim kablom(antenski) i slika na novim televizorima je zaista losa,preko scarta znatno bolja pa sta onda ocekivati od hdmi?! U primcipu gdje god je to moguce treba povezati preko hdmi...kod mene su povezani racunar,blu rej,zvucnici,kamera jedino nije stb ali se nadam da ce nam mtel omoguciti koristenje novog stb-a uskoro :)

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 17:18 
Početnik
Početnik

nije los ovaj stb... Amino 139, ima mini DIN, HDMI, S-video, S/PDIF, USB (za eksterni disk, za snimanje programa, sto jos nije omoguceno), i ne mogu ga naci nigdje na netu... a za razliku od Amino A140, kolko sam skonto, nema RF konektore.... to je razlika izmedju 139 i 140...

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 17:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Vidio sam i ja da je na amino sajtu dostupan A140 a ovoga nema,vjerovatno je malo stariji model,mozda 2010-2011...U svakom slucaju bolji od ovoga sto mi imamo ;)

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 18:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2008, 14:20
Evo nesto malo o ovom STB - Amino 139 - PDF dokument
http://deps.ua/ru/component/phocadownlo ... amino-a139

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 20:04 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Sep 2011, 16:51
Evo i ja sam sada presao sa elta kabel na mtel open duo(internet + iptv) 45*bez pdv

Danas mi dosli ovi iz mtela posle mesec dana cekanja :),dobio sam neki najnoviji ruter crne boje(JET SPEED IAD)
Spoiler:
Slika
ima 4 porta,1 wan,2 Voip ulaza,Usb ulaz,Wps,Wifi .... brate kad sam vidio koli je modem pao sam na dupe :))) nikad veci ruter nisam video a na njemu milion opcija.
Zatim mislio sam da cu dobiti onaj stari STB ,kad malo pre slucajno ga okrenu kad na njemu hdmi(Amnio A139),nasao sam na sajtu podrzava 720p,1080i,1080p.
I sto je najbolje na sve to imam 4 meseca dzabe hbo,hbo comedy,hbo on demand(BESPLATNO 200 Filmova i serija) ja se prepo kad sam vidio :).

Downstream i upstream:
Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2013, 20:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jul 2010, 09:50
cudrax je napisao:
vlade_divac je napisao:
Uspio sam djelimicno da rijesim ovaj problem. Otisao sam u podesavanja STB-a, na kojem je kod formata slike bilo podeseno "Auto". Promijenio sam na 4:3, STB se resetovao, ali je slika ostala ista. Onda sam opet usao u podesavanja STB-a, izabrao 16:9, i slika se popravila. Istina, nije klasicni 16:9 kao recimo na srbijanskim arenama, malo je "spljosten", ali barem je slika cijela. Kad zelim da gledam nesto na hrvatskoj Areni, onda dodatno na daljinskom od TV-a odem na formatiranje slike i izaberem "Zoom". Tek onda dobijem normalnu sliku.

Opet nisi poslusao sta sam ti rekao, nije do STB uredjaja, uredjaj sam odradi to i podesi ga kad je na AUTO, promjeni podesavanja televizora, znaci TV-a, a ne STB-a... uzmi daljinski od TV-a, i na njemu otvori meni, nadji podesavanja za sliku i vidi da li je na tv-u podeseno na Widescreen tj. 16:9

A ti izgleda ne citas pazljivo. Na TV-u mi je uvijek slika u 16:9, ali nijedna od desetak izabranih opcija nije mi popravljala sliku na Arenasport HR. Tek kad sam na podesavanju STB-a umjesto Auto izabrao 16:9, slika je postala gledljiva, ali kako rekoh malo "spljostena", pa ako mi treba razvucem ju opcijom Zoom na podesavanju TV-a.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013, 00:28 
Početnik
Početnik

pulja9 je napisao:
Evo i ja sam sada presao sa elta kabel na mtel open duo(internet + iptv) 45*bez pdv

Danas mi dosli ovi iz mtela posle mesec dana cekanja :),dobio sam neki najnoviji ruter crne boje(JET SPEED IAD)
Spoiler:
Slika
ima 4 porta,1 wan,2 Voip ulaza,Usb ulaz,Wps,Wifi .... brate kad sam vidio koli je modem pao sam na dupe :))) nikad veci ruter nisam video a na njemu milion opcija.
Zatim mislio sam da cu dobiti onaj stari STB ,kad malo pre slucajno ga okrenu kad na njemu hdmi(Amnio A139),nasao sam na sajtu podrzava 720p,1080i,1080p.
I sto je najbolje na sve to imam 4 meseca dzabe hbo,hbo comedy,hbo on demand(BESPLATNO 200 Filmova i serija) ja se prepo kad sam vidio :).

Downstream i upstream:
Spoiler:
Slika

Taj najnoviji ruter, je telekom srbije svojim korisnicima isporucivao jos 2009 godine , prije nekih 4 godine... nije to toliko novo bas... pretrgli su se :D
evo http://www.scribd.com/doc/25226136/Jetspeed-Iad-Wp2-Sr

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013, 10:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Za ruter znamo,predstavio ga je mtel prije nekih pola godine cini mi se,ali se o novom stb-u ne oglasavaju.Ni na podrsci nemaju pojma...kaze covjek nas niko nije obavjestio,stvarno ne znam.Vjerovatno je sad probni period,pa moramo malo sacekati...cim su ga nabavili,bice novina u ovoj godini ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013, 13:23 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Jan 2013, 13:21
poz, mozete li mi reci kako se iskljucuje neki dodatni paket?

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013, 15:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Odeš kod njih...

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013, 15:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2012, 18:45
alexandar89 je napisao:
poz, mozete li mi reci kako se iskljucuje neki dodatni paket?

Moras otici u mtel da bi podneo zahtjev za raskid dodatnog paketa. Drugacije nemoze.

Vrh

PostPoslato: 19 Jan 2013, 17:23 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 19 Jan 2013, 13:21
hvala na odg.
i jel odmah iskljuce ili moram cekati?

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2013, 21:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Okt 2005, 21:36
Možda nije mjesto ovdje da pitam, ali ajde... Večeras na rts1 zaključaše kad je išao montevideo bog te video. Koja će ga tv kod nas prikazivati i kad?

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2013, 21:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
Jos niti jedna, ali agencija koja ima prava na seriju je maksimalno izlobirala kod regulatorne agencije da se to zabrani, kako bi nekoj od domacih televizija uspjela prodati po dobroj lovi.

Vrh

PostPoslato: 20 Jan 2013, 21:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 16:55
gsasa je napisao:
Možda nije mjesto ovdje da pitam, ali ajde... Večeras na rts1 zaključaše kad je išao montevideo bog te video. Koja će ga tv kod nas prikazivati i kad?

RTS 1 je zamračen, ali se može gledati na RTS SAT u istom terminu. To piše i na info kanalu, a i danas sam se uvjerio u to. :)

Vrh

PostPoslato: 21 Jan 2013, 01:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
Ma upola epizode m:tel je zamračio i RTS SAT. :(

Vrh

PostPoslato: 22 Jan 2013, 09:45 
Početnik
Početnik

da li neko na forumu ima Mtel-ov Open Trio plus paket ?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13053 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 653  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]