banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 22:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 630 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 32  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Okt 2010, 21:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 18:20
Sljeme sam analogno hvatao a to sam cak i stavio prije mozda mjesec dana.
Od digitalnog normalno nista, mada opet... sa pojedinih mjesta u BL sa mnogo jakim antenama i kanalnim profesionalnim pojacalama se da uhvatiti MUXa.
Ali opet...zasto bi se neko toliko mucio kad to sve isto moze skoro hvatiti sa sobnom antenom sa Psunja :).

Vrh

PostPoslato: 13 Okt 2010, 22:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
zigizmund je napisao:

Jabuka TV odnosno bivši OTV

WTF O! promijenio ime? Jabuka? :roll:

Citiraj:
(TV4R, TV Plus)

Ovo su neki lokalni kanali ?

mojaBanjaluka je napisao:
Al su se preplatili. Kako uloviti ista sa Sljemena i Tustog vrha u Banaluci kad ubise ova djubrad od domacih kanala.

Nisu oni krivi sto su na tim frekvencijama. Kriv je iskljucivo regulator koji im je dodijelio bas te frekvencije ili sto ih nije pomaknuo negdje po skali, u dogovoru sa regulatorom susjeda na neku drugu frekvenciju bar nakon starta OiV digitalnih predajnika na identicnim frekvencijama.

Dalje, ne bih bas trpao u isti kos BN koji ima pokrivanje cijele Republike Srpske sa lokalcima poput K3, Vikom ili C1. A s druge strane, BN je i programski i produkcijski svjetlosnim godinama ispred maloprije pomenutih. Pogotovo kada je u pitanju informativni program. :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2010, 08:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
drug je napisao:

Yep.

drug je napisao:
Ovo su neki lokalni kanali ?

Da, gradski kanali, zato se i nalaze u gradskom odnosno lokalnom MUX D. TV4R je karlovački kanal, a TV Plus kanal grada Jasterbarskog. TV4R je super jer veći dio dana preuzimaju program sa DeeJayTV gdje ide super mjuza, tko voli taj tip muzike dušu dao.. nadam se da ćemo DeeJayTV jednom vidjeti i preko satelita u 24h formatu, taj kanal za sada ide samo preko kabla u hr :(

Inače zanimljivo da ovih 5 kanal pokrivaju Zagreb i gotovo cijelu zagrebačku županiju, iako to prije nije bio slučaj u analogiji, osobito recimo TV4R i TV Plus. Još su jučer pojačali signal na k57 pa sad piči sa još jačom signalom .. baš me zanima dokle će tako ostat, no meni ne smeta ovako :)

Vrh

PostPoslato: 14 Okt 2010, 19:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

SARAJEVO - Mediji u jugoistočnoj Evropi ne smiju zaostajati za ostalim zemljama u prelasku sa analognog na digitalni sistem emitovanja, istaknuto je danas u Sarajevu na otvaranju međunarodne konferencije o evropskom digitalnom jazu, koji su organizovali Savjet za regionalnu saradnju /RCCI/ i Evropska unija radiotelevizija /EBU/

Otvarajući konferenciju, ministar komunikacija i transporta BiH Rudo Vidović rekao je da interresorni tim u BiH priprema prelazak sa analognog na digitalni sistem emitovanja.

"Predviđeno je da 1. decembra 2012. godine u BiH bude potpuno ugašena analogna radiodifuzija", naveo je Vidović dodavši da ovih dana BiH kreće u realizaciju projekta digitalizacije.

http://www.bh-news.com/index.php?option ... a&Itemid=5

Super, imacemo 20 dana da uzivamo u digitalizaciji prije nego se svjet razjebe... :) :)

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2010, 12:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja hvatam samo dva paketa u kojima su isti kanali osim sto jedan ima KN.

Vrh

PostPoslato: 15 Okt 2010, 14:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

MUXA 23 ch i MUXB 39 ch hvatas sa Psunja...

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2010, 23:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zigizmund je napisao:
drug je napisao:

Yep.

Najblaze receno, mogli su smislit nesto bolje. Jabuka uf :roll:

zigizmund je napisao:
Da, gradski kanali, zato se i nalaze u gradskom odnosno lokalnom MUX D. TV4R je karlovački kanal, a TV Plus kanal grada Jasterbarskog. TV4R je super jer veći dio dana preuzimaju program sa DeeJayTV gdje ide super mjuza, tko voli taj tip muzike dušu dao.. nadam se da ćemo DeeJayTV jednom vidjeti i preko satelita u 24h formatu, taj kanal za sada ide samo preko kabla u hr :(

Pa ne vjerujem, ako je lokalni multipleks u pitanju da ide nekom veliko snagom da bi ubacio u BL. Cak i pod uslovom da nema nasih lokalaca na istim frekvencijama. Mada, opet s druge strane postavlja se logicko pitanje i koliko bi bilo zanimljivo uopste gledati lokalca iz Jastrebarskog u BL, hm... Nego, ovo sa ovim DeeJay zvuci interesantno.

@Saleee86
O digitalizaciji BiH se pisalo vec na vise tema, npr:

viewtopic.php?f=29&t=39980&start=20

viewtopic.php?f=29&t=42413&start=0

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2010, 14:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@ drug
Vijest koju sam ja naveo je "svjeza" tj izasla je u javnost prije samo par dana, a najbolje da cu ici traziti stare teme :) - nema teme na 1 stranici, isto kao i da je nema uopste =)

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 08:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Saleee86 je napisao:
MUXA 23 ch i MUXB 39 ch hvatas sa Psunja...

Ja nikako ne mogu uhvatiti MUXB 39 ch. Samo MUXA.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 18:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Zbog BHT1 sa Sehera na 39 kanalu, da se i to napraviti, ako napravis neki zaklon ili nesto slicno da se uhvatiti sa nesto slabijim signalom nego MUXa...
Mada mislim da ce se uskoro i maket BHT1 odavde, jer ce uskoro pocet digitalizacija u Bosni a posto mi spadamo u pogranicnu zonu(hello kozara se u zagrebu hvata sobnom antenom !!!!!!!) pa nece se smjetiti mjesati kanali...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 21:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Saleee86 je napisao:
@ drug
Vijest koju sam ja naveo je "svjeza" tj izasla je u javnost prije samo par dana, a najbolje da cu ici traziti stare teme :) - nema teme na 1 stranici, isto kao i da je nema uopste =)

Bez ljutnje, samo sam skrenuo paznju da je ovoj vijesti, po mom misljenju, prikladnije mjesto na jednoj od tema koje sam naveo. Ova vijest ima vise veze sa tim temama nego sa pracenjem RTL i Nove analogno/digitalno :wink:

Usput na jednoj od ovih tema se mogu naci i frekvencije namijenjene za DVB-T. Nece biti nista na 39 sa Kozare. :wink:

Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2010, 21:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

A znam, ali niko nista drugo ne cita u vezi dvb-t :).
Ljepo za tu tabelu, gledacemo i Sljeme bez frke :).
A boga mi neki ce i slovence loviti sigurno, a tu i tamo i madjare, bice interesantna ljeta kad se pogasi ova ne sretna analogije :).(propagacije)

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 12:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2010, 19:18
Pozz svima.

Imam samo jedno pitanje. Mux D sa Psunja da li ce se moci hvatati u bl. Mux a i b hvatam bez problema. Mozda negdje i pise ali nisam skontao.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 12:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Niko nezna :)
MuxD je lokalni mux namjenjen samoj slavoniji(1, eventualno 2 regije), sto znaci da ce ici itekako manjom snagom nego Muxa i b, ali evo neke logike, ako sada hvatas 70-80 % nivo signala i 100 % kvalitete, hvataces i D ako se ne mjesa neki nas sunj...A sve ispod...sve je to relativno :).
Ljudi u Hrv imaju problema primati MuxD sa Sljemena gdje hvataju perfektno mux a/b...
Vrijeme ce pokazati hehe :)

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 13:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

;) hvala na odgovoru druze.

e sad imam jos 2 pitanja :D

U kojem mux-u trebaju ici rtl2 i doma tv i kada pocinje emitovanje mux-d sa psunja

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 13:28 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
RTL2 i DOMA TV kreću u MUX B, zakonski rok da krenu jest čini mi se do 2.1.2011., tada ističe 90ti dan koliko po natječaju imaju vremena da krenu.

Inače svi muxevi će izgledati ovako, konretno pišem za zagrebačku D4 regiju iako je sve manje-više isto:

MUX A (25k) - HRT1, HRT2 + novi tematski HRT kanali
MUX B (48k) - RTL, RTL2, Nova TV, Doma TV
MUX D se dijeli na 2 muxa - regionalni i gradski
MUX D regionalni (42k) - Jabuka TV, Net TV, Z1 + 3 nova nacionalna kanala
MUX D gradski/lokalni (57k) - TV Plus, TV 4 Rijeke
MUX HD (56k) - HRT HD, NOVA TV HD (eksperimentalni mux)

Možda Z1 bude izletio iz regionalnog MUX D pošto ima samo gradsku koncesiju sa Grad Zagreb, ali vidjet ćemo što će biti sa svime.

Inače meni u Zagrebu je najbolji signal na MUX D regionalni (42k), dok mi je najlošiji na MUX HD pošto mi je antena okrenuta na drugu stranu, ali svih 5 frekvencija se uspije dobiti bez problema.

Poslednji put menjao zigizmund dana 21 Okt 2010, 13:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 13:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

doma i rtl2 : MuxB
Za MUXD ne znam, tek oko katolickog Bozica ce se znati ko ce uopste dobiti koncesiju da upadne u taj mux,Vjerovatno tek oko januara ce krenuti, mada...eto i doma i rtl su dobili svoj mux pa imaju pravu na nekoliko mjeseci da se prebace.
Uglavnom ovako ce izgledati muxevi :

MUX A = HRT 1, 2 i u budućnosti 3 i 4
MUX B = Nova TV, Doma TV, RTL i RTL2
MUX D = 3 nova nacionalna programa + regionalni

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hvala drugari

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2010, 17:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

@zigizmund
A jest' ti problem uloviti sa Sljemena koje se nalazi 10 km iza tebe :), a i hd mux ti nije prob jer je to Hrt Dom bas u samom Zg heh.
I da, na neki cudan nacin je i logicno da lovis jace MUXD, jer Muxa i b su prejaki pa u samom zg se mogu napraviti smetnje zbog prevelike jacine, evo ti primjer:
Prije gasenja anologije ako si nekada imao antenu sa i antenu bez pojacala, vidio si vjerovatno da ako ovu 1 navrnes do kraja pojacalo da se slika krene kvariti, tako je i sa dvb-t sigurno :).

Vrh

PostPoslato: 21 Dec 2010, 01:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2010, 01:32
Ja hvatam hrt1,hrt2,kapitalN,novu i rtl na 39 kanalu...pretpostavljam da je to mux b...ali nikako ne mogu uhvatiti mux a koji bi trebao biti na 23 kanalu...zna li iko u cemu je problem?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 630 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 32  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]