banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 07:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 318 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Feb 2008, 10:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2007, 17:52
BSE je napisao:
video klipane monty python je bio na RTRSu cini mi se 2x, sto je za sad jedina pozitivna stvar :)

Jeste, u pravu si. Ode mojih 60 KM. :(

-umbrella- je napisao:
Meni je FTV ko da gledam RTCG, ko druga drzava. Hebiga ti bi da se RTRS opet zove SRT, a eto ja nisam Srbin a Banjalucanin sam. Lijepo pise u Ustavu RS da je RS entitet 3 ravnopravna konstitutivna plemena SAO, MAO i HAO :)

Naravno, tako i treba da bude. Uvijek je bilo.
Salim se ja. Svidja mi se i RTRS. Logicnije je.

Cisto da ne ostanem nedorecen. Ja sam za samostalnu Srpsku ali iz ekonomskih, ne etnickih razloga. Sada je situacija takva da Federacija parazitira na racun RS. Tamo su vece plate, dok je priliv doprinosa i poreza (ne toliko iz proizvodnih kapaciteta koliko iz usluznih djelatnosti) veci iz RS.
RS je iskreno progresivniji entitet, koji placa danak centralizacije. Tako je bilo i u SRBiH. Banjalucanin si, znas vec kako je Banjaluka oduvijek sputavana od strane Sarajeva i stavljana na marginu.
Stvari se nekako ponavljaju.
Tesko je imati drzavu u kojoj zainteresovane strane, tj. participanti vuku svako na svoju stranu. Zato je logicnije da se izvrsi podjela. Ne moze tu biti govora o granicnim prelazima, pasosima, vizama,... Tehnicki sve ostaje isto. Jer u EU ionako nema granica.
Vazno je samo znati cije je cije dvoriste. Koji se zakoni postuju i gdje ide novac od poreza. Ako ja placam porez, ne zelim da taj novac ide nekom u zajednickim organima ili vlastima Federacije koji rade na moju stetu.
Iskljucivo hocu da taj novac bude ulozen u moju regiju (entitet, republiku,...), u njen progres i proizvodnju.
Moze se dakle RS zvati i Narodna Republika Krajina, Semberija i Hercegovina, ali mora biti samostalna.
Opet s druge strane, pokusaji da se BiH centralizuje, otvaraju i ekonomsku, podjednako kao i etnicku problematiku.
Opet ce samo Sarajevo biti centar, naustrb ostalih gradova i regija. Banjalucanin si, znas to.

Neko je jednom rekao da buducnost Evrope, tj. EU nece biti u nacijama, vec u regijama. Bogate regije ce davati nogu siromasnim, koje ce se opet udruzivati s drugim siromasnim kako bi kreirali vlastiti interesni prostor i unaprijedili vlastito funkcionisanje.
Ne znam koliko ovo pije vode, ali lici dosta na ovo sto sam pomenuo iznad.

Znam da je ovo off topic (JBG, ne daju mi da se bavim politikom, nemam dovoljno postova :-?), ali je uvod u nastavak o televizijama.

- BHT televizija se ne moze smatrati drzavnom. Ona je samo krovna televizija u pokusaju. Zasto?
Zato sto se vise puta ogrijesila o vlastiti narod - srpski narod u BiH.
Posljednji dogadjaj sa prenosom Kosovske skupstine je zaista velika uvreda za jedan konstitutivni narod.
Ako EU vlasti u BiH i bosanski politicari tvrde da nema paralele izmedju BiH i Kosova, ovim sto je uradila, nazovi drzavna televizija je samo potvrdila suprotno.
Ako su htjeli da iskazu postovanje albanskoj manjini u BiH, to je opet penal, jer albanska manjina nije toliko brojna, i ne znam kako jedna manjina moze biti vaznija od konstitutivnog naroda i njegovih osjecanja. A zna se kako su se Srbi osjecali u tom trenutku.
Ako su htjeli da ispizde Srbe, u tome su uspjeli, potvrdivsi time da su samo produzena ruka FTV

- FTV je pravi i istinski nasljednik nekadasnje TVSA ili republicke televizije SRBiH. Ipak oni se nikad nisu ponasali tako. Od 1992 kada su preuzeli stafetu od TVSA, postali su samo sredstvo propagande i blacenja, bez imalo profesionalne etike. Ok, bio je rat. Svi su koristili najprljavi moguci vokabular pri opisu druge strane. Ali problem je sto ta FTV ni nakon 13 godina jos uvijek nije izasla iz perioda 92-95. Jos uvijek su Srbi agresori, jos uvijek se traze kriminalci u susjednom entitetu, jos uvijek se koristi bolesna retorika od koje se svakom normalnom prevrce stomak...
Ali, FTV je ta koja vedri i oblaci na BH emiterskom nebu. Njeni kadrovi rade i za BHT, te se ne moze pricati o objektivnosti gore pomenute.
Istina je da FTV odredjuje uredjivacku politiku BHT, cime se opet vracamo na centralizaciju pomenutu u off topic-u.

- RTRS je evoluirala od primitivnog bockanja Riste Djoge, Baje Malog Knindze u prime time-u, do jedne respektabilne TV kuce u kojoj se koliko toliko postuje objektivnost. Rijetko se u emisijama RTRS-a moze cuti blacenje kakvo karakterise FTV.
RTRS se uglavnom bavi svojim dvoristem, rijetko gleda sta komsije rade. To im i zamjeram ponekad, jer bi se trebali ugledati na njih.
Ali to nas ne bi odvelo nigdje.

Elem, da skratim, od svih televizija na BH prostoru, RTRS je najobjektivnija (ima naravno i ona mnogo propusta, ali poredeci je sa ostalim je ok).
Pored toga Republika Srpska je drzava (svidjalo se to nekom ili ne) sa svojim atributima (neke treba jos nadograditi).

Therefore, za mene je RTRS drzavna televizija, a ne kantonalna ili entitetska.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 00:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Citiraj:
FTV

fashion tv. nisam znao da je to bosanska kuca.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 10:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
WinstonWolfe je napisao:
Citiraj:
FTV

fashion tv. nisam znao da je to bosanska kuca.

Lijep pokušaj duhovitosti!
FTV je akronim federalne televizije BiH.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 19:51 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jan 2008, 21:06
FTV. FRT, RTVFBIH to su sve nazivi za tu televiziju. Ako ne moze biti SRT zbog naziva entiteta, onda ne bi trebalo ni FTV. 8)

Sto se tice kvalitete domaceg programa i inostranog programa, bolji su od RTRS. Nije los ni 6o minuta, premda su nekada pristrani i pretjeruju.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 19:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2007, 12:57
Jel` gledao iko sinoc AMPLITUDU na ATV?

tema je bila: Da li javni servisi u BiH dobro obavljaju svoju duznost?

Rezultat glasanja je bio 84% DA i 16% NE :confused4:

prosto nevjerovatno, da je ovo sto rade BHT i RTRS ljudima dobro :angry1:

pa kakvi to idioti trose 0.5KM da podrze javne servise koji su katastrofalno losi ili smatrate da je anketa namjestaljka posto svi znamo da su kriticni pa da napale raju da glasa za suprotno???

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2008, 20:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Mislim da nije namješteno, mada je i moguće da su značajnije glasali neki članovi nekih partija. Većina ljudi ne razumije da ih "njihova" televizija laže u dnevniku, a kad im neko na to skrene pažnju ne žele u to da vjeruju. Jer lijepo je gledati kad "naši" na dnevniku krive "njihove", izvještavaju o njihovim zločinima nad nama i obratno na drugom javnom servisu. Tužno je da većina ljudi tako razmišlja i da je mržnja jedino što vide, to su dobrim djelom krivi ti servisi, ali ne sasvim, najodgovorniji su ipak oni koji tako razmišljaju. Sad kada bi se nekim čudom RTRS popravio i prestao širiti mržnju i laži, ljudi bi se jednostavno pobunili jer ne bi bilo njihove dnevne količine mržnje sa njihove omiljene emisije omiljene televizije.

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2008, 06:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Koliko god žalosno bilo, fantomacane, u pravu si.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2008, 12:20 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 18:11
Sto se tice rtrs-a necu reci ni da je dobro ni da je lose,mislim da bi trebali da pustaju malo vise dokumentaraca i domacih filmova,lijepo je sto emituju seriju VRATICE SE RODE,ali trebalo bi malo vise filmova da pustaju,treba ima i malo vise emisija informativno zabavnog karaktera i jos mnogo toga.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 09:41 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Mar 2008, 13:36
Meni se recimo dopada Prozornica, emisija o kulturi, a bas pravi potez je i serija Vratice se rode.
Samo bez pretjerivanja sa politikom.

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 10:15 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Feb 2008, 21:24
mislim da se RTRS trudi da kao udovolji svima a na kraju nista ne ispadne od toga! mislim stvarno, odabir filmova je katastrofa... sve nesto iz 80ih a za koje nikad niko nije cuo!
kad je posljednji put bio neki noviji film
Jedino ih ovi domaci filmovi i serije izvlace
a i najavljivanje emisija mi ide na... od subote do sljedeceg petka najavljuju emisiju 100 puta na dan i opet niko ne gleda!

i koliko god pokusali izostaviti politiku, ocigledno je da u emisijama poput srpske danas, bilo sta da uradi bilo koji clan "vladajuce svite" to se objavi kao da je ne znam sta uradio, otisao na mars
u udarnom terminu a covjek otisao otvoriti put duzine 200 metara koji se renovira pola godine i uglavnom kosta par miliona
ali pobjeze ja od teme

ma ima toga jos... kao sto vecina zaposlenih fakulteta vidjelo nije ni na slici... provjereno

tacno mi zao onih 6 KM sto smo prisiljeni dati

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 10:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2006, 14:28
Alo nemoj da mi vrijedjate FIRMU koji vam je moj!!!:D :D :D

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2008, 10:36 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2008, 12:17
Dobar je RTRS!

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2008, 08:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
nije vise 6, sad je 6,90 km :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2008, 13:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Mar 2008, 11:30
redovno gledam, imamo u kabelskoj mrezi. Volim da vidim sta se desava u rodnom kraju.
Odlicni su.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2008, 14:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

slovenac_bl je napisao:
redovno gledam, imamo u kabelskoj mrezi. Volim da vidim sta se desava u rodnom kraju.
Odlicni su.

Gdje živiš?

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 13:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
U omladinskom forumu neki dan, cini mi se da su dosegli dno dna. Gosti su bili dvije vracare pardon prorocice, (jedna je bila Kleopatra) pop, i Sijakovic sociolog. Slucajno sam naisao na emisiju, gledao sam 15-ak minuta, ismij'o se ko nikad, ali je vise bilo zalosno nego smijesno. Pop zakuv'o sa prorocicama, Kleopatra pocinje da baca vodicu po publici i gostima iz svoje case, kao da ovog ismije, da ne povjerujes. Mislim eto, napokon dokaz da se ova tv svrstala rame uz rame s Vikomom i Simicem. Jadno.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 13:37 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
molim? kako mozes tako nesto reci, oni daju ljudima humor sve za 6.70 km :P
zna se da vise para - vise muzike, pa samim tim su kvalitetniji od Vikoma i Simica koji su besplatni :lol:

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2008, 19:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Nadrealno iskustvo...

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2008, 16:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Stvarno ga preterase sa ovim reklamama za Djurdjevdanski festival, dok sam rucao reklama je isla bar 4-5 puta, a u toku dana je puste 50 putaj, jbt sko neka sekta. Ovoliko ni Tom Cruise ne reklamira scientologiju. Al im je Vlada i Grad pljusnuli para da se reklamira. Moraju se nekako opravdati racuni. Bukvalno u onom fazonu: Ne smem ni pastetu da otvorim, bojim se da ce iz nje krenuti reklama za festival :angry4: :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 14 Maj 2008, 22:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
RTRS treba promijeniti ime u TV Crkva ili tako nešto, toliko je nekog programa o crkvama, raznih budala popova, priloga o vjerskim praznicima... Sve sami vjernici na toj televiziji predvođeni direktorom, velikim vjernikom i nekadašnjim ministrom vjera.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 318 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]