banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 16:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 04 Feb 2010, 22:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Netkom krenuo sa digitalnom kablovskom!
http://blic.net/index.php?id=179

Na sajtu piše da imaju 75 kanala u ponudi i još nude pakete sa sportskim, filmskim, HD i "Edu" sadržajima.

Eh, sad, lista ima na forumu.
viewtopic.php?f=29&t=39972&start=40
U osnovnom paketu ima par zanimljivih kanala koje Elta nema, a koje korisnici predlažu mjesecima.
npr. Arena sport, TV 1000, dva "domaća" muzička (ali ne folk)... pogledah na brzinu listu, nisam stig'o do kraja... (Arenu sport pominju forumaši).

Pošto je ovo tema o Elti, mene interesuje planira li Elta nešto slično?
Još daaaaavno su najavili do 150 kanala i pakete dig. kablovske sa različitim sadržajima i od toga ništa...

Ili da čekam IPTV?

Generalna politika i Elte i Aneks-a ce biti jako slicna digitalna ponuda i u Elti i u Aneksu. Tako da se Eltina ponuda digitalnih kanala nece gotovo u nicemu razlikovati od najavljene ponude Aneksa. Ustvari tu je vrlo prosta logika, sve digitalni kanali koju imaju rjesena autorska prava za bih, nace se na lsiti kanala tako elte tako aneksa jer jednostavno nema se sta birati.
Broj kanala ce u buducnosti zavisiti od cinjenice dali tv kuca ima rjesena prava za bih ili nema. Za Arena sport juce su izvrsena druga runda razgovora, i najvjerovatnije ce biti jedan kanal arene u analognom i 3 u digitalnom. Obecali su prava za bih HBO i HBO Comedy marta, najkasnije juna 2010. Ukratko nije ni do aneksa i do elte, sto se tice ubacivanja kanala nego iskljucivo autorska prava.
Elta je zavrsila testiranje jos prosle nedelje, sada cekamo ugovore i sa ugovorima ce ici ddodavanje kanala u digitalu.
Prvi krug vec naredne sedmice.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2010, 22:33 
Pripravnik
Pripravnik

MuskoBre je napisao:
Na sve i jednom kanalu, kombinacija mutnog i snijega. Divno. Back to sixties.

Elta servis :wink:

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2010, 22:34 
Pripravnik
Pripravnik

muT@_6€kpuJ@ je napisao:
MuskoBre je napisao:
Na sve i jednom kanalu, kombinacija mutnog i snijega. Divno. Back to sixties.

Što bi rekli iz Elte: "Kod nas je sve u redu. Da nije do televizora? Mora da imate xy model koji ne radi dobro na Elti" :lol: :lol: :lol:

Stvarno ne znam u čemu je problem :dontknow: i kod mene neki kanali malo sniježe - vani nema kiše niti snijega, a ni vjetar nije jak ;)
Možda poprave ujutro :)

Ne treba gledati u carobnu kuglu, nazovi servis pa ces saznati sta ce reci.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2010, 22:39 
Pripravnik
Pripravnik

Dzontra Volta je napisao:
BL Boy je napisao:
sta mi vrijede kanali poput RT, Vesti.

Kako šta...To se Elta ulizuje najmoćnijoj osobi grada Banjaluke...Filozofu sa Vrbasa... :D

Šalu na stranu stvarno je previše programa koji su ljudima bespotrebni...šta bi s onim da će elta omogućiti svakom korisniku da bira svoje programe, ili da rade više različitih paketa programa, da ne spominjem povećanje broja programa i sl. Mislim u zadnje vrijeme nešto i ne gledam tv ali ništa me više ne iznervira nego kad upalim TV a pola programa ima poruku tipa "ubacite karticu", "program kodiran", "signal scrambled or lost", i meni omiljena "contact your cable provider"...
A opet 50 programa od kojih je njih 15 zanimljivo, 20 jednolično, nekoliko stranih (koje očigledno samo lokalni SFOR-ovci mogu razumjeti) i nekoliko programa koji po cijeli dan vrte teleshop zato što nemaju ništa drugo za prikazivati...Veliko hvala svemoćnom netu i downloadu... Nadu polažem u telekom, koji je očigledno izvisio po tom pitanju...

Mislim da ste vec saznali da je eutelsat u kvaru i da je palo 30 kanala sa tog satelita. Neki su otisli na privremene frekvencije, neki kanali kao rade a u sustini nerade. Svi srbijanski kanali koji su nam dostavili signal putem totala imali su prekide cak do 3 dana, a neki kanali jos uvjek nemaju svoje privrmene frekvencije. Dali ce se ovaj problem kvalitetno rjesiti neznamo cinejenica je da takav kvar satelita nije dogodio nekoliko godina.
Nadam se da korisnici razumete da su takvi kvarovi izvan moci kablovskog operatera.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2010, 22:47 
Pripravnik
Pripravnik

Vuk_samotnjak je napisao:
Macr0 je napisao:
Nikad necu zaboraviti objasnjenje jednog njihovog eksperta koji je dosao da popravi evidentno losu sliku (slika nije bila losa u smislu rezolucije, vec smetnji), i tako pokusava on, i na kraju kaze: to vam je zato sto imate nov televizor :lol:

Nije to nista cudno i ovi piloti iz elte sto se javljaju na forum vise puta su govorili da je kvar do marke "Samsung, Panasonik, Cajavec..." televizora kao "Panasonik" ne podrzava neke gluposti koje jedino elta u evropi posjeduje :lol: :lol: :lol: :lol:.

anoniman je napisao:
Bas su azurni radnici elte nemojte zajebavati evo meni su vec ostavili racun u sanducetu.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Pravi profesionalci :lol:

Sto se tice slanja racuna ruku na srce tu im ni elektricno nije ravno racun nikad nije omanuo ni dan zakasnjenja.

Mislim da trenutno ne postoji digitalna centrala koja salje signal razumljiv za sve vrste TV , jer su razliciti proizvodjaci primjenivali razlicita rjesenja. Npr. Blancom u Njemackoj za svoje digitalne centrale ima osnovni softver i devet dorada softvera da bih problema sa TV i risiverima bilo sto manje. Svi su dostupni kabal operaterima, problem je sto ne postoji univerzalni softver koji rjesava sve probleme, niti ce postojati.
Mislim da je problem privremen i da ce proizvodjaci izvuci iskustvo iz ovoga i da se 2011 ovi problemi nece ni pominjati jer kod svih proizvodjaca je ovo za jih prvi model sa dvb-c kanalnikom.
Elta u svakom slucaju ce za razliku od mnogih operatera postati opredeljena da tv aparati imaju jednaku ulogu kao risiveri zbog HD tehnologije.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2010, 22:48 
Pripravnik
Pripravnik

Molio bih da na sva pitanja na koja jos nisam odgovorio copy-paste.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2010, 22:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Info elta ni digitala ne funkcioniše kako treba, HRT2 imam na dva mjesta, nekih kanala nema.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2010, 22:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
info_elta2 je napisao:
[
Nadam se da korisnici razumete da su takvi kvarovi izvan moci kablovskog operatera.

Ako ja ne dobijem platu, jer je to izvan moje moci, i ako ne platim pretplatu, jer je to izvan moje moci, sta se onda desava?

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2010, 23:48 
Pripravnik
Pripravnik

filozof sa vrbasa je napisao:
Info elta ni digitala ne funkcioniše kako treba, HRT2 imam na dva mjesta, nekih kanala nema.

To sto imas HRT na 2 mjesta nije nikakva greska, izbrisi jednoga.
Kojih kanala nema, konkretnije molim?

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2010, 23:48 
Pripravnik
Pripravnik

MuskoBre je napisao:
info_elta2 je napisao:
[

Ako ja ne dobijem platu, jer je to izvan moje moci, i ako ne platim pretplatu, jer je to izvan moje moci, sta se onda desava?

Uz najbolju volju ne razumjem :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 00:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
info_elta2 je napisao:
filozof sa vrbasa je napisao:

To sto imas HRT na 2 mjesta nije nikakva greska, izbrisi jednoga.
Kojih kanala nema, konkretnije molim?

Izbrisaću ja vas sa liste TV dobavljača. :lol:

Nema Svet Plusa, Explorera, Duga, B92, TV1000 se pojavljuje 2X, Sport Klub ne može se normalno gledati, jer se slike mješaju.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 00:09 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Evo sta ja placam:
(morate kliknuti na sliku da biste vidjeli tu "kristalno cistu sliku i beskonacnost boja")

Slika

Slika

Slika

U zadnjem primjeru je nesto pristojnija slika, ali takvih je svega nekoliko kanala.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 02:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Problemi (analogna, jer je filozof pomenuo digitalnu)

Stvarno ima mjesta za poboljšanja i nadam se da ćete u narednom periodu uspjeti otkloniti te nedostatke.
Ne gledam puno TV, ali primjetio sam ovo:

- Nestajanje atraktivnijih kanala iz ponude: Prvo slučaj sa Fox life, a potom B92.
Šta se desi? U večernjim časovima jednostavno program nestane i tako se dešava već par mjeseci! Ne svako veče, ali se dešava često. Preko dana sve OK, a naveče – ništa jer nestane kanal. Zašto?

- Kvalitet signala kod pojedinih kanala – Fox crime ima stvarno lošu frekvenciju i stalno sniježi (nije do tog kanala jer je jednom tu osvanuo Diskaveri :lol: i stvarno je imao lošu sliku). O tome se i ranije pisalo.

- Teletekst
RTL često radi izmjene programa u zadnji čas (pomijeranje termina) tako da je teletekst neophodan.
Trenutno ga ima, ali često nestaje (sada je nestao na nekim drugim kanalima - B92)

I, po meni najsmješnije:
- Situacija: Gledam seriju na TV-u i odjednom neko iz Elte uđe u meni i promijeni poziciju kanala. Umjesto tog ubaci drugi koji je već u ponudi ili prešalta kanale. :lol:
Jako amaterski. Ako se neko obučava postoje termini za to, a ne kada ta TV ima najjači program.

info_elta2 je napisao:

Predlozi:

Da citiram korisnika Vuka_samotnjaka koji je objedinio sve predloge u par pitanja.
Pitanja postavljena 8.11.2009 a receno da ce se odgovor dobiti najkasnje do 15.11.2009

A nije puno pitanja postavljeno
1. Zasto ne radi vec duze vrijeme (blizu 2 mjeseca) TXT na RTL?
2. Zasto nema bar jos jedan normalan muzicki kanal?
3. Zasto nismo u mogucnosti da pratimo ES2 sa Bundes ligom?
4. Ima li ista od Arenasport TV?
5. Zasto nemamo bar jedan normalan filmski kanal?

I još da dodam 6. Šta je sa paketima za digitalnu (filmski)? i 7. Da li Arena sport ide i u analognu šemu?
To je to.
Nadam se da ćeš ti, info_elta2, održati obećanje i dati odgovore na ta pitanja.

Isto se nadam da će se situacija sa kablovskom televizijom popraviti bar malo u narednom periodu.
(Ekipa koja je zadužena za internet je puno bolja od vas. Bar za sada :wink: )

Hvala unaprijed.

Pozdrav!!

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 08:50 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Okt 2008, 13:24
info_elta2 je napisao:
MuskoBre je napisao:
info_elta2 je napisao:
[

Uz najbolju volju ne razumjem :wink:

A koji dio ne razumijes? Isto kao sto ti nemas uticaja na satelit ili total tv, tako ni mi nemamo uticaja na dobijanje plate na vrijeme... E, pa kada trazis razumijevanje za vasu situaciju i mi tebe molimo da imas bar pola (6 KM) razumijevanja za nasu. I mi imamo ugovor sa vama, kao sto vi imate ugovor sa total tv ili sta ja znam s kim...

Evo kako neke ozbiljne firme to rjesavaju:
"Kako bi svojim korisnicima, barem djelomično, nadoknadio dva dana bez slike na omiljenim programima, Total TV će tijekom mjeseca veljače svim korisnicima omogućiti besplatno gledanje dodatnih paketa programa, no detaljnije informacije o tome koji paketi će biti pušteni besplatno zasad nisu poznate. Nekim korisnicima besplatno su već pušteni kanali iz paketa HBO i Pink Film, a hoće li to uključivati i Cinemax paket vidjet će se uskoro."

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 09:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2008, 14:20
Po stoti put: Šta je sa digitalnom CATV u Prijedoru.

Imate li namjeru uvoditi u šemu za Prijedor neki od ovih kanala: Sci Fi, DoQ, Viasat History, Discovery, Fox Life.

P.S. Samo pretpostavimo da ne volim fudbal i pivo, folk muziku i astrologiju, pa mi na Elti ostaje samo par kanala koje gledam.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 11:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Problemi (analogna, jer je filozof pomenuo digitalnu)

Stvarno ima mjesta za poboljšanja i nadam se da ćete u narednom periodu uspjeti otkloniti te nedostatke.
Ne gledam puno TV, ali primjetio sam ovo:

- Nestajanje atraktivnijih kanala iz ponude: Prvo slučaj sa Fox life, a potom B92.
Šta se desi? U večernjim časovima jednostavno program nestane i tako se dešava već par mjeseci! Ne svako veče, ali se dešava često. Preko dana sve OK, a naveče – ništa jer nestane kanal. Zašto?

- Kvalitet signala kod pojedinih kanala – Fox crime ima stvarno lošu frekvenciju i stalno sniježi (nije do tog kanala jer je jednom tu osvanuo Diskaveri :lol: i stvarno je imao lošu sliku). O tome se i ranije pisalo.

- Teletekst
RTL često radi izmjene programa u zadnji čas (pomijeranje termina) tako da je teletekst neophodan.
Trenutno ga ima, ali često nestaje (sada je nestao na nekim drugim kanalima - B92)

I, po meni najsmješnije:
- Situacija: Gledam seriju na TV-u i odjednom neko iz Elte uđe u meni i promijeni poziciju kanala. Umjesto tog ubaci drugi koji je već u ponudi ili prešalta kanale. :lol:
Jako amaterski. Ako se neko obučava postoje termini za to, a ne kada ta TV ima najjači program.

info_elta2 je napisao:

Predlozi:

Da citiram korisnika Vuka_samotnjaka koji je objedinio sve predloge u par pitanja.
Pitanja postavljena 8.11.2009 a receno da ce se odgovor dobiti najkasnje do 15.11.2009

A nije puno pitanja postavljeno
1. Zasto ne radi vec duze vrijeme (blizu 2 mjeseca) TXT na RTL?
2. Zasto nema bar jos jedan normalan muzicki kanal?(DM, Svet+, Vikom nisu svima normalni kanali)
3. Zasto nismo u mogucnosti da pratimo ES2 sa Bundes ligom?
4. Ima li ista od Arenasport TV?
5. Zasto nemamo bar jedan normalan filmski kanal?

I još da dodam 6. Šta je sa paketima za digitalnu (filmski)? i 7. Da li Arena sport ide i u analognu šemu?
To je to.
Nadam se da ćeš ti, info_elta2, održati obećanje i dati odgovore na ta pitanja.

Isto se nadam da će se situacija sa kablovskom televizijom popraviti bar malo u narednom periodu.
(Ekipa koja je zadužena za internet je puno bolja od vas. Bar za sada :wink: )

Hvala unaprijed.

Pozdrav!!

Evi info_elta2, odgovori na ova pitanja, i nemoj sad da preskocis ili da ne dodjes opet 2 mjeseca kao prosli put kad si rekao da ces odgovoriti na sva pitanja u sledeca 3-4 dana i onda te nije bilo 2+ mjeseca ;)

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 17:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Iz ovih gore mojih pitanje treba izbaciti pitanje o teletextu na RTLu a ubaciti neko normalno.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 19:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Sep 2009, 11:40
Baja dodje i zapali nas sviju , a odgovora ni u prici :evil3:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2010, 13:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Kao i uvjek..

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2010, 13:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2008, 14:20
U Prijedoru trenutno pada snijeg, što znači da je na elti izbacilo pola programa - ili je opet do TV aparata.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]