banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 07:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 318 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Feb 2008, 13:03 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jan 2008, 21:06
RTRS je javni servis i nije za ocekivati neki extra program. Uglavnom meni je bolji i od Pink bh i od ATV.

atv jest dobar, ali poredeci ga sa inostranim, i komercijalnim televizijama susjednih drzava, on je jako los. Uopste se ne moze porediti sa njima.

Hoce li mi neko objasniti kako, zasto, zbog cega, postoji TV SIMIC? To je moglo proci prije desetak godina, ali danas. Ne mogu da vjerujem. Od njega je gori bio samo bivsi gradiski TV Gvozden. Kakva je ono smijurija na Vikomu? Ono nije ni turbofolk ni narodnjak. Ono su neki znj amateri.

Zasto smatram daje RTRS bolji od aTV? Zato sto imaju mnogo vise domace produkcije, a to cijenim kod domacih televizija. ATV ima dobre Vijesti u 19h, ali opet kad i uporedim sa vijestima Nove i RTL-a, daleko je miljama iza njih.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
-umbrella- je napisao:
Hoce li mi neko objasniti kako, zasto, zbog cega, postoji TV SIMIC?

Zbog novogodisnjeg turnira u malom fudbalu u dvorani borik :lol:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 23:09 
Pripravnik
Pripravnik

To ide vec godinama, taj turnir.

nekad je bilo dobro poslije 1 nocu... i kad su pustali filmove koji su se trenutno odigravali u kinima, ali danas...

uvijek iste reklame, Foto simic, Hotel Vidovic, Firena...

a ona spica za marketing stoji otkako su krenuli s radom 1996.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 23:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Prenosili su i NBA-ligu a ispod pise sponzor prenosa Rostiljnica Mira :lol: :lol: :lol:

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2008, 23:50 
Pripravnik
Pripravnik

rostiljnica Mira :lol:

prenosili su i spanski fudbal... koje je to ludo doba do prije par godina bilo... BHT sa zelenim trouglom dok je isao, skidao je utamice sa premiere...

a na SRT-u su isli filmovi a u drugom uglu ekrana, PINK, TV POLITIKA, BK, kasnije su to maskirali tako da zamute logo... dok nije cra uzela pendrek u ruke...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 07:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Najjače je na simiću kad se onaj logo S1 okreće, a gore se vide neke OSD informacije i neki pravougaonik :)

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 13:03 
Pripravnik
Pripravnik

Umjesto da kao prva privatna televizija budu danas regionalni brand, oni su jos na nivou svog pocetka.

Koja je smisao njihovog postojanja?

Prije je Simic pustao filmove a dole u dnu ekrana pisalo na engleskom da se ta VHS- kaseta ne smije javno prikazivati, kopirati itd, jer krsi USA zakon. Ili se neki brojevi vrte. A kad su smarali sa BK, i kad je prestao s radom oni pustali reprize od prije koju godinu, i stare reklame i najave dogadjaja. Koji privatnik to drzi, cim se bavi, jel u politici?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 13:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I mene je oduvijek zanimao taj fenomen Simića, ali mogli smo da otvorimo novu temu, ako je neko raspoložen za priču o dotičnom :) kišobrane, otvori novu temu!

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 16:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
SIJUKS je napisao:
-umbrella- je napisao:

Zbog novogodisnjeg turnira u malom fudbalu u dvorani borik :lol:

...i da Petku S. ne bude dosadno...jedan od najboljih domacih humoristickih programa tad bude...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 17:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
points je napisao:
I mene je oduvijek zanimao taj fenomen Simića, ali mogli smo da otvorimo novu temu, ako je neko raspoložen za priču o dotičnom :) kišobrane, otvori novu temu!

Tema već odavno postoji-pogledajte malo...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2008, 17:54 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2007, 12:57
points je napisao:
Molim te, enc0re, ne lupaj glupost!
Odmah sad ti mogu nabrojati 10 televizija gorih od RTRS-a, hoćeš?
Vikom, k3, bel, simić, ntv101, bn, pinkbh...

Navedi mi jednu dovoljno ce biti ali pod uslovom da nije komercijalna...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2008, 00:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
-umbrella- je napisao:

zbog reklama. ja mislim da se tu obrne vel'ka lova.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 12:07 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 20 Feb 2008, 11:35
RTRS je drzavna televizija i njena obaveza je edukuje, obrazuje, uci... Zato mora da emituje programske sadrzaje koji nekome izgledaju nezanimljivi i glupi. Ali mmislim da nije problem u tome sta se treba emitovati, vec je problem nacin na koji se te emisije "pakuju". Svaka emisija je fino umotana cokoladica koja mora da pronadje svog konzumenta. Ljudima na RTRS-u nije bitno kako nesto izgleda i da li to valja vazno je da toga ima, dakle ide se na kvantitet. Tako da prva dama televizije moze izaci pred kamere i reci kako ima raznih programskih sadrzaja, bla, bla, bla... a ne razmislja o tome da prosjecan gledalac pored televizora mora da drzi kofu u koju ce da povraca dok gleda njihov program.
E sad nemojte da blatite sve ljude na RTRS-u, jer oni koji nesto i mogu da urade i nasminkaju izgled programa su gurnuti u zapecak. Direktor postavi direktora programa (osobu koja ima prilicno ruralan pogled na svijet, i forsira sve sto ima veze sa pravoslavljem, crkvom i duhovnoscu, u redu malo al' sto je puno puno je). Direktor programa postavi svoje ljude na urednicke pozicije(od tih urednika mozda dva imaju fakultet, par njih kupovni koledz i ostali srednaj skola) i to je pakt koji traje vec godinama. Zato je program idejno takav kakav jeste. Urednici, u sprezi sa ovim gore, dovode svoje novinare, voditelje itd, pa zato na RTRS mozete vidjeti uzasno ruzne voditelje kojima ne smeta da se pojavljuju ispred kamera iako imaju govorne mane, a o dikciji i akcentovanju da ne govorim.
Isto je i sa visokim funkcijama u tehnickom sektoru, gdje je glavna prednost biti sto veci uvlakac. Rodbinska veza sa sefovima je premija. Pouzdano znam da je RTRS skolovala dio kadra, ali ti ljudi su sklonjeni u stranu, jer zaboga sta bi bilo sa gore navedenim pripadnicima klanova.

Ima neceg i u novcu, ali to ne bi trebao biti glavni razlog za vadjenje. Ne mora biti po onoj STO JE SKUPO TO I VALJA, jer se moze na trzistu neci i dobrih stvari a po povoljnoj cijeni+ moze se i napraviti nesto dobro a takodje sa malo para.

P.S.Mislim da simic kao televizija nema neku svijetlu buducnost, tu je da gazda uzme malo para od marketinga, i da izreklamira svoju foto radnju. Ali SIMIC TV moze nekad da posluzi opoziciji, kao sto je to slucaj sa BN TV koja pripada SDS struji>

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 12:14 
Pripravnik
Pripravnik

halo, RTRS nije drzavna TV, drzavna je samo BHT1...

RTRS je javni rtv servis entiteta RS... isto kao npr. RTV Vojvodina, ili tv Unskosanskog kantona.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 13:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:51
-umbrella- je napisao:
halo, RTRS nije drzavna TV, drzavna je samo BHT1...

RTRS je javni rtv servis entiteta RS... isto kao npr. RTV Vojvodina, ili tv Unskosanskog kantona.
Nije tvoje da o tome razglabaš.ja je zovem kako ja hoću a ti imaš tamo svoje pa zovi kako hoćeš.Meni je državna a BHT je fašistoidna. 8)

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 13:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2007, 17:52
-umbrella- je napisao:
drzavna je samo BHT1...

Jebali te oni. Ukvasise gace cim se nesto lose desi Srbima. Ne zivimo vise u 93-oj buraz. Dosta te retorike.

Za mene je Srpska Televizija (zvace se tako ponovo akobogda), kakva je takva je, drzavna. Jedina.

A odgovor na pitanje iz naslova:

Treba da otkupe par serija kao sto su "Mucke" i "Monty Python" (znam da su bili sto puta, ali treba da ih gledamo na drzavnoj TV, a ne na nekim sporednjacima). Zatim "Riget" ("Kraljevstvo") Larsa Fon Triera, ili americki ekvivalent "Kingdom Hospital". Pa onda "The Wire" i "Oz". Ima ih jos, ko bi se sjetio.

Od filmova, ciklus filmova strave i uzasa (divno zvuci) petkom da se podsjetimo , i klasicnih naslova u kojima smo uzivali. Takodje, tematski ciklusi odredjenog rezisera bi bili dobra ideja.

Ima jos toga, ali generalno su se popravili. Placacu i 60 KM pretplate, ako mi ispune neku od zelja i ako se opet prozovu Srpska Televizija. :thumbright:

I da malo vise pljuju ove sa BHT i FTV. Zasluzili su.

Eto. Daklem, drzavna televizija ima pozitivnu ocjenu od mene. :)

Poslednji put menjao video klipan dana 20 Feb 2008, 14:19, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 13:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
pangla je napisao:
E sad nemojte da blatite sve ljude na RTRS-u, jer oni koji nesto i mogu da urade i nasminkaju izgled programa su gurnuti u zapecak. Direktor postavi direktora programa (osobu koja ima prilicno ruralan pogled na svijet, i forsira sve sto ima veze sa pravoslavljem, crkvom i duhovnoscu, u redu malo al' sto je puno puno je). Direktor programa postavi svoje ljude na urednicke pozicije(od tih urednika mozda dva imaju fakultet, par njih kupovni koledz i ostali srednaj skola) i to je pakt koji traje vec godinama. Zato je program idejno takav kakav jeste. Urednici, u sprezi sa ovim gore, dovode svoje novinare, voditelje itd, pa zato na RTRS mozete vidjeti uzasno ruzne voditelje kojima ne smeta da se pojavljuju ispred kamera iako imaju govorne mane, a o dikciji i akcentovanju da ne govorim.
Isto je i sa visokim funkcijama u tehnickom sektoru, gdje je glavna prednost biti sto veci uvlakac. Rodbinska veza sa sefovima je premija. Pouzdano znam da je RTRS skolovala dio kadra, ali ti ljudi su sklonjeni u stranu, jer zaboga sta bi bilo sa gore navedenim pripadnicima klanova.

To je klasičan način manipulisanja medijima i kod nas sve tako funkcioniše. Neko možda misli da je to nešto kompleksno, da tu postoje neki složeni mehanizmi, ali to je vrlo jednostavno i ovi na vlasti to znaju. Postave samo glavnog urednika koji je njima odan i sve ostalo ide samo od sebe. Ljudi su ucijenjeni gubitkom posla koji kakav-takav u ovom vremenu dosta vrijedi, a većina njih je već izvježbana čestim promjenama i svejedno im je za koga će raditi. Poltronstvo i idolopoklonstvo u našim medijima nema granice. I tako vrlo brzo dobiješ stranačku lažljivu mašinu umjesto javnog servisa.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 19:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
video klipane monty python je bio na RTRSu cini mi se 2x, sto je za sad jedina pozitivna stvar :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 22:11 
Pripravnik
Pripravnik

video klipan je napisao:
-umbrella- je napisao:
drzavna je samo BHT1...

Jebali te oni. Ukvasise gace cim se nesto lose desi Srbima. Ne zivimo vise u 93-oj buraz. Dosta te retorike.

Za mene je Srpska Televizija (zvace se tako ponovo akobogda), kakva je takva je, drzavna. Jedina.

A odgovor na pitanje iz naslova:

Treba da otkupe par serija kao sto su "Mucke" i "Monty Python" (znam da su bili sto puta, ali treba da ih gledamo na drzavnoj TV, a ne na nekim sporednjacima). Zatim "Riget" ("Kraljevstvo") Larsa Fon Triera, ili americki ekvivalent "Kingdom Hospital". Pa onda "The Wire" i "Oz". Ima ih jos, ko bi se sjetio.

Od filmova, ciklus filmova strave i uzasa (divno zvuci) petkom da se podsjetimo , i klasicnih naslova u kojima smo uzivali. Takodje, tematski ciklusi odredjenog rezisera bi bili dobra ideja.

Ima jos toga, ali generalno su se popravili. Placacu i 60 KM pretplate, ako mi ispune neku od zelja i ako se opet prozovu Srpska Televizija. :thumbright:

I da malo vise pljuju ove sa BHT i FTV. Zasluzili su.

Eto. Daklem, drzavna televizija ima pozitivnu ocjenu od mene. :)

Meni je FTV ko da gledam RTCG, ko druga drzava. Hebiga ti bi da se RTRS opet zove SRT, a eto ja nisam Srbin a Banjalucanin sam. Lijepo pise u Ustavu RS da je RS entitet 3 ravnopravna konstitutivna plemena SAO, MAO i HAO :)

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 07:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Glupo je da se zove SRT u ovakvoj državi gdje ipak ne žive samo Srbi. Ni u Srbiji nije SRT, nego lijepo RTS i onda svaki građanin Srbije može da kaže da je to i njegova televizija.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 318 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]