banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 06:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Feb 2013, 22:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Dec 2012, 17:08
Kupujem tv,negdje do 900 km
Savjeti,prijedlozi,iskustva,preporuke...
Hvala

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2013, 22:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
hehe mozda da ima
dvb-t mpg4
dvb-c mpg4
full hd
3d (treba misliti i na buducnost ili ako neko koristi cs pa moze gledati filmove)
da bude sto vise inca za te pare
i da je neka dobra marka ne tipa trion itd....

Ja sam kupio lg 42 inca izasao me 1000KM sa svim tim karakteristikama sem 3d prije vise od godinu i moram reci da sam prezadovoljan

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2013, 22:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ssaassaa je napisao:
hehe mozda da ima
dvb-t mpg4
dvb-c mpg4
full hd
3d (treba misliti i na buducnost ili ako neko koristi cs pa moze gledati filmove)

Ja sam kupio lg 42 inca izasao me 1000KM sa svim tim karakteristikama sem 3d prije vise od godinu i moram reci da sam prezadovoljan

Koju bi mi ti marku preporučio,LG,samsung,Panasonic...?

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2013, 22:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Ne znam sta da ti kazem,dobre su to sve marke,neko ce ti reci sony,neko panasonic ali male su to razlike po mom misljenju,nekada se desi da neka marka tv-a ne cita neke formate(npr.kad ubacis usb u tv i hoces da gledas neki film),pa moras konvertovati fajlove ili ako imas racunar ili laptop sa hdmi kablom to rijesava problem kada naidjes na takav fajl.Ja bi licno uzeo od tih marki onaj na koji imam najvise garanciju ako su tu negdje sa cijenom

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2013, 22:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
ssaassaa je napisao:

Pa sad, dal je 3D budućnost... na ovom CES-u se više predstavljao UHD nego što se forsirao 3D; vrijeme će pokazati. Sa ovim drugim se nikako ne bih složio, veća dijagonala za iste pare znači televizor niže klase...

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2013, 22:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
ssaassaa je napisao:

Pa sad, dal je 3D budućnost... na ovom CES-u se više predstavljao UHD nego što se forsirao 3D; vrijeme će pokazati. Sa ovim drugim se nikako ne bih složio, veća dijagonala za iste pare znači televizor niže klase...

Ima logike,samo što to zavisi i od prostorije gdje ćeš gledati tv.
Meni bi recimo sasvim odgovaralo 36 inča

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2013, 22:59 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

36" ćeš teško naći, prije da tražiš 37" :D Šalu na stranu, za te pare možeš naći solidan 37" LCD. Ako hoćeš kupovati plazmu, onda je tu jedini logičan izbor Panasonic (LCD-ovi im i nisu baš svjetla tačka); pošto se u ovoj dimenziji pravi samo najslabiji model, ova opcija otpada. A što se tiče preporuke... najbolje obiđi prodavnice, svedi izbor na par modela, napiši svoj uži izbor ovdje, pa ćemo probati prokomentarisati...

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2013, 23:03 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
36" ćeš teško naći, prije da tražiš 37" :D Šalu na stranu, za te pare možeš naći solidan 37" LCD. Ako hoćeš kupovati plazmu, onda je tu jedini logičan izbor Panasonic (LCD-ovi im i nisu baš svjetla tačka); pošto se u ovoj dimenziji pravi samo najslabiji model, ova opcija otpada. A što se tiče preporuke... najbolje obiđi prodavnice, svedi izbor na par modela, napiši svoj uži izbor ovdje, pa ćemo probati prokomentarisati...

Hvala,mada je ovu tE`niku teško "ispratiti" :D
Ne može čovjek ni tv kupiti što neće kurs završiti :oops:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2013, 07:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 29 Sep 2011, 11:18
Možda ti ovaj sajt pomogne oko izbora televizora http://hdtelevizija.com/

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2013, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
Moja preporuka ti je Sony Bravia 22inch KDL serija oni imaju 14/9 rezoluciju i kad spičiš na wide ne smeta ti ni 16:9 ni 4:3.

Vrh

PostPoslato: 09 Feb 2013, 22:51 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

22" je dobra dijagonala za jedan monitor... ili kao ćeš gledati televizor s pola metra. 14:9 rezoluciju? Obrazloži ovo malo...

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 13:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
<Enter_name> je napisao:
22" je dobra dijagonala za jedan monitor... ili kao ćeš gledati televizor s pola metra. 14:9 rezoluciju? Obrazloži ovo malo...

Ma nećeš gledati nužno na 14:9 rezoluciji nego postaviš setting na wide meni tako odgovara.
Kod mene je Screen Format Auto, 4:3 Default Smart, Display Area +1.

Nemam nikakvih problema kad gledam sa pola metra kao ni kad gledam sa 3-4 metra. Nemam nikakva izobličenja slike niti mi smeta letterbox niti gubim dio slike. Letterbox na nekim televizijama je originalni onaj što televizija emituje tako da moj ne pravi nikakav dodatni. Ništa mi je šta odsječeno pan screenom ili sličnim formatima.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 13:33 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

14:9 je aspect ratio koji koriste britanci i trebao bi biti neki kompromis izmedju 4:3 i 16:9. A gledanje 22" TV-a sa 4 metra necu komentarisati... :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 16:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2008, 14:20
Copy, brkaš pojmove šta je Aspect Ratio, a šta rezolucija.
Meni lično sve ispod 40" je maleno za gledanje čak i sa tri metra razdaljine - možda stvar navike.
Kao kod mnogo čega i kod kupovine televizora važi pravilo - kol'ko para, tol'ko i muzike.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 20:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

:roll:
Kud upitah :D

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 02:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Avg 2011, 17:31
Iskren savjet....Full HD je absolutno nepotreban. U nasem eteru se ne emituje niti jedan program u full hd rezoluciji, a sto se citave evrope tice programe u full HD mozes na prste nabrojati. Ja imam full HD ali nemam od njega nikakve koristi ako ne skinem torrent u full hd sto su s nasim internet konekcijama Isusove muke (btw 90% programa koji na torentima idu nisu full HD). Takodje, misljenja sam da i nema puno razlike izmedju dvije rezolucije. Sledeca tehnologija je 3D i misljenja sam da ce to prije zaziviti nego full hd. I na osnovu mog licnog iskustva bjezi od Sony-a. Ne zbog kvaliteta ili sta vec ali ljudi su protiv hakova i piraterije i sl. Npr. moj LG ima usb drive koji su oni softwerom onesbosobili da cita divx fotografije mp3 itd sa stick-a ali naravno promjenom firmwarea to se moglo ukljuciti. Sony nikad nije dopustao to...cak sta vise njihovi dvd playeri nisu podrzavali divx. Bojkot Sonija :)

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 02:42 
Pripravnik
Pripravnik

Millwall je napisao:
ssaassaa je napisao:
hehe mozda da ima
dvb-t mpg4
dvb-c mpg4
full hd

Koju bi mi ti marku preporučio,LG,samsung,Panasonic...?

Moras licno pogledati sliku kod tv-a i to na nekom obicnom programu, a ne ono sto ti puste u salonu. Vidio sam Panasonica koji je imao najzrnastiju sliku, a do njega takodje Panasonic koji je u najboljem redu. Naravno oba su bila perfektna dok je isao njihov promotivni program.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 02:46 
Pripravnik
Pripravnik

corttex je napisao:
Meni lično sve ispod 40" je maleno za gledanje čak i sa tri metra razdaljine - možda stvar navike.
Kao kod mnogo čega i kod kupovine televizora važi pravilo - kol'ko para, tol'ko i muzike.

apsolutno to pravilo ne vazi kod tehnike. Overclock-ovanje kompjuterskih komponenata, mijenjanje firmware-a u stvarima kao sto tv, dvd, router itd. rootovanje telefona itd......

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 08:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jul 2008, 14:20
havit je napisao:
corttex je napisao:

apsolutno to pravilo ne vazi kod tehnike. Overclock-ovanje kompjuterskih komponenata, mijenjanje firmware-a u stvarima kao sto tv, dvd, router itd. rootovanje telefona itd......

Mislio sam na više na kvalitet izrade i kvalitet ugrađenih komponenti, a ne na softverske preinake u kućnoj režiji, ali ako ti kažeš da cijena ne određuje kvalitet onda u redu, neka bude tako.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 08:34 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

havit, hoćeš reći da jeftiniji televizori daju bolju sliku? :-? Full HD je odavno zaživio, a to što u našoj državi još nisu odradili ni digitalizaciju... kao što već rekoh, pitanje je da li je 3D sledeća tehnologija, sve dok ne naprave da se može gledati bez naočala - ništ od toga.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 46 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]