banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 07:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Mar 2009, 01:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
Shabban je napisao:
IloveBL je napisao:
nes bi trebao pustati samo exyu muziku... i protjerati one spikerice sa seljackim brdjanskim naglaskom kakvih ima i na jos nekim stanicama u banja luci...

Ja kolko znam na Nesu rade samo ok voditelji tj. spikeri. Borivoje Milosevic, Svetlana Vojvodic onda ona Tihana njihovi glasovi su bas nekako prepoznatljivi i ja kolko znam oni nemaju brdjanski naglasak... Jedino ako se u medjuvremenu nesto nije promijenilo...

Promijenilo se...

Mislim da Borivoje više ne radi (možeš ga slušati samo na špicama), a Zoka Šimunović je na Big-u 1.

Zaista ima jedna voditeljka koja ima "brđanski naglasak"!
Ajd' što izgovara loše, nego svaku vijest začini greškama :lol: ...
Stvarno, prava komedija. Umireš od smijeha dok je slušaš :D
Ne znam kako se zove, ali sigurno nije jedna od ove dve koje si naveo.

Svi griješe, niko nije perfektan, ali kada u svakoj rečenici pročita pogrešno riječ-dvije onda ni ne zaslužuje da radi...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 02:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Meni se povraća od onih nacionalistički nastrojenih kravetina na Bigu. Ne znam im imena.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 10:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jul 2007, 18:08
prije koju godinu BIG je na vijestima govorio "muslimansko-hrvatska federacija", "MH federacija", muslimansko Sarajevo, muslimanski mediji...

i do prije koju godinu na big nisi mogao da cujes prljavo kazaliste, crvenu jabuku, itd tj sve one pjevace i grupe koji nisu srpskog porijekla, a od takvih nacionalistickih stvari sam bijesan kao pas... to me podsjeca na medije u hrvatskoj koji ignorisu srpsku muziku bila ona pop ili rock itd... a od takvih stvari dobijem osip

takodje na big2 isto nisu pustali halida beslica, muslimovica, serifa konjevica...

dobre spikere ima radio republike srpske, skolovane, pismene... barem oni stariji spikeri...

dusu moju mogu raniti
al' ne mogu ostati bez tebe...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 18:34 
... jedino u kolima slusam radio i to vrtim pa sta nadjem od muzike da mi odgovara... najcesce big 3 i nes... najvise me nerviraju silne reklame jer u roku sat vremena cujes 3 pjesme i sve odtalo reklame i mali oglasi... ali boze moj, moraju i ti ljudi od neceg zivjeti...
ono sto me bas izbija i sto me uzasno nervira su jadni nafurani spikeri koji nemaju 2 ciste ni sa pravilnim izrazavanjem ni sa ljepotom glasa...
stvarno to je radio rs neprevazidjen, mudrenovicka kraljica za sve njih... ovo ostalo je blagi ocaj... divan i skolovan glas jedino je imao jos borivoje... danas slusate samo hrpu nafuranika koji se nesto bece pred mikrofonom, razvlace, stenju...a nije mali broj onih koji imaju i pravu govornu manu.. ali valjda je to poslije ope postalo IN, tu je bio i onaj raso sa una.. :confused2: a i cula sam nekog na castri cini mi se... pohvalno je biti soumen ali to samo za sebe nije dovoljno..
a ona sa nesa, mislim da se zove danijela, iz mrkonjica.. oooo e ta ne da ne zna citati i pravilo se izdrazavati, nego je to blagi ocaj.. strasno...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 19:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Da, nije mi jasno, kakav je to pokušaj stvaranja nekog odvratnog kvazi-urbanog banjalučkog naglaska na tim radio stanicama?
Tipa: 'veliki pouzdrav' ili čak 'pazdrav'. Karikiram, ali znate na šta mislim.
A da ne govorim o tome da ih 90% ne zna pravilno izgovarati inostrane nazive izvođača i pjesama.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 22:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
points je napisao:
Meni se povraća od onih nacionalistički nastrojenih kravetina na Bigu.

:lol: Points sreco, nemoj bljuvati bez potrebe, ima pametnije rjesenje, promijeni stanicu :lol:
Salim se, meni se cini da je Big vidno ublazio retoriku koja je bila na njemu prisutna.

points je napisao:
Da, nije mi jasno, kakav je to pokušaj stvaranja nekog odvratnog kvazi-urbanog banjalučkog naglaska na tim radio stanicama?

Ne kontam ovo...na Bigu i Nesu ja nisam upratio, osim ako nisu neki novi momenti u pitanju :wink: Eh da si ti slusao onog kralja na Radiju M iz Sarajeva, sa olovsko-podromanijskim naglaskom, cova prica ko iz bureta...coban izgubio ovcicu pa zalutao u studio...

Po meni, Big i Nes su jedine dvije banjalucke radio stanice za koje mogu reci da drze nivo kvaliteta. A kad to kazem odmah imam 5 radio programa :) 3 Big programa i 2 Nes-ova...

IloveBL je napisao:
prije koju godinu BIG je na vijestima govorio "muslimansko-hrvatska federacija", "MH federacija", muslimansko Sarajevo, muslimanski mediji...

RAK je to regulisao. :) Kao sto rekoh gore iznad, meni se cini da je Big puno puno napredovao po pitanju medjuetnicke tolerancije i da konceptualno, mnogo drugacije zvuci sada nego prije par godina...

IloveBL je napisao:
do prije koju godinu na big nisi mogao da cujes prljavo kazaliste, crvenu jabuku, itd tj sve one pjevace i grupe koji nisu srpskog porijekla, a od takvih nacionalistickih stvari sam bijesan kao pas... to me podsjeca na medije u hrvatskoj koji ignorisu srpsku muziku bila ona pop ili rock itd... a od takvih stvari dobijem osip

Vrlo interesantno je to sa Hrvatskom...jos uvijek u medijima dosta stidljivo ili uopste nema muzike sa ovih prostora...U cemu je tu problem, meni stvarno nije jasno, ako se uzme u obzir da se rat davno zavrsio...
Ili mozda i nije, dok na Javnom servisu Hrvatske mogu jos uvijek da idu i ovakvi prizori...
HRT Plus - Koncert Maksimir 17.6.2007.:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BbqXukY7WkI[/youtube]

Da ne povjerujes :roll:

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 22:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

drug je napisao:
Vrlo interesantno je to sa Hrvatskom...jos uvijek u medijima dosta stidljivo ili uopste nema muzike sa ovih prostora...U cemu je tu problem, meni stvarno nije jasno, ako se uzme u obzir da se rat davno zavrsio...
Ili mozda i nije, dok na Javnom servisu Hrvatske mogu jos uvijek da idu i ovakvi prizori...

Jel' to video sa radija :lol:

Pogledaj naziv teme :wink:

Ima kod njih muzike sa ovih prostora, ali to rade stidljivo (u pravu si).
Naši mediji su po tom pitanju napredniji od njihovih!
(u nekim svarima su naši u zaostatku)

Inače, tamo je regulisano da njihovi mediji (radio) moraju puštati određeni procenat hrvatske muzike, pa imaš stanica koje "ispucaju" kvotu pa pređu na strane (sve van EX Yu)...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 23:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
BL4ever je napisao:
Jel' to video sa radija :lol:

:lol: :lol: Ma nisam imao u steku "radijski dokaz" :lol: :lol: Ali nista bolje nije ni po pitanju "krugovalnih postaja" :lol: :lol:

BL4ever je napisao:
Pogledaj naziv teme :wink:

Nadam se da ce mi moderatori ovaj put progledati kroz prste :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 23:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

majlili je napisao:
stvarno to je radio rs neprevazidjen, mudrenovicka kraljica za sve njih... ovo ostalo je blagi ocaj...

Džaba im 100 Mudrenovićki kada im je program... :lol:
+ imali su nekog spikera koji je imao toliko zanimljiv glas :) - dosadan i jednoličan, da bi svaki put kada bih ga čuo počeo odmah zijevati!

majlili je napisao:
danas slusate samo hrpu nafuranika koji se nesto bece pred mikrofonom, razvlace, stenju...a nije mali broj onih koji imaju i pravu govornu manu.. ali valjda je to poslije ope postalo IN, tu je bio i onaj raso sa una.. :confused2: a i cula sam nekog na castri cini mi se... pohvalno je biti soumen ali to samo za sebe nije dovoljno..

+ 1

drug je napisao:
Nadam se da ce mi moderatori ovaj put progledati kroz prste :wink:

Ma, ko da oni čitaju šta mi pišemo :wink:

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 23:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

majlili je napisao:
a ona sa nesa, mislim da se zove danijela, iz mrkonjica.. oooo e ta ne da ne zna citati i pravilo se izdrazavati, nego je to blagi ocaj.. strasno...

E, to je ta!
Na nju sam mislio.
:lol:

Ma Mrkonjić je za nju velegrad... :D

Njoj je problem svaka riječ koja ima više od 7-8 slova. :lol:

Ajde, bar je naučila pravilan izgovor riječi: NEKOLIKO! :D

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 23:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

nekadasnji radio banja luka je bio slican danasnjem radiju rs... cak im je dzingl za vijesti ostao isti sve ove godine... mozda se neko sjeca ali tamo u periodu rata radio bl je imao 2. program...

e to sa novokomponovanim banjaluckim naglaskom je zanimljivo, ono kad o prelazi u a otegnuto... 8)

mogu da primjetim da je Cola postao jako popularan u Hrvatskoj sad pred koncert u zagrebu, nikad nije bilo tako... uopste vise ga se ne pusta stidljivo u medijima... mada ostali pjevaci, srpski, imaju problem mislim samo zbog ekavice jer se neki mediji boje da ce neki dio zadojenih gradjana reagovati... ma da u vecim i liberalnijim sredinama kao Istra, Rijeka, Zagreb sve manje ima problema s tim...

ima jedna odlicna zagrebacka radio stanica, plavi radio, i ona tematizuje muziku 80tih, 70tih, kako sam nedavno bio u zagrebu primjetio sam sto prije nisam da se svako malo sada vrte sve exyu stvari osim narodnjaka... tamo to treba neko samo malo pokrenuti, jer se turbofolk slusa u samom centru grada, vecina klubova, kao negdje kod nas u nekoj maloj sredini, svi su odlijepili na to...

ljudi moji istina je ziva, ne znam jeli znate... postoji radio stanica studio m iz teslica a odlicno se cuje kod nas na 100.7 i oni pice dan i noc sms zelje i pozdrave, sta god narucis, ali to su uglavnom narodnjaci... izgleda da se jako puno slusaju u hrvatskoj pa zelje najvise dolaze od tamo... ponekad sam ne svojom voljom od komsije prisiljen da slusam taj buckuris i necete da vjerujete par puta sam cuo kako pustaju tompsona, i to par razlicitih pjesama...
ima jedna pjesma "ljutu travu na ljutu ranu" sto su poznate paveliceve rijeci za srbe, takodje ii pjesma lijepa li si koja slavi hrvatske krajeve ukljucujuciu i herceg-bosnu... a neki dan sam cuo pjesmu od prljavog kazalista "ruzo hrvatska" isto na njihovom radiju-... a tek spikerice kako imaju ruzan brdjanski naglasak... a tek reklame... da se bacis u Vrbas :roll:

dusu moju mogu raniti

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 23:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
BIG2

Baš opuštena atmosfera, a nekada one voditeljke znaju dobro da šuknu aktuelnoj vlasti i susjedima iz HR i Federacije.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2009, 23:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

filozof sa vrbasa je napisao:
BIG2

Baš opuštena atmosfera, a nekada one voditeljke znaju dobro da šuknu aktuelnoj vlasti i susjedima iz HR i Federacije.

trebalo bi odvojiti muziku od politike... ne volim komentarisanje voditeljki o politickim temama...

dusu moju mogu raniti

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 09:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
BL4ever je napisao:
majlili je napisao:

E, to je ta!
Na nju sam mislio.
:lol:

Ma Mrkonjić je za nju velegrad... :D

Njoj je problem svaka riječ koja ima više od 7-8 slova. :lol:

Ajde, bar je naučila pravilan izgovor riječi: NEKOLIKO! :D

hm cudno, koliko sam puta sa njom pricao nisam nikad ustanovio da ne zna pricati i pravilno se izrazavati :S

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 10:00 
jel ti nas bse zezas...... :confused2: cura je zivi kriminal... ona rasteze, ojka, sto rece BL4ever ne zna pravilno izgovoriti rijeci sa vise od 5 slova... prestrasno...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 14:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Natjeracete me da ponovo pocnem slusati Nes bas da cujem tu Danijelu... :D :D :D
P.S A zna li ko gdje je Boki sa Nesa??? Steta je da on vise ne radi taj spikerski posao jer covjek ima savrsen glas za taj posao...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 15:16 
ponekad je radio subotom ujutro neku emisiju na hard rocku... sad je asistent na fiozofskom, s obzirom da se skolovao i zavrsavao fax za nesto drugo.... neki predmet na istoriji ili tako nesto, mislim da je i magistrirao ili tek treba u skorije vrijeme..

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 21:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Ja ga još uvijek čujem na HR.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 21:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

BSE je napisao:
hm cudno, koliko sam puta sa njom pricao nisam nikad ustanovio da ne zna pricati i pravilno se izrazavati :S

Pazi, ona čita vijesti. To je posao spikera.
Kakva je u komunikaciji van posla, to me ne interesuje.

Ona ima problema sa čitanjem!
To je smiješno i tragično. :lol:
Čak i ako uspije pročitati pravilno onda, kao što majlili kaže, rasteže i "ojka" :) i stvarno izgleda kao da joj mjesto nije ispred mikrofona.

majlili je napisao:
jel ti nas bse zezas...... :confused2: cura je zivi kriminal... ona rasteze, ojka, sto rece BL4ever ne zna pravilno izgovoriti rijeci sa vise od 5 slova... prestrasno...

Pazi, riječ "nekoliko" ima više od 5 slova :lol:
i naučila je da pravilno pročita tu riječ :wink:
Još kada bi malo više vježbala (čitala), možda bi pravilno pročitala i neke druge "teže" riječi...

Stvarno, BSE, jel ti to nas zezaš?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2009, 22:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
BL4ever je napisao:
Zaista ima jedna voditeljka koja ima "brđanski naglasak"!
Ajd' što izgovara loše, nego svaku vijest začini greškama :lol: ...
Stvarno, prava komedija. Umireš od smijeha dok je slušaš :D
Ne znam kako se zove, ali sigurno nije jedna od ove dve koje si naveo.

Svi griješe, niko nije perfektan, ali kada u svakoj rečenici pročita pogrešno riječ-dvije onda ni ne zaslužuje da radi...

Ma,to je ona što je došla sa UNO radija.Katastrofa,naglasak i nije toliko loš ali cura griješi nenormalno,naročito kada čita vijesti.O stranim riječima i nazivima neću ni da govorim.

drug je napisao:
Po meni, Big i Nes su jedine dvije banjalucke radio stanice za koje mogu reci da drze nivo kvaliteta. A kad to kazem odmah imam 5 radio programa :) 3 Big programa i 2 Nes-ova...

Big 1 i 2 ok ali Big 3.........gomila kretena.Pola ih ne zna engleski,nemaju blage veze o čemu pričaju,a još kad mi pričaju o jednom muzičaru a onda puste pjesmu od nekog desetog :roll: Samo im Danka valja ali ona rijetko radi na trici.

BTW,slušam ujutru Kuštrinovića i do sad je bilo Srpsko Sarajevo,Srpski Brod...E,jutros......Srpski Brod,pardon Brod.............

Nerviraju me na Bigu sa svojim komentarima,naročito u vijestima.Nije njihovo da komentarišu nego da pročitaju vijesti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 71 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]