dukicas je napisao:
Ne kupuju samo SR Pink već svu ,,Pink Media Group'', ali kupuju samo deo akcija, manjinski paket. Čitao sam sad i neke ozbiljnije i konkretnije izvore koji kažu da on ne pregovara samo sa RTL-om, već sa još dve tri medijske kuće i on je to potvrdio i izvesno je da će nekom prodati udeo u Pinku, ali će on ostati većinski vlasnik. Očito mu fale pare za dalje funkcionisanje Pinka i plaćanje obaveza.
Po svemu sudeci ovo je prava istina. Odmah mi je u startu bilo sumnjivo da bi se Zeljko tako lako odrekao jedno tako slatkog kolaca koji se zove imperija koju je on i stvorio. Vise kandidata je u igri oko dokapitalizacije:
Citiraj:
Mitrović: Pink dobija suvlasnika
Izvor: B92
Beograd - Vlasnik Televizije Pink Željko Mitrović potvrdio je da je vrlo blizu dogovora o prodaji udela u toj televiziji.
On, međutim, ne kaže kome i o kolikom procentu kompanije se radi.
Kako piše više beogradskih štampanih i onlajn izdanja, Željko Mitrović je u završnim pregovorima sa tri medijske grupacije koje bi postali strateški partneri Pinka.
U pitanju su nemački RTL, švajcarski Ringier Aksel Springer i britanski Mid Europa Partners (vlasnik kabl vske mreže SBB).
"Pink još uvek nije prodat, već su u toku pregovori sa tri najveće evropske medijske grupacije oko postizanja dogovora o strateškom partnerstvu, kojim bi jedna od njih postala manjinski vlasnik Pinka", kaže Mitrović za telegraf.rs.
"U pitanju su RTL, Ringier Aksel Springer i Mid Europa partners, a sa jednom od te tri kompanije pregovori su u završnoj fazi. Ipak, još uvek ništa nije završeno, ali u svakom slučaju najkasnije do maja Pink će dobiti veliko pojačanje", navodi Mitrović.
Mitrović napominje da su netačne informacije da će se odreći 49 odsto svoje kompanije:
"Procenat je nebitan, već snaga i namera strateškog partnera, uz pomoć koga ćemo, posle Balkana, krenuti u osvajanje Evrope. Da li će biti 10, 20 ili više procenata se još uvek ne zna", zaključuje Mitrović.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php ... _id=575614Sinoc sam gledao i na Nacionalnom dnevniku, i potvrdili su pisanje devedeset dvojke. Izjava ruzicastog barona je identicna ovoj na B92.