banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 20:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Dec 2009, 16:59 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Dec 2009, 01:23
I naravno da nece biti iste vijesti za strance i nase.
Pa vljada je logicno da ljudi imaju razlicita interesovanja.
Uglavnom, hvala na komentarima. Divni ste svakako :)

BH-news.com

Vrh

PostPoslato: 16 Dec 2009, 17:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
marelica01 je napisao:
I naravno da nece biti iste vijesti za strance i nase.
Pa vljada je logicno da ljudi imaju razlicita interesovanja.
Uglavnom, hvala na komentarima. Divni ste svakako :)

BH-news.com

Daj ti meni šifru da ja pročitam te vijesti na Engleskom da vidim valja li to čemu :wink:
Vako se ne želim pretplatit'. Šta ako nema nastvka vijesti :wink: Ako je to neka navlakuša :lol:

I ako je neka vijest "breaking", onda će bit' i na English i na "onom" jeziku.
Ili, ako je neka vijest jaaako važna, onda će bit na svim jezicima.
Jel' tako?
Tako da priča da ljudi imaju različita interesovanja je presmiješna :lol: Jestel' radili istraživanja, pa znate?

Ali, ajde, još jedan "portal" i na "stranjskom" (definitivno nije prvi).

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2010, 18:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
vec pukli?

http://posao.ba/job.php?&jobID=41867
Citiraj:
Svi kandidati bi trebali uraditi kratak prijedlog, svoje vidjenje, na koji nacin i kojim tekstovima se sto vise pribliziti citaocima, odnosno povecati posjecenost.

:evil3:

nasao slucajno ovaj oglas...kao traze novinare...ali im nije bitno iskustvo,skola,jezici i sta ti ja znam sta sve jos traze kada traze novinare...nego im trebaju predlozi kako da povecaju broj posetilaca sajta...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2010, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
anoniman je napisao:
vec pukli?

http://posao.ba/job.php?&jobID=41867
Citiraj:
Svi kandidati bi trebali uraditi kratak prijedlog, svoje vidjenje, na koji nacin i kojim tekstovima se sto vise pribliziti citaocima, odnosno povecati posjecenost.

:evil3:

nasao slucajno ovaj oglas...kao traze novinare...ali im nije bitno iskustvo,skola,jezici i sta ti ja znam sta sve jos traze kada traze novinare...nego im trebaju predlozi kako da povecaju broj posetilaca sajta...

zasto mislis da su pukli mozda povecavaju broj zaposlenih, sire portal i sl. svakako svaki novi konkurs i radno mjesto je dobrodoslo u ovoj krizi.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2010, 22:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
zasto mislis da su pukli mozda povecavaju broj zaposlenih, sire portal i sl. svakako svaki novi konkurs i radno mjesto je dobrodoslo u ovoj krizi.

Pročitaj pažljvo oglas.
Citiraj:
Ono sto se trazi od saradnika, jeste visok nivo entuzijazma i ideje za razvoj projekta, odnosno sto vecu posjecenost portala u narednom periodu.

Visok nivo entuzijazma u medijima je obično šifra za - volontiranje. :wink:

A i oglas je neozbiljno sastavljen. Nisu naveli šta konkretno traže od kandidata (stručna sprema, radno iskustvo, Engleski jer je portal dvojezičan...), nisu ništa konkretno ni ponudili...
Pogledaj samo koliko su ozbiljnije sastavljeni drugi oglasi sa sličnom "tematikom".
Uostalom, kontaktiraš ih i vidiš sam. Možda nisam u pravu, ali...

Ono, ko počinje u medijima, možda mu je bolje da volontira malo, ali, šta ja znam, bolje je volontirati u "uhodanim" redakcijama. :wink:

Citiraj:

Malo "brainstorming-a" nije na odmet. :D Još ako dobiju konkretne predloge džaba :D

Mada, onaj ko zna "recept" za postizanje dobre posjećenosti nekog portala on će taj recept iskorisiti sam i pokrenuti vlastiti portal 8) Ili prodati nekome ideju 8)
A, koliko vidim i na ovoj temi imaju neki predlozi... :wink:

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2010, 23:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Znam vidjeo sam oglas i znam da ima je bilo slicnih prevarantskih oglasa kod nas recimo u Malim oglasima, kao napravis tekst neki za probu cisto da vidi jesi li za toga, a on tako od tih par tekstova odradi svoj posao i to je to. Ja im nikada tako nesto ne bih ucinio. Ne vidim da igdje pise da je za volontera i mislim da pored teske situacije da bi tesko danas nekog mogli naci ko bi radio za dzabe, ali dobro. Sto se tice oglasa i tog da se ne navodi potrebna struka, nije novost jer to recimo ne traze ni ovi stranci pogledaj konkurs UNDP i sl. pa ces vidjeti to je kod njih praksa ako znas raditi posao radi i to je to. Kazem sto se tice prijedloga kako ovdje pise to nije neminovno i pisanje teksta samo tvoje vidjenje situacije, sto moze na kraju da rezultira da dobiju sirok spektar ideja koje bi im mogle koristiti, ali sta ces koristi se trenutna situacija i dobiaju besplatne ideje i savjeti.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2010, 23:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Znam vidjeo sam oglas i znam da ima je bilo slicnih prevarantskih oglasa kod nas recimo u Malim oglasima, kao napravis tekst neki za probu cisto da vidi jesi li za toga, a on tako od tih par tekstova odradi svoj posao i to je to. Ja im nikada tako nesto ne bih ucinio. Ne vidim da igdje pise da je za volontera i mislim da pored teske situacije da bi tesko danas nekog mogli naci ko bi radio za dzabe, ali dobro.

BL Boy je napisao:
Kazem sto se tice prijedloga kako ovdje pise to nije neminovno i pisanje teksta samo tvoje vidjenje situacije, sto moze na kraju da rezultira da dobiju sirok spektar ideja koje bi im mogle koristiti, ali sta ces koristi se trenutna situacija i dobiaju besplatne ideje i savjeti.

Kao što napisah, malo "brainstorming-a" nije na odmet, pogotovo ako je besplatan :D

A nepar portala je tražilo skoro "entuzijaste"... a uvijek je bilo i biće ljudi koji žele u medijima raditi za dž. Da se razumijemo, ima volontiranje i dobrih strana, ali...

BL Boy je napisao:
Sto se tice oglasa i tog da se ne navodi potrebna struka, nije novost jer to recimo ne traze ni ovi stranci pogledaj konkurs UNDP i sl. pa ces vidjeti to je kod njih praksa ako znas raditi posao radi i to je to.

Pazi, napisao sam da ništa konkretno ne traže i naveo npr. stručnu spremu i bla, bla...
I UNDP ne bi napisao oglas od 2-3 rečenice :wink:

A bar kod nas u medijima radi svako tako da tu stručnu spemu najčešće nećeš ni vidjeti u oglasima (jer bitnija je "žica", odnosno, talenat za pisanje od papira), ali ako su iole ozbiljni tražili bi nekoga sa iskustvom. :wink: ili ako traže nove mlade snage napisali bi ozbiljnije i jasnije oglas...

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2010, 23:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma osnivaci tako tih portala uglavnom i jesu neki mahom mladji ljudi koji su obicno u gabuli tj.u deficitu sa parama i koji kontaju da na taj nacin mogu svrnuti nesto love, toliko o ozbiljnosti. Ne tvrdim da je tako i ovdje i da je 100% slucaj i sa bh news mozda i nije, uostalom oglas je tu pa ko voli nek izvoli ja ne bih radio pisao za dzaba, bar neki honorar od 100-tinjak maraka ovako na suvo ne ide.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]