banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 15:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Rafi otima RTRS
PostPoslato: 27 Sep 2009, 23:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Skupština je osnivač RTRS, kao i mnogih drugih institucija. Zakon je takav, ali mediji moraju biti nezavisni od bilo čega.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
BL Boy je napisao:

Sto se Elektroprenosa tice predstavnici iz RS su djelom sami krivi jer su blokirali radi istog pred. tako da se moglo ocekivati da ce OHR uskociti da deblokira siutaciju kako se ne bi ugrozio opstanak preduzeca, pravo pitanje je zasto je prije tog bila pat pozicija. Dakel treba gledati malo i uzrok, a ne samo posljedicu. Neko rece da Elektroprenos nije javno preduzece, a sta je onda (akcionari FBiH i RS) nego akcionarsko pred. sa drzavnim vlasnistvom, jer entiteti su drzava.

Од сада бришем све на овој теми што нема везе са медијима!

О Електропреносу ти могу одговорити, али не на овој теми. На примјер, болдирана реченица је тотални промашај (јер теби није јасна разлика између јавног предузећа и акционарског друштва).

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 23:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
BL Boy je napisao:
Ovo je prenapuhana prica, mislim da nigdje u svijetu javni servis ne kontrolise parlament, svrha javnog servisa i jeste da bude servis svih gradjana i da ne bude pod politickim pritiskom sto se ovom izmjenom zakona radi, a sve u svrhu da se pred izbore ojaca uticaj vladajuce partije na RTRS koja ima skupstinku vecinu te bi ovo da skupstina upravlja u prevodu znacilo da snsd upravlja. Navedite mi jos jednu zemlju gdje javnim servisom upravalja parlament. Mislim da ovo nema veze sa Elektroprenosom, ali svakako ima veze sa izborima.

Smatram forum služi kako bi svako mogao iznijeti svoj stav, ali ako nisi upućen u neke stvari - nemoj se provaljivati.

Skupština ne upravlja televizijom. Ona je osnivač. Ko će da osnuje javni servis jednog entiteta, možda opština Banjaluka?

A u skupštini nije samo pozicija. Nije ovo jednopartijski sistem.

A kako će se birati upravni i nadzorni odbor RTRS-a? Izborima. Ono, da svi glasaju...
Opet bi došli do rezultata sličnom onog u skupštini :wink:

Ovo u nastavku moram komentarisati.
shoole je napisao:
BL Boy je napisao:

Sto se Elektroprenosa tice predstavnici iz RS su djelom sami krivi jer su blokirali radi istog pred. tako da se moglo ocekivati da ce OHR uskociti da deblokira siutaciju kako se ne bi ugrozio opstanak preduzeca, pravo pitanje je zasto je prije tog bila pat pozicija. Dakel treba gledati malo i uzrok, a ne samo posljedicu. Neko rece da Elektroprenos nije javno preduzece, a sta je onda (akcionari FBiH i RS) nego akcionarsko pred. sa drzavnim vlasnistvom, jer entiteti su drzava.

О Електропреносу ти могу одговорити, али не на овој теми. На примјер, болдирана реченица је тотални промашај (јер теби није јасна разлика између јавног предузећа и акционарског друштва).

Slažem se.
BL Boy ti bi to trebao znati jer si par puta tvrdio da imaš završen ekonomski fakultet!. I to onaj državni!
Ti čovječe ne znaš neke osnovne stvari. Sramota!

Poslednji put menjao BL4ever dana 27 Sep 2009, 23:43, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
shoole je napisao:
BL Boy je napisao:

'ajde ti mi reci druze za tvoju info ja sam dipl.ecc. tako da znam sta pricam, Elektroprenos jeste javno preduzece, a akcionarsko drustvo vlasnici su akcionari, ali akcionar moze biti i drzava. Evo samo jedan primjer recimo JAVNO PREDUZEĆE ŠUMARSTVA ŠUME REPUBLIKE SRPSKE AD SOKOLAC ima jos koliko hoces sad da ne nabrajam.

Sto se tice ovog da smo u offtopicu slazem se i ako si vec mislio sta brisati ili opominjati nekog to si trebao ranije uciniti, jer ja sam se samo nadovezo na pricu od ranije. Cijela tema je malo offtopic jer u tekstu se pominje veza sa elektroprenosom i politickim desavanjima (a da to nema nikakve veze jer RTRS je i prije ovih odluka u skupstini bio javni servis bez skupstinskog upravljanja i nisam vidjeo da je bas bio pod uticajem Rafija i sl.), tako da je upitno da li je ovo tema za podforum mediji, ali dobro nije na meni da to odredjujem.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BL4ever je napisao:
BL Boy je napisao:
Ovo je prenapuhana prica, mislim da nigdje u svijetu javni servis ne kontrolise parlament, svrha javnog servisa i jeste da bude servis svih gradjana i da ne bude pod politickim pritiskom sto se ovom izmjenom zakona radi, a sve u svrhu da se pred izbore ojaca uticaj vladajuce partije na RTRS koja ima skupstinku vecinu te bi ovo da skupstina upravlja u prevodu znacilo da snsd upravlja. Navedite mi jos jednu zemlju gdje javnim servisom upravalja parlament. Mislim da ovo nema veze sa Elektroprenosom, ali svakako ima veze sa izborima.

Smatram forum služi kako bi svako mogao iznijeti svoj stav, ali ako nisi upućen u neke stvari - nemoj se provaljivati.

Skupština ne upravlja televizijom. Ona je osnivač. Ko će da osnuje javni servis jednog entiteta, možda opština Banjaluka?

A u skupštini nije samo pozicija. Nije ovo jednopartijski sistem.

A kako će se birati upravni i nadzorni odbor RTRS-a? Izborima. Ono, da svi glasaju...
Opet bi došli do rezultata sličnom onog u skupštini :wink:

Ovo u nastavku moram komentarisati.
shoole je napisao:
BL Boy je napisao:

Slažem se.
BL Boy ti bi to trebao znati jer si par puta tvrdio da imaš završen ekonomski fakultet!. I to onaj državni!
Ti čovječe ne znaš neke osnovne stvari. Sramota!

ajde nek ti znas, sramota kakve nebuloze lupate. Akcionarsko drustvo je vid organizacije preduzeca, a javno ili privatno preduzece je tip vlasnistva sto nema veze jedno s drugim.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 23:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
Mi lupamo nebuloze. shoole radi u pomeutoj firmi i već je večeras pisao o elektroprivredi!

a ovo tvoje nije nebuloza?
BL Boy je napisao:
Ovo je prenapuhana prica, mislim da nigdje u svijetu javni servis ne kontrolise parlament, svrha javnog servisa i jeste da bude servis svih gradjana i da ne bude pod politickim pritiskom sto se ovom izmjenom zakona radi, a sve u svrhu da se pred izbore ojaca uticaj vladajuce partije na RTRS koja ima skupstinku vecinu te bi ovo da skupstina upravlja u prevodu znacilo da snsd upravlja. Navedite mi jos jednu zemlju gdje javnim servisom upravalja parlament.

A činjenica da svakih par mjeseci počinješ priču o nezavisnom novinarstvu i ubjeđuješ nas da nezavisno novinarstvo postoji?

To nije nebuloza?
Alo čovječe, na nekoliko tema si pisao o nezavisnom novinarstvu i tvrdio da postoji. Pa čovječe koliko ti je forumaša argumentima dokazalo da to ne postoji.

Mislim, pametovati može svako, ali bar piši o činjenicama koje su ti poznate.
Nemoj se provaljivati...

Ajde razguli...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2009, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
ОК је и жучна полемика, али без овога "ајде разгули"...

Електропренос БиХ АД Бања Лука није јавно предузеће јер није дефинисано као јавно предузеће.
Електропривреда РС јесте јавно предузеће јер је тако дефинисано (пуни назив је ЈМДП Електропривреда РС, а Ј на почетку је од "Јавно")
РТРС је јавно предузеће јер је тако дефинисано (пуни назив је Јавно предузеће Радио-телевизија Републике Српске)

А сад опет о медијима...

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2009, 00:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BL4ever je napisao:
Mi lupamo nebuloze. shoole radi u pomeutoj firmi i već je večeras pisao o elektroprivredi!

a ovo tvoje nije nebuloza?
BL Boy je napisao:
Ovo je prenapuhana prica, mislim da nigdje u svijetu javni servis ne kontrolise parlament, svrha javnog servisa i jeste da bude servis svih gradjana i da ne bude pod politickim pritiskom sto se ovom izmjenom zakona radi, a sve u svrhu da se pred izbore ojaca uticaj vladajuce partije na RTRS koja ima skupstinku vecinu te bi ovo da skupstina upravlja u prevodu znacilo da snsd upravlja. Navedite mi jos jednu zemlju gdje javnim servisom upravalja parlament.

A činjenica da svakih par mjeseci počinješ priču o nezavisnom novinarstvu i ubjeđuješ nas da nezavisno novinarstvo postoji?

To nije nebuloza?
Alo čovječe, na nekoliko tema si pisao o nezavisnom novinarstvu i tvrdio da postoji. Pa čovječe koliko ti je forumaša argumentima dokazalo da to ne postoji.

Mislim, pametovati može svako, ali bar piši o činjenicama koje su ti poznate.
Nemoj se provaljivati...

Ajde razguli...

Sta je sad si batalio pricu o AD i javnim preduzecima, nemoj pricati o necemu sto ne razumijes i u sto nisi siguran :lol:

Ko je sta shooletu rekao ako radi covjek u pomenutoj firmi ne znaci da je u svemu sto kaze u pravu i ne znaci da se u svemu moramo sloziti sa njim, otkud znas covjek vjerovatno radi vezano za Elektro struku pa nije upoznat oko ovih ekonomskih stvari, ne zamjeram nikome i ne moze svako sve znati.

Ko je sad sta pomenuo o nezavisnom novinarstvu, koje sam inace toliko puta pominjao ali i argumentovao i nisam nikad tvrdio da postoji vec da je ideal kome treba strijemiti, toliko o tome. Ja sam ovdje rekao da je RTRS javni servis koji treba da je u sluzbi gradjana i koji ne treba da je pod politickim uticajem.

BL4ever pametujes samo ti, ali nisi uvijek najpametniji tako da kad nesto ne znas bolje suti, nego po svaku cijenu reci pa da ispadas glup. Necu vise da se svadjam, jer ljudi cesto ne primjete razliku :)

Poslednji put menjao BL Boy dana 28 Sep 2009, 00:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2009, 00:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

shoole je napisao:
ОК је и жучна полемика, али без овога "ајде разгули"...

Електропренос БиХ АД Бања Лука није јавно предузеће јер није дефинисано као јавно предузеће.
Електропривреда РС јесте јавно предузеће јер је тако дефинисано (пуни назив је ЈМДП Електропривреда РС, а Ј на почетку је од "Јавно")
РТРС је јавно предузеће јер је тако дефинисано (пуни назив је Јавно предузеће Радио-телевизија Републике Српске)

А сад опет о медијима...

Druze ja sam samo reagovao na ono tvoje da ja ne znam razliku izmedju javnog preduzeca i akcionarskog drustva. Sto se konkretno Elektroprenosa tice ja nisam prije znao jer nije bio predmet mog interesovanja, ali bitna je sustina, akcionari su entiteti tako da je ono drzavno odnosno javno, da li je sad i formalno provedeno kao takvo ne znam, ali evo pogledaj ovaj link http://www.javnenabavke.gov.ba/home/arh ... 58,2,1.htm pa ces vidjeti (idi na search pojma javno) da pise Javno preduzece Elektroprenos BiH, sad sta je tacno ne znam, ali zasada vjerujem svojim ocima.

Овиме је на овој теми завршена прича о јавним предузећима, а обрисано је неколико постова које немају везе са темом и са медијима!

Модератор

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2009, 11:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
ERROR je napisao:
Ok,mozda si u pravu,ali hajde budi iskren pa mi reci,koliko je RS ozbiljno uzela ucesca u stvaranju i radu zajednickih institucija?Sto se tice suda,ne sporim,kenjaju i otezu na vasu stetu,ali poreska uprava i sl.,koriste se raznorazni "dokazi"o steti po RS... Ne zelim da vrijedjam nikog,ali nije li skriveni cilj ucestvovati samo "reda radi" , te time dobiti konacni rezultat-a to je da se pokaze i dokaze kako je nemoguce zajedno? Samo iskreno,ako moze...

Znaci drzavne institucije rade na stetu RS zato sto predstavnici RS neozbiljno uzimaju ucesce u zajednickim institucijama. :roll: To su price za malu djecu. Sad je neko iz RS lud da bi prepustao nekome tako vazne institucije!? :roll:
Sad ces jos poci da pricas da se Hare i Komsic bore za prosirenje "zajednickih" institucija da bi one ravnopravno donosili korist svim entitetima u BiH... :lol:
P.S.
Kretenu idiotski skidaj taj avatar!!!
shoole je napisao:
Дејтонским споразумом, Анексом 9 је предвиђена могућност оснивања јавних предузећа, не обавеза!
И кључан је крај цитата "а за добробит оба ентитета"! А не за добробит "некакве имагинарне БиХ" (признајем, Лемијева фраза 8) ).

Mislim da nema potrebe reci nista vise o korporacijama na nivou BiH.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2009, 23:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
anoniman je napisao:
Neka ga otme!Eto mu ga.
Ne moze biti gori nego sto jeste.Samo moze biti bolji.

Ma nemoj. Ako je Rafiju vec stalo da ima medij neka ga sebi napravi poput jednog od svojih “prethodnika” u OHR-u ( mislim na Bilta i OBN )…RTRS kakav je takav je, neka ne dira…

Обрисано неколико постова које нису имали никакве везе са Медијима!

Модератор

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2009, 15:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
ОН ТОПИК
RAK (ex CRA) koju je osnovala kancelarija OHR-a je jedno vrijeme indirektno kontrolisala RTRS, ali i ostale elektronske medije - RAk i dalje postoji, samo OHR ne upravlja njime direktno.

Čak je jedno vrijeme na RTRS-u bio supervizor za medije kojeg je imenovao OHR.
Tako da je jedno vrijeme OHR direktno kontrolisao rad RTRS-a.

Sada se priča o "otimanju" RTRS-a. Niko ga neće oteti. Još uvijek :wink:
Zapravo, OHR-u smeta samo jedan amandman Zakona o RTRS-u.
I to je napisao Rafi Gregorijan.

ОН ТОПИК (донекле - има везе с'медијима :wink: )
BL Boy je napisao:
Ko je sad sta pomenuo o nezavisnom novinarstvu, koje sam inace toliko puta pominjao ali i argumentovao i nisam nikad tvrdio da postoji vec da je ideal kome treba strijemiti, toliko o tome. Ja sam ovdje rekao da je RTRS javni servis koji treba da je u sluzbi gradjana i koji ne treba da je pod politickim uticajem.

:lol: :lol:

Mene si pokušao ubijediti da postoje nezavisni mediji...
I još se ja raspisao... i onda me par forumaša opomenulo da su se već o tome raspravljali sa tobom!

J.b. ga, možda ti i "jednoč" prođe ta teza. :lol: Samo ti pokušavaj :lol:

ОФ ТОПИК (али има везе са РТРС-ом :wink: )
BL Boy je napisao:
mislim da nigdje u svijetu javni servis ne kontrolise parlament, svrha javnog servisa i jeste da bude servis svih gradjana i da ne bude pod politickim pritiskom sto se ovom izmjenom zakona radi, a sve u svrhu da se pred izbore ojaca uticaj vladajuce partije na RTRS koja ima skupstinku vecinu te bi ovo da skupstina upravlja u prevodu znacilo da snsd upravlja.

:lol:

Ipak bi neko ko se hvali da je završio ekonomski fakultet MORAO znati kako se osnivaju i na koji način se upravlja javnim preduzećima u RS i BiH ;) Pogotovo ovaj dio o upravljanju takvim preduzećima...

А o razlikama između a.d. i d.d i razlikama javno i državno neću da pišem (obrisani su postovi forumašice koja tе је citirala i objasnila ti to jer je pisala o Elektroprenosu, a ne o medijima :wink: )

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 01:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Iznad je moderator napisao da je rasprava na temu javnih kompanija zavrsena, tako da nisam i necu vise oko tog rekao sam sta sam imao ko skonto skonto idemo dalje...
Ja sam samo govorio o razlikama izmedju javnog preduzeca i a.d.(procitati iznad) , a ne o A.D. i D.D. i o javnim i drzavnim preduzecima, meni je apsolutno jasno kako ista nastaju pa nema potrebe da mi bilo ko od Vas to pojasnjava, a sada malo o temi ako nemate nista protiv, jer cijela stvar je otpocetka ove teme izvrnuta naopacke i apsolutno nema nikakve paralele sa Elektroprenosom a jos manje o medijima sto je tematika ovog podforuma.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2009, 16:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa dosta se pisalo i bilo je dosta gluposti. Uglavnom nije napisano nista sto bi bio valjan argument da nam neko oduzima RTV.

Sto se mene tice mi ne damo svoju radio-televiziju a svi hejteri mogu da odjebu.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 00:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne otima nam Rafi RTRS, vec Dodik koji hoce da ima jos jaci uticaj na rad ove medijske kuce koja umjesto javnog servisa gradjana(sto bi trebala biti) sve vise postaje javni servis SNSD. Da je to tako svjedoce posljednje odluke RTRS da ne emituje direktne, a ni odlozene prenose narodne skupstine, vec samo u sazeti snimci u kojima oni montiraju sta hoce. Dok recimo u Hrvatskoj pici program uzivo na hrt2 skoro stalno kad je sabor, kod nas se kao razlog za neprenosenje navodi narusavanje programske sema koja ionako nije bog zna cemu.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 08:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=9782

Iz ovog se vidi u cijoj je sluzbi ova tv kuca i koliko je nezavisna....Svaki Karadzicev komentar,izjava,dobija mjesto u prvom planu,a pogotovo kad mu se stavovi poklapaju s Dodikovim.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 08:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

BL Boy je napisao:
Ne otima nam Rafi RTRS, vec Dodik koji hoce da ima jos jaci uticaj na rad ove medijske kuce koja umjesto javnog servisa gradjana(sto bi trebala biti) sve vise postaje javni servis SNSD. Da je to tako svjedoce posljednje odluke RTRS da ne emituje direktne, a ni odlozene prenose narodne skupstine, vec samo u sazeti snimci u kojima oni montiraju sta hoce. Dok recimo u Hrvatskoj pici program uzivo na hrt2 skoro stalno kad je sabor, kod nas se kao razlog za neprenosenje navodi narusavanje programske sema koja ionako nije bog zna cemu.

To da Dodik ima los uticaj na RTRS je tvoje misljenje. Evo i da uzmemo da je tacno, samo radi rasprave, od kuda je rjesenje za to otimanje imovine RTRS-a? Kakve su to gluposti? Kako dodjosmo do toga?

Ne otima Rafi nego Dodik... :roll:

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 11:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
ERROR je napisao:

Iz ovog se vidi u cijoj je sluzbi ova tv kuca i koliko je nezavisna....Svaki Karadzicev komentar,izjava,dobija mjesto u prvom planu,a pogotovo kad mu se stavovi poklapaju s Dodikovim.

BHT bačenu bombu na grob Alije Izetbegovića od prije par godina je prenjela udarno i tendeciozno. Radovana Karadžića skoro i da ne spominju.

Ja ne želim da RTRS bude još jedna BHT, a da se finasira iz naših džepova.

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 11:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
filozof sa vrbasa je napisao:
ERROR je napisao:

BHT bačenu bombu na grob Alije Izetbegovića od prije par godina je prenjela udarno i tendeciozno. Radovana Karadžića skoro i da ne spominju.

Ja ne želim da RTRS bude još jedna BHT, a da se finasira iz naših džepova.

Niko i ne kaze da RTRS treba biti jos jedna BHT,naprotiv,to je televizija jednog od entiteta. Bez zelje da ulazim u raspravu ko je crnji,i ko je kome sta od ove dvojice koje si ti stavio u recenicu,smatram da nakon onolikog javnog otklona od Karadziceve politike,te zeljom da se RS i srpski narod u njoj ne vezuje za ratne zlocine(koji se vezu uz njega),malo je neumjesno sad voditi brigu o svakoj nebulozi koju ovaj prospe. Takodje,objavljivanje vijesti gdje se on ,kao "brine" za RS,te se slaze i podrzava Dodika,nije nista drugo do dolijevanja ulja na vatru i dodatnog radikalizovanja vec posrane situacije u drzavi.
Kome to danas treba Radovanova podrska ili briga? On je ruzna proslost,koju je najpametnije zaboraviti,a njegovim eksponiranjem u manje-vise pozitivnom svjetlu,se samo stvara kontradiktornost prici da je RS demokratska ,a ne zlocinacka tvorevina.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2009, 11:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kakva provala. Sad ne treba prenositi vjesti sa sudjenja? :roll:
A posto prenose treba im oteti imovinu i predati je tamo nekom u Sarajevu.
Ima smisla, nema sta.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 62 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]