ОН ТОПИКRAK (ex CRA) koju je osnovala kancelarija OHR-a je jedno vrijeme indirektno kontrolisala RTRS, ali i ostale elektronske medije - RAk i dalje postoji, samo OHR ne upravlja njime direktno.
Čak je jedno vrijeme na RTRS-u bio supervizor za medije kojeg je imenovao OHR.
Tako da je jedno vrijeme OHR direktno kontrolisao rad RTRS-a.
Sada se priča o "otimanju" RTRS-a. Niko ga neće oteti. Još uvijek
Zapravo, OHR-u smeta samo jedan amandman Zakona o RTRS-u.
I to je napisao Rafi Gregorijan.
ОН ТОПИК (донекле - има везе с'медијима

)
BL Boy je napisao:
Ko je sad sta pomenuo o nezavisnom novinarstvu, koje sam inace toliko puta pominjao ali i argumentovao i nisam nikad tvrdio da postoji vec da je ideal kome treba strijemiti, toliko o tome. Ja sam ovdje rekao da je RTRS javni servis koji treba da je u sluzbi gradjana i koji ne treba da je pod politickim uticajem.

Mene si pokušao ubijediti da postoje nezavisni mediji...
I još se ja raspisao... i onda me par forumaša opomenulo da su se već o tome raspravljali sa tobom!
J.b. ga, možda ti i "jednoč" prođe ta teza.

Samo ti pokušavaj
ОФ ТОПИК (али има везе са РТРС-ом

)
BL Boy je napisao:
mislim da nigdje u svijetu javni servis ne kontrolise parlament, svrha javnog servisa i jeste da bude servis svih gradjana i da ne bude pod politickim pritiskom sto se ovom izmjenom zakona radi, a sve u svrhu da se pred izbore ojaca uticaj vladajuce partije na RTRS koja ima skupstinku vecinu te bi ovo da skupstina upravlja u prevodu znacilo da snsd upravlja.
Ipak bi neko ko se hvali da je završio ekonomski fakultet
MORAO znati kako se osnivaju i na koji način se upravlja javnim preduzećima u RS i BiH

Pogotovo ovaj dio o upravljanju takvim preduzećima...
А o razlikama između a.d. i d.d i razlikama javno i državno neću da pišem (obrisani su postovi forumašice koja tе је citirala i objasnila ti to jer je pisala o Elektroprenosu, a ne o medijima

)