banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 20:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Mar 2009, 15:12 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Okt 2007, 14:21
U normalnoj drzavi bi vas 2 radila nesto korisno a ne laprdali ovuda, a Vaskovic bi tucao kamen. Kad vec govorimo o drzavi... Njega mogu podrzavati samo zavidne fukare koje nista ne rade a svakom zavide, ili ljudi koji imaju ispodprosjecnu inteligenciju, pa vam i ne zamjeram. A FTV da se poredi sa ATV i RTRS?! A BN ima vise gledalaca nego RTRS i ATV skupa!

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 15:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Apr 2008, 18:52
nisam probao vino mnogo mi je 20 km da dajem, a pogotovo necu kad pola ide popovima u dzep itd.
Nemam namjeru da odgovaram na tvoje bespotrebne uvrede upucene meni licno jer odmah imam predstavu o kakvoj se osobi radi.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 17:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Гледао сам прилог тог господина на федералној телевизији и просто ми није јасно да неко ко је до јуче хушкао на рат и био проповједник национализма преко ноћи (читај за хонорар) може причу промијенити за 180 степени?

Да све нисам знао о коме и чему прича, опет ми не би било јасно шта је с тим човјеком
па је толико пун мржње и нетрпељивости која просто кипи из њега.
У нормалној држави такви би били на лијечењу, а не на телевизији.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 17:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Sve hriscanin do hriscanina, rijeci ljubavi im stalno teku niz usne. Izo vas onaj ko vas je ucio o vjeri, kad vas je tako naopako naucio!

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 19:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Frenkie je napisao:
Tako se znaci kod nas tolerise sloboda govora i sloboda medija, da novinare moze svaki seljak nepismeni da verbalno i fizicki vrijeda i kamenuje.A sve iz razloga sto je neko radio svoj posao i dosao da snimi objekat pravoslavne crkve, kod vladike Grigorija. Ponekad se najozbiljnije zapitam, gdje ja to zivim, medju kakvim divljacima i u kojem stoljecu i kojoj deceniji. Ovaj primitivizam nema smisla, ipak smo mi jedna evropska drzava i zbog toga i mnogih drugih razloga trebamo da se ponasamo civilizovano, a ne toliko nisko da prevazilazi sve moguce granice normalnog ljudskog uma.

E ovako je bilo:

Već mjesecima Vasković u novinama "Stav" iznosi najgadnije stvari, koje prevazilaze žutu štampu o vladici Grigoriju, o načelniku opštine Ćuku, o ostalim malim građanima. Nigdje dokaza ni argumenta. Ne kažem da tu nema i istine, ali jezik pisanja tog novinara je više nego užasan.

I pošto to traje mjesecima Vasković je došao pred sabornu crkvu da snima. Vladikin vozač prepoznavši tog novinara otjerao ga je od crkve, nakon čega je manja grupa ljudi koji su se tu zatekli negodovala zbog njegovog prisustva u gradu.

Uz policijsku pratnju je otišao iz grada.

Evo vam linkove iz novina "Stav" pa prosudite sami o načinu izražavanja dotičnog novinara.

Odbrana i posljednji dani http://www.stavmagazin.com/sh/20/

Mala bara puna anusa http://www.stavmagazin.com/sh/19/

Duh Valense na obalama Trebišnjice http://www.stavmagazin.com/sh/18/

Zakoni Ma(r)fije(vaca) http://www.stavmagazin.com/sh/17/

Trebinjska apoteoza Tor(ina) http://www.stavmagazin.com/sh/16/

i tako dalje...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 20:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rakun_Slavko je napisao:
Sve hriscanin do hriscanina, rijeci ljubavi im stalno teku niz usne. Izo vas onaj ko vas je ucio o vjeri, kad vas je tako naopako naucio!

Славко пријатељу, о чему причаш? :-?

- Као прво чему та сулуда замјена теза?
Умјесто да причамо о томе да ли у моје "слободе говора" спада да преко државних медија људе називам погрдним именима
овдје се прича о томе да ли онај ко је прозиван има право да се буни, и секирамо се што и наши неистомишљеници имају права на став.

- Друго, поређења ради: још нисмо видјели да неки новинар на РТРС нпр. у прилогу назива рецимо Силајџића и Церића "локалним спахијама" који предводе "криминалне удруге" итд., а Весковића и Бакира на ФТВ гледамо већ мјесецима да користе ту врсту говора.

Причамо о пристрасности на коју, уосталом, ваљда сви имају право. Да ли то што сам хришћанин мене аутоматски искључује из могућности да ме изнервира када неко преко државног канала користи улични говор, препун личне нетрпељивости и пристрасности?

По Цркви и држави (РС) може да се пљује до миле воље,
али ето, ако неко критикује хушкаштво лицемјерних типова попут Весковића
(а шта је друго него лицемјерство кад радикално мијењаш мишљење у зависности од налогодавца),
онда је то "недемократски", "нехришћански" против људских права и још којешта.

Мени лично је сасвим логично да неко ко је мјесецима на федералној телевизији пљувао по РС изазиве револт
(а ко иоле познаје Херцеговце зна да је овај још добро прошао).

То што неко исповједа Христа не значи ни да "хода по води" нити да мора одмах да се "посипа пепелом" и пресамићује.
Јесам хришћанин, али имам исто и живце и фитиљ и исто ме лицемјерност и поквареност нервира као и све остале.

Исто тако када би неко на РТРС направио емисију па непрекидно сипао отров, мржњу и пљувао по људима из федерације,
мени би се то потпуно једнако гадило јер неки вид културе у комуникацији мора да постоји.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 22:44 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 02 Feb 2009, 01:13
nazalost, kada bi neko tu otvorio oci pa vidio da Vaskovic radi za prosperitet RS-a i razotkriva kriminal koji se cini i ukazuje na pare koje se kradu iz RS-a... Al dzaba, ne moze se slijepom pokazivat ni gluhom govorit.

P.S. Milorad Dodik je izgubio 3 ili 4 tužbe protiv Bakira na kojima je i sudski dokazana Dodikova krivica i umješanost u kriminal.

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 22:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Maj 2008, 17:38
Jedna stvar meni nije jasna: Kako su, u potjeri autom, uspjeli da mu onako razvale zadnje staklo. Ciglom? Ono mi izgleda kao da je palicom razbijeno, sve je sasuto. :-?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 23:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Квалитет новинарства се нигдје не мјери количином увреда и псовки које дотични употребљава у својим обраћањима јавности,
већ напротив, квалитетом израза. Не мора он бити књижевник нити нови Селимовић, али не морамо ни ми да трпимо разне, тачније да их плаћамо, јер паре за ФТВ долазе уосталом и од наше претплате.

А што се тиче паметњаковића са бројем постова 1-10 који онако "случајно" забасају на тему,
поређење је исто као кад би ја дошао пред твоју фамилију и причао им да си "бараба", "деген" и "криминалац",
све у циљу "просперитета твоје породице"...

Citiraj:
P.S. Milorad Dodik je izgubio 3 ili 4 tužbe protiv Bakira na kojima je i sudski dokazana Dodikova krivica i umješanost u kriminal.

Да је доказана, (као што сањају "поштени" политичари из федерације и њихова локална силеџијска удруга за утјеривање послушности) сада би он лежао у затвору, а на "аргумент" да га не хапсе због политике, могу само препоручити да се запитају гдје је сада Мирко Шаровић.

Драге комшије из федерације, докле више са лицемјерством?

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 23:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Maj 2008, 17:38
Damaskin je napisao:
... јер паре за ФТВ долазе уосталом и од наше претплате.

Mislim da ne idu, tj. iz entiteta idu za sopstvenu TV i za BHT, ali nemoj me držati za riječ!

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 23:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Од новца који становници РС плаћају за ТВ претплату 50% иде за БХТ, док по 25% иде за ФТВ и РТРС.

Citiraj:
Pretplata ide zvanicno PBS-u, koji u principu ne radi nista, i javna je
tajna da se taj kes slijeva u FTV, narocito u neke kancelarije Sivog
Doma.

Za to vrijeme FTV je ubjedljivo najgora profesionalna televizija u BiH. Kad
izbacimo sve one mikrostanice koje rade VHS-om poput 99 i sl, FTV je
daleko najgora tv kuca u zemlji. Finansiraju se iz budzeta (zvanicno) ali i
iz pretplate PBS-u (nezvanicno). Placaju ogromno ljudstvo, prostor i
tehniku, a outsourcaju pola stvari koje rade (znam da je jedan period,
mislim Refresh produkcija od njih svaki mjesec uzimala oko 20.000 KM za
jednu jedinu spicu u kojoj su oni morali samo tekst promijeniti).

Voditelji su im na razini bilo koje druge mahalske stanice u zemlji,
program i uredjivacka politika su im vise nego biased -- da su novine prije
bi bili Avaz nego Oslobodjenje. Prevodi su po "onom" pravopisu Bosanskog
(termini poput "lahko" i vise turcizama za koje postoje knjizevne rijeci
koje su do '92 bile i njihov standardni rijecnik, nego po Fazlinim
pjesmama), a cendraju kada se ispostavi da im je nivo ubiranja haraca uz
manje varijacije proporcionalan (mada ni priblizan) broju Bosnjaka u datom
dijelu zemlje.

Najkrupniji projekat im je ono smece "Viza...", sav program koji su
proizveli iza rata je fakat jadan, ne znam koliko postotaka zauzima
domaca produkcija kod njih ali, sem par talk showova koje rade
produkcijske kuce sa kojima su samo u kooperaciji i, uslovno receno,
pristojnog djecijeg programa, koji istina djeluje kao da su jos 80-e, ne
rade apsolutno nista.

Javni servis bi trebao da pravi program, i dodatno omogucuje na svom kanalu
distribuciju public access emisija sirom zemlje (kao sto to afaik radi
americki PBS) a ne da bude 20 minuta serije i 90 minuta utakmice u
programima dvije entitetske kuce od kojih jedna ozbiljno mlati kes koji iz
PBS-a curi.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 01:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
demikratija4rs je napisao:
nazalost, kada bi neko tu otvorio oci pa vidio da Vaskovic radi za prosperitet RS-a i razotkriva kriminal koji se cini i ukazuje na pare koje se kradu iz RS-a... Al dzaba, ne moze se slijepom pokazivat ni gluhom govorit.

Ovo je vec drugi put da neko ko se tek registrovao brani Vaskovica. :D

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 01:18 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Mar 2009, 16:36
Al sto vas istina pogadja... A to sto su napali Vaskovica i novinarsku ekipu..pa nije to prvi put da se desilo u RS i u Trebinju.
Sta drugo ocekivati od fasista i malogradjana.

Jos malo...samo jos malo!!!

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 02:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ovaj pklat je baš uporan. :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 09:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Sta je, od do sad navedenog, Vaskovic slagao?
Dodik i Co. ne kradu? Popovi se ne prezderavaju po restoranima? Ne kupe harac po narodu? Nema mita i korupcije? Najlakse je zatvoriti oci i lagati sam sebe :-?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 09:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ajkula je napisao:
Sta je, od do sad navedenog, Vaskovic slagao?
Dodik i Co. ne kradu? Popovi se ne prezderavaju po restoranima? Ne kupe harac po narodu? Nema mita i korupcije? Najlakse je zatvoriti oci i lagati sam sebe :-?

sudeci po reakcijama forumasa to su sve velike lazi :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 09:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
BSE je napisao:
sudeci po reakcijama forumasa to su sve velike lazi :D

Pa Lemi rekao juce da je sve obrnuto. Kako da mu ne vjerujemo.
Mislim to sto je on rekao nisu cak tvrdili ni oni trebinjski mantijasi.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 09:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
sve neke urote i prave za Urosa :lol:

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 10:32 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2004, 21:14
@Talija

Citiraj:
Već mjesecima Vasković u novinama "Stav" iznosi najgadnije stvari ... o načelniku opštine Ćuku, o ostalim malim građanima

Koje stvari ,koji gradjani?Bunite se protiv njegovog pisanja ,a i sami tako pisete.Pricate o njemu u negativnom smislu kako on ne navodi dokaze i optuzuje druge,a da pri tome niste naveli nista od toga sta vam je to konkretno zapelo za oko i sta je on toliko ne istinito naveo protiv Cuaka i "ostalih mali gradjana".

Citiraj:
Nigdje dokaza ni argumenta.

A zatim

Citiraj:
Ne kažem da tu nema i istine

Odluci se sta u stvari hoces da kazes.

Citiraj:
ali jezik pisanja tog novinara je više nego užasan.

Mozda,ali ni priblizno onome sto mozemo cuti od nekih politicara (a svi znamo ko su ti :wink: )

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 10:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
To sto se novinari ili oni koji sebe tako nazivaju napadaju je krajnje porazno po drustvo u kojem zivimo. I naravno, za svaku osudu. Jos poraznija je cinjenica da se jezik mrznje i vrijedjanje naroda kao kolektiviteta jos uvijek tolerise...primjer je i emisija 60 minuta ali i Boga mi i dobar dio programa FTV-a. I ovaj dogadjaj potvrdjuje da ova emisija, ne da nije olicenje istrazivackog novinarstva, nego spada u politicki angazovano ( citaj: iz jednog centra moci finansirano ) kvazi-novinarstvo. Kao sto vec jednom napisah -u narodu bi se to skraceno moglo nazvati pljuvacinom...
Sto se tice samog programa FTV-a, mislim na informativu, zbog vokabulara kojeg promovise ovaj medij, gotovo svaka iole ozbiljna informacija posve izgubi na tezini, a o vrijedjanju naroda kao kolektiviteta da se ne govori. Ljudi su ostali u 90-tim. Na zalost, ni regulatorni organi ne reaguju, tako da postaju direktan saucesnik “pomahnitale retorike” uveliko prisutne u eteru. Bitno je da Kemo and co trpaju po 10 000 mjesecno u dzepove ne radeci nista, potvrdjujuci tezu da zivimo u nefunkcionalnoj drzavi, u kojoj su napadi na novinare posljedica, koja ima duboko ukorijenjene uzroke.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 137 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]