Rakun_Slavko je napisao:
Sve hriscanin do hriscanina, rijeci ljubavi im stalno teku niz usne. Izo vas onaj ko vas je ucio o vjeri, kad vas je tako naopako naucio!
Славко пријатељу, о чему причаш?
- Као прво чему та сулуда замјена теза?
Умјесто да причамо о томе да ли у моје "слободе говора" спада да преко државних медија људе називам погрдним именима
овдје се прича о томе да ли онај ко је прозиван има право да се буни, и секирамо се што и наши неистомишљеници имају права на став.
- Друго, поређења ради: још нисмо видјели да неки новинар на РТРС нпр. у прилогу назива рецимо Силајџића и Церића "локалним спахијама" који предводе "криминалне удруге" итд., а Весковића и Бакира на ФТВ гледамо већ мјесецима да користе ту врсту говора.
Причамо о пристрасности на коју, уосталом, ваљда сви имају право. Да ли то што сам хришћанин мене аутоматски искључује из могућности да ме изнервира када неко преко државног канала користи улични говор, препун личне нетрпељивости и пристрасности?
По Цркви и држави (РС) може да се пљује до миле воље,
али ето, ако неко критикује хушкаштво лицемјерних типова попут Весковића
(а шта је друго него лицемјерство кад радикално мијењаш мишљење у зависности од налогодавца),
онда је то "недемократски", "нехришћански" против људских права и још којешта.
Мени лично је сасвим логично да неко ко је мјесецима на федералној телевизији пљувао по РС изазиве револт
(а ко иоле познаје Херцеговце зна да је овај још добро прошао).
То што неко исповједа Христа не значи ни да "хода по води" нити да мора одмах да се "посипа пепелом" и пресамићује.
Јесам хришћанин, али имам исто и живце и фитиљ и исто ме лицемјерност и поквареност нервира као и све остале.
Исто тако када би неко на РТРС направио емисију па непрекидно сипао отров, мржњу и пљувао по људима из федерације,
мени би се то потпуно једнако гадило јер неки вид културе у комуникацији мора да постоји.