banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 00:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 178 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Feb 2009, 00:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jul 2007, 18:08
ja sam skolu isao u Jugi i za tog smrada drazu cuo sam samo najgore... 8)

ja ne znam kad sam zadnji put kupio glas da citam... uglavnom citam stampu iz srbije...

dusu moju mogu raniti
al' ne mogu ostati bez tebe...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2009, 13:30 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2007, 10:32
Е мој Мајсторвићу, мајсторе, теби смета пар кроатизама у новинама, а не смета ти што је то један од најоданијих режимских медија, који вјешто сакрива пљачку и криминал у бољем ентитету и сипа само похвале на рачун СНСД-а и Миле Додика. Кад си прочитао неку критику на рачун власти у тим новинама? Ал` зато дезинформација и неистина на сваком кораку (једна од највећих 30. јануара, када је огромним словима на нсаловној страни објављено "УХАПШЕН УБИЦА МИЛАНА ВУКЕЛИЋА", иако човјек уопште није приведен под том оптужбом). Да ли си прочитао иједан текст да наши министри и директори јавних предузећа и даље купују баснословно скупе аутомобиле, иако су ову годину прогласили годином штедње? (имаш ту тему под "новости и дешавања" на овом форуму). Ко је по њима био крив што је Влада иѕварала медицинске раднике за нови колективни уговор? Кад си задњи пут прочитао изјаву Светлане Ценић, Дамира Миљевића, епископа Јефрема (ал зато Григорије не силази), и осталих који ову власт понекад и критикују? Зар ти не смета толика количина једноумља, испирања мозгова наивном народу, очигледно наручених текстова? Не, ти си прави Србин и теби сметају кроатизми, ко јебе остало. Не свиђа се ни мени то, као што видиш ја и пишем ћирилицом, својим писмом, али има пуно већих проблема него то, а и дубљих разлога за бојкотовање Гласа од оних које си ти навео. Ја сам то смеће од новина давно престао читати и питање је да ли ћу икада и почети поново.

П.С. Свака част форумашима који су се јавили, поново су успјели стићи до Дрвара, НОБ-а, пријератне Бањалуке. Стварно задивљује ваша способност да сваку тему одведете у офтопик.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2009, 13:59 
ooooooooo kakva glupost. :confused2: covjek se pozalio da mu se ne svidja glas u smislu kroatizama jer on kao srbin smatra da to nije u redu. e sad, ja se ne slazem takodje s njim i to mi nije razlog da prestanem citati te novine. a glupavo je to poistovjecivati s tim jesu li to rezimske novine ili ne. ti si totalno van teme ili kako ti to pises cirilicom oftopik. nema nezavisnih medija nigdje. ako je glas rezimski ti kupi press, oni znaju svakavih zutih desavanja ispod zita :lol: .ili citaj bilo koje druge novine koje ti odgovaraju.
a ovde nije rijec jesu li rezimske i ko je na kojoj strani nego da li je ok u glasu srpske da se prepisuju hrvatski sajtovi te objavljuju sa svim hrvatskim rijecima kojima obiluju.
meni je glas i dalje ok, volim ga citati i oduvijek to cinim, sto rece filozof nisu krenule putem nezavisnih iako im je gazda isti. po meni su ostali isti kao i prije privatizacije i meni se to svidja. i iako su sad ista firma ta dva pisana medija su totalno drugacija i glas je naravno puno bolji, a nezavisne i ne citam.. previse mi pricaju o drugom entitetu a mene ne interesuje sta se tamo desava..

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2009, 14:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jul 2007, 18:08
treba uzeti u obzir da je Glas dnevni list RS-a a Nezavisne su ipak za cijelu BIH...

dusu moju mogu raniti
al' ne mogu ostati bez tebe...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2009, 17:23 
Pripravnik
Pripravnik

Мајлили, као прво, ја нисам довео у везу кроатизме у Гласу и то што су режимски медиј. Ја сам само рекао да је ово друго пуно већи разлог за нечитање тих новина и да су кроатизми далеко мањи проблем. Кажеш "ако ти се не свиђа Глас, читај друге новине". Хвала на том дубокоумном савјету, али сватих то и сам па тако и радим. Ти читај Глас, немам ништа против, нека ти то буде главни извор информација (Новине се ваљда читају да се дође до неких информација, а не по навици. Ако већ нешто редовно читаш, значи да вјерујеш у оно шта је тамо написано.), али за мене, док је то тако, уопште нећеш бити релеватан саговорник, јер видим да су сви који критикују одмах жута штампа и непријатељи РС (Боже, одакле ми је то познато?). Ако већ хоћеш да знаш, лист који највише цијеним је Блиц и мислим да су они стварно најобјективнији, бар када је ријеч о оним страницама из РС.
Сад да ли је ово ван теме или не, није ни битно, ја сам само изнио своје мишљење о Гласу. Још једном, слажем се и са тобом и са Мајсторовићем да кроатизми јесу проблем и мени се то, такође, нимало не свиђа, чак сам алергичан на те ствари. Али то није разлог за бојкотовање тих новина, него оно што сам написао.
Живјела!

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2009, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Onaj ko ima stalan pristup Inernetu, njemu ne trebaju novine. Glas čitam po inerciji i u njemu čitam samo ono što me zanima.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2009, 23:34 
mr.no je napisao:
Мајлили, као прво, ја нисам довео у везу кроатизме у Гласу и то што су режимски медиј. Ја сам само рекао да је ово друго пуно већи разлог за нечитање тих новина и да су кроатизми далеко мањи проблем. Кажеш "ако ти се не свиђа Глас, читај друге новине". Хвала на том дубокоумном савјету, али сватих то и сам па тако и радим. Ти читај Глас, немам ништа против, нека ти то буде главни извор информација (Новине се ваљда читају да се дође до неких информација, а не по навици. Ако већ нешто редовно читаш, значи да вјерујеш у оно шта је тамо написано.), али за мене, док је то тако, уопште нећеш бити релеватан саговорник, јер видим да су сви који критикују одмах жута штампа и непријатељи РС (Боже, одакле ми је то познато?). Ако већ хоћеш да знаш, лист који највише цијеним је Блиц и мислим да су они стварно најобјективнији, бар када је ријеч о оним страницама из РС.
Сад да ли је ово ван теме или не, није ни битно, ја сам само изнио своје мишљење о Гласу. Још једном, слажем се и са тобом и са Мајсторовићем да кроатизми јесу проблем и мени се то, такође, нимало не свиђа, чак сам алергичан на те ствари. Али то није разлог за бојкотовање тих новина, него оно што сам написао.
Живјела!

glas mi naravno nije glavni izvor informacija... logicno je da je to net, online mozes pratiti sve najnovije vijesti tako da su sutrasnje novine vec stare sa istim... ali volim ih procitati, pogledati koju rubriku iz grada, rs, i slicno...
ja nisam rekla da si ti neprijatelj rs zato sto kritikujes glas... :confused2: svasta... samo sam potvrdila cinjenicu da svi mediji na svijetu su neciji, rezimski ili opozicioni nebitno... tvoja je stvar za koga si se opredjelio.. a nazvati jedan press zutom stampom uopste nije pogrdno... prodavati novine na raznim senzacionalistickim vijestima koje su u vecini slucajeva rekla kazala su zuta stampa...
blic je ok...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2009, 00:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
ja to smece nisam nikad ni citao, kupim nekad zbog citulja i to je to. sad su malo smanjili format i mogu se drzati u rukama, a prije dobijes tovar nepotrebnih listova. stvarno smece od novina, da nemaju onih citulja, propale bi.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2009, 14:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 07 Avg 2006, 11:22
Ja nisam govorio ni o proslim vremenima ni o tome koje su rezimske novine ni ko se u njima pojavljuje, ja to sve dobro vidim ali to nije tema moje price. Takodje, promjeni novine, nije rjesenje... Prica o tome da je RS drzava svih naroda je u redu i tako i treba da bude, takodje, nemam nista protiv ni jednog od ovih kvazi jezika ali to je tema za detaljnije ispitivanje. Ono sto meni smeta jesu kroatizmi pisani cirilicom. Pa nek se taj clanak napise takav kakav jeste ali nek bude latinicom i nije nikakakav problem, jer je to ipak glas srpske i svih naroda koji zive u njoj. Zasto onda ne pisati jedan dio i na kineskom ili kojem vec jeziku. Citave novine su se svele na copy paste sa hrvatskih sajtova i na prosto preslovljavanje u cirilicu gdje se ni o cemu ne vodi racuna. Vi ste stvarno na ovom forumu samo spremni da svaku temu odvedete u oftopic pri tome odmah za svaku recenicu da se pozivate na bivsu jugoslaviju i na danasnju netrpeljivost izmedju naroda, pri tome da u svakoj rijeci optuzite nekoga da je sovinista ili sta vec.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2009, 14:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ti si naveo razlog, ali lično meni to nije dovoljno dobar razlog da bih prestao čitati te novine.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2009, 15:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
majstorovic je napisao:
Citave novine su se svele na copy paste sa hrvatskih sajtova i na prosto preslovljavanje u cirilicu gdje se ni o cemu ne vodi racuna.

Nije to do novina kao novina.To je do ne postojanja kvalitetnih novinara koji će sjesti i sami napisati neki članak,baviti se malo pravim novinarstvom,a ne samo rekla-kazala i internet.Pa ni u jednim domaćim novinama nije bolje.Čast za onih par nedeljnika tipa Reporter.

Poslednji put menjao _зока dana 15 Feb 2009, 20:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2009, 17:21 
Pripravnik
Pripravnik

_zoka je napisao:
Čast za onih par nedeljnika tipa Reportere.

:roll:

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2009, 18:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Глас Српске је обично смеће од новина. Углавном се прекуцавају агенцијске вијести и вијести са интернета. Никаква занимљива репортажа или анализа се не могу пронаћи у тим новинама, као нпр. у Вечерњим Новостима. Мислим да су рекордери у објављивању тотално неинтересантних и маргиналних ствари. Уосталом, новине које се пуне сервисним информацијама, репертоарима биоскопа и позоришта, важнијим телефонима и слично, не могу да се сматрају добрим. Заправо, мене више подсјећају на неке локалне новине, јер им доминирају теме о обичним и неинтересантним стварима, ради којих не треба да отварам новине, већ ми је довољно да се осврнем око себе. Од грешака које праве свакодневно издовојио бих куцање URL-oва ћирилицом, дословно превођење слова са енглеског (John -> Јохн, што само доказује да је текст скинут са интернета и аутоматски преведен), као и објављивање слика које везе немају са оним што пише у опису слике. Тако напишу да се ради о неком глумцу, а оно на слици тотално друга личност, што опет значи да је неко неспособан тражио те слике на интернету.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2009, 20:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kao što su forumaši rekli te novine nisu ni zamišljene za razglabanje spoljne politike ili široke domaće politike. One prikazuju običan život građana na prosotru čitave RS i to mene najviše i interesuje.

Crna hronika im je odlična. Čitulje takođe.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2009, 21:24 
e filozofe ti samo o crnjacima...

nego imas pravo, postoje jako dobri nedeljnici koji imaju ekstra tekstove, Reporter mi nije los ali NIN mi je super...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2009, 23:50 
Pripravnik
Pripravnik

majlili je napisao:
Reporter mi nije los ali NIN mi je super...

Са болдованим се слажем, НИН је био и остао библија новинарства, примјер како треба радити. Репортер је обично смеће.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 16:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
mr.no je napisao:
majlili je napisao:
Reporter mi nije los ali NIN mi je super...

Са болдованим се слажем, НИН је био и остао библија новинарства, примјер како треба радити. Репортер је обично смеће.

Koji Reporter.
Onaj Reporter koji je nekad daaaavno bio?
Ili ovaj "Novi Reporter"?

Novi Reporter je isti kao Glas.
Net. Izjava. Rekla-kazala. Net. Net. Izjava.
Net. Net. Net. Rekla-kazala. Net. itd.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 16:42 
kad sam rekla reporter, mislila sam da ponekad nadjem tekst koji valja procitati, a nin svakako, skoro sve tekstove. i nisam ih mislila porediti. nin je ozbiljna novina sa tradicijom.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 21:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
e nisam slusao taj reporter, sta sviraju? ali Nine Inche Nails(NIN) zato kao sto rekoste bas imaju tekstove, ali zvuk taj industrial bas razvaljuje, ekstaza. ne da su biblija industrial rocka, vec i kuran i...

e sad to je kao sala bila...reporter je sluzbeni neprijatelj mog fak.(fak it) odsjeka i kao takav ce do daljnjeg i dozivotno biti osudjen na preziranje i necitanje.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 21:29 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
BL4ever je napisao:
Koji Reporter.
Onaj Reporter koji je nekad daaaavno bio?
Ili ovaj "Novi Reporter"?

Stari Reporter.Dok je gazda bio onaj Srbijanac.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 178 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]