BSE je napisao:
info_elta2 je napisao:
U cjeni jedne preplate korisnikkod elta kabel dobije analognu televiziju u istom stanu za vise tv aparata ako treba i digitalnu televiziju. U slucaju digitalne sa satelita za svaki tv aparat trebate svoju karticu, znaci da biste gledali fox crime na 2 tv aparata trebate potrositi 36 km na mjesec a u slucaju elta kabel 12KM na mjesec, dodavanje programa na satelitu je izuzetno skupo i danas ne postoji ni jedan operater koji putem satelita emituje vise od 50 kanala, dok trenutno Elta u Sloveniji emituje 110 digitalnih kanala u kablu. Zato je kablovska boljse rjesenje i tako ce i ostati. Sto se tice kvalitete slike pogledaj kolko MB/s zauzima nas digitalni kanala kod elta kabel u digitaliji i pogledaj npr. kod total tv ili digi tv i vidjecete da smo tu daleko kvalitetniji sto je razumljivo jer oni moraj uda stede jer su sateliti jedni za cjelu evropu a kablova hiljadu.
a evo kako to izgleda iz ugla korisnika :
za cijenu 12 km mjesecno dobijam, recimo, na TotalTVu kanale koji imaju urednu sliku i ton, ne nestaje im ttxt, niti nestaju kanali, niti jednom u mjesecu Explorer ne predje na ruski jezik, niti se pojavljuju kanali na 15 dana,... ili zgradna antena, nema pretplate, nema navedenih problema i nema nepotrebnih i negledljivih kanala.
meni je dovoljan jedan tv, ne treba mi vise njih, a vecini ljudi nije potrebno da izdvoje minimalno 150km za uredjaj ili x para za novi tv na nesto sto jos ne radi kako treba
btw zar nije logicnije ubaciti programe u analognu pa tokom 2010-e ili neke od narednih godina poceti lagani prelazak na digitaliju dok se to uhoda malo, a ne ovako na divlje i ucjenivacki ?
@BSE
Zgradna antena
Najbolje rješenje za domaće kanale.
I još satelit za one strane džaba kanale...
Nego, ljudi, za ovu raspravu imate dvije teme:
Elta Kabel
http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=29&t=18149&start=1100Elta kabel...digitalna televizija u kablu
http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=29&t=39293&start=200Što se tiče teme,
meni je glupo ono: "Fox crime će biti 15 dana, pa nakon toga prelazi u digitalu"
Šta sada? Treba da dam lovu za risiver da bi gledao Fox crime. Budalasto...
Da je riječ o npr. HBO-u takav petnaestodnevni "mamac" bi mogao upaliti.
Ovako, nestanak Fox crime-a neće biti primjetan.
Kad' smo već u OFF-u
Elti odgovara da više ljudi pređe na digitalni fazon.
Zašto?
Pa zato da bi mogli uvoditi "pakete programa" i "lupati" cijene korisnicima koji imaju risivere, što ne mogu u analognoj šemi.
Dakle ko hoće XXX kanale - plaća XXX KM, ko hoće HBO plaća XY KM...
Plašim se samo da ne počnu "skidati" neke kvalitetnije kanale iz analogne ponude da bi prisiljavali ljude da pređu na digitalnu TV.
Ups, možda sam im dao ideju