banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 13:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Nov 2008, 23:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Mene ionako je*e je*eni Blic, tako da mi je jedva učitao i tih par sekundi da vidim logo :lol:
Džaba 1 Mbit/s kad u je u ovoj državi sve trulo :)

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2008, 12:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Sep 2008, 11:12
Mare je napravio veliki posao sa BK, u to nema sumnje, ali da li će i sada uspeti – videćemo.
Ovo je kratak deo njegovog intervjua za dnevni list PRESS.

"Svestan sam toga da sam na sebe preuzeo naizgled nemoguću misiju, ali sam impresioniran i time koliko je vlasnik televizije Košava spreman da uloži u njen razvoj. U toku je izgradnja tri ogromna studija u Zemunu, kakve nema nijedna ovdašnja televizija. Angažovali smo italijanske scenografe, koreografe i dizajnere zato što su najbolji u Evropi - otkriva Marić za Press.
Marić je rekao i da već pregovara sa TV zvezdama, koje će biti regrutovane iz redova dobrih autora koji su trenutno nezadovoljni statusom u svojim medijskim kućama i traže nove prilike za napredovanje u karijeri."

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2008, 18:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Hm...sve je to OK, ali ce biti straaasnoo tesko...Nije to kao sa BK...Ali da ne baksuziram previse, vidjecemo...sto se mene tice - samo naprijed, svako iole normalan vise voli kada se broj kvalitetnih tv kuca povecava...samim tim i izbor obicnom gledaocu je veci, a tu je i daljinski, naravno... 8)

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2008, 14:21 
Pripravnik
Pripravnik

Veliko pojačanje na Košavi. Adriana Čortan koja je donedavno vodila autorsku emisiju zabavnog tipa pod nazivom 300 čuda na Fox-u, prešla na Košavu.

Izvor: Press

"Voditeljka Adriana Čortan posle višegodišnjeg rada u zabavnim redakcijama BK, Pink i Foks televizije nedavno se prvi put obrela u informativnoj redakciji, u okviru angažmana na nacionalnoj televiziji Košava. Posle prve nedelje vođenja emisije „Telemaster".
-Zasad sam posvećena novoj ulozi i radnom zadatku, ali program TV Košava će se svakako poboljšavati, a ja ću biti deo kreativnog tima, tako da je to za očekivati, ali o tom potom. O mojoj emisiji smo razgovarali odmah u startu. Biće svakakvih promena u programu TV Košava, pa bih u jednom trenutku trebalo da vratim i „300 čuda" na male ekrane, kaže Adriana."

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2008, 13:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

tv-manijak je napisao:
Veliko pojačanje na Košavi. Adriana Čortan koja je donedavno vodila autorsku emisiju zabavnog tipa pod nazivom 300 čuda na Fox-u, prešla na Košavu.

Vau, bas bi volio da vidim kako to izgleda kad ova ribcuga vodi vijesti :lol: :lol: Moracu da se namjestim da pogledam 8)
Manekenke su okupirale male ekrane :evil3:

Vrh

PostPoslato: 25 Jan 2009, 00:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Era Ojdanic - novogodisnji program...malo bilo klizavo, ili je u pitanju los kvalitet "stiropola" u studiju :)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t5LsxN2_a88[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2009, 09:08 
Pripravnik
Pripravnik

Ipak se pomera, istina sporo, ali se pomera!

"Izvor: Večernje novosti
17.07.2009.

KOŠAVA “DUVA“ PO CEO DAN

KAKO „Novosti“ nezvanično saznaju, višemesečni pregovori između TV Hepi i Košava privedeni su kraju, a Košava će uskoro postati vlasnik jedine dečije televizije sa nacionalnom frekvencijom. Mada se od početka godine šuškalo da bi „srećna televizija“ mogla da promeni vlasnika, zvanične potvrde još nema.
- Jedino što mogu da vam kažem jeste da razgovori sa predstavnicima Košave traju već mesecima. I još traju - bilo je sve što nam je rekao direktor Hepi TV Bojan Maljević.
I u TV Košava su nam potvrdili da su pregovori vođeni, ali nisu hteli da otkriju da li je ugovor sklopljen. Međutim, kako „Novosti“ saznaju, program Hepi televizije se već emituje iz prostorija Košave, a i zaposleni su obavešteni o promeni vlasnika i raspoređeni na nova radna mesta.
Podsećamo, ove dve televizije, inače, dele istu frekevenciju. Dečji program emituje se do 18.30, kada se uključuje program TV Košave.
Zakon nalaže da Republička radiodifuzna agencija mora odobriti promenu vlasničke strukture, ali, kako nam je rečeno, takav zahtev još nije stigao u RRA.
Savet RRA je, inače, na sednici 3. juna 2009. godine dao načelnu saglasnost emiteru Hepi TV za promenu vlasničke strukture prenosom 4,99% osnivačkog udela na „Ideogram“ d.o.o Beograd, koji je osnivač TV Košava. Međutim, tek po zaključivanju ugovora i upisom u Agenciju za privredne registre, Savet donosi odluku o davanju konačne saglasnosti.
Kupovinom Hepi televizije Košava dobija 24-časovni program i za očekivati je da on bude prilagođen programskom konceptu te kuće. A, šta će biti sa dečjim programom?
- Novi vlasnik Hepi televizije mora da zadrži istu programsku koncepciju. Ukoliko bi hteo da je promeni, morao bi da traži saglasnost Saveta RRA.
A. P."

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2009, 23:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A onda ce uz amin RRA, crtace svesti samo na prijepodnevni program...uz izgovor da nije isplativo rokati pola dana po crtanim fimovima... :wink: Radi Mare, nema sta...sve po zadatku...

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2009, 13:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
Ne znam, ali ta Košava je i dalje negledljiva .. tu podhitno treba ući neki strani kapital i napravit nešto od nje .. istina je da su bolji nego prije, ali opet slabo je to .. pa oni nemaju niti jednu poštenu američku seriju na programu, 3 flima puste u 7 dana, pa to je prestrašno .. Happy Televizija također, ništa bolja, pitam se samo jel klinci od tv urednika mogu gledat taj kanal ..

Od ovih "novih" televizija u Srbiji jedino je FOX ugodno iznenađenje, možda i najbolja srpska televizija, imaju glavu i rep, sve fino tehnički/vizualno upakirano .. svaka čast.

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2009, 23:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zigizmund je napisao:
Ne znam, ali ta Košava je i dalje negledljiva .. tu podhitno treba ući neki strani kapital i napravit nešto od nje ..

Ni mene ne zadovoljava ovo sto sada rade na Kosavi, malo je bolje nego prije, bar ne rade lokal program ko prije par mjeseci. Kosavu je trebalo urediti kao muzicku tv stanicu sto je ona i bila od osnivanja tamo cini mi se 1998. i samo malo usminkati da lici na Balkanmediju, a ovako mi vise lici na drugi program Tv Pink, pogotovo one zabavne emsije VIBE, Strava sou i Nije lako biti ja...doduse, bas me zanima kako ce sad izgledati cjelodnevni program...a da strani kapital nije vec prisutan u Kosavi to bas i hm nije tacno...Tv Kosavu je 2001 od Marije Milosevic kupio cini mi se Blic Press, a i danas dan je vlasnik jednog dijela televizije njemacka medijska grupa Kanal 1...

zigizmund je napisao:
Happy Televizija također, ništa bolja, pitam se samo jel klinci od tv urednika mogu gledat taj kanal ..

Happy tv je imala vecu gledanost od Kosave...klinci bi ovom tranzicijom jedini mogli biti na gubitku, jer je bila jedina tv kuca sa nacionalnom koncesijom koja je emitovala samo djeciji program...i klinci su ju i gledali...

zigizmund je napisao:
Od ovih "novih" televizija u Srbiji jedino je FOX ugodno iznenađenje, možda i najbolja srpska televizija, imaju glavu i rep, sve fino tehnički/vizualno upakirano .. svaka čast.

FOX je najkompletnija tv stanica na ovim prostorima, dovoljno i sporta i zabave i politike, odlican je i B92, a u zadnje vrijeme mi se dopada i Avala...Od tv kuca koje nemaju nacionalnu koncesiju pohvalno bih govorio samo o Studiju B, pogotovo otkako je na celu ove tv kuce Timofejev...

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2009, 23:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

drug je napisao:
Ni mene ne zadovoljava ovo sto sada rade na Kosavi, malo je bolje nego prije, bar ne rade lokal program ko prije par mjeseci. Kosavu je trebalo urediti kao muzicku tv stanicu sto je ona i bila od osnivanja tamo cini mi se 1998. i samo malo usminkati da lici na Balkanmediju, a ovako mi vise lici na drugi program Tv Pink, pogotovo one zabavne emsije VIBE, Strava sou i Nije lako biti ja...doduse, bas me zanima kako ce sad izgledati cjelodnevni program...

Joj ne, nikako ne još jedan muzički kanal. Muzičkih kanala i previše na ovim prostorima, osobito u Srbiji. Da se mene pita ja spojio Avalu i Košavu u jedan kanal. Suviše je malo srpsko marketinško tržište da izdrži toliko TV kanala i zato dobivamo to što dobivamo. Sumnjam da ljudi u Košavi ne bi znali napraviti dobar tv kanala da imaju para za to, da mogu otkupit neke kvalitetne filmove/serije, raditi dobre vlastite emisije, show programe, reality programe i još štošta toga što danas jedna dobra TV kuća mora imati.

drug je napisao:
a da strani kapital nije vec prisutan u Kosavi to bas i hm nije tacno...Tv Kosavu je 2001 od Marije Milosevic kupio cini mi se Blic Press, a i danas dan je vlasnik jednog dijela televizije njemacka medijska grupa Kanal 1...

Ma to je jedno veliko ništa. Treba neki ozbiljan strani igrač ući u taj kanal sa većim udjelom vlasništva da se išta pozitivnog primijeti u kvaliteti kanala. Baš zbog onoga što sam gore napisao, srpsko tržište je premalo za toliko kanala sa nacionalnom konecesijom, i eventualno ih kakav strani kapital može pokrenuti... najbolji primijer nam je FOX

drug je napisao:
Happy tv je imala vecu gledanost od Kosave...klinci bi ovom tranzicijom jedini mogli biti na gubitku, jer je bila jedina tv kuca sa nacionalnom koncesijom koja je emitovala samo djeciji program...i klinci su ju i gledali...

Neka me netko ispravi, ali ja još u životu nisam vidio da se jednom dječjem kanalu daje nacionalna koncesija za ANALOGNO zemaljsko emitiranje. Ne znam, to mi je totalno apsurdno i bizarno tko je njima dao koncesiju.. znam da i klinci moraju imati svoj kanal, ali to se radi onda na bazi kablovske televizije, a ne ovako :confused2:

drug je napisao:
FOX je najkompletnija tv stanica na ovim prostorima, dovoljno i sporta i zabave i politike,

Ja bih se zadržao samo kod epiteta - "kvalitetan kanal" - ne bih baš dalje od toga išao. 8)

drug je napisao:
a u zadnje vrijeme mi se dopada i Avala...

Bolji jesu od Košave, ali da su mnogo bolji to baš i nisu. Meni je recimo daleko kvalitetniji naš ATV (najviše zbog Mreže plus) nego Avala..

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2009, 00:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zigizmund je napisao:

Joj ne, nikako ne još jedan muzički kanal. Muzičkih kanala i previše na ovim prostorima, osobito u Srbiji. Da se mene pita ja spojio Avalu i Košavu u jedan kanal. Suviše je malo srpsko marketinško tržište da izdrži toliko TV kanala i zato dobivamo to što dobivamo. Sumnjam da ljudi u Košavi ne bi znali napraviti dobar tv kanala da imaju para za to, da mogu otkupit neke kvalitetne filmove/serije, raditi dobre vlastite emisije, show programe, reality programe i još štošta toga što danas jedna dobra TV kuća mora imati.
..

Ne, samo to ne...Spojiti Avalu i Kosavu je nespojiva misija, tako puno se razlikuju :wink: Slazem se da je srpsko marketinsko trziste malo za 5 komercijalnih stanica, 4 bi moglo biti dovoljno, ali nesto ne znam da su vlasnici Kosave, kako oni javni, kako oni koji stoje iza njih u sjeni bas bez para...Prvenstveno tu mislim na Peconija, za koga se suska da stoji iza preduzeca Ideogram koji je vlasnik 62% Kosave...pa i na Svabe...ja bih prije rekao da je u pitanju nedostatak ideja...U Srbiji je Pink postavio jedan format koji je veoma gledan, da nije RTS 1, bili bi i najgledaniji, i mnogi sad kopiraju njih, ocekujuci da ce od njih oteti gledaoca...To se desava i sa Kosavom...
A ne vidim zasto bi muzicki kanal po uzoru na Balkanmediju bilo lose rjesenje...Takav kanal sada ne postoji u Srbiji...MTS koji je isao samo u kablu je ugasen, a Metropolis je ipak malo vise underground...

zigizmund je napisao:
Ma to je jedno veliko ništa. Treba neki ozbiljan strani igrač ući u taj kanal sa većim udjelom vlasništva da se išta pozitivnog primijeti u kvaliteti kanala. Baš zbog onoga što sam gore napisao, srpsko tržište je premalo za toliko kanala sa nacionalnom konecesijom, i eventualno ih kakav strani kapital može pokrenuti... najbolji primijer nam je FOX
..

I dodao bih jos i B92...Bilo je svojevremeno govora o kupovini Avale od strane RTL grupe, ali je to propalo...mada je RTL najgore moguce rjesenje... :wink: Ona prica aktuelna pred samu dodjelu koncesija o kupovini TV Politika od strane MTG je bila tako dobra ali se na zalost nije ostvarila...Mada ne mora biti sablon, da je strani kapital jedini pokretac...Dokaz je Karic sa BK...Da nije petljao sa politikom previse, mozda bi jos bio jedan od lidera na medijskom nebu Srbije, pa cak mozda i sire...Pa i Mitrovic, koliko god se to meni i tebi svidjalo ili ne?

zigizmund je napisao:
Neka me netko ispravi, ali ja još u životu nisam vidio da se jednom dječjem kanalu daje nacionalna koncesija za ANALOGNO zemaljsko emitiranje. Ne znam, to mi je totalno apsurdno i bizarno tko je njima dao koncesiju.. znam da i klinci moraju imati svoj kanal, ali to se radi onda na bazi kablovske televizije, a ne ovako :confused2:
..

Sada to jeste besmisleno, ali prije tri cetiri pet godina kada se islo u koncesije bilo je tako malo pretplatnika Totala i Digija, a kablovska mreza tako slabo razgranata, tako da je, vjeruj mi, Happy za klince bio bingo, pogotovo u ruralnim oblastima...

zigizmund je napisao:

Ja bih se zadržao samo kod epiteta - "kvalitetan kanal" - ne bih baš dalje od toga išao. 8)
..

Ah, ti ukusi :lol:

zigizmund je napisao:

Meni je recimo daleko kvalitetniji naš ATV (najviše zbog Mreže plus) nego Avala..

I opet isto:
Ah, ti ukusi :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2009, 09:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

drug je napisao:
ja bih prije rekao da je u pitanju nedostatak ideja...

Nedostatak ideja? Huh, to mi je naprosto nemoguće. Zna se točno koji su formati gledani a koji nisu, ne mora tu Košava ništa izmišljati toplu vodu. Otkupi par američkih top serija i filmova, zatim napravi vlastitu dokumentarnu emisiju, kvalitetni visokobuđetni show program .. to su sve formati koji su godinama provjereni da donose visoku gledanost, no na njihovu žalost to su sve formati koji su i daleko skuplji od ovih sa kojim oni trenutno "piče". Košavi naočigled nedostaje novca a sadašnji vlasnici pošto uglavnom nisu iz televizijske branše boje se uložit više novca jer znaju da će teško uloženi novac dobiti natrag kroz marketing, a i njima je vjerojatno zarada na prvom mjestu. Nitko mi ne može reći da Švabe imaju onoliko kvalitetnih prorgrama jer su "pametni i puni ideja" a Srbi ne mogu dva kvalitetna skrpat jer su "glupi i nemaštoviti". Stvar je u novcu, odnosno veličini tržišta. Kad kupiš cedevitu na njoj lijepo piše "za 2 litre soka", e sad ako ti želiš od toga napraviti 10 litara dobit ćeš nešto odvratno i nepitko, ali ćeš se moći hvalit da imaš "10 litara soka". Umjesto da si napravijo 2 litre finog soka. Ispruži se koliko možeš, kvantiteta na žalost često pokvari kvalitetu.

drug je napisao:
To se desava i sa Kosavom... A ne vidim zasto bi muzicki kanal po uzoru na Balkanmediju bilo lose rjesenje...Takav kanal sada ne postoji u Srbiji...MTS koji je isao samo u kablu je ugasen, a Metropolis je ipak malo vise underground...

Da je MTS bio gledan, opstao bi. Ponovno kažem, meni je glupo davat zemaljsku koncesiju tematskim kanalima (dječji, muzički itd), osobito u analognom sistemu, ajde još nekako da je riječ o digitaliji. Zemaljski kanali sa nacionalnom koncesijom moraju biti kolažnog tipa, ako ništa drugo zbog lakšeg marketinškog financiranja (čitaj: opstanka)

drug je napisao:
Bilo je svojevremeno govora o kupovini Avale od strane RTL grupe, ali je to propalo...mada je RTL najgore moguce rjesenje... :wink:

Šteta što je propalo, velika šteta :cry:

drug je napisao:
Sada to jeste besmisleno, ali prije tri cetiri pet godina kada se islo u koncesije bilo je tako malo pretplatnika Totala i Digija, a kablovska mreza tako slabo razgranata, tako da je, vjeruj mi, Happy za klince bio bingo, pogotovo u ruralnim oblastima...

Pa ruku na srce bilo je i besmisleno 2006 kada su kretali sa radom. Srpsko kabelsko tržište je oduvijek bilo jako, i prije dolaska DTH paketa. A najviše što je bilo besmisleno je podijeliti NOVE 4 KONCESIJE na marketinškom tržištu "na infuziji" :-?

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2009, 21:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zigizmund je napisao:
Nedostatak ideja? Huh, to mi je naprosto nemoguće. Zna se točno koji su formati gledani a koji nisu, ne mora tu Košava ništa izmišljati toplu vodu. Otkupi par američkih top serija i filmova, zatim napravi vlastitu dokumentarnu emisiju, kvalitetni visokobuđetni show program .. to su sve formati koji su godinama provjereni da donose visoku gledanost, no na njihovu žalost to su sve formati koji su i daleko skuplji od ovih sa kojim oni trenutno "piče". Košavi naočigled nedostaje novca a sadašnji vlasnici pošto uglavnom nisu iz televizijske branše boje se uložit više novca jer znaju da će teško uloženi novac dobiti natrag kroz marketing, a i njima je vjerojatno zarada na prvom mjestu.

Uopste ne moraju americke serije i show program po nepisanom pravilu donijeti i visoku gledanost. To je potpuno pogresno misljenje…Fox je dobar primjer toga. Iako je i po mom misljenju njihov program najkompletniji, gledanost im je tek oko 8%. Mada bih iskreno volio da je veca… Cak i pored toga sto uz americke serije i filmove, zatim nakon RTS-a imaju ponajbolji sportski program ( Formula 1, NLB liga, Spanska primera ) a i najkvalitetniju vlastitu produkciju, i nikako da ostvare bitniji skok gledanosti… Stoga mislim da nisu samo americke serije i filmovi uslov za stvaranje visokog udjela u gledanosti…Mnogo toga utice na visoku gledanost, tako da se ne bih bas slozio sa ovom tvojom “jednostavnom formulom”. Ona i nije bas tako jednostavna, pogotovo kad se pogleda koji su to tv formati bili najgledaniji u Srbiji prosle godine…No to ne znaci da treba kopirati RTS i pogotovo, kako se meni cini da se na Kosavi desava – Pink. Njima je jako, jako tesko “uzeti” gledaoca.

zigizmund je napisao:
Nitko mi ne može reći da Švabe imaju onoliko kvalitetnih prorgrama jer su "pametni i puni ideja" a Srbi ne mogu dva kvalitetna skrpat jer su "glupi i nemaštoviti".

Hm, poprilicno si izvrnuo ono sto sam napisao. Naravno da nisu Srbi glupi i nemastoviti, ja sam rekao da je konkretno na Kosavi, na kojoj se jasno zna ko je vlasnik a boga mi i ko od stranaca ima ucesca u vlasnistvu, ( u svom komentaru si Svabe kao suvlasnike slucajno ili namjerno zaboravio :wink: ) poprilicno nedostajalo ideja …Ovo da nedostaje novca, kako rekoh, nikako ne vjerujem da je tacno, jer se dobro zna ko je Peconi, ( vlasnik dvije Uljare Vital i Sunce, Rubina iz Krusevca, fabrike Milan Blagojevic Smederevo – sve u sastavu Invej-a), a tu su ponavljam i Svabe, odnosno Kanal 1 grupacija…Drugo je pitanje koliko novca se zaista ulaze, koliko se zaista zeli uloziti, kako, i na sta konkretno…Ipak, realno, i kupovina Happy televizije je ulaganje, i to ne malo… Ovo sada sto rade moze a i ne mora biti dobro, pokazace vrijeme uostalom…Na kraju krajeva, bice mnogo lakse raditi kad imas 24 sata na raspolaganju, negoli 12…

zigizmund je napisao:

Da je MTS bio gledan, opstao bi.

MTS nije ugasen zbog toga… Uostalom MTS agencija i dalje distribuira svoje sadrzaje, cak i RTRS-u, kao sto je to radio i ranije... MTS je samo dozivio sudbinu “SBB-ovih tematskih kcerkica”, odnosno ustupanja prostora velikim mrezama lokalizovanim na srpski. MTS se vrlo vjerovatno ponovo vraca prosirenjem kapaciteta na satelitu…Opet, ponavljam, format Balkanmedije za Kosavu, uz sitne dorade u vecernjem terminu ne bi uopste bile los izbor, a opet tako drugacije od ostalih...

zigizmund je napisao:

Šteta što je propalo, velika šteta :cry:

Uh, iskreno mi je drago sto je propalo…Radio Televizija Limunada ili Reprizna TeLevizija u susjednoj nam Hrvatskoj, je za mene najvece razocarenje…Infomativni program se svodi na zutilo i sivilo, nimalo ozbiljan format, filmski i serijski se vrti reprizno u krug, sporta je premalo, rukomet je donekle, ali sam donekle izvadio stvar, a najvece dostignuce su im Astro i Kunolovac. Loveci u mutnom, u nedostatku kvalitetnih zakona koji bi to sprijecili, sada se na RTL-u tarotaju I otimaju pare naivcima na kvizovima vec od jutra…. Iskreno ne bih volio takvog gazdu na mjestu Avale ili Kosave…Radije kao sto rekoh, MTG ...stvarno je nenadoknadiva steta sto su pregovori sa Tv Politika propali…

zigizmund je napisao:
Pa ruku na srce bilo je i besmisleno 2006 kada su kretali sa radom. Srpsko kabelsko tržište je oduvijek bilo jako, i prije dolaska DTH paketa. A najviše što je bilo besmisleno je podijeliti NOVE 4 KONCESIJE na marketinškom tržištu "na infuziji" :-?

Ne razumijem…Po tvom nije trebalo dodijeliti koncesije 2005. uopste ili sta li vec…ostaviti samo RTS i Pink u eteru? Pazi, i po mom misljenju je 5 previse, ali 4 je sasvim dovoljno, za trziste koje i nije bas na infuziji, kako si ti rekao…Samo prosle godine, u medije se slilo preko 200 miliona evra…a rast je konstantan…A mi smo debelo otisli sa teme…

http://www.biznisnovine.com/cms/item/st ... y&id=24044

I na kraju najgledanije emisije u Srbiji u 2008. i prvoj polovini 2009. AGB NR

Prikačeni fajlovi:
top 10 najgledanijih emisija Srbija.jpg
top 10 najgledanijih emisija Srbija.jpg [ 56.71 KiB | Pogledano 1114 puta ]
top 10 najgledanijih emisija prvi kvartal 2009.jpg
top 10 najgledanijih emisija prvi kvartal 2009.jpg [ 76.2 KiB | Pogledano 1111 puta ]
Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2009, 01:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

drug je napisao:
Uopste ne moraju americke serije i show program po nepisanom pravilu donijeti i visoku gledanost. To je potpuno pogresno misljenje…Fox je dobar primjer toga. Iako je i po mom misljenju njihov program najkompletniji, gledanost im je tek oko 8%. Mada bih iskreno volio da je veca… Cak i pored toga sto uz americke serije i filmove, zatim nakon RTS-a imaju ponajbolji sportski program ( Formula 1, NLB liga, Spanska primera ) a i najkvalitetniju vlastitu produkciju, i nikako da ostvare bitniji skok gledanosti… Stoga mislim da nisu samo americke serije i filmovi uslov za stvaranje visokog udjela u gledanosti…Mnogo toga utice na visoku gledanost, tako da se ne bih bas slozio sa ovom tvojom “jednostavnom formulom”.

Na žalost ali FOX nije dobar primijer toga. Ako malo bolje pogledaš američke serije koje FOX pušta vidjet ćeš da tu nema TOP američkih serija, to su većinom stare serije i sapunice. Jedina novija serija koju FOX trenutno pušta je Svi mrze Chrisa.

CORAZOS PARTIDO - španska sapunica
UN PASO ADELANTE - španska sapunica
DAME CHOCOLATE - španska sapunica
THUNDER IN PARADISE - 1994.
DOSIJE FBI - 1996.
NAPOLEON AND JOSEPHINE: A LOVE STORY 2 - 1987.
CYBILL - 1995.
LARGO WINCH - 2001.
EVERYBODY HATES CHRIS - 2005.

Kao što se vidi iz priloženog, čak 3 španske sapunice, a od američkih serija sve nešto prastaro i jeftino. Jedina nova i gledana serija (ako gledamo gledanost u USA) jest Svi mrze Chrisa, i to je sve. Tako da daleko od toga da "moj recept" gledanosti primjenjuje FOX TV. Ruku na srce njihov serijski program je čista nula.

Ono što mene kod FOX-a veseli jest način na koji su to sve "upakirali", iako možda po kvaliteti programa se i ne mogu podičiti, lijepo su to spakirali u jednu cijelinu Jedna od rijetkih (možda i jedina uz b92) TV kuća u Srbiji koja ima glavu i rep.

drug je napisao:
u svom komentaru si Svabe kao suvlasnike slucajno ili namjerno zaboravio :wink:

Namjerno, jer čak da i imaju ikakav postotak vlasništva u Košavi, on je vjerotno toliko mali i mizeran da ih se ne isplati uopće spominjati. Ne donose nikakve odluke po pitanju rada ove televizije.

drug je napisao:
Ovo da nedostaje novca, kako rekoh, nikako ne vjerujem da je tacno, jer se dobro zna ko je Peconi, ( vlasnik dvije Uljare Vital i Sunce, Rubina iz Krusevca, fabrike Milan Blagojevic Smederevo – sve u sastavu Invej-a), a tu su ponavljam i Svabe, odnosno Kanal 1 grupacija…Drugo je pitanje koliko novca se zaista ulaze, koliko se zaista zeli uloziti, kako, i na sta konkretno…

Gle, nitko nije rekao da nedostaje novca vlasnicima, već da nedostaje novaca TIM KANALIMA, to su dvije potpuno različite stvari. Dovoljno da jednu večer pogledaš TV Košava i uočit ćeš JEFTINO NAPRAVLJEN PROGRAM, od studija, priloga pa na dalje. I tu nije u pitanju nikakav nedostatak ideja, već je u pitanju isključivo novac. Koliko god da bili imučni vlasnici te televizije, ukoliko njihov primaran posao nije bavljenje televizijom (kao u slučaju Rupert Murdocha i FOX-a) oni neće ulagat više od onoga što im marketing ne garantira kao povrat novca. I to je to. Ne može mi nitko reći da su oni stavili onu "Zabranjenu ljubav" u udarnom terminu svaki dan jer "nemaju drugih ideja". Stavili su je jer NEMAJU PARA kupit išta kvalitetnije, tržište/marketing im to naprosto ne dozvoljava.

drug je napisao:
Ipak, realno, i kupovina Happy televizije je ulaganje, i to ne malo… Ovo sada sto rade moze a i ne mora biti dobro, pokazace vrijeme uostalom…Na kraju krajeva, bice mnogo lakse raditi kad imas 24 sata na raspolaganju, negoli 12…

Sumnjam ja da će oni moći samo tako proširiti svoj program na 24h, odnosno da će RRA dozvolit da se Happy-u sreže satnica. Spetljano je to sve i teško da će se tu dati išta "popraviti", jedino ako RRA ne donese neke radikalnije promijene, u što ne vjerujem.

drug je napisao:
MTS se vrlo vjerovatno ponovo vraca prosirenjem kapaciteta na satelitu…

Oživljavanje MTS-a je totalni science-fiction. Taj kanal je bio u materijalnim gubitcima, bilo je o tome govora na mPortalu prilikom gašenja istog. Ali živi bili pa vidjeli :wink:

drug je napisao:
Uh, iskreno mi je drago sto je propalo…

RTL bi definitivno pokrenuo Avalu sa mrtve točke, unio kapital, svježinu, napravio od nje pravi komercijalni kanal i podigao gledanost. Ako pogledamo hrvatski RTL on trenutno pušta najkvalitetnije američke serije od komercijalnih kanala u regiji. Također imaju izvrsnu vlastitu produkciju, od reality show-ova do kojekakvih emisija koje isključivo sami rade, a ne vanjski produkcijski partner (kao što je to slučaj sa recimo Emotionom u Srbiji). A što se repriza tiće - to je sastavni dio svake tv kuće, bolje mi je pogledati reprizu neke vrhunske američke serije nego španske sapunice koje vrve iz rasporeda većina TV kuća. A Kunolovac i Astro zauzimaju premali postotak programa da bi se uznemiravo oko toga, a i idu uglavnom u terminima kada 90% drugih TV kanala emitira test sliku. :lol:

Sve u svemu, nadam se da kada prođe ova globalna kriza da će se RTL ipak odlučit za kupovinu Avale. Taj kanal naprosto vapi za kapitalom i promjenom programa. Pa čak ne mora biti ni RTL, samo da netko dovede Avalu u red.

drug je napisao:
Ne razumijem…Po tvom nije trebalo dodijeliti koncesije 2005. uopste ili sta li vec…ostaviti samo RTS i Pink u eteru?

Trebalo je dodjeliti MAKSIMALNO 2 nove konceisije, a ne četiri. RTS, PINK i b92 su već i sami u to doba grcali u problemima, a dolaskom novih TV kuća na tržište stvar se dodatno pogoršala. Marketinški kolač je postao premali da prehrani sve te televizije, i zato dobivamo kvalitet koji dobivamo. Nema tu neke prevelike filozofije.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2009, 11:30 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
^^^ Dokle god bilo koja televizija bude finansirana od marketinga umjesto od proizvodnje i prodaje vlastitog programa biće ovako kako jeste....

Jedina korist od tih silnih TV kanala imaju prodavači baterija za daljinski jer se isti sve više koristi za šaltanje kanala bez ikakvog smisla...

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2009, 12:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Proizvodnja i prodaja vlastitog sadržaja? Kome? Televizije u regionu mogu eventualno jedna drugoj prodat neki vlastiti sadržaj, ali teško da zbog jezične barijere mogu preći granice tog regiona. I to nije stvar samo našeg regiona ili nekvalitete emisija koje radimo već je tako i kod drugih - Belgijanci prodaju Nizozemcima svoje emisije i obratno. No, kada si recimo zadnji put na nekom našem kanalu vidio kakav belgijski dokumentarac, TV komediju ili show program? Ja mislim da se ne možeš sjetit. Otkupljuju se uglavnom američke i britanske serije/filmovi/show programi prije svega zbog jezika, a zatim i zbog nekog općeg "sklopa u glavi" koji kaže da je njihovo uvijek najkvalitetnije, što i ne mora biti točno. Uz programe na engleskom jeziku naše TV kuće otkupljuju sve više i određene sadržaje iz susjednih država, ponovno zbog jezika, ali i slične kulture koje nas vežu. Sve bi to bilo krasno da to tržište nije premalo i TV kuće naprosto ne mogu živjeti od toga. Sa druge strane teško (gotovo nemoguće) da će uspjeti prodati taj sadržaj nekome izvan regiona. Tako da je marketing nužno zlo, i opet kažem to nije samo kod nas tako - to je tako svuda u svijetu, pa čak i kod onih američkih tv kuća koji sa jednom sezonom vlastite serije zarade više nego što naše TV kuće zarade u godini dana kroz marketing. :wink:

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2009, 14:11 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zigizmund je napisao:
Ruku na srce njihov serijski program je čista nula.
Ono što mene kod FOX-a veseli jest način na koji su to sve "upakirali", iako možda po kvaliteti programa se i ne mogu podičiti, lijepo su to spakirali u jednu cijelinu Jedna od rijetkih (možda i jedina uz b92) TV kuća u Srbiji koja ima glavu i rep.

Ne bih bas rekao da je nula…dobar je to izbor serija, cini mi se da je za nijansu samo bolji izbor na B92. Ali to nije poenta price…Pokusavam ti objasniti da americke serije i filmovi koliko god ih i ti i ja voljeli nisu po sablonu taj presudni faktor kojim se povecava gledanosti…Zato sam i okacio tabelu top 10 najgledanijih tv formata u Srbiji za proslu i prvi kvartal ove godine…ne misle druze svi gledaoci isto…jbg, neko hoce Grand paradu, neko Djokovica, neko VB…itd… sto ljudi sto cudi...evo ti recimo dokaz sta je to diglo gledanost bas Foxu…

Citiraj:
NINDŽA RATNICI“ PODIGLI TV FOKS
TV emisija „Nindža ratnici“ dovela je u utorak televiziju Foks na drugo mesto po gledanosti u udarnom terminu od 19 do 23h. Prema istraživanju agencije „AGB Nilsen“, Foks je, sa šerom od 21,03%, u ovom intervalu bio odmah iza TV Pink (21,35%), a ispred RTS 1 (19,11%), B92 (5,44%) i Avale (4,44%). „Nindža ratnike“, dinamični takmičarski šou koji pokazuje veštine učesnika iz Japana, u Srbiji svake večeri prati gotovo svaki četvrti TV gledalac.
PRESS

zigizmund je napisao:

Namjerno, jer čak da i imaju ikakav postotak vlasništva u Košavi, on je vjerotno toliko mali i mizeran da ih se ne isplati uopće spominjati. Ne donose nikakve odluke po pitanju rada ove televizije.

Hm, ovo nije tacno…Udio nijemaca kroz Kanal 1 nije nimalo zanemariv. On iznosi 37,62% tako da to sve govori. Mitrovicev udio u Tv Avala je 4,95 % pa on tamo nije zanemariv. Bio je glavni pregovarac u procesu prodaje Tv Avala kompaniji RTL.

zigizmund je napisao:

Sumnjam ja da će oni moći samo tako proširiti svoj program na 24h, odnosno da će RRA dozvolit da se Happy-u sreže satnica. Spetljano je to sve i teško da će se tu dati išta "popraviti", jedino ako RRA ne donese neke radikalnije promijene, u što ne vjerujem.

Meni zvuci sasvim kao realno, da ce Kosava dobiti cjelodnevni program, i da ce udio programa za klince se svesti samo na prijepodne, o cemu sam vec pisao, da se ne ponavljam. Postoji i procedura koju je potrebno ispostovati da bi se doslo do toga - adresa je Savjet RRA.

zigizmund je napisao:
A što se repriza tiće - to je sastavni dio svake tv kuće.

Da, samo sto je hrvatska varijanta RTL-a u tome sampion na ovim prostorima…treba im dodijeliti medalju za broj emitovanih repriza… :confused3:

zigizmund je napisao:
A Kunolovac i Astro zauzimaju premali postotak programa da bi se uznemiravo oko toga, a i idu uglavnom u terminima kada 90% drugih TV kanala emitira test sliku. :lol:

Ma samo 4- 5 sati tarotanja…nije puno… :lol:
A nisam znao da vecina kvalitetnih komercijalnih televizija u 8 ujutro emituje test sliku… :wink:

Citiraj:
RTL
08.00 Astro show
11.30 Kako sam upoznao vašu majku
02.55 Astro show

http://tv.mediaking.hr/

zigizmund je napisao:

Gle, nitko nije rekao da nedostaje novca vlasnicima, već da nedostaje novaca TIM KANALIMA, to su dvije potpuno različite stvari...

Iskreno, mislim da sam to bolje ja objasnio ovom recenicom:
“Drugo je pitanje koliko novca se zaista ulaze, koliko se zaista zeli uloziti, kako, i na sta konkretno.”

zigizmund je napisao:
Trebalo je dodjeliti MAKSIMALNO 2 nove konceisije, a ne četiri. RTS, PINK i b92 su već i sami u to doba grcali u problemima, a dolaskom novih TV kuća na tržište stvar se dodatno pogoršala. Marketinški kolač je postao premali da prehrani sve te televizije, i zato dobivamo kvalitet koji dobivamo. Nema tu neke prevelike filozofije.

Potpuno netacno…RTS I Pink stavise uopste ne posluju sa gubitkom…A marketinski kolac ipak brzo raste iz godine u godinu…

Citiraj:

U porastu TV oglašavanje

Za oglašavanje u medijima u Srbiji je u 2005. godini potrošeno 95 miliona evra, a u narednoj 2006. otišlo je 20 miliona evra više. U prethodnoj 2007. godini zabeležen je ogroman skok na 175 miliona evra. Za sada procene govore da će u 2008. godini medijsko tržište u Srbiji biti „teško" 206 miliona evra. Među pet najvećih oglašivača u Srbiji nalaze se kompanije „Prokter i Gembl", „Koka-Kola", provajder mobilne telefonije „Vip", „Henkel" i još jedan mobilni provajder - „Telenor".

http://www.biznisnovine.com/cms/item/st ... y&id=24044

Ovdje imas pregled zavrsnih racuna svih komercijalnih televizija osim Pink koji posluje sa dobitkom. Trendovi su i laiku jasni…

Citiraj:
Uporedni pregleda završnih računa svih nacionalnih televizija, osim Pinka koji svih ovih godina ima profit:

TV Avala
2006 - neto gubitak 112 miliona dinara, aktiva 114 miliona: gubitak je veličine 98% aktive
2007 - neto gubitak 602 miliona dinara, aktiva 672 miliona: gubitak je veličine 90% aktive
2008 - neto gubitak 499 miliona dinara, aktiva 1464 miliona: gubitak je veličine 34% aktive

Košava

2006 - neto gubitak 83 miliona dinara, aktiva 124 miliona: gubitak je veličine 67% aktive
2007 - neto gubitak 290 miliona dinara, aktiva 549 miliona: gubitak je veličine 53% aktive
2008 - neto gubitak 214 miliona dinara, aktiva 836 miliona: gubitak je veličine 26% aktive

B92

2006 - neto gubitak 196 miliona dinara, aktiva 1696 miliona: gubitak je veličine 12% aktive
2007 - neto gubitak 196 miliona dinara, aktiva 1696 miliona: gubitak je veličine 12% aktive
2008 - neto gubitak 248 miliona dinara, aktiva 1613 miliona: gubitak je veličine 15% aktive

Fox
2006 - neto gubitak 149 miliona dinara, aktiva 303 miliona: gubitak je veličine 49% aktive
2007 - neto gubitak 495 miliona dinara, aktiva 1106 miliona: gubitak je veličine 45% aktive
2008 - neto gubitak 441 milion dinara, aktiva 1833 miliona: gubitak je veličine 24% active

http://pretraga.apr.gov.rs/RepsisPublic ... earch.aspx

Iz ovoga se vidi da sve komercijalne televizije u Srbiji osim B92, imaju trend smanjenja gubitka sto ukazuje na vidno popravljanje stanja…

A ponavljam, mi dobrano odlazimo sa teme…

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2009, 17:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

drug je napisao:
Ne bih bas rekao da je nula…dobar je to izbor serija, cini mi se da je za nijansu samo bolji izbor na B92. Ali to nije poenta price…Pokusavam ti objasniti da americke serije i filmovi koliko god ih i ti i ja voljeli nisu po sablonu taj presudni faktor kojim se povecava gledanosti…Zato sam i okacio tabelu top 10 najgledanijih tv formata u Srbiji za proslu i prvi kvartal ove godine…ne misle druze svi gledaoci isto…jbg, neko hoce Grand paradu, neko Djokovica, neko VB…itd… sto ljudi sto cudi...

Jesi li ti išta našao zanimljivo od tih serija na FOX-u koje sam izlistao gore? Ja osim "Svi mrze Chrisa" baš ništa. Serije su PRASTARE i jeftine. Jedina novija je ova koju sam spomenuo. Odi na imdb.com i pogledaj raiting tih serija i vidjet ćeš da su to nekvalitetne serije. Američki FOX je samo prošle godine izbacio 14 uspješnih TV serija koje su obarale rekorde gledanosti u USA, od tih serija mi nismo vidjeli NITI JEDNU na srpskoj inačici FOX-a, apsolutno NITI JEDNU. To je sramotno! FOX sa druge strane otkupljuje španske sapunice i serije rađene još u 20st. Nema tu neke filozofije, samo pogledaj popis serija koje sam gore nabrojao a da trenutno idu na FOX-u, sa tim programom FOX zasigurno neće podići gledanost.

Također, ne želim reći da domaći serijski/flimski program nije gledan u Srbiji. Tako je i u Hrvatskoj, domaći sadržaj je uvijek najgledaniji, ali KVALITETNI strani sadržaj (serijski program) mu je za petama. Naglašavam - KVALITETENI, ono što FOX trenutno nudi na žalost ne spada u tu skupinu.

drug je napisao:
evo ti recimo dokaz sta je to diglo gledanost bas Foxu…

To me ništa ne čudi. Iako bi podigao još više gledanost sa time da je napravio srpsku verziju istog show-a, ali opet dolazimo do one crne neisplativnosti i FOX-ove "štednje".

drug je napisao:
Hm, ovo nije tacno…Udio nijemaca kroz Kanal 1 nije nimalo zanemariv. On iznosi 37,62% tako da to sve govori. Mitrovicev udio u Tv Avala je 4,95 % pa on tamo nije zanemariv. Bio je glavni pregovarac u procesu prodaje Tv Avala kompaniji RTL.

Meni je taj Kanal1 skroz nejasan. Nikad u životu nisam čuo za tu medijsku grupaciju. Na internetu sam kopao i tražio bilo kakav podatak o njima, sve što sam našao je da su registrirani u Beogradu i da imaju veze sa Košavom, ali nigdje da je riječ o Nijemcima, osim na kablovskom forumu (kojeg vidim i ti posječuješ po nekim citatima koje si ovdje iznio) tamo je prije par godina neki član jednom rekao da su to Švabe i to je to. No, ukucaš u Google ne izbacuje ti baš ništa što ima ikakve veze sa Nijemacima, a i na niti jednoj srpskoj web stranici koja govori o vlasničkoj strukturi Košave baš nigdje se ne navodi da ima tu njemačkog kapitala, iako imaju običaj itekako isticat kod drugih slučajeva. Osobno mislim da je taj Kabel1 čista srpska firma, čak se negdje navodi (zadnji citat dole) da je Pajović 49% vlasnik tog Kanal1. Sve si mislim da je netko Kanal1 zamjenio sa Kabel1. Ispravi me ako griješim, i postavi bilo kakav link da se uvjerimo obojica u to.

Агенција за привредне регистре - Kanal1

Citiraj:
Vlasnik televizije Košova je preduzeće za televizijsku produkciju kompanija „Kanal 1” sa 37,24 odsto i preduzeće „Ideogram” sa 24 odsto, koja su prijavjena na istoj adresi kao i preduzeće Invej vlasnika Predraga Rankovića Peconija.

Citiraj:
Na jučerašnjoj sednici, Savet RRA saglasio se, pored ostalog, i sa promenom vlasničke strukture TV „Košava” koja inače delinacionalnu frekvenciju sa TV„ Hepi”. Jedan do suvlasnika te stanice, Borivoje Pajović, advokat, svoj udeo od 38,76 kapitala preneo je na „Ideogram” d. o. o., preduzeće za telekomunikacije iz Beograda u čijem posedu je sada 62,76 odsto ove televizije. Drugi suvlasnik sa 37,24 odsto je preduzeće za radiotelevizijsku produkciju kompanija „Kanal 1” d. o. o. Beograd.

Citiraj:
Većinski vlasnik „Košave“ s 51 odsto kapitala je advokat Borivoje Pajović, a preostalih 49 procenata vlasništvo je preduzeća za audio i TV produkciju Kanal 1 d.o.o. u kojem se Pajović vodi kao vlasnik 49 odsto kapitala. Prema ranijim pisanjima medija za kupovinu 24 procenta vlasništva „Košave“ zainteresovan je Predrag Ranković Peconi.

drug je napisao:
Da, samo sto je hrvatska varijanta RTL-a u tome sampion na ovim prostorima…treba im dodijeliti medalju za broj emitovanih repriza… :confused3:

Hm, ne bih rekao. Za hrvatske tv standarde (gledano prema novoj i hrt-u) možda ima više repriza (iako su dodatno još Hrvati to napuhali), ali ukoliko gledamo u konačnici koliko serija/filmova prođe na kraju kroz taj program - dolazimo do drugačije računice. Recimo, hrvatski RTL trenutno pušta na svom programu 20 serija u iducih 7 dana, sa druge strane kanali sa najviše serija u Srbiji tipa FOX ih pušta 9, b92 8 komada, također i među tim serijama ima onih koji se po 2-3. put prikazuju na tom kanalu, pa čak i više. Slično je i sa filmovima, RTL preko ovog vikenda (sub, ned) prikazuje 10 filmova, FOX i b92 svako po 4 (reprize ne računam).

RTL je pravi komercijalni kanal, ta "osnovna zamisao" mu je još dodjeljenja davno prije nego što su došli u Hrvatsku. Cilja na filmove/serije/show programe više nego na neki dokumentarni/edukativni sadržaj. I zato u doba kada je mala gledanost (ujutro npr.) i kada se program treba popunit sa nečime - nećemo gledati niskobuđetne emisije tipa "Voice of America" kao na Avali (dotičnu emisija se inaće emitira na najgorim lokalcima kako kod nas tako i u HR), već ćemo gledat reprizu neke serije ili Kunolovca. Na njemačkom RTL-u Princ iz Bel-Aira se emitira već barem 7-8 godina, isto tako i kviz-tarot emisije, pa je i dalje kanal jedan od omiljenih kanala kod Švaba jer ionako ne gledaš kanal 24/7, a u prime-timeu kada ga upališ znaš da te očekuje vrhunski program.

drug je napisao:
Iskreno, mislim da sam to bolje ja objasnio ovom recenicom:
“Drugo je pitanje koliko novca se zaista ulaze, koliko se zaista zeli uloziti, kako, i na sta konkretno.”

Slažem se i sa tom rečenicom. Osnovna zamisao koju sam htio reći da se po programu vidi da se u Košavu ulaže malo para, i da kanal vapi za dodatnim ulaganjem. Dolaskom neke prave strane medijske grupe (primjerice ProSiebenSat1 grupe) kanal bi odmah živnuo, ali živnuo bi zbog prije svega zbog financijskog stanja a ne jer bi naglo postali "puni ideja" :wink:

drug je napisao:
Potpuno netacno…RTS I Pink stavise uopste ne posluju sa gubitkom…A marketinski kolac ipak brzo raste iz godine u godinu…

Ovo bi trebalo biti pozitivno? RTS kao državna firma koja u posljednje vrijeme (osim onog RTS Digital) baš ništa ne ulaže u modernizaciju, a sa druge strane ima potporu Vlade kao državna televizija, i PINK kod kojeg porijeklo kapitala i sve mučke koje rade što u Srbiji, što izvan nje (znamo svi na koji način su dobili frekvencije u BiH i CG) - ta dva kanala ne posluju s gubitkom. Hm, pa iskreno nisam ni sumnjao da je ikako drugačije :lol:

Samo što na žalost (ili ipak na sreću) drugi kanali u Srbiji što se načina poslovanja tiće (ali ruku na srce i programa, pritom ne mislim ništa negativo, dapače) su na ipak nekom sasvim drugom planetu.

drug je napisao:
A ponavljam, mi dobrano odlazimo sa teme…

Slažem se, rasprava ionako nikud ne vodi .. 8)

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2009, 02:41 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

zigizmund je napisao:
Jesi li ti išta našao zanimljivo od tih serija na FOX-u koje sam izlistao gore? Ja osim "Svi mrze Chrisa" baš ništa.

A vidis meni ta bas serija koju si ti pomenuo i nije nesto…od serija sa Foksa, redovno sam pratio Lost i sada Largo…Sto ljudi – sto cudi…uvijek bilo...ili Ah, ti ukusi! :)

zigizmund je napisao:

To me ništa ne čudi. Iako bi podigao još više gledanost sa time da je napravio srpsku verziju istog show-a, ali opet dolazimo do one crne neisplativnosti i FOX-ove "štednje".

Pa napravio je nesto dosta slicno…Kraljevi Ade... 8) I ne slazem se bas da Foks ne ulaze, pominjao sam vec i Primeru, Formulu 1, NLB ligu, a tu su i gledani formati poput Survivora, pomenuti Kraljevi Ade, pa i Fajront republika, a izuzetno im je dobar i informativni program…A kad smo vec kod Foksa, iako on stvarno nije tema ovog podforuma, ali ja Fox Broadcasting company-iji ipak skidam kapu, jer je osim po meni izuzetno kvalitetnog zemaljskog kanala, ponudio i dva dosta dobra tematska kanala lokalizovana na srpski ( FOX life i FOC Crime ) tako da su oni, realno, ponajvise ponudili srpskom gledaocu…

zigizmund je napisao:

Meni je taj Kanal1 skroz nejasan.

Jednostavno, Blic je 2001. kupio Kosavu od Marije Milosevic… Da bi po tadasnjim zakonima transakcija bila moguca osnovana je kompanija Kanal 1…Cak se tako trebala i tv stanica zvati, ali su tu nastali problemi oko dozvole, pa je zadrzala “Marijino ime”…Tadasnji vlasnik Blica je bio Gruner + Jahr...Nekoliko godina kasnije je Ringier otkupio vecinski paket vlasnistva nad Blicom... A, advokat Pajovic, jedan od “vlasnika” Kosave, koji je svoj dio u novembru prosle godine prodao Ideogramu ( citaj Peconiju ) predsjednik je Upravnog odbora preduzeca "Blic pres", osnivaca dnevnika "Blic".

zigizmund je napisao:

Hm, ne bih rekao.

Da li si ikada uspio izbrojati koliko puta su Dadilja, Bracne vode, Kobra 11, Bel Air pa i Magnum isli u krug…Kao sto rekoh….medalja za repriziranje….toliko o stednji i sramoti...

zigizmund je napisao:
I zato u doba kada je mala gledanost (ujutro npr.) i kada se program treba popunit sa nečime - nećemo gledati niskobuđetne emisije tipa "Voice of America" kao na Avali (dotičnu emisija se inaće emitira na najgorim lokalcima kako kod nas tako i u HR), već ćemo gledat reprizu neke serije ili Kunolovca.

Argumentacija ti je vrlo slaba…Isto bi se moglo reci da se tarot i kvazi-kvizovi emituju na najgorim mogucim lokalcima u Srbiji, ili pak na televizijama koje redovno pljujemo po forumima kao npr Duga TV…Treba biti kranje licemjeran i pljuvati s jedne strane po tarotu na Dugi i slicnim srot kanalima, a s druge hvaliti tarot majstore recimo na RTL-u …Neshvatljivo je i to kako to u Hrvatskoj, regulatorni organ nije uveo pravilo, kao sto je u Srbiji, pa cak i u BiH da je granicni period za takve “programske sadrzaje” iskljucivo poslije 01…Na Foksu i B92, pa cak ni na Avali bar ovako kvalitetnih programskih sadrzaja nemamo…I ti bi da RTL kupi Avalu? I uvede tarot babuskare ujutro…cccc… :roll:

zigizmund je napisao:
Ovo bi trebalo biti pozitivno? RTS kao državna firma koja u posljednje vrijeme (osim onog RTS Digital) baš ništa ne ulaže u modernizaciju, a sa druge strane ima potporu Vlade kao državna televizija, i PINK kod kojeg porijeklo kapitala i sve mučke koje rade što u Srbiji, što izvan nje (znamo svi na koji način su dobili frekvencije u BiH i CG) - ta dva kanala ne posluju s gubitkom. Hm, pa iskreno nisam ni sumnjao da je ikako drugačije :lol:

Potpuno netacno. Nakon sto je od RTS 1999 ostao prah i pepeo, od dolaska Tijanica na celo televizije 2005.( koliko ga god cijenili ili omalovazavali, evo prvi ja nemam bas neko visoko misljenje o njemu ), RTS je vaskrsnuo…Od nekadasnje tv bastilje, RTS je sada jako dobra televiziju…Iz pepela su nikli predajanici …Avalski toranj, ponos Beograda, je pri kraju, a i Cot ce do kraja godine proraditi sa novoizgradjenog stuba, proradio je stereo zvuk na vecini predajnika sto ranije nije bio slucaj, krenulo se sa digitalizacijom, istina dosta sporo ali je krenulo, pokenut je prvi tematski digitalni kanal u formatu 16:9 - RTS Kanal kulutre a vec za dva mjeseca krenuce i drugi tematski kanal – RTS Parlamentarna televizija …Inace, strategijom razvoja RTS-a je predvidjeno formiranje cak 8 tematskih digitalnih kanala, a programski sadrzaji na oba programa RTS-a su sve gledaniji..U prilog tome ide i cinjenica da je RTS 1 u zadnje tri godine najgledanija televizija u Srbiji.

I RTS NIJE DRZAVNA TELEVIZIJA VEC JAVNI SERVIS…

Sto se pak Pinka tice, Pink jeste krs, to je apsolutno tacno, od kvaliteta slike pa do produkcije i programa… ali ja ne omalovazavam ljude koji gledaju taj program…kako stara izreka kaze – sto ljudi – sto cudi…ii opet Ah ti ukusi... Treba biti u cijeloj prici i malo realan, a ti prijatelju to ipak nisi…treba kritikovati ono sto ne valja gdje god da se emituje…a hvaliti ako je dobro, takodje, gdje god da se emituje….to na zalost kod tebe iz samo tebi znanih razloga nije slucaj… zato se slazem, ova rasprava, uistinu, nikud ne vodi… 8)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]