drug je napisao:
Ne bih bas rekao da je nula…dobar je to izbor serija, cini mi se da je za nijansu samo bolji izbor na B92. Ali to nije poenta price…Pokusavam ti objasniti da americke serije i filmovi koliko god ih i ti i ja voljeli nisu po sablonu taj presudni faktor kojim se povecava gledanosti…Zato sam i okacio tabelu top 10 najgledanijih tv formata u Srbiji za proslu i prvi kvartal ove godine…ne misle druze svi gledaoci isto…jbg, neko hoce Grand paradu, neko Djokovica, neko VB…itd… sto ljudi sto cudi...
Jesi li ti išta našao zanimljivo od tih serija na FOX-u koje sam izlistao gore? Ja osim "Svi mrze Chrisa" baš ništa. Serije su PRASTARE i jeftine. Jedina novija je ova koju sam spomenuo. Odi na imdb.com i pogledaj raiting tih serija i vidjet ćeš da su to nekvalitetne serije. Američki FOX je samo prošle godine izbacio 14 uspješnih TV serija koje su obarale rekorde gledanosti u USA, od tih serija mi nismo vidjeli NITI JEDNU na srpskoj inačici FOX-a, apsolutno NITI JEDNU. To je sramotno! FOX sa druge strane otkupljuje španske sapunice i serije rađene još u 20st. Nema tu neke filozofije, samo pogledaj popis serija koje sam gore nabrojao a da trenutno idu na FOX-u, sa tim programom FOX zasigurno neće podići gledanost.
Također, ne želim reći da domaći serijski/flimski program nije gledan u Srbiji. Tako je i u Hrvatskoj, domaći sadržaj je uvijek najgledaniji, ali KVALITETNI strani sadržaj (serijski program) mu je za petama. Naglašavam - KVALITETENI, ono što FOX trenutno nudi na žalost ne spada u tu skupinu.
drug je napisao:
evo ti recimo dokaz sta je to diglo gledanost bas Foxu…
To me ništa ne čudi. Iako bi podigao još više gledanost sa time da je napravio srpsku verziju istog show-a, ali opet dolazimo do one crne neisplativnosti i FOX-ove "štednje".
drug je napisao:
Hm, ovo nije tacno…Udio nijemaca kroz Kanal 1 nije nimalo zanemariv. On iznosi 37,62% tako da to sve govori. Mitrovicev udio u Tv Avala je 4,95 % pa on tamo nije zanemariv. Bio je glavni pregovarac u procesu prodaje Tv Avala kompaniji RTL.
Meni je taj Kanal1 skroz nejasan. Nikad u životu nisam čuo za tu medijsku grupaciju. Na internetu sam kopao i tražio bilo kakav podatak o njima, sve što sam našao je da su registrirani u Beogradu i da imaju veze sa Košavom, ali nigdje da je riječ o Nijemcima, osim na kablovskom forumu (kojeg vidim i ti posječuješ po nekim citatima koje si ovdje iznio) tamo je prije par godina neki član jednom rekao da su to Švabe i to je to. No, ukucaš u Google ne izbacuje ti baš ništa što ima ikakve veze sa Nijemacima, a i na niti jednoj srpskoj web stranici koja govori o vlasničkoj strukturi Košave baš nigdje se ne navodi da ima tu njemačkog kapitala, iako imaju običaj itekako isticat kod drugih slučajeva. Osobno mislim da je taj Kabel1 čista srpska firma, čak se negdje navodi (zadnji citat dole) da je Pajović 49% vlasnik tog Kanal1. Sve si mislim da je netko Kanal1 zamjenio sa Kabel1. Ispravi me ako griješim, i postavi bilo kakav link da se uvjerimo obojica u to.
Агенција за привредне регистре - Kanal1Citiraj:
Vlasnik televizije Košova je preduzeće za televizijsku produkciju kompanija „Kanal 1” sa 37,24 odsto i preduzeće „Ideogram” sa 24 odsto, koja su prijavjena na istoj adresi kao i preduzeće Invej vlasnika Predraga Rankovića Peconija.
Citiraj:
Na jučerašnjoj sednici, Savet RRA saglasio se, pored ostalog, i sa promenom vlasničke strukture TV „Košava” koja inače delinacionalnu frekvenciju sa TV„ Hepi”. Jedan do suvlasnika te stanice, Borivoje Pajović, advokat, svoj udeo od 38,76 kapitala preneo je na „Ideogram” d. o. o., preduzeće za telekomunikacije iz Beograda u čijem posedu je sada 62,76 odsto ove televizije. Drugi suvlasnik sa 37,24 odsto je preduzeće za radiotelevizijsku produkciju kompanija „Kanal 1” d. o. o. Beograd.
Citiraj:
Većinski vlasnik „Košave“ s 51 odsto kapitala je advokat Borivoje Pajović, a preostalih 49 procenata vlasništvo je preduzeća za audio i TV produkciju Kanal 1 d.o.o. u kojem se Pajović vodi kao vlasnik 49 odsto kapitala. Prema ranijim pisanjima medija za kupovinu 24 procenta vlasništva „Košave“ zainteresovan je Predrag Ranković Peconi.
drug je napisao:
Da, samo sto je hrvatska varijanta RTL-a u tome sampion na ovim prostorima…treba im dodijeliti medalju za broj emitovanih repriza…
Hm, ne bih rekao. Za hrvatske tv standarde (gledano prema novoj i hrt-u) možda ima više repriza (iako su dodatno još Hrvati to napuhali), ali ukoliko gledamo u konačnici koliko serija/filmova prođe na kraju kroz taj program - dolazimo do drugačije računice. Recimo, hrvatski RTL trenutno pušta na svom programu 20 serija u iducih 7 dana, sa druge strane kanali sa najviše serija u Srbiji tipa FOX ih pušta 9, b92 8 komada, također i među tim serijama ima onih koji se po 2-3. put prikazuju na tom kanalu, pa čak i više. Slično je i sa filmovima, RTL preko ovog vikenda (sub, ned) prikazuje 10 filmova, FOX i b92 svako po 4 (reprize ne računam).
RTL je pravi komercijalni kanal, ta "osnovna zamisao" mu je još dodjeljenja davno prije nego što su došli u Hrvatsku. Cilja na filmove/serije/show programe više nego na neki dokumentarni/edukativni sadržaj. I zato u doba kada je mala gledanost (ujutro npr.) i kada se program treba popunit sa nečime - nećemo gledati niskobuđetne emisije tipa "Voice of America" kao na Avali (dotičnu emisija se inaće emitira na najgorim lokalcima kako kod nas tako i u HR), već ćemo gledat reprizu neke serije ili Kunolovca. Na njemačkom RTL-u Princ iz Bel-Aira se emitira već barem 7-8 godina, isto tako i kviz-tarot emisije, pa je i dalje kanal jedan od omiljenih kanala kod Švaba jer ionako ne gledaš kanal 24/7, a u prime-timeu kada ga upališ znaš da te očekuje vrhunski program.
drug je napisao:
Iskreno, mislim da sam to bolje ja objasnio ovom recenicom:
“Drugo je pitanje koliko novca se zaista ulaze, koliko se zaista zeli uloziti, kako, i na sta konkretno.”
Slažem se i sa tom rečenicom. Osnovna zamisao koju sam htio reći da se po programu vidi da se u Košavu ulaže malo para, i da kanal vapi za dodatnim ulaganjem. Dolaskom neke prave strane medijske grupe (primjerice ProSiebenSat1 grupe) kanal bi odmah živnuo, ali živnuo bi zbog prije svega zbog financijskog stanja a ne jer bi naglo postali "puni ideja"
drug je napisao:
Potpuno netacno…RTS I Pink stavise uopste ne posluju sa gubitkom…A marketinski kolac ipak brzo raste iz godine u godinu…
Ovo bi trebalo biti pozitivno? RTS kao državna firma koja u posljednje vrijeme (osim onog RTS Digital) baš ništa ne ulaže u modernizaciju, a sa druge strane ima potporu Vlade kao državna televizija, i PINK kod kojeg porijeklo kapitala i sve mučke koje rade što u Srbiji, što izvan nje (znamo svi na koji način su dobili frekvencije u BiH i CG) - ta dva kanala ne posluju s gubitkom. Hm, pa iskreno nisam ni sumnjao da je ikako drugačije
Samo što na žalost (ili ipak na sreću) drugi kanali u Srbiji što se načina poslovanja tiće (ali ruku na srce i programa, pritom ne mislim ništa negativo, dapače) su na ipak nekom sasvim drugom planetu.
drug je napisao:
A ponavljam, mi dobrano odlazimo sa teme…
Slažem se, rasprava ionako nikud ne vodi ..