banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 17:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 153  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Okt 2008, 11:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Vader je napisao:
Može li televizor imati i DVB-T i DVB-C?

Koliko košta taj risiver?

Evo jednog primjera tv sa oba ulaza, znaci i DVB-T i DVB-C...
U pitanju je LCD SONY KDL 46X 3500
http://www.konikom.hr/p2339/tv-lcd-sony ... _info.html

Sto se tice risivera pak, ovo je TechnoTrend TT C251 koji je u potpunosti prilagodjen zagrebackoj kablovskoj B.netovoj mrezi - od jezika, pa sve do estetskog izgleda, kutije i uputa - sve je na lokalnom jeziku. Uredjaj sadrzi priključak RJ45 za kablovski internet i interaktivne usluge kao što su VOD ili igre, 2 scart prikljucka za televizor ili videorekorder, 2 izlaza za cinch audio (left / right) + 2 koaksijalne uticnice za prikljucenje na kablovsku mrezu odnosno antenski ulaz za tv prijamnik. Uređaj također posjeduje i S/PDIF izlaz za digitalni audio. Ne znam koja je cijena, ali evo sajt http://www.technotrend.de
Inace u Kerman kablovskoj mrezi, tipski risiver kosta oko 300-400 kuna, a u vodecoj beogradskoj kablovsKoj mrezi -SBB resiver uz komplet konektora iznosi oko 4000 dinara.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 11:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Može li mi neko reći da li TV kartice za kompjuter posjeduju ove mogućnosti za digitalnu TV?

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 13:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Evo kakvih problema imaju u Hrvatskoj sa Max TV televizijom.
Digitalna kablovska televizija je dosta bolje rjesenje.

----------------

GoldenSurferFromCRO kaže:

Otkad sam presao u FLAT, MAXtv mi sve vise puca po savovima, slika je svakih15-20 sekundi zamrzne na sekundu, pa kod brze akcije stvara se kockice u slici. znam da su ovdje bezbrojni prigovori, no ja vec godinu dvije nisam imao takvih problema, nego su problemi poceli sve vise javlajti tek od 1.9. kada sam presao na FLAT. Mozda je problem u mojoj liniji, problem udaljensoti mog stana od centrale? Ima li tko je to riejsio ili da nazvome SZK po obicaju?

https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 14:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Što se tiče IPTV u Srbiji evo komentara

Telekom Srbija IPTV - prvi utisci

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 16:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ljudi možda ne bi trebali žuriti sa digitalisanjem dok ne vidimo u narednom periodu šta će biti potez našeg Telekoma.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 16:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Šta bi Telekom mogao da ponudi?

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 17:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sve što srbijanski telekom uvede u Srbiji to po automatizmu kroz par mjeseci stiže i kod nas.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 17:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Da ali šta po pitanju televizije? IPTV? Nisam stekao utisak da je IPTV bolji od digitalne kablovske televizije. A sve i da ga naš Telekom uvede u sklopu ADSL ponude to neće biti skoro.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 19:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zavisi šta podrazumjevaš pod skoro! Meni je skoro za godinu dana! 100% ! :)

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 19:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Meni godinu dana nije skoro.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 21:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Mar 2008, 00:34
Vader je napisao:
info_elta je napisao:
Za prijem digitalnih programa, korisnik ima više mogućnosti. Idealan slućaj je tv aparat sa kanalnikom za digitalne programe ili strućno DVB-C. Na žalost na tržištu većina LCD i Plasma TV prijemnika ima ugrađen kanalnik DVB-T.

I šta ako korisnik ima TV sa DVB-T?

I kako će sve ovo uticati na cijenu pretplate?

Evo u Srbiji njihova ponuda digitalne televizije preko kablovske

http://www.sbb.rs/cms/view.php?id=505

Za preplatu kablovske televizije gledaće se jednako osnovni paket digitalne i analogne TV. Ostali paketi biće dodatno naplaćeni onima koji ih naruče.
DVB-T je upotrebljiv za zemaljsku običnu antenu.
Sama digitalna televizija nevezano kakav ima kanalnik imaće vrlo dobru sliku sa kablovskim prijemnikom, dosta bolje nego što ima sliku sa analognim signalom. Predlažem nabavku kablovskih resivera za LCD i Plasma TV jer je prava šteta da te TV rade na alaognom signalu. Kablovski resiver će biti moguće nabaviti po cijeni od 110-150 KM osnovni model resivera, koji već ima kodirni sistem CONAX-7. Moguče je dobiti za 90 KM obićan resiver bez dekodera, što po meni nema smisla.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 22:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

info_elta je napisao:
Vader je napisao:
info_elta je napisao:
Za prijem digitalnih programa, korisnik ima više mogućnosti. Idealan slućaj je tv aparat sa kanalnikom za digitalne programe ili strućno DVB-C. Na žalost na tržištu većina LCD i Plasma TV prijemnika ima ugrađen kanalnik DVB-T.

I šta ako korisnik ima TV sa DVB-T?

I kako će sve ovo uticati na cijenu pretplate?

Evo u Srbiji njihova ponuda digitalne televizije preko kablovske

http://www.sbb.rs/cms/view.php?id=505

Za preplatu kablovske televizije gledaće se jednako osnovni paket digitalne i analogne TV. Ostali paketi biće dodatno naplaćeni onima koji ih naruče.
DVB-T je upotrebljiv za zemaljsku običnu antenu.
Sama digitalna televizija nevezano kakav ima kanalnik imaće vrlo dobru sliku sa kablovskim prijemnikom, dosta bolje nego što ima sliku sa analognim signalom. Predlažem nabavku kablovskih resivera za LCD i Plasma TV jer je prava šteta da te TV rade na alaognom signalu. Kablovski resiver će biti moguće nabaviti po cijeni od 110-150 KM osnovni model resivera, koji već ima kodirni sistem CONAX-7. Moguče je dobiti za 90 KM obićan resiver bez dekodera, što po meni nema smisla.

Ili nam daj sve potrebne informacije ili nemoj ni izlaziti u javnost sa informacijama na kasicicu. Ovdje kao "predstavnik firme" moras malo vise informacija dati ili to objavi na sajtu da znamo jer 01.11 nije daleko a ne ovako neozbiljno nam "ubacivati" informacije kao sto sada radis...
Opet nema odgovora, da li ce biti "unistena" na stetu sadasnjih pretplatnika ponuda osnovnog paketa, tj sta ce ga ciniti...koliko ce paketa biti, kako ce izgledati sami paketi - sta ce u svakom biti, koliko ce kostati pretplata u osnovnom paketu a koliko u tipskim paketima...hoce li biti kod vas moguce nabaviti kablovske prijemnike, da li je Techno trend odgovarajuci po sistemu kodiranja itd itd...malo ozbiljnijeg pristupa ne bi bilo zgoreg...

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 22:10 
Početnik
Početnik

drug je napisao:
Osnovno ako tv ne posjeduje DVB-C ulaz, obavezna je kupovina kablovskog digitalnog risivera...ali ono sto meni nije jasno jeste dio teksta autora teme koji upucuje na pakete...kako ce ti paketi biti formirani...prvo trebalo bi da imamo osnovni tj porodicni paket, koji bi sadrzavao bar trenutnu, sadasnju ponudu ELTA kabela, iskreno plasim se da ce ta ponuda biti "razvaljena" pa da cemo npr u u sportskom paketu dobiti ono sto se sada nalazi u osnovnoj ponudi npr Eurosport 1 i 2, Sport Klub, DSF a da nista od sporta nece biti u osnovnom paketu... :roll: ili recimo da ce RTS 1 i 2 biti ubaceni u neki od "kodiranih" paketa...sto bi bila prevara sadasnjih korisnika...najbolje bi bilo da se paketi rasporede kao u SBB-u...
http://www.sbb.rs/cms/view.php?id=506

Sto se tice prikljucka, takodje se nadam da ce biti i opcija iznajmljivanja opreme a i kupovine kao sto je to uradjeno u Totalu, a i u SBB mrezi u Bgd...
http://www.sbb.rs/cms/view.php?id=516

a takodje da ce i cijene biti slicne...kao u SBB...kao i da ce biti moguca kombinacija paketa...
moj prijedlog da uz osnovni tj porodicni, imamo info paket, sportski, filmski, djeciji, dokumentarni, posebno pink paket, HD TV paket, erotski itd
http://www.sbb.rs/cms/view.php?id=513

A usput evo kako izgleda jedan kablovski risiver...

Već sam napisao da će osnovni paket da će biti identićan sadašnjem paketu analognih programa sa malim odstupanjem. Sigurno je da će Eurosport 1, Sport Klub , RTS I 2 biti u osnovnom paketu. Eurosport 2 će biti u osnovnom paketu ali digitalnom. Osnovni paket, će biti nekodiran u kablu, ostali programi će biti zakodirani. 1.11 startamo sa osnovnim paketom a onda ćemo približno svaka 2 mjeseca uvoditi novi paket od 8-9 kanala. Tu nemislimo izmišljati toplu vodu, ukratko uzećemo slićnu formulu kao što to već ima ponegdje u Evropi. Što se tiće HD paketa za sada će to biti strani programi a ikreno se nadam da će domaće tv kuće omogućiti nešto slićno.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 22:18 
Početnik
Početnik

1.11.2008 starta osnovni paket kako već napisah programi će biti gotovo identićni sadašnjem osnovnom paketu. Do Nove godine uvešćemo sigurno još jedan paket od 9 kanala, kojih još nije odlućeno jer još uvjek pregovaramo sa stranim tv kućama. Najkasnije do 20.10 biće na http://www.elta-kabel.com SVE informacije za korisnike o digitalnoj televiziji. Prijemnik će mo prodavati mi, a dogovorićemo da jih bude u maloprodaji u drugim prodavnicama. Kosrisnici će biti o mogućnsoti najma prijemnika obavešteni prije 1.11.2008 jer i mi dogovaramo cijenu prijemnika. Za osnovni paket neće biti nikakve doplate i biće nekodiran.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 22:26 
Početnik
Početnik

Vader je napisao:
Može li televizor imati i DVB-T i DVB-C?

Koliko košta taj risiver?

Novi trend proizvodnje TV je univerzalni birać kanala koji ima DVB-C, DVB-T i digitalnu kopresiju MPEG-4(ona prepoznaje i MPEG-2). Takvi biraći kanala nisu ništa skuplji samo se prošle godine nije znalo u kom će smjeru krenuti digitalna kompresija pa je trenutno samo mali broj televizora ima navedene kanalnike ali brzo će to postati standard za sve.

Resiver bez dekodera stane od 90-100 KM. Resiver sa dekoderom CONAX od 110-150 KM. Resiver DVB-R resiver-rekorder sa vlastitim hard diskom košta od 450-500KM. Resiver sa USB ulazom košta oko 200 KM(moguće snimanje na samostalni disk).

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 22:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ok...ovo je vec bolje...jos ako bude moguce kod vas kupiti risiver ili jos bolje kao u SBB iznajmiti...I nadam se da ove male korekcije sadasnjeg osnovnog paketa NECE biti tog tipa da recimo izbacite NatGeo, Explorer, Travel, ... a da se na njihovom mjestu SASVIM SLUCAJNO pojave Duga, Melos i slicni...Jedva cekam 20.10. da na sajtu vidim sta nas ocekuje, a za svaku pohvalu je sto se konacno krenulo u digitalizaciju...

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 22:29 
Početnik
Početnik

Utopija je napisao:
Konacno paketi. huh

Hoce li paketi takvi da korisnici mogu praviti svoj paket ili ... ??

Kodirni sistem to omogućuje ali to nije praksa ni kod jednog operatera i za sada to neće biti u ponudi ali možemo obećati da će korisnici maximalno ućestvovati u kreiranju paketa odnosno tu su nam sve sugestije dobrodošle, jer nama je u interesu gledanost.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 22:32 
Početnik
Početnik

drug je napisao:
Ok...ovo je vec bolje...jos ako bude moguce kod vas kupiti risiver ili jos bolje kao u SBB iznajmiti...I nadam se da ove male korekcije sadasnjeg osnovnog paketa NECE biti tog tipa da recimo izbacite NatGeo, Explorer, Travel, ... a da se na njihovom mjestu SASVIM SLUCAJNO pojave Duga, Melos i slicni...Jedva cekam 20.10. da na sajtu vidim sta nas ocekuje, a za svaku pohvalu je sto se konacno krenulo u digitalizaciju...

Sigurno nijedan kvalitetan program od sadašnjih neće biti zamenjan što znaći da NatGeo, Explorer i Travel su već programirani u digitalnom paketu.

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 22:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

info_elta je napisao:
drug je napisao:

Sigurno nijedan kvalitetan program od sadašnjih neće biti zamenjan što znaći da NatGeo, Explorer i Travel su već programirani u digitalnom paketu.

Osnovnom paketu, nadam se?

Vrh

PostPoslato: 03 Okt 2008, 22:37 
Početnik
Početnik

filozof sa vrbasa je napisao:
Može li mi neko reći da li TV kartice za kompjuter posjeduju ove mogućnosti za digitalnu TV?

Vrlo zanimljivo pitanje. U ovom momentu ni mi neznamo odgovor. Ukoliko ko dobije informaciju o tome i nas bi zanimalo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 3052 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 153  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]