Vanja Mandić, takmičarka koja je bila veliki konkurent, kako ženama, tako i muškarcima u rialiti serijalu „Survivor”, morala je da napusti dalje takmičenje zbog malarije. U razgovoru za „Blic” Vanja je ispričala kako joj je kao velikom borcu teško palo što je na ovaj način izašla iz „Survivora”, koliko je trajala njena agonija oko malarije, kao i koliko će joj biti teško da se kao član velikog veća sada nađe u ulozi onoga ko odlučuje o pobedniku.
- Četiri dana pre plemenskog saveta, na kojem sam kolabirala, bilo mi je loše. Imala sam temperaturu i groznicu koja je noću bila i 40 stepeni. Međutim, ništa nisam htela da kažem lekarima, da me ne bi izdvojili od ostalih, a i mislila sam da imam grip - priča Vanja za koju je bolest bila poražavajuća činjenica budući da je od onih ljudi koji „nikada nisu bolesni”.
- Teško sam psihički podnela to da sam bolesna i bolje da su me ostali takmičari izbacili nego što sam ovako morala da napustim „Survivor”. Mislim da sam mogla još mnogo toga da pružim, da uđem u finale, pa možda i da pobedim, jer su mi igre odgovarale - ističe Vanja koja je prvih par dana provela u kampu, a kada su lekari videli da temperatura ne popušta, prebacili su je u bolnicu u Panama Sitiju.
- Prvi put u životu sam bila u bolnici, među strancima, ja ne znam šta mi je, lekari ne mogu da utvrde. Nisam bila uplašena, već samo tužna zbog toga što mi se desilo i što ne mogu ništa protiv toga - priseća se Vanja, koja je iz bolnice otpuštena posle nekoliko dana uz zaključak da boluje od denge, vrste tropske bolesti karakteristične za Panamu. Vanja se narednih dana osećala dobro, ali je ponovo dobila temperaturu.
- Bila sam na drugom ostrvu sa Dariom i Nemanjom, gde je smeštena i ekipa, ali nisam želela opet da idem u bolnicu. Dariju i Nemanji sam zapretila da ne smeju da pozovu lekare, ali je to Dario ipak krišom uradio, te su me ponovo odveli u Panama Siti. U bolnicu je došao i stručnjak za tropske bolesti, koji je zaključio da bolujem od malarije, što je sve začudilo jer se Panama vodi kao zemlja gde je ta bolest iskorenjena i nije bilo zabeleženih slučajeva već 50 godina - objašnjava Vanja, kojoj je ubrzo prepisana prava terapija, nakon čega se njeno stanje popravilo.
Iako je Vanja prestala da učestvuje u direktnom takmičenju za nagradu, ostala je u „Survivoru” kao član velikog veća koje takođe odlučuje o pobedniku. Hrabra džudistkinja iz Novog Sada smatra da će takmičari osetiti olakšanje jer im je predstavljala konkurenciju, dok favorite za pobedu više ne vidi.
- U plemenu nije ostao niko ko bi mogao biti pobednik, te će mi biti vrlo teško da kao član velikog veća donesem odluku. Pobednik bi trebalo da bude iskren, pravičan čovek, borac i sportista u duši, a ne manipulator i spletkara, koji stalno pokušava da se provuče. Ja ne mogu da poštujem ljude koji se ne drže svoje reči, jednom sam im rekla - da je nagrada milion evra, da bi se svi međusobno poubijali, a nema tih para za koje bih ja pogazila svoju reč - oštra je Vanja, a Duško Nožinić je jedini preostali u „Survivoru” koga bi ona izdvojila od ostalih.
Uzbuna na ostrvu
Vest o pojavi malarije uzbunila je čitav arhipelag, te je ministarstvo zdravlja Paname gotovo odmah posetilo izraelsku, argentinsku i srpsku ekipu „Survivora”
koje su u tom
trenutku snimale na Bisernim ostrvima. Inače, svakog leta, na prelepim ostrvima
u isto vreme traje snimanje nekoliko serijala.
www.survivor.rswww.foxtv.rs