banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 23:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Mar 2008, 09:40 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 17 Mar 2008, 11:30
pamella_morrison je napisao:
ne
i nisu to slovenske nego SLOVENACKE stanice paz' malo :fadein:

znam da je u srpskom jeziku ispravno slovenacki, ali ovdje se tako kaze slovenski

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2008, 15:32 
Citiraj:
Gradiškoj?

Opstini?

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2008, 16:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Citiraj:
Ja govorim u Gradisci. Ali mislim da je ispravno u Gradiskoj.
A sta je uopste ispravno?

Gradisci. Drugo je neispravno.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2008, 20:06 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jan 2008, 21:06
slovenac_bl je napisao:
-umbrella- je napisao:
imam na satelitskoj TV SLO 1 ,SLO2, Pika, Koper-Capodistria, Carli tv, Golica tv... Moram priznati da nista od toga ne gledam osim kad saltam daljinskim... em ne razumijem skroz jezik em mi nije interesantno osim ponekad kad su Slo Polke, Natalija Verboten i te stvari. 8)

I koja ti se tv stanica cini najbolja?

Dobar je TV SLO i 1. i 2. program, bude filmova, dokumentaraca, Carli ima dobru muziku... Danas kad je ponuda kanala ogromna sa raznovrsnim programom uvijek mi nesto prije zapadne za oko prije slovenskih tv stanica. Razumijem dosta, ali ipak bolje volim kad slusam na "nasem" jeziku, hrvatskom ili srpskom... Jer neke slovenske rijeci ne znam sta znace. Iako moram priznati da sam naucio dosta slovenskih rijeci gledajuci slo tv stanice otkad imam digitalnu satelitsku.

Najbolji su POP i Kanal A, samo njih ne mogu pratit...

Vrh

PostPoslato: 23 Mar 2008, 18:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Macr0 je napisao:
I jedno i drugo...

Naravno da ne. Pravilno je samo Gradišci (ili Gradiški, što se izuzetno rijetko koristi i zvuči čudno).
Riječ Gradiška nije pridjev da bi se kroz padeže mijenjala kao jedan (u tom slučaju bi bilo gradiškoj).

E da, imam i ja u Gradišci taj slo1 na kablovskoj, i naravno, nikad ga ne gledam. Na satelitskoj imam i slo1 i 2, i na prvi pogled mi se čine dosta lošiji od hrvatske televizije, mada ih ne gledam, to je samo subjektivna procjena na osnovu prebacivanja.

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2008, 18:24 
Pripravnik
Pripravnik

Ako nije Gradiskoj, Gradiski, onda je Gradisci, Gradisci na Savi, cak i Bosanskoj Gradisci... pridjev imena ove drzave...

Gleda li ko npr. MKTV SAT preko satelita? Taj kanal kao da je iz ranih 80-tih po svemu

Poslednji put menjao -umbrella- dana 25 Mar 2008, 21:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 24 Mar 2008, 22:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Upravo tako, počevši od MKTB sat logo-a, pa nadalje :lol:
Moj 5-godišnji komšija bi ono bolje u paintu napravio :)

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2008, 10:22 
Početnik
Početnik

SLO 1 i SLO 2 losiji od Hrvatske televizije? Kako to?
SLO TV je bar duplo jaca od Hrvatske televizije.

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2008, 10:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 12:22
slovenac_bl je napisao:
SLO 1 i SLO 2 losiji od Hrvatske televizije? Kako to?
SLO TV je bar duplo jaca od Hrvatske televizije.

Gdje to,jel u Sloveniji :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2008, 23:42 
Pripravnik
Pripravnik

na stranu glupsoti i politika... ali sto jest jest... HRT je nabolji i najkvalitetniji javni tv servis u exyu... tv slo mi je kao FTV... daleko iza HRT-a

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 12:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Mar 2008, 16:04
-umbrella- je napisao:
na stranu glupsoti i politika... ali sto jest jest... HRT je nabolji i najkvalitetniji javni tv servis u exyu... tv slo mi je kao FTV... daleko iza HRT-a

Poprilicno subjektivno. HTV najbolji na ex yu prostorima. Ti si covjece bas prolupao ili imas poprilicno ogranicene mogucnosti pracenja tv kanala sa prostora bivse YU.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 12:52 
Početnik
Početnik

-umbrella- je napisao:

Ma neuporedivo je posmatrati SLO TV i HTV. HTV je miljama daleko iza Slovenske televizije, i po nacinu rada i produkciji i kavltetu programa pa i po tehnickim karakteristikama.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 13:12 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
-umbrella- je napisao:

Slažem se. TV zagreb je još od vrijeme JRT-a bio daleko ispred svih jugoslavenskih televizija zajedno. Prvi je uvijek bio u svemu, od uvođenja stereo zvuka i teletexta krajem 80tih godina, pa sve do danas kada se prvi počeo emitovati u digitalnom formatu 2002. godine, a prošle je godine uveo čak i svoj HD kanal.

da uporedimo ... SLO je uveo stereo zvuk tek 1996., a RTS do dan danas emituje u mono zvuku. SLO se počeo emitovati u digitalnom formatu tek 2007., HRT to radi još od 2002. HRT je prva nacionalna televizija u JI Evropi koja je pokrenula HD kanal još prošle godine, dok je u ex-Yugoslavenskim zemljama, ali i u većem delu Evrope - to znanstvena fantastika. Pogledajte samo kvalitet slike HRT i SLO na satelitu, i sve će vam biti jasno.

HRT je nesumljivo i po programu i po tehničkim uvijetima daleko daleko ispred svih ex-Yu nacionalnih televizija. Da ne pričam kolika se lova vrti na HRT-u zbog cijena pretplate i daleko skupljeg marketinškog reklamiranja nego u bilo kojoj ex-Yu zemlji .. :-?

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 20:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slažem se, jednostavno je tako. HRT je najbolja od svih ex-yu državnih televizija.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 23:10 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Treba vidjeti koliki je procenat naplate za RTV taksu kod svih televizija pa ih tek onda porediti. RTS je od 99-te krenuo od nule jer su im zgradu sravnili sa zemljom. Dobro ne bas od nule ali....

Sto se mene tice, TV je suvisan u kuci.. . Eto toliko vremena provodim pred TV-om.... Drzim ga tacnije samo zbog formule 1....

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2008, 23:32 
Pripravnik
Pripravnik

toljagica je napisao:
-umbrella- je napisao:

Poprilicno subjektivno. HTV najbolji na ex yu prostorima. Ti si covjece bas prolupao ili imas poprilicno ogranicene mogucnosti pracenja tv kanala sa prostora bivse YU.

alo bolan! javni tv servis... ne govorim o novoj tv i b92... alo!

Sto jest jest. HRT je bolji od RTS i TVSLO, a BHT+FTV+RTRS, MKTV,RTCG RTK1 zajedno nemaju ono sto HRT ima i sto HRT jeste.

I prije je TVZ bio bolji od TVSA i RTB

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2008, 00:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
I ja bih se slozio da je HRT ispred ostalih drzavnih televizija na prostoru Ex-Yu, doduse nisam imao priliku vidjeti Slo tv.

A koliko iznosi HRT pretplata (i da li se uopste placa)? Koliko je u Slo?

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2008, 00:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
Slične su cijene pretplate HRT-a i SLO TV-a. U Hrvatskoj pretplata iznosi uvijek 1,5% prosiječne neto plaće, odnosno trenutno ravnih 10 eura. A u Sloveniji ona iznosi 10,7 eura. Iako je Hrvata "svega" 2 do 3 puta više nego Slovenaca, HRT ima čak 7 puta više pretplatnika od slovenačke tv SLO, što je i razumljivo jer je u Hrvatskoj obvezna pretplata uvedena još davne 91., pa su narod već donekle "pripitomili" da mora plačati, za razliku od ostalih ex-Yu država. Da ne govorim da je hrvatsko marketinško tržište trenutno najjače u regionu, i da je reklamna minutaža daleko najskuplja na HRT-u, što možete i sami provijeriti cijene na teletextu. Pa sad računajte sa kolikim parama HRT raspolaže i nije ni čudno da su najbolji i da zapravo nove serije prvo dođu na HRT pa onda na ostale ex-Yu kanale... :wink: Zbog tog monopola HRT-a na HR tržištu se bune i hrvatske privatne tv kuće - RTL i NOVA TV jer HRT time uništava konkurenciju, i traže od Vijeća da zabrani reklame na HRT-u, kako bi barem malo smanjili tu financijsku dominaciju HRT-a. No to nema šanse da se dogodi ... :confused1:

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2008, 10:56 
Početnik
Početnik

alo bolan! javni tv servis... ne govorim o novoj tv i b92... alo!
Sto jest jest. HRT je bolji od RTS i TVSLO, a BHT+FTV+RTRS, MKTV,RTCG RTK1 zajedno nemaju ono sto HRT ima i sto HRT jeste.
I prije je TVZ bio bolji od TVSA i RTB[/quote]

alo, ne galami, spusticu slusalicu :lol: :lol: ja ne razdvajam tv stanice po tome da li su javni servisi ili ne. Meni to uopste nije vazno i tu je HTV daleko ispod mnogih tv stanica u regiji. A sto se tice ove konstatacije da je TVZ i prije bio bolji od TVB i TVSA, to je ipak tvoje krajnje subjektivno misljenje. Ja mislim da se nekadasnjoj TVB pera nije moglo odbiti. Ali ne moze se s tobom o tome raspravljati, ti ipak zivis u HRVATSKOJ.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2008, 11:08 
Početnik
Početnik

HRT je nesumljivo i po programu i po tehničkim uvijetima daleko daleko ispred svih ex-Yu nacionalnih televizija. Da ne pričam kolika se lova vrti na HRT-u zbog cijena pretplate i daleko skupljeg marketinškog reklamiranja nego u bilo kojoj ex-Yu zemlji .. :-?[/quote]

Zigi sve je to tacno sto si ti napisao. Samo moras shvatiti da postoje i gledaoci ispred malih ekrana koje uopste ne zanima tehnika na kojoj neka tv kuca emituje program i da im to nije mjerilo za minutazu provedenu ispred sarene kutije.
Program HTV je za nase banjalucke prilike neinteresantniji od recimo RTRS-a. Mene evo recimo uopste ne zanima sta se desilo u Varazdinu, ali me zivo interesuje recimo gradnja HE na rijeci Ugar. Za hrvatske prilike je mozda HTV izmislio svijet ali mi odavde vise volimo vidjeti zabavni program pa nam nekako program recimo Nove TV dodje interesantniji od Hrvatske danas i slicnih emisija koje cine srz pogotovo prvog kanala HTV-a.
Pokusaj to shvatiti. Ali bez ljutnje. Uostalom da nije tako ne bi gledanost RTRS-a koji emituje program uz pomoc stapa i kanapa od pocetka pa do danas, gdje ljudi ne placaju pretplatu gotovo uopste a kritikuju ju ( napomena: niko mi ne radi na tv, ali mi je majka hiljadu puta bila svjedok situacija da kad joj ljudi dodju na salter da ju smaraju pola sata kako da iz raznoraznih razloga ne zele platiti pretplatu ), ipak najveca u RS. Guraju se tu sa BN-om i Pinkom, ali su ipak najgledaniji i visestruko gledaniji od HTV-a.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 67 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]