banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Maj 2025, 23:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Feb 2008, 15:08 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 26 Okt 2007, 14:21
B92, je expozitura CIA-e, sa zaposlenicima u vidu otpadnika srpskog naroda. Isto kao sto su i kod nas Nezavisne novine i ATV. To je bar svima jasno.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 15:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2006, 21:52
Flavoure-Flave je napisao:
Rijec je o savrseno normalnim postovima koji su "nepocudni" samo zato sto imaju razlicit stav od stava b92 i ljudi koji moderisu taj sajt.Ali to je tipicno zakljucivanje za ljude koji imaju tvoje kontove.Ako nisi za Cedu,onda si patriJota,nacionalista i sl.Ne razlikujete se od najgrdjih zatucanih sovinista,komunista,nacista ili bilo cega.

Oni koji se "pale" na priču o Kosovu kao o svetoj srpskoj zemlji odakle treba potjerati sve što nije srpsko, i pripojiti RSK i RS matici Srbiji, u najvećem broju se "pale" i na gluposti o herojstvu Radovana i Ratka, o opravdanosti srebreničke tragedije i o potrebi čišćenja Evrope od muslimanskog svijeta. I takve stavove pokušavaju promovisati na forumu B 92, koji je jedna od rijetkih oaza u kojoj se može mirno i hladne glave progovoriti i o "nebeskim" nepodopštinama "nebeskog" naroda. I zato te postove pune mržnje prema svemu što nije srpsko, a što je evropsko i demokratsko, i treba šutnuti u smeće, kao što se i ovdje šutaju u smeće postovi koji po svom sadržaju promovišu netoleranciju, šovinizam, primitivni nacionalizam i slične "izme".

A Čeda? Kakav je-takav je, govori onako kako jeste, a o čemu, prema razmišljanjima Koštuničinih fašista u fraku, "nije trenutak da se govori". Tačno je predvidio razvoj događaja oko Kosova, vješto raskrinkava mahinacije Voje, Tome pa i Borisa, a 250 hiljada glasova koje je osvojio na proteklim izborima daje nadu da u Srbiji postoji jezgro razuma koje će jednog dana pomesti sav taj postmiloševićevski šljam koji je preživio 5. oktobar.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 15:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Magistar je napisao:
Flavoure-Flave je napisao:
Rijec je o savrseno normalnim postovima koji su "nepocudni" samo zato sto imaju razlicit stav od stava b92 i ljudi koji moderisu taj sajt.Ali to je tipicno zakljucivanje za ljude koji imaju tvoje kontove.Ako nisi za Cedu,onda si patriJota,nacionalista i sl.Ne razlikujete se od najgrdjih zatucanih sovinista,komunista,nacista ili bilo cega.

Oni koji se "pale" na priču o Kosovu kao o svetoj srpskoj zemlji odakle treba potjerati sve što nije srpsko, i pripojiti RSK i RS matici Srbiji, u najvećem broju se "pale" i na gluposti o herojstvu Radovana i Ratka, o opravdanosti srebreničke tragedije i o potrebi čišćenja Evrope od muslimanskog svijeta. I takve stavove pokušavaju promovisati na forumu B 92, koji je jedna od rijetkih oaza u kojoj se može mirno i hladne glave progovoriti i o "nebeskim" nepodopštinama "nebeskog" naroda. I zato te postove pune mržnje prema svemu što nije srpsko, a što je evropsko i demokratsko, i treba šutnuti u smeće, kao što se i ovdje šutaju u smeće postovi koji po svom sadržaju promovišu netoleranciju, šovinizam, primitivni nacionalizam i slične "izme".

A Čeda? Kakav je-takav je, govori onako kako jeste, a o čemu, prema razmišljanjima Koštuničinih fašista u fraku, "nije trenutak da se govori". Tačno je predvidio razvoj događaja oko Kosova, vješto raskrinkava mahinacije Voje, Tome pa i Borisa, a 250 hiljada glasova koje je osvojio na proteklim izborima daje nadu da u Srbiji postoji jezgro razuma koje će jednog dana pomesti sav taj postmiloševićevski šljam koji je preživio 5. oktobar.

Aj da zamislimo i da je sve tacno sto ti ovdje napisa, al moras da znas da i taj Ceda mora da ima istomisljenike i u drugim narodima u komsiluku, a ne osvjedocene fasiste kakvi su sada.
Ako bi Ceda i osvojio vlast u Srbiji, bez takvih u Zagrebu, Sarajevu, Pristini...... zadrzao bi se na vlasti mozda cak i nekoliko mjeseci.
Meni je drago sto na srpskoj politickoj sceni postoji takva razlicitost - od extremne desnice do extremne ljevice - od pacifista do militarista, cekam, cekam i cini mi se da necu docekati da vidim nesto slicno i na bosnjackoj i hrvatskoj politickoj sceni.

Isto sve vrijedi i za medije. Valjda ce Soros nekada "prodemokratisati" i neki sarajevski medij. Zasto samo srpske?

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
Ti opet nisi skontao.Ne mogu da vjerujem da ljudi mogu biti toliko iskljucivi.Znaci ako je neko za Kosovo u Srbiji,po defaultu je skriveni nacionalista koji je prezivio 5. oktobar i odmah je protiv islamskog svijeta i za ciscenje Evrope od islama!?Pa previse sebi dajete za pravo ljudi da odmah dajete ocjene o tome kakav je ko i kakve su mu tajne i skrivene zelje.Vas citav svijet se dijeli na MI i SVI OSTALI.Naravno...epiteti za ostale od vase strane se vec znaju.

Ja se ne palim na pripajanje svesrpskih teritorija i na veliku Srbiju.Srbi su mnoga sranja pocinili u 90-im.Ali isto tako je moj stav da je Kosovo uvijek bilo srpsko i da treba da ostane u Srbiji.Moj stav je da su Siptari izvrsili etnicko ciscenje i progon nealbanskog zivlja sa skoro svih dijelova Kosova i Metohije.Kad sa bas ovakvim stavom pises na forumima B92 odmah si nacista ili statijaznam.Za takve ljude cu uvijek biti i nacista i cetnik i antievropljanin.

Ceda Jovanovic!?On nesto predvidio!?Pa te stvari su znali svi u vezi Kosova.On sad neki mudar politicar.Znam ja da bi ljudi sa B92 voljeli da imaju apsolutnu vlast ali nece ici.I mislim da im je to izvor najvece frustracije.250000 ljudi kazes...jezgro razuma :lol: Queeria,Pescanik zele dobro Srbiji!?Neka hvala. :-? Ne treba mi takva dobrota.

Magistar je napisao:
...A Čeda? Kakav je-takav je, govori onako kako jeste...

Odavno on ne govori kako jeste i ne govori iz svoje glave. :-?

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 17:04 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 01 Feb 2008, 22:08
Postojanje jedne takve tv-kuće ukazuje samo na to da je sredina u kojoj se ista nalazi demokratske i pluralističke orijentacije. Onaj koji je finansira sigurno da ima pun monopol nad ovim medijem(misleći pri tom na uređivačku politiku), medijem koji zasigurno nije baš toliko nezavisan ni objektivan. Ali bez obzira na sve ljudi imaju pravo na izbor tj. da gledaju šta hoće.

Citiraj:
A Čeda? Kakav je-takav je, govori onako kako jeste, a o čemu, prema razmišljanjima Koštuničinih fašista u fraku. "O opravdanosti srebreničke tragedije i o potrebi čišćenja Evrope od muslimanskog svijeta

Magistre, ti nam dođeš više kao jedan živi reper(pokazatelj) svih antisrpskih elemenata, što ljudi što institucija. Jer koga ti podržavaš i veličaš nema ni 10% podrške svog naroda. I nekako puna su ti usta Srba i njihovih zločina. Tu svoju objektivnu-subjektivnost primjeni nacionu kojem pripadaš (neka svako čisti ispred svog dvorišta) a ne otimaj Nataši Kandić hljeb iz ruku . I ko to normalan može da podržava bilo koji zločin (može ali šaka jadnika).

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 17:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

SUS je napisao:
Postojanje jedne takve tv-kuće ukazuje samo na to da je sredina u kojoj se ista nalazi demokratske i pluralističke orijentacije. Onaj koji je finansira sigurno da ima pun monopol nad ovim medijem(misleći pri tom na uređivačku politiku), medijem koji zasigurno nije baš toliko nezavisan ni objektivan. Ali bez obzira na sve ljudi imaju pravo na izbor tj. da gledaju šta hoće.

Da, samo što su jednu takvu tv kuću decenijama pokušavali da uguše.

SUS je napisao:
Magistre, ti nam dođeš više kao jedan živi reper(pokazatelj) svih antisrpskih elemenata,

Ozbiljno?
SUS je napisao:
Jer koga ti podržavaš i veličaš nema ni 10% podrške svog naroda.

Ovdje ulogu igra kvalitet, a ne kvantitet.

SUS je napisao:
I nekako puna su ti usta Srba i njihovih zločina.

Jer su nekima puna usta opravdavanja tih istih zločina.
SUS je napisao:
Tu svoju objektivnu-subjektivnost primjeni nacionu kojem pripadaš (neka svako čisti ispred svog dvorišta) a ne otimaj Nataši Kandić hljeb iz ruku .

Nacion iz kog su se iznjedrili monstrumi poput Slobe, Ratka, Radovana i inih, mora da se suoči s tim i da doživi neku vrstu otrežnjenja zlodjela njih i njihovih sljedbenika. Nekada se taj proces zvao denacifikacija, a sada - evropeizacija. Moć medija tu može da odigra značajnu ulogu.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 18:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Magistar je napisao:
Nacion iz kog su se iznjedrili monstrumi poput Slobe, Ratka, Radovana i inih, mora da se suoči s tim i da doživi neku vrstu otrežnjenja zlodjela njih i njihovih sljedbenika. Nekada se taj proces zvao denacifikacija, a sada - evropeizacija. Moć medija tu može da odigra značajnu ulogu.

Ili ce se neko ovdje banovati ili tema brisati ili prebaciti na politiku.
Ovi postovi veze nemaju s medijima.

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 19:08 
Početnik
Početnik

Citiraj:
“Da, samo što su jednu takvu tv kuću decenijama pokušavali da uguše.”

Kako decenijama, pa nije valjda Milošević na tronu Srbije bio decenijama. Budi bar malo objektivan pa mi navedi bar jedan nezavisan medij u okruženju koji djeluje tako objektivan da djeluje destabilizirajuće za sredinu u kojoj se nalazi .

Citiraj:
Ozbiljno?

Ma nije ozbiljno to je samo priroda politike koja nas je indoktrinirala preko medija. :lol:

Citiraj:
Ovdje ulogu igra kvalitet, a ne kvantitet.

Po tom kvantitetu 90 % Srba nije kvalitativna(stvarno potrebna je velika hrabrost i nezrelost da bi se vršila ovakva generalizacija).

Citiraj:
“Jer su nekima puna usta opravdavanja tih istih zločina.”

Uistinu, žao mi je što si toliko isfrustriran Srbima , pa spominjanjem zločina pojedinaca jednog naroda opravdavaš zločine (pojedinaca poput Alije, Nasera, Delića, Cace, Ganića, i onoga što po cijeli dan spominje kako babu oće protjerati :lol: ….. zanimljivo mogao bi ovako danima)svog. :D

Bojim se da smo otišli malo od teme ali nekako sve je povezano, zar ne?:D

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 19:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 15 Jan 2008, 21:06
B92 nekad pretjeruje, ali to je objektivan medij.
Imao je veliku ulogu u rusenju Milosevica.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2008, 09:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
B92 je sveta krava srpskog novinarstva. Sebe smatraju nedodirljivima.
Ko god da im uputi bilo kakvu kritiku istog trenutka biva proglasen za fasistu, nazadnjaka, nacionalistu, radikala i sl.
Ne vjerujem medijima koje finansira americka vlada.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2008, 09:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Acrobatico je napisao:

Vjerujmo medijima koje finansira Mišković...

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2008, 10:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
možeš slobodno...
neko ti brani? :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2008, 16:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Sep 2003, 02:52
ono sto je meni najinteresantnije od svega je da komentari i sudovi o srbiji i srbima ponajvise dolaze iz onog dijela jugoslavije gdje su jos na vlasti iste one snage koje su jedni od izazivaca rata. sad, neko iz entiteta gdje SDA osvaja vecinu glasova, ciji je predsjednik jedan od ratnih huskaca i onih koji su rat i zapoceli, haris silajdzic, ce da prica kako srbi treba da se ponasaju da bi se priblizili evropi i da bi bili dobri. pa to je komedija :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sto se tice b92, meni ne smetaju. iako se ne slazem ni sa cim sto tamo pisu o politici, mislim da je lijepo kad kod nekog naroda postoje razlicita misljenja, i drago mi je sto u srbiji moze da postoji televizija 'onih koji misle drugacije', ma koliko mislio da je to sto oni pricaju pogresno. ni sam ceda jovanovic mi ne smeta previse. stavise, u njegovim izjavama moze se procitati i ponesto pametno, i sasvim je drugaciji od one splacine od pere lukovica. doduse, na peru vise niko i ne obraca paznju, jer je takav primitivac i nevaspitana sirovina kakve nema nadaleko. u njegovim tekstovima ne postoje nikakvi stavovi, nikakvi prijedlozi, nista, postoji samo najprimitivnije i najvulgarnije vrijedjanje uglavnom svih srba. mora da su zbog toga ovi iz federacije impresionirani sa njim. dakle, pera i ceda su za mene dva potpuno suprotna lika, iako pripadaju istoj stranci.

dakle, postojanje televizije b92 i cede jovanovica je jedna lijepa lekcija iz demokratije onima iz federacije, kod kojih nista slicno ne postoji. razlika u misljenjima ne postoji, svacije misljenje je potpuno oblikovano onim sto cuju na najgledanijoj tamosnjoj televiziji (hayat) do te mjere da su prestali uopste da razmisljaju, i samo upijaju svu mrznju koja im se tamo servira. no, jos ce mnogo godina proteci dok oni ne dodju do nivoa misljenja i slobode medija koja je sada u srbiji.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 14:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
http://img2.imagetitan.com/img.php?image=10_img070.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 14:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2005, 00:00
Milanko Djeric je napisao:
dakle, postojanje televizije b92 i cede jovanovica je jedna lijepa lekcija iz demokratije onima iz federacije, kod kojih nista slicno ne postoji. razlika u misljenjima ne postoji, svacije misljenje je potpuno oblikovano onim sto cuju na najgledanijoj tamosnjoj televiziji (hayat) do te mjere da su prestali uopste da razmisljaju, i samo upijaju svu mrznju koja im se tamo servira. no, jos ce mnogo godina proteci dok oni ne dodju do nivoa misljenja i slobode medija koja je sada u srbiji.

Mislim da je ovo bitnije za nas, nego cija je konkretno srbijanska B92. Ustvari, ovo je kljucna stvar za BiH.

Samo otvaranjem ociju Bosnjaka se moze postici stabilna drzava. Oni su trenutno najveci izvor nestabilnosti u BiH, a jedan od razloga je svakako i nepostojanje bilo kakvog znacajnijeg samokriticnog medija, kao sto je recimo B92 u Srbiji.
I bas kao sto im je i Lajcak par puta objasnio - dok god budu polagali monopol da su jedine zrtve gradjanskog rata u BiH, ovde nece biti prosperiteta.
Na taj nacin samo akumuliraju mrznu koja mora kad-tad eksplodirati. Evo upravo ovih dana smo svjedoci "maloljetnicke delikvencije" kako je nazivaju, a ne postoji nikakav medij kao B92 koji ce otvoreno reci: uzrok te maloljetnicke delikvencije je upravo 15 poslijeratnih godina propagiranja mrznje prema onima koji BiH vide na neki drugi nacin.

Da je u tih 15 godina postojao bar jedan medij koji bi im govorio da se u BiH npr. nije desila agresija vec gradjanski rat, da su i Bosnjaci cinili stravicne zlocine, da su i sami odgovorni za nesrecu koja nas je zadesila jer su pokusali da ignorisu misljenje jednog konstitutivnog naroda itd itd. danas bi stvari sigurno bile manje crne.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2008, 17:14 
Početnik
Početnik

Ono što je evidentno, jeste, upravo to da u našem bliskom okruženju ne postoje mediji slične (kritičko, nekad više podrivačke) prirode poput B-92. Pokušali su je u par navrata ukinuti ali ona i dalje emituje svoj signal. Da je sredina u kojoj ista egzistira tako nedemokratska i nepluralistička od nje ne bi ostalo ni B. Kada imamo u vidu ovu činjenicu onda s pravom možemo reći da nam je okruženje maliciozno i licemjerno, jer uzima istu kao paradigmu za uzoran rad u svojoj sredini a ne za vlastiti rad u sopstvenoj sredini. Mediji u federaciji najveći dio vremena posvećuju temama koje su više političke konotacije( i to 90% sadržaja vezano je za RS) što ih svrstava u red onih koji su inficirani virusom šovinizma.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 00:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Citiraj:
Pokušali su je u par navrata ukinuti ali ona i dalje emituje svoj signal.

Зато што је даноноћно чува јако обезбеђење.
У четрвтак жандари нису бранили амбасаде али зато зграду б92 јесу.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2008, 12:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:51
Acrobatico je napisao:
B92 je sveta krava srpskog novinarstva. Sebe smatraju nedodirljivima.
Ko god da im uputi bilo kakvu kritiku istog trenutka biva proglasen za fasistu, nazadnjaka, nacionalistu, radikala i sl.
Vi ste luđi koji čitate i gledate ta govna.Pa kakva je to tv koju policija mora da brani od svojih građana???

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 12:33 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
meni uopste nije bitno cija je koja tv kuca...bitan mi je program koju neka televizija prikazuje i koja me kvalitetom svog programa moze prikovati uz ekran i sto dalje od daljinskog upravljaca...tu je bar za mene B92 lider u regionu...mislim da se na forum uvukla politika...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2008, 21:02 
Početnik
Početnik

Citiraj:
meni uopste nije bitno cija je koja tv kuca...bitan mi je program koju neka televizija prikazuje i koja me kvalitetom svog programa moze prikovati uz ekran i sto dalje od daljinskog upravljaca...tu je bar za mene B92 lider u regionu...mislim da se na forum uvukla politika......

Kao pacifista mogao si nabrojati još po kojeg lidera. Zar isključivost ne vodi u dilentatizam :lol: :lol: .A što se tiče politike , pa zar taj tvoj lider ne živi od iste (i to najvećim dijelom).

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 48 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]