banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 16:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2007, 14:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
1200 KM???

daj ne lupajte ljudi. ovo je republika srpska, ne švajcarska.

plate su na svim televizijama, izuzev pinka, vrlo skromne i često kasne.
znam puno ljudi sa tv-a, recimo da je prosjek oko 400 - 500 maraka, naravno da urednici i najveće zvijezde imaju i koju stotinu više, ali govoriti o hiljadama je vrlo neozbiljno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2007, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
acrobatico je napisao:
1200 KM???

daj ne lupajte ljudi. ovo je republika srpska, ne švajcarska.

plate su na svim televizijama, izuzev pinka, vrlo skromne i često kasne.
znam puno ljudi sa tv-a, recimo da je prosjek oko 400 - 500 maraka, naravno da urednici i najveće zvijezde imaju i koju stotinu više, ali govoriti o hiljadama je vrlo neozbiljno.

Brat mi radi na tv-u tako da.... mislim da znam.,

diiiiiii je napisao:
Franky je napisao:
upravo, RTRS je jedina televizija koja ima na neki nacin realne plate, za vodjenje jedne manje emisije plata se krece ~1200km. Sasvim dovoljno.

znaci, to je mjesecna plata? ili se placa po emisiji?

odnosi se na mjesecno

Stojko je napisao:
Plate su uglavnom tajna ukoliko si po ugovoru, ili kao spoljnji saradnik i cifra jeste od 1200 KM pa na vise zavisi od tvoje (ne)trazenosti :)

Upravo ,zato sam i stavio ~ (100-200gore/dole)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2007, 18:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
frenki,

ti očito govoriš o urednicima ili pojedinim voditeljima - lokalnim zvijezdama. zaboravljaš na masu kamermana, tonaca, tehničara, montažera i sl. koji su mnogo lošije plaćeni, a također pripadaju tv ekipi. da ne pominjem novinare u desku, vozače, ...

imam jako mnogo prijatelja po tv kućama, sasvim sam pristojno upućen u ono o čemu pišem...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jan 2007, 21:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 04 Maj 2005, 13:33
sve me ovo zanima jer sam neki dan procitao da, dok su se snimale posljednje epizode serije prijatelji (koju vjerovatno vecina vas poznaje) sve glavne uloge su dobijale po milion dolara po jednoj epizodi! pa me zainteresovalo kakvo je stanje kod nas... naravno, sto se tice voditelja, pa onda i kreatora nekih emisija, itd.

evo, onda, da malo preciziram pitanje:
koja zanimanja donose najvise para (mjesecno) na domacim tv stanicama?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2007, 03:16 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2006, 17:18
diiiiiii je napisao:

evo, onda, da malo preciziram pitanje:
koja zanimanja donose najvise para (mjesecno) na domacim tv stanicama?

Mislim da autorske emisije donose najveci novac pojedincima...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2007, 09:28 
Koliko zaradjuje Vanja Bulic na ATV??? 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2007, 12:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ne mogu vjerovati da ima primitivaca koje zanima tuđa plata!!! Kulturan čovjek ne pita drugog za platu, a ako se druži sa sličnim sebi ni njega neće niko pitati! To je isto kao da ja nekog pitam koliko imaš para na računu u banci ili ispod kreveta u kući! Ova tema je zrela za zaključavanje!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2007, 13:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
budale covjeka

pa nije pitao koliko zaradjuje dijana radulj vec je pitao kako se krecu plate u medijima i zasto bi to bila tajna?

mozda je momak zavrsio novinarstvo ( faks ) i sad gleda gdje da se zaposli ( tj. gdje da kopa za posao :) ) i zanima ga da li je isplativije u novine, televiziju, ako televizija u koju, gdje su redovne plate itd.
na HRT ( njihov sajt ) imas prikazane sve urednike te njihove plate, isto tako nova tv, to nije javna tajna...

no voditeljice sa pinka ( sem raduljeve ) imaju platu oko 1500km plus uglavnom mogu zadrzati odjecu koju koriste te imaju svojeg frizera ( to je provjereno od komsinice koja ocito nema problema sa tim da kaze koliko zaradjuje ) :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jan 2007, 13:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2002, 01:00
Ja samo znam da mi ni starci nikad nisu rekli kolika im je plata niti sam ih pitao, niti me zanima, a o komšinicama da ne pričam! Opet kažem to je stvar lične kulture, svako na to gleda različito što se vidi i iz tvog primjera!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

acrobatico je napisao:
frenki,

ti očito govoriš o urednicima ili pojedinim voditeljima - lokalnim zvijezdama. zaboravljaš na masu kamermana, tonaca, tehničara, montažera i sl. koji su mnogo lošije plaćeni, a također pripadaju tv ekipi. da ne pominjem novinare u desku, vozače, ...

pa da upravo to sam rekao

Frenki je napisao:
za vodjenje jedne manje emisije plata se krece ~1200km. Sasvim dovoljno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 13:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sto se tice kamermana, ni blizu. Gledam primjer amerike, gde profesionalni kamermani imaju primanja od 1200$ na dan x30 - 36000$ mesecno;i to rade oko 3-4 sata na dan

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 14:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Друг Акробатико је лијепо рекао - осим неколицине која има веома велике плате (барем за наше услове) - и до 1.500КМ (број тих индивидуа је, у сваком случају, једноцифрен), сви остали имају плату 500-600КМ. Једино хонорарни сарадници имају ниже плате, око 350КМ...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 20:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Okt 2004, 16:03
Frenki je napisao:
Sto se tice kamermana, ni blizu. Gledam primjer amerike, gde profesionalni kamermani imaju primanja od 1200$ na dan x30 - 36000$ mesecno;i to rade oko 3-4 sata na dan

Nema sanse:

"Approximate annual salaries for all camera operators ranged from $15,000 for the bottom ten percent to $65,000 for the top ten percent. In 2002, middle earnings ranged between $21.000 and $51,000. Salaries in the motion picture industry were generally higher than those in the television and radio broadcasting industry.

Approximate annual salaries for video and film editors range from $20,000 for the bottom ten percent to $78,000 for the top ten percent. In 2002, middle earnings ranged between $27,000 and $55,000. Editors in the motion picture industry earned an approximate $41,000.

Many camera operators are freelancers whose salaries vary from year to year. Freelance camera operators have to provide their own equipment and thus have more expenses than camera operators employed by a studio. Operators often are members of unions such as the National Association of Broadcast Employees and Technicians and the International Alliance of Theatrical Stage Employees"
(http://www.careeroverview.com/editor-careers.html)

Da je tako kao sto ti kazes, svi bi bili kamermani...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 21:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
matador je napisao:

no voditeljice sa pinka ( sem raduljeve ) imaju platu oko 1500km plus uglavnom mogu zadrzati odjecu koju koriste te imaju svojeg frizera ( to je provjereno od komsinice koja ocito nema problema sa tim da kaze koliko zaradjuje ) :roll:

Ne lupaj gluposti,sestra mi radi na pinku

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 21:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Avg 2004, 09:35
SIJUKS je napisao:
matador je napisao:

pa reci koliko zaradjuje, ako vec trebamo o imenima to mi je rekla sandra vukobrat

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

matador je napisao:
SIJUKS je napisao:
matador je napisao:

pa reci koliko zaradjuje, ako vec trebamo o imenima to mi je rekla sandra vukobrat

Reci joj da je lazljivica :D,i reci joj da ima pozdrav od Sijuksa

Zasto je Partizan najbolji?Zato sto Partizan nije samo fudbal.Zato sto imamo najvise titula(372).Zato sto imamo najvise kupova(180).Zato sto imamo najvise Evropskih trofeja (8).Zato sto smo najbrojnije Sportsko Drustvo na Svetu...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 22:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ChocolateAdikt je napisao:
Frenki je napisao:

Nema sanse:

"Approximate annual salaries for all camera operators ranged from $15,000 for the bottom ten percent to $65,000 for the top ten percent. In 2002, middle earnings ranged between $21.000 and $51,000. Salaries in the motion picture industry were generally higher than those in the television and radio broadcasting industry.

Approximate annual salaries for video and film editors range from $20,000 for the bottom ten percent to $78,000 for the top ten percent. In 2002, middle earnings ranged between $27,000 and $55,000. Editors in the motion picture industry earned an approximate $41,000.

Many camera operators are freelancers whose salaries vary from year to year. Freelance camera operators have to provide their own equipment and thus have more expenses than camera operators employed by a studio. Operators often are members of unions such as the National Association of Broadcast Employees and Technicians and the International Alliance of Theatrical Stage Employees"
(http://www.careeroverview.com/editor-careers.html)

Da je tako kao sto ti kazes, svi bi bili kamermani...

Govorio sam o profesionalnim kamermanima, a taj podatak sam cuo na onoj emisiji idemo u Ameriku sto se emitovala na HTV-u.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 22:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Moja komsinica radi i kaze da je plata 480KM a inace je voditeljka na jednoj od boljih TV

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 22:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Moja komsinica radi i kaze da je plata 480KM a inace je voditeljka na jednoj od boljih TV

Jel radi na K3

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jan 2007, 22:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
SIJUKS je napisao:
Vuk_samotnjak je napisao:

Jel radi na K3

:lol: :lol: :lol: :lol: ,,VIKOM,, ona što svira harmoniku

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 66 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]