banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 18:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 318 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2006, 21:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Ne. Ono sto bude ok daju ima oni sa bht-a, valjda se sazale. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2006, 22:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2006, 12:07
Iskrena pohvala za "Info u žiži"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jul 2006, 23:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Ajd, sad da malo obrazložim zašto je RTRS njesra.
1. Program je katastrofa.
Emisije tipa "Pitajte, tražimo odgovor" kao da su idejna tvorevina nekog osnovnoškolca. "Omladinski forum" je besmislen. Gosti su najčešće irelevantni za temu. U 1h vremena ništa se smisleno ne kaže o temi. Uglavnom publika urliče kao na utakmici i aplaudira. "Buka" na ATV je daleko ozbiljnija emisija istog tipa i sa daleko manjim budžetom.
2. Voditelji su katastrofa.
Voditelj bi trebalo da odaje utisak kao da se razumije u ono o čemu priča i kao da ga zanima tema o kojoj priča. Ja kad vidim nekog voditelja na RTRS momentalno dobijem želju za spavanjem. To nije normalno. Pa, ja znam bar 10 ljudi koji bi bili bolji voditelji od sve i jednog voditelja sa RTRS. Ja ne znam po kom kriterijumu (ako uopšte postoji) zapošljavaju voditelje, ali ni jedna TV nema dosadnije voditelje. Ipak, ona djevojka što vodi "Prozornicu" i ona druga što često vodi "Dnevnik" su prilično dobre i mogu poslužiti kao uzor drugima. Ostali voditelji izgledaju kao da su natjerani da to rade.
3. Proklete reklame.
Postoji li u ovom *upku od države zakon koji reguliše kad i koliko reklama se smije emitovati!? Ako već zakonski moramo plaćati pretplatu, onda ne smije da bude reklama u toku programa. Ili reklame ili pretplata. Pogledajte HRT. Ni u jednom filmu nema reklama, jer je tako kod njih zakonski regulisano. Ako reklama prekida program (epizoda neke serije koja traje oko 40 minuta), onda je ta reklama jedina i traje 10-30 sekundi. Pored toga ne ubacuje se reklama bilo gdje, već tačno između scena. Pored svega program treba da nastavi gdje je stao. Na RTRS ničeg ovog nema.
4. Prezentacija.
Web stranica je veoma loša. Rijetko je neki zanimljiv film najavljen (kao aktuelni ciklus češkog filma). Mislim... valjda je RTRS-u u interesu da ih gledamo. Pregled programa je bolje da se zove nepregled programa, jer je veoma nepregledan. Najava neke emisije, čak i kada postoji nije linkovana sa pregleda programa. ALL CAPS je prilično bezveze za te stvari. Bolje je koristiti bold ili italic. Teletekst služi samo da bi se reklo da i RTRS ima teletekst. Opise filmova iz cijele sedmice su stavili na jednu stranu, pa treba čekati 10 minuta da se sve izvrte i da pročitam ono što me zanima. Najava emisija koje idu putem TV ("Preporučujemo") je "annoying". Duže traje onaj crtani između najava, nego sama najava.

RTRS mora da bude najbolja TV u RS, jer drugačije nema smisla. Nisu urednici slijepi i glupi da ne znaju kako treba da rade. Neka se ugledaju na HRT. To im je odlična smjernica. Pa, BHT je za ovo malo vremena koliko radi, već uveliko prestigao RTRS po sadržaju i kvaliteti programa i uredništva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2006, 02:05 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2006, 16:11
ne svidja mi se

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2006, 08:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
zaboravio sam jos nesto da napomenem - imaju li oni lektora?
strasno je kako u posljednje vrijeme sve vrvi od kroatizama na pe-te-pe-ceu

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2006, 09:56 
Veteran
Veteran

BSE je napisao:
strasno je kako u posljednje vrijeme sve vrvi od kroatizama

Šta ti je kroatizam? Primjer?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jul 2006, 22:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2005, 09:57
ovakva RTRS Nam nije ni potrebna, a kad bi oni imali mnogo vise sredstava, kao npr. RTL , bilo bi to nesto drugo, ovako, nema price :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2006, 01:14 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Citiraj:
ovakva RTRS Nam nije ni potrebna, a kad bi oni imali mnogo vise sredstava, kao npr. RTL , bilo bi to nesto drugo, ovako, nema price

Oni da imaju para kao Roman Abramovich bilo bi isto. Cudo je sta sve neznanje, antitalenat i lijenost mogu upropastiti. Na toj televiziji sve je pogresno, voditelji, emisije, urednici, uz par izuzetaka. Pecat ima neki nivo, stvarno nekada zestoko prozivaju one lopove od politicara, pokusavam se jos necega sjetiti ali ne ide, bice da je to ta svijetla tacka. Najveca sramota ih moze biti, kad bi oni znali za sramotu, je da je ta televizija bila mnogo bolja za vrijeme rata. Eh da, sjetio sam se jos jednog svijetlijeg momenta, to je Crvena linija, i to nije lose.
A studiji u drugim gradovima, Prijedoru, Trebinju, itd. i voditelji iz tih gradova vec su za rubriku humor. Najzesce mi je bilo kad sam jednom gledao jutarnji program, ukljucuju se u studio u Trebinju, a sa plafona studija kaplje voda. :splat: Valjda od klima uredjaja.
Ja sam se oduzeo od smijeha.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2006, 08:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Not now, John! je napisao:
BSE je napisao:

obitelj ? glasnogovornik ?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2006, 09:09 
Veteran
Veteran

BSE je napisao:
Not now, John! je napisao:
BSE je napisao:

obitelj ? glasnogovornik ?

Zar se i to moglo čuti!? Kad sam rekao da se ugledaju na HRT nisam mislio na taj način... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Jul 2006, 09:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2001, 01:00
[Rs-Clan] je napisao:
Ponekad gledam preko neta vjesti i omladinski forum.
Ostalo je zivo sranje...

taj omladinski forum im je zesce sranje,pre par mjeseci radili temu pobjeda nad fasizmom,doveli neku lagundzinu placenicu i neke likove cetnike i partizane,na kraju ispo skandal ,publika podrzala cetnike i citavu emisiju se velicalo cetnistvo i dragoljub mihjlovic,malo je hvalilo da publika nelincuje onu lagundzinu kurvu.......digla se frka oko te emisije pa su privrmeno obustavili emitovanje omladinskog foruma cak je onaj debeli ALEKSANDAR TRIFUNOVIC soroseva prostitutka sto radi onu lakrdiju od emisije buku koju finansira svjetski cionizam odnosno sorosev fond piso rane proteste po sds novinama :lol: :lol: :lol:

Kladionica
Kladjenje na internetu
Novosti

Scommesse Online
Paris Sportifs

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2006, 09:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2006, 16:58
Izborni štab Srpske demokratske stranke optužio je juče izvršnu vlast da je odgovorna za "neobjektivno izvještavanje RTRS, kao javnog servisa, prema ovoj stranci i njenom lideru Draganu Čaviću".
Izborni štab SDS uputiće javni protest Evropskoj komisiji, OEBS-u i RAK-u protiv RTRS "zbog katastrofalnog izvještavanja u informativnim emisijama"-izjavio je portparol Izbornog štaba Ognjeg Tadić.

"Ne smatramo da bilo koji pojedinac može tako presudno uticati na uređivačku politiku i zato odgovornim za ovakvo stanje smatramo nosioce vlasti i partije koje zloupotrebljava svoj uticaj na RT RS", rekao je Tadić na pres-konferenciji sazvanoj ovim povodom.

Tadić je rekao da je Agencija "Eter", radeći monitoring informativnog programa RTRS u posljednjih 30 dana, uočila da je RTRS izrazito favorizovala premijera RS Milorada Dodika u odnosu na predsjednika RS Dragana Čavića., i kao predsjednika Republike i kao stranačkog lidera.

Prema podacima Agencije "Eter", predsjednik RS je u 45 odsto slučajeva pomenut u negativnom kontekstu, a Dodik u nula odsto,odnosno predsjednik RS u posljednjih mjesec dana u informativnim emisijama RTRS nije pomenut nijednom kao pozitivna ličnost, dok je Dodik pozitivno pomenut čak u 75 odsto slučajeva.

Izvještaj o monitoringu nad RT RS prvo je do sada poznato javno predstavljanje istraživanja agencije "Eter".

Agencija je registrovana u Banjoj Luci, a njen vlasnik je, kako se navodi na njihovom veb sajtu, Marko Radoja, bivši portparol Kliničkog centra Banja Luka i aktuelni dopisnik Radio-televizije Srbije iz Banje Luke.

Tadić je rekao da je SDS u informativnim emisijama RTRS negativno pomenut u 30 odsto slučajeva, SNSD u nula odsto, dok je SDS pozitivno pomenut u nula odsto slučajeva, a SNSD u 75 odsto.

U istraživanju se, između ostalog, navodi da se u emisiji "Pečat" prilogu broj tri, autora Siniše Mihailovića, na temu afera "Vitol", predsjednik RS dovodi u vezu sa cijelim slučajem, a da novinar konstatuje "da mnogo toga upućuje na povezanost Čavića i 'Vitola'".

"Iz prethodno navedenog izvodi se zaključak da je Siniša Mihailović, novinar RT RS, zadužen za priloge koji za cilj imaju kompromitovanje Dragana Čavića kao predsjednika RS. Čak se stiče utisak da ovi prilozi imaju i svog naručioca ili nalogodavca, a pod paravanom istraživačkog novinarstva, koje na RT RS uopšte ne postoji niti je kad postojalo", navodi u analizi programa agencija "Eter".

U istoj analizi stoji i zamjerka da RT RS preuzima navode "Nezavisnih novina".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2006, 16:47 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Sep 2005, 23:39
NACIONALNI STROJ je napisao:
Zuta je napisao:
Koliko imaju sredstava , dobro i rade!

RTRS baliska televizja,silom od naroda naplacuju preplatu za ovo govno od tv,koliko sam upucen pola od preplate ide muslimanskoj BHTV a pola RTRS,pre par dana upali sa policijom u moju zgradu,poceli pljeniti namjestaj i tv aparate jadnim penzionerima sto jedva kraj sa krajem sastavljaju.........kako ih nije sramota otimaju narodu silom pare a nisu u stanju obezbjediti prenose sportskih dogadaja u kojim ucestvuje nasa reprezentacija...koliko puta nisu prenosili tekem reprezerntacije ili klubova zevede partizana,ovu zadnju tekmu na sp srbija obala slonovace...samo su idioti mogli uraditi ono sto su oni uradili za tekmu srbija bih kad su preuzeli sliku i komentar s muslimanske BHTV pa je narod bio silovan komentarima onog muslimanskog komentatora sa BHTV

Је*ала их и она комунистичка репрезентација и ти комунистички клубови што трују овај народ с њима!!!

Vrh

Tema posta: PTPC
PostPoslato: 07 Jul 2006, 18:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2005, 16:26
Info profil je dobar,
od ostalih emisija srpska danas, crvena linija i donekle jutarnji program

Dakle informativnim programom sam zadovoljan, a ostali ne bih komentarisao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Jul 2006, 17:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2006, 17:02
Ma dzabe im program kad su voditelji katastrofa

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 12:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2006, 17:39
Radio televizija RS je dio javnog RTV servisa BiH.
Od meritornih organa i institucija RS je to verifikovano, dopadalo se to nama ili ne. To je cinjenica.
Pravila "igre" su odredjena i moraju se postovati.
Ostajem pri svome stavu da su im prigodni prograni pristojno uradjeni. Proprate sva zbivanja vezana za nacionalni identitet RS. Informativni program , kao i emisije tipa "Ispod tepiha" prate zbivanja.
E sada, kvalitet pojedinih emisija zavisi i od voditelja-urednika, kao i od kvaliteta gostiju.
Moramo biti svjesni da smo mi mala i siromasna zemlja (entitet), pa stoga i izbor kvalitetnih kadrova, novinara, godtiju je ogranicen.
Iskreno, od TV RS i ne ocekujem kvalitetan zabavni, obrazovni i kulturni program, jer to sve KOSTA. Koliko para, toliko i muzike.
Uredjivacka politika privatnih TV je komercijalna, te stoga i privlaci "sire narodne mase", a toga su svjesni i nasi "privrednici" te su stoga i njihove propagandne aktivnosti vise prema njima usmjerene.
Ne branim RTRS, sve uvijek moze da bude bolje!
Od RTRS ocekujem jedino objektivno i blagovremeno informisanje, a sve ostalo ....satelit ili po izboru.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 10 Jul 2006, 13:44 
Veteran
Veteran

Zuta je napisao:
Iskreno, od TV RS i ne ocekujem kvalitetan zabavni, obrazovni i kulturni program, jer to sve KOSTA. Koliko para, toliko i muzike.
Uredjivacka politika privatnih TV je komercijalna, te stoga i privlaci "sire narodne mase"

Nedavno je objavljeno da je HRT u nekom proteklom periodu ostvarila mnogostruko veći promet od bilo koje komercijalne TV. Dakle, to što RTRS nije komercijalna, nije izgovor na nema jako kvalitetne emisije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2006, 08:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

al` me mrzi kad kazu javni servis, trebali bi prvo da skontaju sta to znaci pa da vidim da li bi se onda hvalili time

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2006, 19:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
ma jel to uopste televizija???????????
ili se neko sali sa tom frekvencijom

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2006, 21:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2006, 17:39
Najlakse je kritikovati....
Kvalitetna i dobronamerna kritika je uvek dobrodosla, pa i RTRS-u.
Ali kritike tipa, sta je to javni servis, ma jel` to televizija i slicno....su u najmanju ruku neozbiljne.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 318 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]