banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 07:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 09 Okt 2009, 00:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
info_elta2 je napisao:
Sto se tice nase digitalne televizije 8 dodatnih kanala sigurno ce biti u oktobru i to i u MMDS-u, a dodatnih 8 kanala samo za digitalnu tv i to ce biti do kraja mjeseca, ili da skratim MMDS dobija 8 novih kanala, a digitalna tv 16 novih kanala do kraja oktobra. Jedino se ceka odluka koji kanali.

Pa evo da budemo malo konstruktivni sto se tice tih 16 kanala Digitalne kablovske televizije :wink:

Kolazni paket

1. TV FOX Srbija
2. RTV B92 Srbija
3. Atlas Crna Gora
4. Kapital Network Hrvatska

Muzicki paket
1. VIVA
2. VH1
3. Nat Geo music
4. TV Metropolis

Sportski paket

1. Arena sport drugi i treci program
2. ESPN America
3. Extreme sports channel

Filmski paket

1. Sinemania
2. Film plus
3. MGM
4. SCI FI channel

Toliko za pocetak :wink:

Analogna programska shema:

VIVA, Nat Geo Wild, Arena Sport 1, RTV Vojvodina, RTV Studio B
i razmislite veoma ozbiljno o uvodjenju kanala RTS SAT u analognu shemu da se ne bi desavale ponovo situacije kao one za vrijeme Evropskog prvenstva u kosarci kada je svako ko ima Hotbird mogao gledati tekme reprezentacije Srbije samo nisu mogli gledati korisnici Elta kabela.

I konkretno pitanje? Kada krece telefonija u mrezi Elta kabela i koje su cijene pretplate?

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2009, 08:30 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Sep 2009, 11:40
zasto se svi zalite na melos to je jedan vrhunski kanal sa sjajnom ponudom program niste primjetili da petkom subotom i nedeljom prikazuju bundesligu a takodje utorkom i srijedom
ligu sampiona. A ni sa filmskim programom nisu tanki .......to ce biti sledeci dopis info elte 2 :S

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2009, 09:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
info_elta2 je napisao:
Sto se tice nase digitalne televizije 8 dodatnih kanala sigurno ce biti u oktobru i to i u MMDS-u, a dodatnih 8 kanala samo za digitalnu tv i to ce biti do kraja mjeseca, ili da skratim MMDS dobija 8 novih kanala, a digitalna tv 16 novih kanala do kraja oktobra. Jedino se ceka odluka koji kanali.

Ajde za pocetak rijesite da ovih 32 digitalna kanala bude stabilno evo fali ih desetak (RTL, NOVA, TV1000, BHTV1, Fox Crime, Explorer, DM SAT, RTV Montenegro, S1, S2...) vec 15-ak dana..

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2009, 16:48 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
digitalija je napisao:
info_elta2 je napisao:

Ajde za pocetak rijesite da ovih 32 digitalna kanala bude stabilno evo fali ih desetak (RTL, NOVA, TV1000, BHTV1, Fox Crime, Explorer, DM SAT, RTV Montenegro, S1, S2...) vec 15-ak dana..

32 kanala bili su cjelo vrijeme do ovoga momenta u mrezi i svi ostali korisnici su jih morali imati, tvoj problem je indvidualan i javi se servisu za tehnicku pomoc, stvar je resljiva po telefonu. U buduce prije se javite servisu za tehnicku pomoc, netrebate cekati 10 dana.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2009, 17:31 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
Odgovor sam dao u threadu o digitalnoj tv, a tamo je i mjesto ovoj raspravi...

http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=29&t=39293&p=934276#p934276

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2009, 23:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Da citiram malo samog sebe, jer mi sutrasnja situacija stvara nedoumice, nadam se da grijesim ali mnogo se kockica ponovo slozilo, kao na EP u kosarci... :confused3:

drug je napisao:
...i razmislite veoma ozbiljno o uvodjenju kanala RTS SAT u analognu shemu da se ne bi desavale ponovo situacije kao one za vrijeme Evropskog prvenstva u kosarci kada je svako ko ima Hotbird mogao gledati tekme reprezentacije Srbije samo nisu mogli gledati korisnici Elta kabela.

RTRS Subota 10.10.

Citiraj:
20:05 СПОРТСКИ ПРОГРАМ
20:20 ФУДБАЛ - КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА СП 2010. - СРБИЈА - РУМУНИЈА - директан пренос

RTS 1 Subota 10.10.

Citiraj:
20:10
Фудбал-Квалификације за СП: Србија-Румунија
20:25 Фудбал: Србија - Румунија, пренос

RTS SAT Subota 10.10.

Citiraj:

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2009, 16:29 
Pripravnik
Pripravnik

drug je napisao:
Da citiram malo samog sebe, jer mi sutrasnja situacija stvara nedoumice, nadam se da grijesim ali mnogo se kockica ponovo slozilo, kao na EP u kosarci... :confused3:

drug je napisao:
...i razmislite veoma ozbiljno o uvodjenju kanala RTS SAT u analognu shemu da se ne bi desavale ponovo situacije kao one za vrijeme Evropskog prvenstva u kosarci kada je svako ko ima Hotbird mogao gledati tekme reprezentacije Srbije samo nisu mogli gledati korisnici Elta kabela.

RTRS Subota 10.10.

Citiraj:
20:05 СПОРТСКИ ПРОГРАМ
20:20 ФУДБАЛ - КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА СП 2010. - СРБИЈА - РУМУНИЈА - директан пренос

RTS 1 Subota 10.10.

Citiraj:
20:10
Фудбал-Квалификације за СП: Србија-Румунија

RTS SAT Subota 10.10.

Citiraj:

Utakmica Srbija-Rumunija ce biti zatamljena na RTS-u jer tako zatamnjenje je predvidjeno u odobrenju koje smo dobili od RTS-a za prenos programa RTS1 i 2 u BIH. Kad ne bi prenosio RTRS ne bi smo zatamnili RTS-a jer je takav sporazum napravljen izmedju Javnog servisa BIH i AKOP-a BIH.
Nazalost i u buducnosti ce se to dogadjati i jedino je pitanje o kome mozemo odluciti i mi i vi hocemo li prenositi RTS za zatamljenim djelomicnim sportskim djelom ili cemo se odreci prava prenosa. Ukoliko prekrsimo ovu zabranu sankcija moze biti potpuno oduzimanje prava za prenos RTS 1 i 2 sto ne zelimo da se dogodi.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2009, 16:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:
Utakmica Srbija-Rumunija ce biti zatamljena na RTS-u jer tako zatamnjenje je predvidjeno u odobrenju koje smo dobili od RTS-a za prenos programa RTS1 i 2 u BIH. Kad ne bi prenosio RTRS ne bi smo zatamnili RTS-a jer je takav sporazum napravljen izmedju Javnog servisa BIH i AKOP-a BIH.
Nazalost i u buducnosti ce se to dogadjati i jedino je pitanje o kome mozemo odluciti i mi i vi hocemo li prenositi RTS za zatamljenim djelomicnim sportskim djelom ili cemo se odreci prava prenosa. Ukoliko prekrsimo ovu zabranu sankcija moze biti potpuno oduzimanje prava za prenos RTS 1 i 2 sto ne zelimo da se dogodi.

Ok, to razumijem, ali me zanima kako ovo pravilo moze da kaci RTS SAT, poseban nekodirani satelitski program RTS-a, znaci nije rijec o zemaljskim kanalima, vec o satelitskom kanalu koji se emituje putem satelita Hotbird ( tog programa nema ni u Total ni u Digi ) i mi smo ga imali u kablovskoj ranije... RTS je otkupio prava za emitovanje utakmica reprezentacije Srbije putem satelita i tako ce biti i veceras, pa me iskreno zanima kako, pravno gledano, ovo pravilo moze da se tice RTS SAT kanala ako bi on bio ubacen u ponudu. To je isto kao da je bio zatamnjen DSF za vrijeme prvenstva Evrope u kosarci, a znamo da to nije bio slucaj.

RTS SAT
http://www.rts.rs/page/tv/ci/news/19/%D ... D1%82.html

RTS SAT na satelitu Hotbird, kanal je FTA...

http://www.lyngsat.com/hotbird.html

ПАРАМЕТРИ ЗА ПРИЈЕМ САТЕЛИТСКОГ ПРОГРАМА РТС-а

САТЕЛИТ HOTBIRD (13 СТЕПЕНИ ИСТОЧНО)
ПРИЈЕМНА ФРЕКВЕНЦИЈА: 11411,050 MHz
ПОЛАРИЗАЦИЈА: H (ХОРИЗОНТАЛНА)
SYMBOL RATE: 27,5 MSym/s
FEC 5/6

http://www.rts.rs/page/tv/ci/Frekvencije.html

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2009, 22:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
ELTa , vaš problem je i taj što ne znate odmaračiti na vrijeme. Prenos odavno gotov , a RTS 1 , nema ga.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2009, 22:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2009, 15:20
filozof sa vrbasa je napisao:
ELTa , vaš problem je i taj što ne znate odmaračiti na vrijeme. Prenos odavno gotov , a RTS 1 , nema ga.

Kad god gledam utakmicu ovi me amateri isfuraju, pustili RTS1 sat poslije utamice, nisam cuo izjave igraca. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2009, 22:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
To treba biti sinhronizovano, a ne kada se neko iz ELTA počeše po jajima.

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2009, 22:55 
Pripravnik
Pripravnik

filozof sa vrbasa je napisao:

RTS bi morao biti ukljucen danas u 22.30, moze li precizna informacija u koliko je ukljucen?

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2009, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Isto i na Netkomu... Umjesto da slušam intervju sa Antićem, trener FK Kozara priča o tekmi... Doduše stigao sam na RTS-u vidjeti ko je dužio koju kameru, ko je bio vozač kamermana i ko je zaslužan za režiju...

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2009, 23:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Elta ubacuj RTS SAT da gledam utakmicu kao covijek a ne da slusam kretena Prnjatovica kako govori Rumunjska i kako Krasica trazi MilanO

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 00:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
mangia je napisao:
Isto i na Netkomu... Umjesto da slušam intervju sa Antićem, trener FK Kozara priča o tekmi... Doduše stigao sam na RTS-u vidjeti ko je dužio koju kameru, ko je bio vozač kamermana i ko je zaslužan za režiju...

i jos se bunis :lol: a za intervjue imas SOS kanal oni su specijalizovani samo za to, njih utakmica ne zanima previse samo press konferencije.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 12:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Za Eltu mi je jasno, ali ZASTO je juce bila zatamljena utakmica na Total Tv-u ????To se do sada nikada nije desilo.

99.9% ljudi je kupilo total da ne slusa nase debilne komentatore i ako se ovo nastavi ja cu traziti pare od preplate nazad.

Od kada su "legalizovani" u BIH ukinuli su Palmu Plus i Most jer su previse srpske a ako ukinu i sport na rts ja stvarno nemam namjeru to da placam.

Vrh

PostPoslato: 11 Okt 2009, 18:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Frisky_Dingo je napisao:
Za Eltu mi je jasno, ali ZASTO je juce bila zatamljena utakmica na Total Tv-u ????To se do sada nikada nije desilo.

99.9% ljudi je kupilo total da ne slusa nase debilne komentatore i ako se ovo nastavi ja cu traziti pare od preplate nazad.

Od kada su "legalizovani" u BIH ukinuli su Palmu Plus i Most jer su previse srpske a ako ukinu i sport na rts ja stvarno nemam namjeru to da placam.

kupiš total u srbiji i nemaš problema :D

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2009, 02:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Elta ubacuj RTS SAT da gledam utakmicu kao covijek a ne da slusam kretena Prnjatovica kako govori Rumunjska i kako Krasica trazi MilanO

Dzaba, druze, slijep kod ociju ne vidi i gluh kraj usiju ne cuje...Ili ne zeli da cuje, kao u ovom slucaju...

Zato ne preostaje nista drugo nego da placas kablovsku a utakmice Srbije gledas besplatno na RTS SAT preko Hotbirda...Nebuloza, jel da?

Frisky_Dingo je napisao:

Isti slucaj i sa kablovskom... :-?

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2009, 20:09 
Pripravnik
Pripravnik

drug je napisao:
info_elta2 je napisao:

Ok, to razumijem, ali me zanima kako ovo pravilo moze da kaci RTS SAT, poseban nekodirani satelitski program RTS-a, znaci nije rijec o zemaljskim kanalima, vec o satelitskom kanalu koji se emituje putem satelita Hotbird ( tog programa nema ni u Total ni u Digi ) i mi smo ga imali u kablovskoj ranije... RTS je otkupio prava za emitovanje utakmica reprezentacije Srbije putem satelita i tako ce biti i veceras, pa me iskreno zanima kako, pravno gledano, ovo pravilo moze da se tice RTS SAT kanala ako bi on bio ubacen u ponudu. To je isto kao da je bio zatamnjen DSF za vrijeme prvenstva Evrope u kosarci, a znamo da to nije bio slucaj.

RTS SAT
http://www.rts.rs/page/tv/ci/news/19/%D ... D1%82.html

RTS SAT na satelitu Hotbird, kanal je FTA...

http://www.lyngsat.com/hotbird.html

ПАРАМЕТРИ ЗА ПРИЈЕМ САТЕЛИТСКОГ ПРОГРАМА РТС-а

САТЕЛИТ HOTBIRD (13 СТЕПЕНИ ИСТОЧНО)
ПРИЈЕМНА ФРЕКВЕНЦИЈА: 11411,050 MHz
ПОЛАРИЗАЦИЈА: H (ХОРИЗОНТАЛНА)
SYMBOL RATE: 27,5 MSym/s
FEC 5/6

http://www.rts.rs/page/tv/ci/Frekvencije.html

Slazem se vrlo neobicajeno ponasanje. RTS obicno zabrani prenos sportskog sadrzaja jer nema prava za prenos van drzave. U ovom slucaju gledajuci da je to bio srpski dogovor nije bijo problem ali RTS ima pravo ili nema, nego je RTS zeleo da odstupi RTRS, da on bude gledan. Ako je to zelja da se RTRS napravi jacom i joj srbijanska televizija pomaze, to smo mi spremni razumjeti. Jasno je da su na satelit dali prenos, da bi Srbi u EU imali gde gledati tu utakmicu a gradjanima RS su omogucili prenos drugim putem (RTRS) pa su stavili zabranu na satelitski program. Mislim da netreba praviti zamerke jer njihov dogovor omogucuje da svi srbi navijaci bilogde u svetu gledaju tu utakmicu, sto je za pohvalu, jer bilo je slucajeva u proslosti kad tome nije bilo tako.

Vrh

PostPoslato: 12 Okt 2009, 20:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Feb 2009, 20:11
pitanje za eltu sto smo uskraceni za strane muzicke kanale i zasto se tv1000 ne bi dodalo i na analognu

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]