rebenga je napisao:
http://www.elta-kabel.com/index.php?opt ... &Itemid=67Banjaluka: Novi kanal u programskoj šemi
U programskoj šemi za Banjaluku od 23.9.2009. na frekvenciji 327,25 Mhz (kanal S-24) umjesto kanala Russia Today biće puštena televizija Melos.
Znači nova tv u shemi je Melos...
Potpuno razuman potez Elte koja želi da nam pruži što više raznovrsnih domaćih kanala sa tematikom folk muzike.
Melos je egzaktan primjer folk kanala i prave folk produkcije.
Zapravo, "glazba" koja se vrti na Melosu predstavlja same "roots" (tj. korijene, za pretplatnike koji ne parlaju English)... Dakle, same "roots" folk muzike i dirketne predstavnike melosa "ibarske magistrale".
To znači da će gledaoci Elte moći gledati spotove klasičnih folk izvođača koji forsiraju pravu "šumadijsku dvojku", što će reći - biće 'armonike i pevaljki sve u 16 (a ne tamo nekih "kompjuterskijeh" pevaljki)
Ja ovaj potez podržavam. Drago mi je da svjetlo dana u BL ugledala jedna prava šumadijska tv kuća, kakva god da je.
Nadam se da će nas kvalitetan menadžment Elte obradovati sa još nekoliko kanala sa narodnjacima i vidovnjacima (i kvizovima, naravno)!

rebenga je napisao:
Od 19 časova istog dana ekskluzivno na tom kanalu možete pratiti košarkašku utakmicu između kraljevačke Sloge i aktuelnog evropskog šampiona Panatinaikosa.
Šta je tu čudno?
Željko Obradović je trener PAO-a, a imali su pripreme na Kopaoniku.
Šumadija je dala puno kvalitetnih košarkaša...
Dakle "Lesi (čitaj: Željko) se vraća kući!"
Dobro, blizu kuće, jer je Kraljevo udaljeno 30-ak km od Čačka...