banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 23:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 374 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Dec 2011, 18:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Strajk radnika na Bel televiziji.

Citiraj:

Radnici Bel kanala stupili u generalni štrajk

Slika

Radnici banjalučke televizije "Bel kanal" stupili su u generalni štrajk zbog neisplaćenih pet ličnih dohodaka, nakon što menadžment ovog preduzeća nije ispunio njihove zahtjeve tokom štrajka upozorenja.

Radnici su zahtijevali isplatu tri neisplaćena dohotka, a generalni štrajk provode uz tehnički minimum rada, navodi se u saopštenju Štrajkačkog odbora.

Direktor "Bel kanala" Sergej Močević rekao je da su tri neisplaćene plate ostale iz prethodnog perioda, ali da postoji mogućnost da se na osnovu reprograma to dugovanje izmiri do kraja godine.

On kaže da su neisplaćene plate posljedica toga što nisu naplaćena potraživanja prema drugim preduzećima, koja su mnogo veća nego dugovanja prema radnicima, naglasivši da "Bel kanal" trenutno nije dužan svojim dobavljačima i državi.

"Ukoliko uspijemo da naplatimo naša potraživanja plate će biti isplaćene ne do kraja godine, već do kraja ove sedmice", rekao je Močević.

Prema njegovim riječima, zbog teške ekonomske situacije preduzeće je bilo prinuđeno da provede racionalizaciju radnih mjesta kako bi se smanjili troškovi.

"Vjerovatno je jedna grupa ljudi koji su dobili rješenja da su tehnološki višak odlučila da sada pokrene priču o tri plate, koje ne kasne posljednja tri mjeseca već godinu dana", rekao je Močević.

http://www.banjalukalive.com/aktuelnost ... trajk.html

Jos vidim da vec nekoliko dana ne idu uopste njihove emisije :-?

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 18:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Nov 2011, 22:31
Sergej Močević? Onaj peder direktor neke televizije? strašno i žalosno u isto vreme...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 18:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ne kontam te ljude nikako :scratch: radiš za bilmeza pet mjeseci za "fala" (ako i to)??? :confused2: Samo bi ja da sam na mjestu istih ljudi kulturno parkirao auto ispred firme, izašao i otvorio gepek, a zatim nošalantno složio u isti komp, laptop, ups a možda i kameru...e sad onaj koji bi pokušao da negoduje bi bio gluv na jedno uho i dezorijentisan pet minuta (po narodski: šamarčina :) ) i niz put.....samo kažem tuži me :wave:

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 19:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

I to što kažeš. Lapto, dobar LCD monitor, računar, kamera...ima te tehnike za izabrati. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 19:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

A tužio bi te nikad! Pošto sigurno za ti pet mjeseci duguje i državi tako da si u win-win poziciji :wink:

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 19:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

nepokoreni je napisao:
A tužio bi te nikad! Pošto sigurno za ti pet mjeseci duguje i državi tako da si u win-win poziciji :wink:

A po novom zakonu, država mora da kazni poslodavca koji ne uplaćuje doprinose na lične dohodke radnika. Tako da, sve bi se to završilo za 5 minuta. A posle sve objaviti u malim oglasima i laganini prodavati jedno po jedno. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 19:22 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ApFolutno tačno :evil3:

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 19:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Skoro sam čuo za slučaj jednog konobara koji nije primio 3 plate i lik je ladno došao ujutro i natrpao u auto sve što se moglo nabaciti: pojačalo, nekoliko zvučnika, računar, monitor, nekoliko sitnijih aprata za kafu i tako te stvari...kad je gazda čuo za to samo je ladno rekao: "A Bože moj, što se mora nije teško". :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 21:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pekmen je napisao:
I to što kažeš. Lapto, dobar LCD monitor, računar, kamera...ima te tehnike za izabrati. :D

:D :D :D Izgleda da je ovo jedino moguce rjesenje kad su ovi nasi bizmismeni u pitanju. Meni samo nije jasno kako je moguce da taj Janjetovic koji lezi na milionima maraka duguje tim ljudima plate. To je stvarno sramota. Ponekad mi se cini da neki ljudi bas nemaju obraza.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2011, 22:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sinko, da ne duguje tolike pare ne bi ni ležao na njima. Sve je to go kurac. Dužni Bogu i narodu a šatro imaju pare. Da vrate pola dugova ne bi im ostalo ni za čačkalice...

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 00:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Mozda grijesim, ali sam nesto ubijedjen da Janjetovic lezi na parama... koliko samo uzme godisnje za uredjenje travcica po gradu i cupanje ambrozije, ne bi mu manjkalo love do kraja zivota.

Zato i kazem da je onda sramota sto ne placa radnike.

Nije to samo slucaj sa Bel televizijom, koliko mi je poznato, nista bolje nije ni u onom Fokusu.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 07:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2009, 23:05
Upravo ovakvi komentari proizvode fotografije koje subjektivno utiču na okolinu koja vaše komentare prihvata kao jasne činjenice.
Treba reći da je Bel TV jedina authentična TV Banjalučka koja u svom programu sadrži sve evropske standarde.
Štrajkovi su najčešće, istorijski gledano, izazvani od strane raznih social-komunističkih organizacija i to prvenstveno radi ostvarivanja mračnih ideja tih istih organizacija.
Redovno gledam Bel TV i ona je na mom daljinskom upravljaču pod rednim brojem jedan.
Potpuno je nebitna činjenica jel tamo neko štrajkuje ili ne, odnosno poražavajuća stvar je da mi kao konzumenti vrhunskih emisija ostajemo uskraćeni za programe koje nam ova Bel TV obezbjeđuje i emituje.

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 09:11 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

078Informacije je napisao:
Upravo ovakvi komentari proizvode fotografije koje subjektivno utiču na okolinu koja vaše komentare prihvata kao jasne činjenice.
Treba reći da je Bel TV jedina authentična TV Banjalučka koja u svom programu sadrži sve evropske standarde.
Štrajkovi su najčešće, istorijski gledano, izazvani od strane raznih social-komunističkih organizacija i to prvenstveno radi ostvarivanja mračnih ideja tih istih organizacija.
Redovno gledam Bel TV i ona je na mom daljinskom upravljaču pod rednim brojem jedan.
Potpuno je nebitna činjenica jel tamo neko štrajkuje ili ne, odnosno poražavajuća stvar je da mi kao konzumenti vrhunskih emisija ostajemo uskraćeni za programe koje nam ova Bel TV obezbjeđuje i emituje.

Reci da se zajebavaš. :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 09:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Realno bel ima zanimljiviji program nego mnoge druge tv stanice. Ako nista barem jos ne emituju turske serije i grand emisije za zaglupljivanje sirokih narodnih masa. :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 09:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009, 15:22
Citiraj:
napisao Mark, December 07, 2011
Covjek samo nije rekao da je on direktor godinu dana i da je za to vrijeme uspio da ne isplati 5 plata,a niti jedan mjesec nije uplatio doprinose.Svjetski rekorder!

zanimljivo je ovo sa doprinosima. Ako je ovo tačno, taj direktorčić bi trebalo da zasvira klavir na Tunjicama. Gdje je sad država da reaguje?

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 10:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
@078Infromacije :lol:
Molio bih moderatore da njegov post prebaci u pdf,Humor

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 10:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14

:lol: :lol: :lol: SAMPION

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 10:12 
Dobar, dobar...nema sta, objektivno vidjenje... :D :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 10:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

:confused2: mijenjaj dilera!!!!

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2011, 10:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
ma koje, nek ga preporuci meni :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 374 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]