banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 04:43

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2007, 21:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
Šta ćeš dobiti ako neki krš analogni signal pretvoriš u digitalni i tako prenosiš? Kod mene su FTV i Nova TV daleko od kvaliteta digitalnog signala. Pošto su dosta slabiji od ostalih kanala, znači da oni na kablovskoj primaju izuzetno slab signal koji se još izgubi u prenosu. Zašto oni imaju loš prijem ne znam. Ne treba suviše očekivati od tih kablovskih operatera, od početka se vidjelo da su daleko od ozbiljnih firmi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Apr 2007, 23:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 09:50
Ne bi to moglo u Evropi tako. Samo kod nas.

Ako imate teletekst na Novoj onda ga skidaju anlaogno sa Psunja iz Hrvatske, a ako nema teleteksta ide sa satelita digitalno. To se može da vidi kad su utakmice.

Kablovska prema satelitskoj tv i zemaljskoj s dobro urađenim sistemom je nula.

Vrh

Tema posta: slazem se s tobom
PostPoslato: 01 Maj 2007, 20:06 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Apr 2003, 02:05
obrisano
jer su se neki uvrijedili :drinking:

Poslednji put menjao perok dana 03 Maj 2007, 18:51, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2007, 21:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Koliko se ja razumijem, DVB-T digitalni zemaljski prenos zahtijeva i odredjeni digitalni prijemnik, a opet koliko znam tako ne radi ni jedna televizija u okruzenju.

DVB-T je skracenica od Digital Video Broadcasting - Terrestrial.

Btw. perok interesuje me jedan tvoj sistem, javi cijenu na pp. Hvala!

Vrh

Tema posta: Re: slazem se s tobom
PostPoslato: 02 Maj 2007, 06:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Nov 2003, 23:39
perok je napisao:
slazem se s tobom.
bavim se proizvodnjom i postavljanjem antenskih sistema.
vrlo kvalitetno i profesionalno.
moj zemaljski antenski sistem plus digitalna satelitska sa svim mogucnostima koje ona nudi? pa svaka kablovska je smijesna.
ali ne moze se to objasniti ovim "gradjanima".

Vole oni kablovsku k'o tele sisu.
Nemaju nista u kuci, ne znaju sta ce rucati ali posto komsija ima kablovsku ima je i on.

Svaki seljak sanja kablovsku
sto seljak gluplji to san sladji.

A elektromagnetski talasi otkriveni prije stotinu godina.
Inzenjeri ponudili more tehnologija za prijem TV programa ali oni ni u sta ne vjeruju nego samo u kablovsku.

Kaze, odabrali smo za vas.
Dakle ovi sami ne znaju ni odabrati. Sta ce im hiljadu kanala. Opet bi bili nesretni cak i vise nego sto jesu. Drogiraju se televizijom.
Ako vec placam 10KM mjesecno onda treba to i da iskoristim.
Pa samo bulji u ekran.

Neka ih muzu. Tako i treba.

Kako li je ovo tek licemjerno i prepotentno...
Sigurno ti "biznis" ide jako dobro kad imaš vremena i živaca da ovako palamudiš o potencijalnim klijentima i konkurenciji. A da si malo poradio na promociji, da normalan čovjek sazna koje su prednosti takvog sistema, koje kanale nudiš, po kakvim cijenama i po kakvom kvalitetu, možda bi ti i bilo više posla... Ovako sjedi i truni i budi kivan na nas "seljake" što smo po defaultu uzeli kablovsku.

Vrh

Tema posta: do mene je
PostPoslato: 02 Maj 2007, 20:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 30 Apr 2003, 02:05
Je, do mene je.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2007, 07:08 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Citiraj:
moj zemaljski antenski sistem

Daj seljak ne seri.Sklapaš antene u garaži ili podrumu i misliš da si pokupio svu pamet svijeta...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2007, 08:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:58
The_new_Statesman je napisao:
Koliko se ja razumijem, DVB-T digitalni zemaljski prenos zahtijeva i odredjeni digitalni prijemnik, a opet koliko znam tako ne radi ni jedna televizija u okruzenju.

.

radi htv :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2007, 20:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Moj problem je sljedeći:

Znate onaj info kanal sa spiskom tv stanice koje se mogu pratiti u Centru grada, ja nisam mogao naći CNN i Rusia Today u čemu je problem, da ne mogu te dvije televizije gledati od ponuđenih! Da li vi imate sličan problem?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 08:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jan 2007, 13:38
bd2308 je napisao:
The_new_Statesman je napisao:

.

radi htv :)

I ne samo HTV. Hrvatska je prije pet godina (2002) krenula sa testiranjem DVB-T i danas je prva u jugoistočnoj Evropi (pa i šire) u razvoju digitalnog zemaljskog signala. Danas se preko DVB-T u Hrvatskoj može gledat HRT1, HRT2, HRT Plus, HRT HD, RTL Televizija, Nova TV, NIT, STV i Discovery HD. Do ljeta se očekuje start i NOVA TV HD programa, a do kraja godine će biti pokriveno 95% Hrvatske sa DVB-T signalom. Slika je prelijepa, a na nekim kanalima (od Croatela) ide čak i EPG, elektronski programski vodič. Analogija se u Hrvatskoj gasi do 2012. i sve televizije trebaju do tada preći na DVB-T. Iduće godine se raspisuje natječaj za nove DVB-T frekvencije u Hrvatskoj, a postojeći zemaljski kanali sa nacionalnom koncesijom bi trebali dobiti još jedan kanal. Tako bi trebao krenuti RTL 2, NOVA TV 2, a HRT bi imao pravo na vlasititi mux od 5 programa (pretpostavlja se HRT SPORT i još neki tematski HRT programi kao HRT Dokumentarni .. itd.). Za ostala mjesta će se raspisati javni natječaj. Mjesta ima oko 30tak tako da definitivno neće svi biti popunjeni ... pa bi mogli dobiti hrvatski FOX, TV2, Viasat ili tko se već javi na natječaj, pitanje je...

A evo i screenshot kako izgleda HRT HD. Od iduće godine na njemu će se prenositi EP u fudbalu, Olimpijske igre 2008. (Peking), ...

Slika

Slika Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 17:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Daj, decko, ne lupaj!
Kakav HDTV u Hrvatskoj??? HRT je tek nedavno pocela emitovati probno i to se vrti samo intermezzo (neke panoramske fotografije i neki potocic) a to sto ti jos navodis sve hrvatske kanale :lol:

Za digitalni prenos signala (zemaljski) treba posebna oprema za emitovanje a bome treba i poseban TV prijemnik da bi se gledalo. Nas jedan kolega je skoro kupovao TV, pa decko da se isprsi kupio za digitalni prijem signala.
Jako je optimistican pa se sprema 8)

P.S. Jel imas ti neki "izvor" informacija ili tako iz glave lupas?

.

Poslednji put menjao HugoLina dana 04 Maj 2007, 18:58, izmenjena 2 puta

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 17:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ja znam 1000% da hrt emituje digitalni signal. risiver ima da se kupi u svim hrvatskim supermarketima i prodavnicama elektronike, a košta od nekih 100-ak maraka pa naviše

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 17:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja nisam ni rekla da ne emituje digitalni signal, vec ne emituje program.
malo pazljivije procitaj sta sam pisala.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 17:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ok, kako god hoćeš da nazoveš. hrt ima prvi i drugi program DVB-T od 2005. godine.

taj eksperimentalni program je kanal HRT HD i on eksperimentalno emituje program. nema ga na običnoj zemaljskoj televiziji, ni na satelitu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 18:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

A kako, majke ti, da niko nije cuo za to ranije?
Kao ne bi se hrvati pohvalili sa tim.
Kako od 2005.god?
Pa kada su skoro pustili taj testni digitalni signal, bilo je na dnevniku, 2 dana su smarali sa tim. I samo u Zagrebu emituju signal.

EDIT:
"HRT je krajem ožujka započeo eksperimentalno emitiranje programa HRT HD, koji se emitira u visokoj definiciji odnosno radi se o HDTV-u. Zasad se program emitira samo na području Zagreba i to samo panoramske snimke. Da biste gledali HDTV potreban vam je HD-ready televizor i HD prijamnik (većina DVB-T prijamnika za računalo je već sposobna za HDTV, no ovisi o jačini vašeg računala). HDTV slika je barem dvostruko oštrija od standardne digitalne televizije, a emitira se u 16:9 širokom formatu.

Uz pogodnosti koje donosi digitalna televizija, dolazi i potreba za ulaganjem u novu opremu. U slučaju kada se pretplaćujete na određenu uslugu, davatelj usluga najčešće sponzorira uređaj uz obavezno trajanje ugovora od godinu ili dvije. Kada se radi o digitalnoj nacionalnoj televiziji, država će ukoliko odluči potpuno prijeći na digitalno emitiranje morati subvencionirati novu opremu koju ćete trebati za gledanje televizije. SAD prestaje sa analognim emitiranjem početkom 2009. godine, dok Europska unija teži da sa istim prestane 2012. godine. Hoće li uspjeti u tom nastojanju ne možemo reći, ali sigurno nas prije ili kasnije čeka lijepa digitalna budućnost."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 18:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

tebi se baš ne može dokazati. ako ne razlikuješ dva različita programa, ne pravi se pametna na forumu, ionako smo previše off topic.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 18:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Decko ja ne znam sta je tebi, ali znam da ti pises nesto o cemu nemas pojma.
A ja se ne pravim pametna, ja jesam pametna, no to je vec poduza tema :lol:

Aj, sad stvarno, sjashi-nisi u pravu, pa se bacas glupostima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 19:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
bd2308 ne razlikuje da digitalni signal i HDTV nisu isto. HugoLina je u pravu, HRT je skoro teko počeo da eksperimentalno počinje emitovati HD signal za Zagreb i okolinu. Ove ostale televizije nemaju sigurno HD ali ipak su oni dosta ispred nas kad je televizija u pitanju. Kod nas ne emituje niko ni u digitalnoj tehnologiji a kamoli HD.
Kad krene taj HD, a to kod nas neće biti tako uskoro trebaće i više struje jer plazma televizori značajnije više troše struje nego klasični. Mada dok to dođe kod nas vjerovatno će inženjeri rješiti taj problem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 19:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mi smo pričali o DVB-T. hrt i komercijalne televizije u hrvatskoj emituju svoje programe na DVB-T, a hrt hd je u eksperimentalnoj fazi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Maj 2007, 20:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mislim da je decko stavio sc shoot upravo od HDTV, tako da znam o cemu sam ja pricala. Izvinjavam se ako nisamdobro razumela, ali mislim da treba da pogledas slike koje je postao.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]