laka je napisao:
Da, ali u Beogradu te kanale hvataju sa satelita i kodirani su kad su ti prenosi. A mi u BL mozemo slobodno hvatati signal nove i HRT sa zemaljskih predajnika, a kablovske mreze ih zatamnjuju. I sad, ako hocemo gledati te kanale, moramo ponovo montirati antene po balkonima ili osposobljavati zajednicke antenske sisteme. To me najvise iritira.
A postoji i alternativa za gledanje RTS-a bez zatamnjenja, a i za gledanje EuroSport 2 BL. Tako da cu ja sigurno raskinuti ugovor sa eltom, ako ovo ovako ostane. Po meni ce Total TV sad biti mnogo bolja opcija. Total u Srbiji ima ponudu "Total TV za poneti" za 10160 dinara : receiver sa karticom za 4400 din + 6 mjeseci Total TV paketa (START i PLUS) 5760 din. Kupis i nosis. I jos mozes sloziti CS u lokalnoj mrezi sa komsijama, da podijelis troskove. A tu je i klasicni CS. Za desetak KM mjesecno mogu se gledati svi ovi kanali koje elta i netkom imaju u ponudi i jos mnogo vise.
neznam o cemu pricas,pa ko kaze da se na elti slobodni kanali(nova, hrt2) gase,ja kuci gledam normalno,a zvao sam eltu i kazu da nece gasiti te kanale.A bas bi volio da vidim tu vrstu podjele sa komsijama,totala ili bilo kojeg drugog sat.prijemnika.Ja radim malo sa totalom pa me zanima ta podjela na antenskom sistemu(NEMOGUCE).Ispravi me ako grijesim,a to mozes dijeliti samo tako da svi gledaju isti kanal,ti prebacis na ligu sampiona,kad ono komsinica na vratima sa oklagijom (vrati mi moje pare ja hocu da gledam seriju)ha ha ha
Drzi se ti druskane kablovske,jer danas malo ko nema dva tri i vise televizora u stanu to sve mozes uvezati na jedan prikljucak + internet pa ti malo razmisli..........