banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 16:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 17 Sep 2009, 00:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
I na Netkomu veceras nije bilo zatamnjivanja HRT 2 vec samo RTS1, a kasnije u pregledu nije bio ni RTS1. Nadam se da ce tako i dalje biti, a razlika je nebo i zemlja prenos juce na rtrs i danas na hrt2.

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 07:05 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
Nije mi jasno po kojem osnovu se zatamljivala Nova u utorak a Hrt nesmetano išao sinoć kad su i za jednu i drugo veče televizije iz BIH imale otkupljena prava......rtrs napisao u dopisu ako ne zatamnite tužićemo vas i ovi odmah zatamnili...pa ima li kakav pravnik u tim kablovskim operaterima koji bi mogao rastumačiti te prijetnje koje šalju Prnjatović i direktorica programa Mira.....

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 11:04 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Ja ponavljam kao papagaj, ali ljudi nema potrebe da se zatamnjuju kanali koji se hvataju zemaljskim signalom...Ti dopisi iz RTRS-a, pa to je smiješno. Njihovi komentatori još smješniji. Nađite nekog pravnika da to rastumači....
A Eltu bih molio ako je ikako moguće da zacrni RTRS kad prenose Ligu šampiona jer je ono negledljivo i neslušljivo, hvala...

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 12:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Jun 2009, 12:50
Kabel! je napisao:
Doslo je do tehnickih problema, momci iz Doboja su zakazali. :roll: Ocekivao sam da cemo bar nesto izvesti na vrijeme i kako je trebalo biti. Kada budu rijeseni tehnicki problemi vi cete biti prvi koji ce to saznati. Ja se nadam da ce biti rijeseno do kraja veceri.

Pozdrav!

Овај кабел је неки шаљивџија, свака част мајсторе, навуче ме момачки. Читаво вече ко клен сам пребацивао на Симкета.
А оно прц:)

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 13:17 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jun 2009, 08:21
aha, Kabel je lažnjak, provjerio u Elti sada, stvarno ne kontam - baš idiotski.
Što se tiče RTRS-a, nemam riječi, pa ako mi imamo obavezu da plaćamo pretplatu - ko nama garantuje kvalitet??? Ko prema nama ima obavezu? Što se tiče Elte, bar je mogu isključiti, ali ovaj nesretni RTRS moram plaćati.
Kome da se obratimo, postoji li pored Regulatorne agencije za medije i i neka Regulatorna agencija za KVALITET medija ;)?
I šta, kad dođe svjetsko prvenstvo u fudbalu, Srbija ode na šampionat, i ne možemo gledati RTS sa svim specijalima, nego moramo gledati Ćor(s)ovića kojeg se i rođena familija odrekla? Dokle, bre...

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 13:31 
Majstor
Majstor

čovjek kaže:"i lopta ide ka...............i onda pauza 20 sekundi i nastavlja sa sljedećom rečenicom koja nema veze s prvom....

Evo na Bigu reklamiraju ES 2 s Bundes Ligom ali šta Eltu i Netkom briga za to.......narod je stoka što to sve trpi......

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 15:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2009, 19:48
kad vec zatamnjuju seriju na Novoj TV zasto je onda isla danas repriza bez problema :D

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 17:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Avg 2002, 19:32
Izgleda zatamnili rts2, a meni na tvU nema bht1, moram gdje u kafanu ici da gledam :evil: :evil: :evil:

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 19:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
rendzer je napisao:
Izgleda zatamnili rts2, a meni na tvU nema bht1, moram gdje u kafanu ici da gledam :evil: :evil: :evil:

Oko minut i po do kraja i PUČE slika na BHT!!! :mad:
Mislim, sjajno!!! :angry4: Četvrtfinale EP u košarci! Sreća pa je Srbija vodila, ali...

Što onda niste uključili RTS2? Bar tih nekoliko desetina sekundi?
Šta ako se ovo desi u polufinalu?

Mislim, bolje da ne kucam više...

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 19:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

valjda neće opet, ja nemam bht1 (i ostale kanale na bliskoj frekvenciji, valjda do tv-a nešto). :angry3:

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 22:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Flashman je napisao:
sto se iskljucenja tice, samo RTS bio zatamnjen....serija na NOVATV koja je prije utakmice kao i utakmica NISU bile zatamnjene....najnormalnije sam gledao CELZI-PORTO...

ovo i ovo...

Citiraj:
Molimo Vas da u utorak ( 15.09 ) u terminu odigravanja utakmice Volfsburg –CSKA od 20.30 do 22.40 i terminu Pregleda lige sampiona, istu vece od 23.20 do 00.30 iskljucite ili zacrnite signal Radio televizije Srbije i Nove TV ( Hrvatska ) Ukoliko to ne ucinite, napominjemo Vas da podlijezete materijalno-krivicnoj odgovornosti. O ovome smo obavijestili i Regulatornu agenciju za telekomunikacije.

S postovanjem,

Direkorica programa
Mira Lolic Mocevic

http://www.elta-kabel.com/index.php?opt ... &Itemid=67

...ima da bude igranke... :lol:

rendzer je napisao:

Ne kontam! Zatamnjivali su kosarku???...Ja najnormalnije gledao sa svojom ekipom u kafani na RTS 2, ima cova Digi pa fercera ko sat...Na osnovu kog i cijeg dopisa je zatamnjivano...to nigdje na sajtu Elte ne stoji... :-?

Vrh

PostPoslato: 17 Sep 2009, 23:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja nisam htio izazivati sreću i komentarisati na ovoj temi kako bi bilo kad bi i kosarku zatamljivali, kad ono četvrtfinale i utakmica Srbija - Rusija i crno.... Po prvi put od početka prvenstva. BHT valjda ima prava za BiH. A interesantno je da su prenosili na BHT (bar na pregledu programa pise) i drugu utakmicu četvrtfinala, a istu je i RTS prenosio i tad nisu ukidali. :evil3:

Kako stvari stoje polako će kablovska ostajati bez svojih korisnika.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 00:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
Kako to da se liga evrope nije zatamnjivala, opet neka parcijalna rijesenja, ako se vec primjenjuju neka pravila mora da vaze za sve, a ne kako koja tv vrsi dopis i priprijeti (ja kao korisnik kablovske nisam za zatamnjivanje zbog vece mogucnosti izbora, ali ako se vec stite neka prava prenosa i sl.onda o.k. samo mi nije jasno kako nekad vaze, a nekad ne). Vjerovatno CRA se jos nije oglasila jer njima i odgovara situacija u kojoj ce imati materijala da naplati kazne kabl.operaterima.

Rendzer ne mislim da ce bas zbog tog zatamnjivanja doci do veceg osipanja korisnika kablovske, jer nisu samo utakmice bile kljucne u odluci da postanu korisnici kablovske tv, vec i drugo tako da nece biti kljucne ni pri promjeni te odluke.
Prije svega bitno je da prenosa utakmice ima, e sad sto su nasi komentatori losiji to je vec druga stvar. Prednost kablovske je u vecoj ponudi sadrzaja, dakle i onih sportskih dogadjaja koje ne prenose lokalne tv, kao i ostalog programa, a takodje i prevoda(title-a) za par stranih kanala.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 00:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Ja i nekoliko komsija u zgradi razmisljamo da, ako se nastavi ovo zatamnjivanje i elta ne bude ubacivala nove kanale, osposobimo zajednicki antenski sistem (koji je sad van funkcije) za ove hrvatske kanale i uzmemo jednu Total pretplatu (i to u Srbiji, za slucaj da bude ova za**bancija sa zatamnjivanjem i na Total BiH) i napravimo lokalni CS. Normalno, ako bude tako, elta pretplatu cu otkazati, koji ce mi kad ne mogu gledati ono sto hocu. Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 10:18 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
Ja sam obicno medju onima koji "napadaju" eltu, ali evo da ih malo i branim.

U srijedu sam bio u Beogradu i gledao tamo INT-BAR. Po navici sam htio da utakmicu gledam na HRT 2, kad ono - zatamnjeno (oni ne zatamnjuju nego stave color-bar, ali je rezultat isti - nema gledanja). Ne budem lijen i pretrazim sve kanale, kad ono i na RAI (koji je isto prenosio LS) isto color-bar. Tako da sam morao gledati na RTS.

Dakle, ocito je da to nije samo praksa kod nas...

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 10:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2008, 00:12
Da, ali u Beogradu te kanale hvataju sa satelita i kodirani su kad su ti prenosi. A mi u BL mozemo slobodno hvatati signal nove i HRT sa zemaljskih predajnika, a kablovske mreze ih zatamnjuju. I sad, ako hocemo gledati te kanale, moramo ponovo montirati antene po balkonima ili osposobljavati zajednicke antenske sisteme. To me najvise iritira.
A postoji i alternativa za gledanje RTS-a bez zatamnjenja, a i za gledanje EuroSport 2 BL. Tako da cu ja sigurno raskinuti ugovor sa eltom, ako ovo ovako ostane. Po meni ce Total TV sad biti mnogo bolja opcija. Total u Srbiji ima ponudu "Total TV za poneti" za 10160 dinara : receiver sa karticom za 4400 din + 6 mjeseci Total TV paketa (START i PLUS) 5760 din. Kupis i nosis. I jos mozes sloziti CS u lokalnoj mrezi sa komsijama, da podijelis troskove. A tu je i klasicni CS. Za desetak KM mjesecno mogu se gledati svi ovi kanali koje elta i netkom imaju u ponudi i jos mnogo vise.

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 11:51 
Majstor
Majstor

Nije mi jasno da svaka selendra u Federaciji ima ES BL a moćna Elta i Netkom ne mogu uvesti....oni se kao bave "velikim" projetima uvođenja telefonije i digitalne tv a ne mogu korisnicima mogućiti istu ponudu kao kablovske u Bihaći i Konicu....stvarno sramota,ali nisu oni krivi nego korisnici koji to ponizno trpe....

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 12:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jun 2009, 08:21
laka je napisao:
Da, ali u Beogradu te kanale hvataju sa satelita i kodirani su kad su ti prenosi. A mi u BL mozemo slobodno hvatati signal nove i HRT sa zemaljskih predajnika, a kablovske mreze ih zatamnjuju. I sad, ako hocemo gledati te kanale, moramo ponovo montirati antene po balkonima ili osposobljavati zajednicke antenske sisteme. To me najvise iritira.

čekaj, pa kablovski operateri ne zatamnjuju Novu i HRT, odakle ti to. Elta ne zatamnjuje, a Netkom je samo jedan dan, kasnije nije, vjerovatno ih je RAK zatekao, a RTS 2 je već druga priča, to moraju gasiti. Nisam više pametan, mene je iskreno strah da se i BiH plasira na SP 2010 u JAR pa da onda gledamo Spahu i Ćorsovića. Izgleda da su u ovoj državi najveći problem zaštita autorskih prava nekih "ŽNJ" televizija upitanog kvaliteta, i naravno popis stanovništva u BiH i slične idiotarije. To što nestaju stotine milione maraka, i neke fantomske firme krpe puteve i za te sitne poslove uzimaju ogromnu lovu, i milion i jedna krađa u ovoj kvazi državi , to nije bitno. ma samo treba otići u afriku u neki nacionalni park i čuvati slonove od lovokradica, jer ovdje nema 'ljeba

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 12:30 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 13 Avg 2009, 22:14
laka je napisao:
A postoji i alternativa za gledanje RTS-a bez zatamnjenja, a i za gledanje EuroSport 2 BL. Tako da cu ja sigurno raskinuti ugovor sa eltom, ako ovo ovako ostane. Po meni ce Total TV sad biti mnogo bolja opcija. Total u Srbiji ima ponudu "Total TV za poneti" za 10160 dinara : receiver sa karticom za 4400 din + 6 mjeseci Total TV paketa (START i PLUS) 5760 din. Kupis i nosis. I jos mozes sloziti CS u lokalnoj mrezi sa komsijama, da podijelis troskove. A tu je i klasicni CS. Za desetak KM mjesecno mogu se gledati svi ovi kanali koje elta i netkom imaju u ponudi i jos mnogo vise.

neznam o cemu pricas,pa ko kaze da se na elti slobodni kanali(nova, hrt2) gase,ja kuci gledam normalno,a zvao sam eltu i kazu da nece gasiti te kanale.A bas bi volio da vidim tu vrstu podjele sa komsijama,totala ili bilo kojeg drugog sat.prijemnika.Ja radim malo sa totalom pa me zanima ta podjela na antenskom sistemu(NEMOGUCE).Ispravi me ako grijesim,a to mozes dijeliti samo tako da svi gledaju isti kanal,ti prebacis na ligu sampiona,kad ono komsinica na vratima sa oklagijom (vrati mi moje pare ja hocu da gledam seriju)ha ha ha
Drzi se ti druskane kablovske,jer danas malo ko nema dva tri i vise televizora u stanu to sve mozes uvezati na jedan prikljucak + internet pa ti malo razmisli..........

Vrh

PostPoslato: 18 Sep 2009, 12:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Sep 2008, 11:12
digitalija je napisao:
Ja sam obicno medju onima koji "napadaju" eltu, ali evo da ih malo i branim.

U srijedu sam bio u Beogradu i gledao tamo INT-BAR. Po navici sam htio da utakmicu gledam na HRT 2, kad ono - zatamnjeno (oni ne zatamnjuju nego stave color-bar, ali je rezultat isti - nema gledanja). Ne budem lijen i pretrazim sve kanale, kad ono i na RAI (koji je isto prenosio LS) isto color-bar. Tako da sam morao gledati na RTS.

Dakle, ocito je da to nije samo praksa kod nas...

Nisam neki preterani obožavalac sporta, ali mislim da SBB na digitali D3 ne zatamnjuje signal. Možda bi trebala i ELTA tako da uradi. Najpre bi naravno trebalo formirati tematske pakete koji bi se dodatno plaćali, pa onda u jedan takav paket ubaciti kanale koji ne bi bili isključivani za vreme sportskih prenosa. A ako si u Beogradu na PTT-u ili na OPEN TV mogao si gledati fudbal i na ovom novom kanalu Arenasport, kojeg mnogi hvale. Ja sam, na SBB pa ga nemam, ali po nekim informacijama, mogao bi se uskoro pojaviti u D3 sportskom paketu, i cena paketa od 4 njihova kanala bi trebala da iznosi od 5 do 10 evra, ali su to oko cene paketa samo nagađanja. Ja sam na svu sreću sa sobom poneo Digi pa nemam problema sa isključivanjem signala.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]