banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Nov 2012, 21:00 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
ok hvala ti

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 15:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Maj 2009, 16:44
Da li neko zna šta bi ovo oglo da bude? Nešto sam dirao oko pretraživanja kanala i pojavilo mi se ovo:

Slika
http://d.pr/i/dMR1

Imam DVB-C Set Top Box
HDC-2210

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 16:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 19:52
anri1 je napisao:
Da li neko zna šta bi ovo oglo da bude? Nešto sam dirao oko pretraživanja kanala i pojavilo mi se ovo:

Slika
http://d.pr/i/dMR1

Imam DVB-C Set Top Box
HDC-2210

Pretraži opet kanale ako si provjerio da ti nije kabal isključen.
Ako nije ništa od navedenog zovi svog kablovskog servisera nek ti dođu popraviti. To su dužni.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2013, 23:47 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jul 2008, 13:38
Pozdrav svima,

Ovdje na forumu citam da bi CAM modul koji daje BlicNet a to je Smit Conax trebao da radi sa Philips TV-ima.
Naime, posjedujem Philips LED 32PFL3807H i od Blica sam dobio navedeni CAM i kad ubacim CAM u slot TV ga prepozna i mogu uci u opcije od CAM-a ali kad ubacim karticu dobijem poruku "Card problem - check card" da napomenem da mi TV uredno otvara Info kanal koji nije kodiran. Da li neko ima iskustva sta bi mogao biti problem.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 08:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Probaj rucno pretraziti programe. Mozda pomogne.

Imao sam slican problem na LG televizoru sa SmarDTV modulom od Blica, javljao je identicnu gresku. Nazalost, dok drugari iz blica nisu donijeli drugi modul, nije proradilo. Medutim, kad se pozalis tehnickoj podrski, prvo ce ti probati uvaliti onaj krs od risivera - budi uporan. Ali ne mora znaciti da je to rjesenje, jer govorimo o drugom proizvodjacu i tv-a i modula.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 08:26 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Koji je modul u pitanju? Ako imaš staru karticu i SMiT-ov modul, neće raditi... najbolje nazovi teh. podršku, pročitaj im broj kartice, pa će ti reći dal imaš lošu kombinaciju.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 12:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Citiraj:
Koji je modul u pitanju? Ako imaš staru karticu i SMiT-ov modul, neće raditi... najbolje nazovi teh. podršku, pročitaj im broj kartice, pa će ti reći dal imaš lošu kombinaciju.

Modul je Smit Conax.

Nazvao teh. podrsku i ovaj tip sto sam sa njim razgovarao nezna da postoje starije kartice i novije te da bi to trebalo raditi, na kraju mi je predlozio da zamijenim za drugi CAM pa da pokusam. Za divno cudo nije mi pokusao uvaliti STB umjesto CAM-a.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 13:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Feb 2013, 14:06
Budi samo uporan,rjesenje sigurno postoji,a za pocetak ipak uzmi STB dok to ne rijesis.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2013, 17:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Naravno da cu biti uporan i nadam se da cu uspjeti rijesiti problem, jer mi se nikako ne dopada solucija da uzmem STB

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2013, 18:48 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Danas smo probali sa novom serijom kartica broj 200023xx i Smit conax modul i opet istu gresku ispisuje "Card problem - check card". Svi koje sam kontaktirao tvrde da bi to trebalo da radi ali niko nezna zasto ne radi.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2013, 18:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Jesi li siguran da si dobro ubacio karticu u CAM? Tu grešku javlja kad ne ubaciš pravilno karticu...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2013, 20:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Kad ubacim pogresno karticu javlja gresku "Incorrect card"

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2013, 20:35 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ako me dobro sjećanje služi, kada sam probavao kod kolege sa SMiT modulom i starom karticom, prijavljivalo je Inocrrect card, a kada se pogrešno ubaci kartica - Card problem - check card...

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2013, 19:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Ako me dobro sjećanje služi, kada sam probavao kod kolege sa SMiT modulom i starom karticom, prijavljivalo je Inocrrect card, a kada se pogrešno ubaci kartica - Card problem - check card...

Pamćenje te služi više nego odlično! :D

Bio si potpuno u pravu, pogrešno smo stavljali karticu ali da bude veće zlo tako su nam objasnili u Blicu (modul okrenuti da strelica bude gore i karticu ubaciti da slika bude gore i onda ubaciti modul u tv).
Evo sad smo okrenuli karticu i dobili sliku na zakljucanim kanalima (explorer, history).
Hvala na savjetima.
Pozzz!

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 09:44 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Apr 2012, 14:02
Informacija za sve vlasnike Panasonic TV-a. Sinoc sam pre-skenirao DVB-C kanale na plazmi TX-P42G20ES i pronašao 90-tak kanala. Čini mi se 49 otključanih (vidljivih), a ostatak je zaključan. Naručio sam ekipu iz Aneksa (Blic, Netcom) da dođe sa CAM modulom da se napokon riješim kineskog HD reciever-a.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2013, 16:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 17 Okt 2010, 10:40
Isto je i sa Sony tv, mada mi se čini da je slika bolja preko resivera (u mene je HD resiver). Ipak i ovaj pomak je pozitivna stvar, nešto se dešava...

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2013, 12:06 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 23 Apr 2012, 14:02
Božidare, i kod mene je na prvu loptu takav utisak bio, ali sam zaključio da mi nisu bile jednake postavke za sliku na DVB-C i HDMI priključku. Sada je slika identična.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2013, 12:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Meni je slika skoro identicna na HD risiveru i DVB-C-u ugradjenom u TV, sa istim postavkama slike, ali je ipak nesto bolja preko risivera. Ali razlika je toliko mizerna da se ne isplati imati upaljen risiver, a i otkljucani kanali se brze prebacuju na TV-u, u poredjenju sa risiverom.

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2013, 20:07 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 20 Jun 2011, 09:12
Televizor je Sony KDL40S5600. Imam Blic paket, televizija i internet. Dosad sam imao onaj risiver za digitalnu tv. Danas uzmem CAM modul i karticu, medjutim nema kanala. Ubacim CAM modul i na tv-u pise Modul Inserted. Idem na Digital Setup i pretrazujem kanale ali ne moze naci nijedan. Takodje, pokazuje mi Check card. Mozda sam je pogresno okrenuo, ali me buni to sto ne moze pronaci nijedan kanal? Da li neko zna sta bi moglo da bude?

Vrh

PostPoslato: 15 Maj 2013, 20:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Prema Internetu, taj TV uopšte nema DVB-C tjuner, tako da od te priče najvjerovatnije nema ništa...

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]