banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 17:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9340 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 467  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Total TV u RS
PostPoslato: 04 Dec 2010, 13:49 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Dec 2010, 13:37
Ljudi, ako neko zna neka šarne odgovor. Interesuje me da li se, Totalov risiver, može koristiti na anteni koja je već usmjerena na Eutelsat W2?

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 15:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
DA , uslov je da je. na toj anteni već kompatibilan lnb ( digitalni - kojih je danas 90% na tržištu ili univerzalni - koji je kao i analogni potisnut sa tržišta ). iiiii u samom res. isključi opcje disec-a . Pa uživaj

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2010, 16:53 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Digitalni LNB?!? To onaj bijele boje??? :lol: :lol: :lol: Ajde, molim te, pojasni mi šta je to digitalni, šta analogni, a šta univerzalni LNB, te koje su razlike između njih? :D Ja (jadan, neuk) čuh za ovaj poslednji, a ova prva dva nit kad čuh za njih, nit kad vidjeh... :-?

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2010, 01:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2009, 20:31
<Enter_name> je napisao:
Digitalni LNB?!? To onaj bijele boje??? :lol: :lol: :lol: Ajde, molim te, pojasni mi šta je to digitalni, šta analogni, a šta univerzalni LNB, te koje su razlike između njih? :D Ja (jadan, neuk) čuh za ovaj poslednji, a ova prva dva nit kad čuh za njih, nit kad vidjeh... :-?
:D Nemoj biti tako okrutan :D

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 11:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Da si neuk, to si sam rekao, a evo i par činjenica koje to i dokazuju:

Ali prvo uopšteno o LNB-ovima
-LNB (Low Noise Amplifier - Block Downconverter) je niskošumo pojačalo i konverter koji pretvara cijeli frekv. pojas odnosno frekvencijski "blok" na niži frekv. pojas. Satelitski signal sa transpondera koji se prima na satelitskoj anteni izrazito je slabe snage (niske amplitude). Refleksijom sa satelitske antene signal se usmjerava u LNB koji taj primljeni signal pojačava i pretvara na niži frekvencijski pojas spreman za daljnu obradu u satelitskom prijemniku. U današnje vrijeme analogni LNB zamijenio je univerzalni LNB koji radi na dva pojasa (nižem i višem). Univerzalni (analogno/digitalni) LNB ima dva lokalna oscilatora na 9.75GHz i 10.6GHz i služi za primanje signala na nižem i višem frekvencijskom pojasu dok se preklapanje lokalnog oscilatora vrši naponom od 0.5Vp-p na 22kHz. Niži frekvencijski prijemni pojas je od 10.70 do 11.70 GHz dok je viši od 11.70 do 12.75 GHz. Ulazni prijemni frekvencijski signal LNB pojačava i konvertira ga u niži (950 do 1.100 MHz) i viši (1.100 do 2.150 MHz) frekvencijski pojas koji je takav spreman za slanje po koaksijalnom kablu do prijemnog satelitskog uredaja. Osim preklapanja L.O. preko kabla šalje se i napon sa prijemnika od 12.5-14.5V (vertikalna) i 15.5-18V (horizontalna) za izbor polarizacije.
- Za razliku od univerzalnog LNB-a digitalni lnb ima bolje karakteristike " odsjecanja " filtera propusnika opsega učestanosti, na frekv. spektru 0,9 GHz do 2,1 GHz , i na SHF spektru a to je 9,7GHz do 12,7 Ghz, i pretežno je obrada signala vršena u smd ic kolima u koje je smještano i ulazno kolo i mikser i lokalni oscilator, neretko i izlazno pojačalo na 0,9-2,1GHz. U tim istim kolima postoji i naponska kontrola oscilatora - ( sprega ) između ulaznog kola i lokalnog oscilatora, radi što bolje stabilnosti signala ( frekv. ) koji se od lnb-a upućuje ka resiveru, kao i ARP tog istog signala.
Ima toga još, ali se bojim da nerazumiješ tehnički jezik, tipa odnos signal/šum, izlazni nivo, slabljenje u samom talasovodu lnb-a, distorzija miksera.. , pa je sav moj trud oko ovog pisanja uzaludan.

A evo nešto sa neta i mislim da je korisno za tebe:

http://www.youtips.nl/sat/content/view/ ... ang,bs_BA/
Tu procitaj samo prvi pasus, ostalo sigurno neceš razumijeti. I prikazana je opšta šema LNB-a.

http://www.novisf.com/wbb3/digitalna-te ... iverzalni/
Prakticno pitanje i praktican odgovor.

Nemam ništa na racunaru od slika lnb-ova, ali ako uhvatim vremena postaviti cu ovde, gdje lnb-ovi osim u boji, razlikuju se i u fizickom izgledu i veličini, a nelezi vraže i u elektronskim karakteristikama.

Izvinjavam se moderatoru, znam da odoh u OFF, ali ...

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 11:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Nek ti razumiješ tehnički jezik i znaš šta su signal/šum, izlazni nivo, slabljenje u samom talasovodu lnb-a, distorzija miksera (pola navedenih pojmova su gluposti nemaju veze s temom) i ostale skraćenice :D Digitalni LNB ne postoji! To što si ti opisao je LNB sa PLL lokalnim oscilatorom koji dosta stabilniji, ali i skuplji; i opet, ovo nije digitalni LNB. Univerzalni LNB nije analogni/digitalni, već ima obe polarizacije i dva lokalna oscilatora, te može da primi sve moguće kombinacije (VL (Vertical Low, iliti vertikalna polarizacija, LO (frekvencija lokalnog oscilatora) 9.75 GHz)), VH (Vertical High, LO 10.6 GHz), HL (Horizontal Low) i HH (Horizontal High)); izbor se vrši, kako si i sam naveo u Copy/Paste, pomoću napona i 22 kHz tona. Ne želim da budem grub, ali lupaš gluposti i nemaš pojma o datoj materiji. End of story ;)

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 12:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Da si se bavio problematikom satelitskih antena prije 15-20 godina, znao bi o čemu pričam. Ali kako sam kažeš " End of story " copy/paste

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 12:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2009, 20:31
<Enter_name> je napisao:
Nek ti razumiješ tehnički jezik i znaš šta su signal/šum, izlazni nivo, slabljenje u samom talasovodu lnb-a, distorzija miksera (pola navedenih pojmova su gluposti nemaju veze s temom) i ostale skraćenice :D Digitalni LNB ne postoji! To što si ti opisao je LNB sa PLL lokalnim oscilatorom koji dosta stabilniji, ali i skuplji; i opet, ovo nije digitalni LNB. Univerzalni LNB nije analogni/digitalni, već ima obe polarizacije i dva lokalna oscilatora, te može da primi sve moguće kombinacije (VL (Vertical Low, iliti vertikalna polarizacija, LO (frekvencija lokalnog oscilatora) 9.75 GHz)), VH (Vertical High, LO 10.6 GHz), HL (Horizontal Low) i HH (Horizontal High)); izbor se vrši, kako si i sam naveo u Copy/Paste, pomoću napona i 22 kHz tona. Ne želim da budem grub, ali lupaš gluposti i nemaš pojma o datoj materiji. End of story ;)
:confused2: :roll:
Da si se bavio problematikom satelitskih antena prije 15-20 godina, znao bi o čemu pričam. Ali kako sam kažeš " End of story " copy/paste
Ovo je čisto Banjalučki da Banjalučkije ne može biti!Samo neko dokazivanje tačnosti i ko je upravu!Dajte ljudi pričamo o Totalu i ja sam u nedoumici oko toga gdje da pređem poslije šugave Elte i čitam priče o LNB-u i stručnim glupostima vezano za satelitski prijem.Dakle manite se ćorava posla i napišite dali se isplati kupovati komplet za Total ili ne.Hvala unaprijed.
Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 14:37 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Onda bih ti preporučio da malo obnoviš znanje, puno toga se promjenilo u zadnjih 15-20 godina (realno nije, al neznanje ostaje neznanje, čak i nakon 20 godina) ;) I kao što je već rečeno, ako nemaš šta pametno reći o TotalTV-u, nemoj ni pisati, dokazao si se :D Over and Out 8)

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 14:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
Citiraj:
Dakle manite se ćorava posla i napišite dali se isplati kupovati komplet za Total ili ne

Kompleti za Total tv se ne kupuju nego iznajmljuju,plaćaš samo montažu 80 km,i kasnije mjesečnu pretplatu na paket koji odabereš.Ali,problem je što vlada nestašica zadnja 2-3 mjeseca jer je interesovanje veće od količine opreme koja stiže.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 19:57 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Nov 2010, 10:29
zanima me koliko koji paket daje program i koliko postoji paketa npr.paked od 12km daje 20 program...

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 20:05 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Total TV, Ponuda, Paketi

Vrh

PostPoslato: 08 Dec 2010, 21:18 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Nov 2010, 10:29
da

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 16:38 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 10 Dec 2010, 16:35
Poremetio sam sva podesavanja za total tv tako da uopste ne primam signal, cak ni sat na resiveru nemam. Pregledao sam forum i vidim da ima mnogo predlozenih izbora ali se slabo razumijem u tu problematiku.
Da li neko zna osnovna standardna podesavanja za total tv u banja luci (kao pri prvoj instalaciji paketa)?

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2010, 15:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
а да ти није нападао сњег на лнб? :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 02:12 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 10 Dec 2010, 16:35
Uh, rijeseno.
Oboje je bilo u pitanju. I snijeg i podesavanja za frekv. i SR i tako daaalje.

Vrh

PostPoslato: 08 Jan 2011, 23:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2010, 01:32
Zna li iko ko ima Srbijanske kartice za Total?

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2011, 01:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Solidna je ovo stvar, nije ni skupa, izbog programa je OK (jedino ne valja što ni na jednom kanalu nema prenosa italijanske lige i što se kanali ne mogu organizovati po sopstvenom izboru, već kako su postavljeni).

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011, 03:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2010, 11:27
Da li iko koristi HD kanale na Total TV-u i je li zadovoljan? Da li se treba povezati tv i risiver drugim kablom, jer ja koristim scart?

The sun the moon the stars all bear my seal.

Vrh

PostPoslato: 18 Jan 2011, 11:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Sep 2009, 15:22
Hard and Heavy je napisao:
Da li iko koristi HD kanale na Total TV-u i je li zadovoljan? Da li se treba povezati tv i risiver drugim kablom, jer ja koristim scart?

ja imam total, ali onaj obični risiver. Mislim da ti treba onaj njihov novi risiver što podržava hd.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9340 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 467  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]