BSE je napisao:
miki kad pogledas malo strane televizijske programe, njihove programske seme, gledanje domacih kanala je patnja
u pravu si kad kazes da je poredjenje sa HTV-om nemoguce, jer ljudi zaposljavaju kadar, imaju programsku semu, stoje na usluzi svojim pretplatnicima
кључна ријеч - паре. буџет хатевеа је отприлике колики и буџет републике српске, стране телевизије не смијем ни да помињем. цифре могу да се нађу, кога занима... а онда погледај услове ертеереса и јебига... гдје ти је овде кадар? кад је било телевизије, па да се неко учи радити, кад је била школа за телевизију? нешто људи је дошло из сарајева са тв сарајево и то ти је то. остало све сам производиш.
специфични услови производње програма и културолошке прилике дају и специфичан теве програм. колико би људи, рецимо, у републици српској, гледало емисију о савременом рокенролу, да је ево ја сад направим. или о савременом дизајну и архитектури, рецимо. један посто, нула зарез четири одсто, колико? разумијеш шта говорим?
ко прати актуелну европску и свјетску књижевну сцену? има ли читалачке публике (у случају телевизије гледалаца)? да ја направим причу са виктором пељевином, рецимо, ко би то гледо? ко зна ко је виктор пељевин, нек дигне руку.
програмске шеме страних телевизија које ми можемо да гледамо су очајне. мислим на њуз канале, свјетски сервиси, што би се рекло. само се врте вијести из свијета уз понеку тематску емисију... погледаш ли исте те телевизије у домаћем издању, то је неки потпуно други свијет.
BSE je napisao:
(na svaki upit se dobije precizan odgovor i to u jako brzom roku, dok na RTRS-u se niko ne javlja - go figure), uprkos svemu nastoje da jos poboljsaju svoj program i budu najgledaniji, za razliku od RTRS-a koji plate neku "nezavisnu" anketu koja "jasno" pokazuje kako su oni najgledaniji i time je za njih zavrsena prica. Ah da zaboravio sam i da dodam konstantno kukanje za pretplatu

Ono za vijesti je bilo karikiranje onog sto sam vidio u redakciji za vijesti

za kraj medjiski sieg heil

као што рекох, поређење не стоји, хатеве има педесет и кусур година иза себе, гомилу пара, услове, образован кадар и колико-толико култивисану и профилисану публику. има и конкуренцију у неколико комерцијалних телевизија, али због специфичности јавног сервиса, бољи им је програм и разноврснији. и због конкуренције се труде, јел те.
то за анкете заиста не бих знао, мада сумњам да су и остале нешто прецизне и непристрасне... за претплату кука све и један јавни РТВ сервис у европи. ето, јутрос сам гледо РТС и они написали великим словима да су поднијели тужбе против оних који нису платили претплату и апеловали на... па колико се хатеве трудио да успостави ону линију за претплату, па наградне игре и будалаштине. пробај да не платиш претплату у швесдкој за њихову СВТ па ће да видиш како ћеш да се проведеш. уосталом, погледај
овдје.
то је законска обавеза, само је наш народ примитиван и неук, па не умије да схвати да нешто ТРЕБА да се плати, зарад општег добра. и никад то неће научити. никад. какво црно опште добро, кад су сви навикли само да зајебу државу (и кога год могу), кад год могу. и какав онда програм да се прави за њих, хм?