banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 00:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 318 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 02 Okt 2007, 23:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 18 Jan 2006, 13:38
tomasd je napisao:
A ona spodoba zvana Nidza Cvrcak?!!!
:tard:

:lol: :lol: :lol:

Ko se sjeća Hršuma kad je radio tamo, taj Cvrčak je još dobar. Hršum je bio španska inkvizicija za tu jadnu dječicu. Tog Boleta nisam upratio, moraću se potruditi. Slažem se sa izborom za Zlatnu malinu, mada je konkurencija žestoka. Npr. Stars, Pješčanik, Mond itd...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2007, 16:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Rsum se i sad ponasa k`o inkvizicija u jadnom pokusaju da bude Denis Latin a nit za to ima sarm ni talenat...
Prekida ljude,preserava se dok govori,uglavnom pojma nema o cemu prica i sve to djeluje taaaako amaterski.Poznam ga i jako je prijatan covjek i sve to ali dajte molim vas...

Najgore sto ce vam i vecina obrazovanih ljudi iz nekog parapsiholoskog razloga uvijek reci da je on dobar voditelj.E,pa nije!!!

Zlatna Malina:

1.Jutarnji program - zbog ucestalosti,servisnih informacija,ma svega...:mad:

2.Nidza Cvrcak :tard:- extravaganza iritantnosti

3.onaj zeljov sto je vodio jutarnji ranije,ne znam kako se zove(crn lik,ni pocemu drugaciji od ostalih,moja tetka ga zvala gusan i definitivno presla na "Dobro jutro,Hrvatska"):pottytrain5:

4."(iz)vjest(ac)ica" za Exita - glas koji ima kiroprakticarski efekat :geek:

5.kopija Isidore Bjelice sto vodi "Pjescanik" :confused2:

Nagrada za tehnicku inovaciju:u pocetku emitovanja sa DVD-a slika je bila komicno izduzena cineci tako od svakog filma spicu nekog spageti vesterna... :tongue9:

Takodje i poseban doprinos cijeloj RTRS za cuvanje VHS tradicije u RS-u.Long live lo-fi. :wav:

Dajte svoje prijedloge.

Dokle vise cutati.Ja njima placam pretplatu a ne HRT-u i stranim stanicama.Imam pravo da zahtijevam bolji program.Neka sad oni nesto urade za nas a ne samo da dosadjuju sa tom pretplatom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2007, 16:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
tomasd je napisao:
Takodje i poseban doprinos cijeloj RTRS za cuvanje VHS tradicije u RS-u.Long live lo-fi. :wav:

:D :D :D :D :D :D :D :D :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2007, 19:40 
Veteran
Veteran

Jeste gledali nekada onog šaljivdžiju iz Prijedora što vodi Bingo? Kako samo taj zbija šale. Nije 500 KM nego pola hiljadarke... :2gunfire: :2gunfire: :2gunfire: Poslije takvih šala kao i poslije jutarnjeg programa više nije važno kakva je bioprognoza. Naredne dvije sedmice bićete loše.
Pa onda ona radio emisija što su oni sa nekim glumcima iz Narodnog pozorišta pretvorili u TV emisiju. Samo što je to ostala radio emisija koju recituju glumci na televiziji. A humor onaj što su furali partizanski komesari u teškim bitkama NOBa.
Pa onda onaj vampir što je stavio cilindar šešir i sjeo na klupu i misli da je to samo po sebi zanimljivo da bi neko gledao emisiju "Ispod fenjera".Tačnije bi bilo "Ispod razuma".
Kakva je to samo ekipa. Tačno bi trebalo snimiti tih nekoliko emisija i koristiti u ispitivanju ratnih zarobljenika. Odmah bi sve propjevali.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Okt 2007, 21:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
jutarnji program je stvarno los! zasluzuje zlatnu malinu... gledala sam nekoliko puta i svaki put katastrofa... od zamuckivanja voditelja, priloga, javljanja iz drugih gradova... :oops: ....zato uglavnom prebacim na rts, oni imaju ok jutarnji

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2007, 11:04 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
daljac nisam te nazvao glupim niti mi je to bila namjera
samo sam dao osvrt na koristenje rijeci kojima si okarakterisao ucesnike diskusije, a koje bas i nisu upotrebljene na pravi nacin

sto se tice rada na televiziji, ne znam koliko ti je poznato stanje na privatnim stanicama, gdje gazda nema pojma od cega bi se trebao sastojati program, po mogucnosti da proizvodnja emisije bude besplatna, a da se tu nekako ubace sponzori sa masnom lovom.
Samim tim sve sto se ne uklapa u gazdinu viziju, nema nacina da zazivi, bez obzira koliko trziste bilo gladno takvih emisija

zanimljivo je kako si od svih emisija prvu spomenuo Sinemaniju. Zasto je FTV otkupila i prikazuje tu emisiju mi je nepojmljivo. Emisija je ziva propast, recenzije filmova kao da radi 13-ogodisnjak, pricaju se kojekakve nebuloze, a voditeljica je tu samo radi sminke.
Da ne bude zabune, ne svidja mi se ni Cinema Magica jer je odradjena isto na "smuckaj pa prolij" nacin, voditelj samo stiska svoje sake i reklamira butik u kojem se obukao, Boris Trninic jos nije naucio izgleda montazu, pa tako se cuje u prilogu ili traileru glasna muzika i jedva cujan glas Vanje Markovica, a jedino je Vanjin glas nesto sto valja u toj emisiji (faca nikako :P).
Pjescanik nisam gledao, a Prozornicu mozda jednom ili dva puta (nakon cega me je prosla volja za daljnjim pracenjem te emisije). Uostalom gledanje RTRS-a je, zbog loseg kvaliteta programa ,ionako jako kratko.
Mozda jesam medijski nacista, ali nikako bez pokrica. :)

Da napravim i mali osvrt na "najgledaniju" emisiju u RS - Dnevnik. Jos jedan dokaz kako ljudi misle da je lako praviti vijesti. Malo teletext, malo medjunarodna razmjena, malo CNN i voila!, pokrivene su vijesti iz svijeta. A domace ? Kad se vec Dnevnik tako pazljivo priprema i na kojem radi plejada ljudi, mozes li mi ti ili neko od nadleznih objasniti kako odredjene domace vijesti kasne za ATV-om po nekoliko dana ? Totalno neozbiljno za glavnu informativnu emisiju kojom se tako rado RTRS hvali.
Uzdravlje!

Ugledajte se malo na televizije iz susjednih nam drzava, Hrvatske i Srbije, i primjenite malo njihov nacin rada.

ps. juce sam imao prilike da gledam sahranu Milana Jelica, pa ponukan odgledanim moram da pitam, da li na teren izlazi neko sa kamermanima da im objasni gdje da budu i kakve kadrove da hvataju ? Mislim, ono sto sam imao prilike da vidim je apsolutno neupotrebljivo i nepregledno.

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Okt 2007, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
еј медијски нацисто, а ђе ти глеаш телевизију? ђе те твоје телевизије расту, да и ја уберем? који је параметар за квалитет у вас? хатеве? то се не може поредити, немогуће је, а ваљда ви паметни схватате зашто. идемо даље. ко још?
и ко ти рече да се вијести из свијета раде захваљујући америчкој кабловској мрежи? или недајбоже каквом телетексту. размјена свакако. то има чак и хатеве, неш вјеровати.

сви паметују, сви туђи посо знаду најбоље, само свој не знаду никако ... бљак, типично српска/босанска/балканска посла... никад већи прохтјеви, а мање интелигенције на овим просторима. како то, мајка му стара? или је овај форум само шачица окорјелих телевизијских професионалаца, који не чине узорак просјечног становника рс и бих?

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 08:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
miki kad pogledas malo strane televizijske programe, njihove programske seme, gledanje domacih kanala je patnja
u pravu si kad kazes da je poredjenje sa HTV-om nemoguce, jer ljudi zaposljavaju kadar, imaju programsku semu, stoje na usluzi svojim pretplatnicima (na svaki upit se dobije precizan odgovor i to u jako brzom roku, dok na RTRS-u se niko ne javlja - go figure), uprkos svemu nastoje da jos poboljsaju svoj program i budu najgledaniji, za razliku od RTRS-a koji plate neku "nezavisnu" anketu koja "jasno" pokazuje kako su oni najgledaniji i time je za njih zavrsena prica. Ah da zaboravio sam i da dodam konstantno kukanje za pretplatu :)
Ono za vijesti je bilo karikiranje onog sto sam vidio u redakciji za vijesti :)
za kraj medjiski sieg heil :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 10:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
Meni nije TOLIKO loš RTRS. Bar se vidi da se trude, a da li može i bolje u njihovim uslovima, to ne znam.

Prozornica mi je ok, gledala sam nekoliko puta. Pa, ako ništa, bar možemo biti u toku sa kulturnim dešavanjima. Pješčanik mi je tako-tako, malo pretenciozni komentari i prepotentni gosti možda... (jednom sam gledala, pa se sad ne sjećam najjasnije).

Političke emisije: onaj intervju sa Dodikom koji je neko spomenuo je bio prava novinarska sramota. Onu voditeljku treba istući :) (malo se šalim).
Generalno u BiH postoji problem sa nedostatkom novinara koji bi se bavili istraživačkim novinarstvom.

Ima amaterizma mnogo, ali ne sviđa mi se ni kad na HRT-u u emisiji Pola ure kulture počnu pričati o politici... (Sinoć su uporedili neku Karadžićevu knjigu sa Hitlerovom Mein Kampf!!!!)

A pretplata koju plaćamo... zar se to ne raspoređuje na sve tri nacionalne televizije?

:P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 10:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
subcomandante marcos je napisao:
еј медијски нацисто, а ђе ти глеаш телевизију? ђе те твоје телевизије расту, да и ја уберем? који је параметар за квалитет у вас? хатеве? то се не може поредити, немогуће је, а ваљда ви паметни схватате зашто. идемо даље. ко још?

:lol: ala se naoshtrio

e pazi, ja se ne razumijem u taj posao, ali pogledaj samo malo taj jutarnji program na rtrs-u, pa onda na rts-u, razlika je ooogromna :confused3:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 13:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
Ne znam da li je to neko već pitao, ali mene već dugo kopka koja je funkcija one tastature na setu Dnevnika?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 14:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 30 Avg 2007, 10:32
josephine je napisao:
Ne znam da li je to neko već pitao, ali mene već dugo kopka koja je funkcija one tastature na setu Dnevnika?

Tastature više nema od kada je napravljen novi studio i scenografija. :)
Nadam se da sada ništa ne bode oči. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 15:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
Nisam u BL već dve sedmice pa nisam ni gledala Dnevnik.
Uh, sad kad znam da je nema mirnije ću spavati :)
Hvala na informaciji :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Okt 2007, 22:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
BSE je napisao:
miki kad pogledas malo strane televizijske programe, njihove programske seme, gledanje domacih kanala je patnja
u pravu si kad kazes da je poredjenje sa HTV-om nemoguce, jer ljudi zaposljavaju kadar, imaju programsku semu, stoje na usluzi svojim pretplatnicima

кључна ријеч - паре. буџет хатевеа је отприлике колики и буџет републике српске, стране телевизије не смијем ни да помињем. цифре могу да се нађу, кога занима... а онда погледај услове ертеереса и јебига... гдје ти је овде кадар? кад је било телевизије, па да се неко учи радити, кад је била школа за телевизију? нешто људи је дошло из сарајева са тв сарајево и то ти је то. остало све сам производиш.

специфични услови производње програма и културолошке прилике дају и специфичан теве програм. колико би људи, рецимо, у републици српској, гледало емисију о савременом рокенролу, да је ево ја сад направим. или о савременом дизајну и архитектури, рецимо. један посто, нула зарез четири одсто, колико? разумијеш шта говорим?

ко прати актуелну европску и свјетску књижевну сцену? има ли читалачке публике (у случају телевизије гледалаца)? да ја направим причу са виктором пељевином, рецимо, ко би то гледо? ко зна ко је виктор пељевин, нек дигне руку.

програмске шеме страних телевизија које ми можемо да гледамо су очајне. мислим на њуз канале, свјетски сервиси, што би се рекло. само се врте вијести из свијета уз понеку тематску емисију... погледаш ли исте те телевизије у домаћем издању, то је неки потпуно други свијет.

BSE je napisao:
(na svaki upit se dobije precizan odgovor i to u jako brzom roku, dok na RTRS-u se niko ne javlja - go figure), uprkos svemu nastoje da jos poboljsaju svoj program i budu najgledaniji, za razliku od RTRS-a koji plate neku "nezavisnu" anketu koja "jasno" pokazuje kako su oni najgledaniji i time je za njih zavrsena prica. Ah da zaboravio sam i da dodam konstantno kukanje za pretplatu :)
Ono za vijesti je bilo karikiranje onog sto sam vidio u redakciji za vijesti :)
za kraj medjiski sieg heil :)

као што рекох, поређење не стоји, хатеве има педесет и кусур година иза себе, гомилу пара, услове, образован кадар и колико-толико култивисану и профилисану публику. има и конкуренцију у неколико комерцијалних телевизија, али због специфичности јавног сервиса, бољи им је програм и разноврснији. и због конкуренције се труде, јел те.

то за анкете заиста не бих знао, мада сумњам да су и остале нешто прецизне и непристрасне... за претплату кука све и један јавни РТВ сервис у европи. ето, јутрос сам гледо РТС и они написали великим словима да су поднијели тужбе против оних који нису платили претплату и апеловали на... па колико се хатеве трудио да успостави ону линију за претплату, па наградне игре и будалаштине. пробај да не платиш претплату у швесдкој за њихову СВТ па ће да видиш како ћеш да се проведеш. уосталом, погледај овдје.

то је законска обавеза, само је наш народ примитиван и неук, па не умије да схвати да нешто ТРЕБА да се плати, зарад општег добра. и никад то неће научити. никад. какво црно опште добро, кад су сви навикли само да зајебу државу (и кога год могу), кад год могу. и какав онда програм да се прави за њих, хм?

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
e da i ja dodam koju :lol: iako mi je tv jedan od omrazenijih medija,ponekad ga ne mogu izbjeci(narocito kad zivim s babom:))elem,ne ulazim u tv program,kvalitet emisija itd,ali sta mi redovno probada usi su NEPISMENI voditelji,mislim da bi prioritet za pojavljivanje na tv-u,radiju u ulozi voditelja trebao biti test opste kulture(uvesti bonton i lijepo ponasanje kao obavezan predmet jos od vrtica ne bi nikom bio na odmet)poznavanje maternjeg,tj sluzbenog jezika i test kod logopeda.
Prije nekoliko dana,u nekoj popodnevnoj informativnoj emisiji,neka zjaka cita vijesti,em sto nema ni tacke ni zareza,cita one jadne vijesti monotono kao da je juce umrla em sto zena rece tempAratura ,prvi put sam mislila da nisam dobro cula ali kad je to ponovila jos dvaput dolo mi je da povracam,pa sto je previse previse je...

Vrh

Tema posta:
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

e da i ja dodam koju :lol: iako mi je tv jedan od omrazenijih medija,ponekad ga ne mogu izbjeci(narocito kad zivim s babom:))elem,ne ulazim u tv program,kvalitet emisija itd,ali sta mi redovno probada usi su NEPISMENI voditelji,mislim da bi prioritet za pojavljivanje na tv-u,radiju u ulozi voditelja trebao biti test opste kulture(uvesti bonton i lijepo ponasanje kao obavezan predmet jos od vrtica ne bi nikom bio na odmet)poznavanje maternjeg,tj sluzbenog jezika i test kod logopeda.
Prije nekoliko dana,u nekoj popodnevnoj informativnoj emisiji,neka zjaka cita vijesti,em sto nema ni tacke ni zareza,cita one jadne vijesti monotono kao da je juce umrla em sto zena rece tempAratura ,prvi put sam mislila da nisam dobro cula ali kad je to ponovila jos dvaput dolo mi je da povracam,pa sto je previse previse je...

Vrh

Tema posta:
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 02:14 
Veteran
Veteran

Na toj televiziji su objavili da su "kindapovali" nekog poslanika neke partije u nekom tamo mjestu. U Dnevniku u 19.30 udarna vijest. Tako da ta temparatura nije ništa posebno. Vjerovatno je toj voditeljki bila na umu neka aparatura. Pa kad Ćorsović pali cigare u sred prenosa utakmice... Šta reći, stvarno su jedinstveni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 17:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2006, 21:46
Jutros je Nidzo Cvrcak bio obucen kao pracovjek! Fuj ,bljak i ostalo...

Kakvo govedo... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Okt 2007, 19:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Хм, Daljak (не знам зашто, али претпостављам да си ти Дакић), не гледам нешто нарочито телевизију, али довољно ми је и неколико минута гледања да на РТРС-у уочим сљедеће ствари, које су, вјерујем, уочили и остали учесници форума:

1) Неквалитетне шпице.
Ја не знам да ли је то због лоше финансијске ситуације или због скупоће истих, али РТРС има убједљиво најлошије шпице, и визелно и звучно.

2) Неквалитетан звук.
Не знам како је код осталих, али ја кад на свом пријемнику (који није неквалитетан) пребацим на РТРС и АТВ, чујем неко хучање, брујање или шта већ. Нарочито се примијети код емисија са водитељима који причају у своје микрофоне бубуце. Вјерујем да је то због лоше технике, али то је ваш проблем.

3) Неквалитетна расвјета
Сад ће неко рећи, овај прича глупости, али уочио сам да имате или лоше камере или лоше студијске рефлекторе. Остала ми је у сјећању емисија Очи у очи са премијером и Жељком, гдје се на оба учесника могла уочити свака бора у детаље.

4) Водитељи нимало пријатног изгледа
Нећу сада да набрајам о којим водитељима се ради, али просто ми није јасно како је неко могао да им дозволи да се уопште појаве пред камерама.

5) Непрофесионалност водитеља
Поштапалице, неприпремљеност, несналажљивост, неопуштеност, недостатак лежерности и шарма итд.

6) Лош програм
Запитам се да ли сам икада на РТРС-у погледао добар филм. Заправо, да ли сам уопште икада погледао филм са звучним именом на РТРС-у? Образовни програм је раван нули! Колико сам ја уочио никада нисте пустили неки од познатих BBC-јевих документараца, иако су то најгледанији документарци на свијету и све телевизије из окружења их приказују.
Информативни програм се своди на препричавање агенцијских вијести.
Спортски програм, нула! Али, не зато што га нема, већ зато што два човјека који коментаришу мечеве својим гласом и ужасним коментарисањем убију сваку драж даљег праћења спортског догађаја. ХРТ-у, у том погледу, скидам капу.

Не да ми се више писати, али ако буде потребно још аргумената, дописаћемо ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 318 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]