Pratim par postova zadnjih pa imam pitanje....
Momci, ovako, koju to platformu da uzme moj stari u Slatini da bi mogao gledati utakmice lige šampiona, lige petice, reprezentaciju Srbije u fudbalu, i sve ono što ga zanima na njemu važnim kanalima poput RTS, Prve, Tanjuga, K1, ili Euronews Srbija. Uz sve to ima konaćno mogučnost da ima solidan net. Pa čak i da njemu pogleda nešto.
Na čemu će, ako bi ukinuo msat, pogledati? Na Evo TV? mtelu preko ADSL? Dajte molim Vas. Ili na Total TV? Pobogu. Zato, malo dajte loptu dole.
msat je nužno zlo za sve one koji nemaju nikakav drugi način da pogledaju sve ono što sam napisao. I da, da je gazda Šolak bolje trgovao, nikad Total sa kuće skinuli ne bi. To je sigurno. Ali je kljoknuo.
Za ono što mojim riodteljima treba - msat je ok. Sinoć, stari zadovoljan gleda Borac, ne može on u svojim godinama na Gradski stadion, pobogu.
Zato, polako s kvalifikacijama tipa, da su ljudi koji imaju msat - hendikepirani. Ne nisu, ti korisnici su samo našli način kako da premoste, do optike.
Bar mi u porodici, ta to tako gledamo. Možda je pogrešno, ali nismo imali izbora. Kad mi dođe optika, lete sve antene s krova i samo intenret a onda ćemo vidjeti šta uz to ide, u skladu sa novčanikom i ponudom.
Razumijem da, poput mene ovdje u gradu, svi vi imate mogućnost da se, preko optike, dohvatite raznoraznih aplikacija, ponuda bajna, pa onda i dijelite kvalifikacije, ali vjerujte da je to pogrešno.
msat je skladu sa cijenom, do sada, uglavnom bio isplativ, sada će biti teže, jer idu cijene gore, ali imamo li alternativu? Ne. Na žalost nemamo.
Kamo sreće da su u menadžmentu Totala kupili bar jednog kablovskog operatera u Banjaluci, pa razvili ozbiljnije internet pa da uz Total ide i net, kao u srednjoj Bosni, ili da je Polaris imao kapacitet da se ozbiljnije uključi u utakmicu, pa da pordre i na naše tržište, ili bar A1 kojeg već imamo u Hrvatskoj...Ali eto nije.
Sada je tako kako je. I valja nam optiku dočekati i u prigradskim naseljima i selima, a onda tatatira. A do tada, sa nečim se premostiti mora. To je tako, nez obzira na sve, vjerujte.
I na kraju, mali off topic, zanima me, ima li neko još da radi CS u BL? I koliko to sada košta? Ne znam šta se desilo sa tom temom ovdje na forumu.
|