banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 17:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 13 Jun 2009, 19:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Koji će nam neki program samo zato što pripada nekom od rasprostranjenih jezika? Onda nek dobiemo indiski ili kineski... Ja bih radije pristao na neki normalniji, engleski s titlovima (mada kad je u pitanju Elta njih ne možemo očekivati).
A plus koji će vam novi programi kad Elta ne može srediti i da ovi rade normalno...kao s novima će biti bolje...
Čekajmo kraj godine kad bi se trebao pojaviti IPTV ili kako već, valjda bude bolje...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 19:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Dzontra Volta je napisao:
Koji će nam neki program samo zato što pripada nekom od rasprostranjenih jezika? Onda nek dobiemo indiski ili kineski... Ja bih radije pristao na neki normalniji, engleski s titlovima (mada kad je u pitanju Elta njih ne možemo očekivati).
A plus koji će vam novi programi kad Elta ne može srediti i da ovi rade normalno...kao s novima će biti bolje...
Čekajmo kraj godine kad bi se trebao pojaviti IPTV ili kako već, valjda bude bolje...

Što ti smeta da vrate TV5? info_elta2 je to sam najavio!
Neko je prije napisao da imamo španske, njemačke, italijanske, ruske kanale... Ako smo svojevremeno imali "inflaciju" ruskih kanala u mreži Elte, zašto ne bismo imali sad i jedan francuski kanal. Ili neki drugi kanal.

Zašto nisu anketirali korisnike i uz njihovu pomoć sastavili listu i napravili raspored kanala?
info_elta2, kada ćete to uraditi?

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 14:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
BSE je napisao:
sustinski mogli su Bel i RTL.de izbaciti iz ponude, ionako je upitno da li uopste imaju publiku

Kol'ko mi se čini, BEL moraju imati u ponudi jer je TV iz Banjaluke.

A RTL ima svoju publiku u BL...

Mogli su da ubace još koji kanal u ponudu...

to sto je Bel iz BL ne znaci da mora da bude u ponudi
a "publika" od 20-ak korisnika za kanale tipa rtl.de, TV5, RTR Planeta je stvarno kriticna masa koja mora da se ispostuje :D
btw bio sam u BGD i uzivao u SBB kablovskoj televiziji, ponuda lokalizovanih stranih kanala je izvrsna, stvarno moze svako da nadje nesto za sebe
mozda ce se za koju deceniju i Elta ugledati makar na njih

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 14:56 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Ali ne zaboravi da ima dosta ljudi koji znaju francuski, italijanski, njemacki, spanski...
Osim toga, ima i stranaca koji rade ovdje, iznajmljuju stanove koji imaju kablovsku i to bas eltinu... Ja sam znao trojicu. Kad sve to uzmes u obrzir, nekoliko kanala na 'svjetskim' jezicima je po meni ok.

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 15:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

pazi, jedno je znati jezik, a drugo pratiti kanal na stranom jeziku sto ovdje izuzev kanala na engleskom jako malo ljudi moze
vise bi ljudi moglo pratiti TvSlo, a ne vidim da su taj kanal ubacili

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 15:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
BSE je napisao:
to sto je Bel iz BL ne znaci da mora da bude u ponudi

Mislim da moraju imati Bel u ponudi. Čini mi se da je to jedno od pravila za dobijanje dozvole za kablovsku televiziju. RAK traži da se "ubace" i kanali koji imaju dozvolu od RAk-a na tom području.

BSE je napisao:
a "publika" od 20-ak korisnika za kanale tipa rtl.de, TV5, RTR Planeta je stvarno kriticna masa koja mora da se ispostuje :D

Macr0 je u pravu. Ali, ne zbog stranaca, već zbog činjenice da ima ljudi koji govore te jezike.

Npr. na filološkom fakultetu u BL imaju odsjeci za ".uk", ".de", ".it" i ".fr" :D
A i kursevi italijanskog i francuskog su popularni u Banjaluci. Francuski je jedan od predmeta u gimnaziji i u UTT, a njemački je zastupljen u skoro svim srednjim školama.
Pa sad BSE saberi koliko ima ljudi koji to studiraju ili koji poznaju bar malo te jezike (sigurno ih je više od 20 :wink: ) i vidi da li nam treba jedan francuski i njemački kanal... :wink:
S druge strane, ruski je iščezao a imamo 3 ".ru" kanala (doduše, 2 su na ruskom)! Dakle, mogu slobodno skinuti jedan...

Eh sad, ima i bolje rješenje. Da uvedu "arte". To je njemačko-francuski kanal i emituje se na ta dva jezika. A na njemu se uglavnom prikazuju dokumentarci!
Samim tim, oslobodiće se "prostor" u Eltinom sistemu za još koju TV. :D

Poslednji put menjao muT@_6€kpuJ@ dana 15 Jun 2009, 15:25, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2009, 13:51 
Veteran
Veteran

A sta ja sa onim xxx kanalom?
Kao da je snimano telefonom, pa poslije prebacivano na VHS.
Mutno, puno piskela, bez ostrine...

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2009, 14:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Macr0 je napisao:
A sta ja sa onim xxx kanalom?
Kao da je snimano telefonom, pa poslije prebacivano na VHS.
Mutno, puno piskela, bez ostrine...

Pa sve to možeš nadomjestiti svojom maštom...

I da, još uvijek smatram da je uvođenje nekog stranog ne-engleskog programa glupost. Ni zbog studenata, ni zbog vikend-poliglota, a pogotovo ne zbog stranaca. Većina ljudi jedva srpskim jezikom barata, još im na muku stajati sa drugim jezicima.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 17 Jun 2009, 08:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Macr0 je u pravu. Ali, ne zbog stranaca, već zbog činjenice da ima ljudi koji govore te jezike.

Npr. na filološkom fakultetu u BL imaju odsjeci za ".uk", ".de", ".it" i ".fr" :D
A i kursevi italijanskog i francuskog su popularni u Banjaluci. Francuski je jedan od predmeta u gimnaziji i u UTT, a njemački je zastupljen u skoro svim srednjim školama.
Pa sad BSE saberi koliko ima ljudi koji to studiraju ili koji poznaju bar malo te jezike (sigurno ih je više od 20 :wink: ) i vidi da li nam treba jedan francuski i njemački kanal... :wink:
S druge strane, ruski je iščezao a imamo 3 ".ru" kanala (doduše, 2 su na ruskom)! Dakle, mogu slobodno skinuti jedan...

Eh sad, ima i bolje rješenje. Da uvedu "arte". To je njemačko-francuski kanal i emituje se na ta dva jezika. A na njemu se uglavnom prikazuju dokumentarci!
Samim tim, oslobodiće se "prostor" u Eltinom sistemu za još koju TV. :D

ok, koliko od tih ljudi koji uce i studiraju strane jezike zapravo mogu da prate kanale na .de, .fr, .es, .it ... ? znaci, pusti ti velike brojeve ljudi koji uce i studiraju strane jezike, kad ne mogu da prate te kanale, sto automatski implicira da su ti kanali tu samo da se moze operater kablovske tv mogu hvaliti da imaju velik broj kanala, a nama beskorisni
i opet ponavljam, vise bi ljudi razumjelo tvSlo nego ove svapske kanale

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2009, 01:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
muT@_6€kpuJ@ je napisao:

Mislim da moraju imati Bel u ponudi. Čini mi se da je to jedno od pravila za dobijanje dozvole za kablovsku televiziju. RAK traži da se "ubace" i kanali koji imaju dozvolu od RAk-a na tom području.

Da Bel mora biti u ponudi, i koliko vidim za tri dana je dva puta mijenjao poziciju. :evil3:
Ne razumijem samo zasto u ponudi imamo recimo NTV 101 koji se lovi zemaljski u veoma malom dijelu grada, a nema recimo Tv Slobomir koji se moze uloviti zemaljski sa Motajice u Banjaluci. Nije mi jasan prinicip. I dalje, ne vidim nikakvu svrhu uvodjenja TV Alfa. :-?

I da, da jos jednom priupitam, da li postoji mogucnost zamjene pozicija RTS 1 i RTS 2 na cistije frekvencije, kao sto je radjeno prosle sedmice sa FOX Life i B92 pa je to bar kod mene dalo sjajne rezultate. Konkretno, npr da se RTS 1 i RTS 2 mijenja za frekvencije RTCG i TV Hajat.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2009, 07:21 
Veteran
Veteran

Zasto mijenjati sa postojecim? Zasto svi ne mogu biti ok, neka kupe nove module ili sta im vec treba, pa da svi kanali budu korektni. A ne ova iz supljeg u prazno filozofija.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2009, 13:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Jun 2009, 12:50
Mojе муке са Елтом су биле уобичајене:) .
Квалитет слика катастрофалан и због ради тога одлучим ја да их назовем и затражим сервис.
Након 2 дана они се појаве и поправе!!!! Невјероватно, али истинито.
И још послије пар дана замијене фреквенције Фокса и Б 92 са Бел-ом и Ртл-ом.
Није ни чудо што је киша пала!
Слажем се са онима који траже да се то исто учини са Ртс-овима. Што се мене тиче канале попут НТВ 101, Хајат, Алфа, Бел, Симке, РТЦГ, и наравно Викем `ладно можете скинути и ако ваљају фреквенције искористити за нешто много гледаније, јер сам увјерен да је гледност ових канала равна статистичкој грешци.
Ето толико, `ајд у здравље.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2009, 13:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
A zašto ti smeta RTCG, zar mi Crnogorci u BiH nemamo pravo na svoj maternji jezik i naš tradicionalni viševjekovni naglasak?

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2009, 14:31 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

filozof sa vrbasa je napisao:
A zašto ti smeta RTCG, zar mi Crnogorci u BiH nemamo pravo na svoj maternji jezik i naš tradicionalni viševjekovni naglasak?

program 0 bambija (do sad ne vidjeh nista interesantno), pa samim tim kome je zapravo namjenjen kanal sa albanskom programskom semom :D

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2009, 15:24 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Jun 2009, 12:50
Citiraj:

РТЦГ ми све више личи на канал сплитско-далматинске жупаније, јер клапе и класична глазба су изгледа тисућљетна традиција црногорскога народа:)

Спрдам се наравно, програм је катастрофа а и то њихово шлифтање новопеченој браћи ( и `рватској и албанској) је прејако за мој желудац.

Ето толико,`ајд у здравље.

Vrh

PostPoslato: 18 Jun 2009, 23:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
BSE je napisao:
program 0 bambija (do sad ne vidjeh nista interesantno)

Nemoj zajebavati jutros ustanem u 07:30h upalim Tv da vidim sta ima kad na RTCG za dobro juto repriza vaterpolo utakmice CG-HR neprocjenjivo :lol: :lol: :lol: znaci rana zora Crnogorci se nalozili ko seljak na Rambo noz

Vrh

PostPoslato: 19 Jun 2009, 12:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Elta je otvorila nove prostorije u Kninskoj 9.

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 12:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Feb 2009, 20:11
nema mtv vec dva dana,101 vec deset,a digitala otisla u k....

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 14:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
palpantine je napisao:
nema mtv vec dva dana,101 vec deset,a digitala otisla u k....

Kisa druze kisa :lol:

Evo pukao i B92 :roll:

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2009, 22:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Feb 2008, 14:09
Sta je sa B92?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]