Damaskin je napisao:
Потпуно си у праву. Доктор ми лијепо рекао: "једна плава, три црвене", а ја се смео и узео обрнуто...
Лијепо ми је психијатар забранио писање по форумима, али ја некад тако устанем у по ноћи,
приђем тастатури и пишем, а ујутру се ничег не сјећам...
Кажу да је то онај PTSP, да су то трауме из рата и ровова, а ја им опет говорим да код мене у Рекавицама није ни метак опаљен
и да ми је највећа траума из рата било кад су Касандру ни криву ни дужну ставили у затвор.
Чак смо и петицију писали да се пусти, јербо није крива и слали у општину, а ја изабран да им предам
па су ме тад први пут послали на та испитивања дје су ми дали некаке мрље да гледам и да кажем шта је.
Ја кажем "то су ти наке флеке по папиру", а он мени да сам безобразан и будала,
и још ми препише да морам и на Соколац на додатне претраге, због чега сам пропустио и остале епизоде
(давдим јесу ли је иакако пуштили из затвора), а исто тако нисам стиго ни на вечери поезије које су се баш тад
одржавале у Чајничу.
Ови горе ми констатовали да сам под стресом, а како и не би бијо кад сам све то пропустио,
и још приде нисам кући био за крмокољ. Ето, тако...барем су ме пустили из војске прије времена,
а отад морам и свако јутро ове таблете да узимам (одвратног су укуса, ал' шта'ш, здравље је највжније
како је знала стално говорити моја покојња баба Петра )...
Ет' мени је криво ако сам шта писо што није истина, а ако сам шта и тревијо било је случајно
(онда ће бити да сам ипак повуко на стрица Стојана који је знао да лијечи људе кад се струне,
краву кад немере да остане гравидна, па и да погоди пођекад кака ће зима да буде)...
Ет не замјери, наврати и фала на разумјевању ђе чуо и не чуо...
Твој Миљенко

.. nemoj više Miljenko, ovo sve oplakah.. a najviše Lakin nihilizam.