Meni nije uvijek bas jasna relacija urednik - spiker - voditelj - producent, itd...a koliko vidim ni nasim forumasima a ni nasim medijima...radi ko sta stigne i kako moze,zato nam i jest takva situacija kakva jest. Niko sa prostora BiH se ne bi mogao izdvojiti kao dobar TV VODITELJ, jer naprosto nemamo to iskustvo, nase tv stanice su mlade, a neadekvatno obrazovanje i korupcija u zaposlenju, itd, bla bla bla Od radio voditelja definitivno izdvajam ekipu BN radija - iako oni i nisu sa nasih prostora ipak su jedini pravi profesionalci, a to sto im je programski sadrzaj takav kakav jest, to je druga prica. Od Javnih servisa i ne treba ocekivati neki kvalitet, nije to samo kod nas tako, zna se da je postojanje drzavnog medija politicka stvar. Ko npr od evropljana smatra da Javni servis njihove zemlje je bolji od npr neke popularne komercijalne tv stanice? Nema sanse...Ajd ima i tu izuzetaka, npr BBC...ne mogu da se sjetim nekog drugog, nazovi kvalititetnog J. servisa, mozda austijski ORF, sta ja znam.... Cinjenica je da rs ( i citava BiH) nema kvalitetnu tv stanicu koja bi zadovoljila svojim programom sire mase a opet ostala dosljedna nekim osnovnim novinarskim principima. Ajd sa radijom smo nesto bolji, s obzirom da tu postoji tradicija, ali konkretno Banjalucka regija je rasparcana izmedju nekoliko polukvalitetnih radio stanica, i tako se s vrmenea na vrijeme pojavi neki interesantan program, al sve je to kratkog vijeka. Ne mogu da razumijem, kad su u pitanju radio stanice, zasto neki pametan se ne ugleda na model Oksigena???Ta radio stanica je bila mega popularna u citavoj BiH.Ali, dobro, treba shvatiti okolnosti - tada nije bio dostupan internet, nije bilo komercijalnog programa, finansirao ih je EUFOR, itd, ali danas kad upalite radio prijemnik ne mozete naletiti na stanicu takvog tipa. Znaci samo primjeniti slicnu programsku semu, i dodati ono sto se mora, a to je marketing. Za TV mi smo jos nespremni, jos dugo dugo cemo uciti od kolega iz komsiluka Pozzz
_________________ Klauss
“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.”
|