banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 20:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 1193  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Elta Kabel
PostPoslato: 27 Mar 2009, 22:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
palpantine je napisao:
kakve su sanse za Viasat History u bl i ima li nekoga sa elte da odgovara na ova nasa zapomaganja

Ima Visat History na TotalTV-u.I Explorer i TV 1000 iz Visat-a
BSE je napisao:
da li se taj razlikuje od History Channela ?

Razlikuje,emisije mu izgledaju skuplje..........i zanimljivije.

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2009, 22:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
hmm tesko da mogu pojmiti da je nesto bolje od History Channela :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2009, 13:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 17 Feb 2009, 20:11
bolji je Viasat History bar 2 do 3 puta

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2009, 07:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

palpantine je napisao:
"Takođe, Vas obavještavamo da smo proširili programsku šemu kanalom B 92, koga reemitujemo na frekvenciji C 35."
da li ko ima b92

pretrazio sam jutros kanale, ne nadjoh b92 u ponudi

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2009, 16:45 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Okt 2008, 20:51
B92 smo najavili, nije jos ukljucen ali bice ukljucen vrlo uskoro i kada bude, bicete o tome obavesteni.
Od sada napred cemo uvjek najaviti program bar 15 dana prije nego sto ga ukljucimo i onda cemo zvanicno objaviti koji program smo ukljucili, tako da budete informisani.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2009, 20:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Nov 2006, 23:50
Šta je ono sinoć bilo, umjesto Avale je emitovan srbijanski FOX? Danas opet Avala...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 08:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Sta je sa tonom na HRT1? Na slogove pricaju.
Netkom (ili kako se vec zovu) ih je prestigao po programskoj semi i kvalitetu. Ali monopol je monopol.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 08:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
Taj ton je takav vec nekih destak dana. Niko ni prstom da mrdne!

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 09:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

info_elta2 je napisao:
B92 smo najavili, nije jos ukljucen ali bice ukljucen vrlo uskoro i kada bude, bicete o tome obavesteni.
Od sada napred cemo uvjek najaviti program bar 15 dana prije nego sto ga ukljucimo i onda cemo zvanicno objaviti koji program smo ukljucili, tako da budete informisani.

do mene je, hvala na informaciji

btw posto je Fox se privremeno pojavio na tv-u, znaci li to da ce uskoro i taj kanal da se nadje u ponudi ?
jos nesto, posljednjih 10 dana slika na hr kanalima (hrt, nova, rtl) dobija one kockice povremeno, pa cak se i zacrni na sekund - molim vas pogledajte o cemu je rijec

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2009, 22:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
U današnjem Euroblicu izašao članak u kome se ljudi žale na Netcom, ja vjerujem da bi gore žalbe bile i da su ELTA spomenuli. Ali hajde još nije kasno.

History je danas par puta puštao američku kuju Medln Olbrajt, malo mi se zbog toga ogadila ta televizija.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 21:03 
Pripravnik
Pripravnik

BSE je napisao:
info_elta2 je napisao:

do mene je, hvala na informaciji

btw posto je Fox se privremeno pojavio na tv-u, znaci li to da ce uskoro i taj kanal da se nadje u ponudi ?
jos nesto, posljednjih 10 dana slika na hr kanalima (hrt, nova, rtl) dobija one kockice povremeno, pa cak se i zacrni na sekund - molim vas pogledajte o cemu je rijec

Fox Life je za stalno u ponudi, Fox Crime je privremeno, videcemo od prihvatanja digitalije.
B92 pa kao sto sam vec gore naveo bice vrlo uskoro u ponudi.

Sto se tice RTL,NOVA,HRT te programe primamo sa odasiljaca u Hrvatskoj signal DVB-T. Signal je uglavnom dobre kvalitete ali kada dodje do pada nivoa signala sa odasiljaca onda u tom slucaju digitalni signal pravi probleme koje ste naveli. Razumljivo mi taj digitalni signal pretvaramo u analogni ali problem ostaje zbog digitalnog prijema sa odasiljaca. Gledajuci prijem za cijelu godinu tih poteskoca je malo. Razumljivo njih mogu rjesiti iskljucivo hrvatske televizije i Odasiljaci i veze d.o.o. Neko ce pitati, zasto ne lovimo analogni signal sa hrvatske strane ili sa satelita?
Ugovor imamo potpisan za zemaljski prijem i tada nema obaveze zatamljivanja, ukoliko satelitski primamo postoji obaveza zatamljivanja pojedinih sadrzaja. Zato smo se odlucili za zemaljski prijem ako se problemi nastave, prebacicemo narednih dana glavni prijem na analogni izvor signala iz Hrvatske. U svakom slucaju, vase primedbe su dobrodosle, pa cemo pazljivo pratiti jesu li ti problemi toliki da moramo preci na analogni signal. Ali gledajuci da taj odasiljac pokriva gotovo 1/4 Hrvatske ocekujemo, da ce makar zbog sebe hrvati popraviti taj signal. U ovom momentu ne bi mogao gartrntovati da jedan od nabrojanih kanala nije na kartici ili na analognom prijemu ali Nova, RTL i jedan od HRT su sigurno na DVB-T prijemu iz Hrvatske.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 21:14 
Pripravnik
Pripravnik

filozof sa vrbasa je napisao:
U današnjem Euroblicu izašao članak u kome se ljudi žale na Netcom, ja vjerujem da bi gore žalbe bile i da su ELTA spomenuli. Ali hajde još nije kasno.

History je danas par puta puštao američku kuju Medln Olbrajt, malo mi se zbog toga ogadila ta televizija.

Zadatak od novinara je da daju informacije bile one dobre ili slabe. Svakako je obaveza novinara da proveri dali su prituzbe opravdane ili, nisu odnosno dali su problemi na koje se gradjani zale, rezulat vise sile ili necinjena ili neodgovornosti operatera. Neznam sta se je pisalo o Netkomu, u svakom slucaju bi bilo korektno da vazi taj princip. Tvoje pavsalne procjene u vezi sa Eltom zato ne mogu prihvatiti. Nikada nismo ni tvrdili da ce usluga biti bespokorna, jer nista idelano na svetu ne postoji. Trebate uzet u obzir da nudimo 4 razlicitih servisa i to digitalnu tv u kablu,analognu tv,internet u kablu, MMDS bezicna kablovska. Te usluge usudimo se tvrditi da nudimo sigurno u najvisoj kvaliteti gledajuci drzavni prosjek. A problema ima i bice ih i mislim da ne treba objasnjavati da je to prateci dogadjaj svake usluge.
Mi sledimo vasim kritikama i reagujemo na njih, a novinari su tu da ocjene dali su te reakcije blagovremene i zadovoljavajuce.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 21:23 
Pripravnik
Pripravnik

Macr0 je napisao:
Sta je sa tonom na HRT1? Na slogove pricaju.
Netkom (ili kako se vec zovu) ih je prestigao po programskoj semi i kvalitetu. Ali monopol je monopol.

Na sajtu Netkom i Elta Kabel imas programe koje emitujemo i mi i Netkom. Uporedi jace programe, narocito na filmske i uporedi. Mislim da smo tu nesto bolji ali sacekajmo vase uporedjenje. Sto se tice kvalitete signala do korisnika, tu za nas nema dileme kako stvari stoje, jer svaki komad kabla i svaki element je u skladu sa propisanim EN standardima. To nije prazna prica nego je to 50 do 100 % skuplji i kvalitetniji material i nacin izgradnje od KATV mreza od vecine mojih kolega u BIH.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2009, 22:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Info elta šta je razlog tome što u analognom signalu Fox life, Fox crime, RTS, RTS2, Eurosport i slični imaju mušice već mjesec dana i nama u Centru je nepodnošljivo za glednje.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 00:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Nov 2008, 18:01
Onaj sct bolje da ga ukinete stavite neki drugi, ionako nema sta pametno i novo videti

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 00:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Okt 2008, 21:41
info_elta2 je napisao:
Nikada nismo ni tvrdili da ce usluga biti bespokorna, jer nista idelano na svetu ne postoji.

Niko se ni ne zanosi da ce biti besprijekorna, ali barem da rijesite osnovne stvari. Evo, npr. veceras se opet ukljucio Parental Lock (Zastita djece) na TV Avala. Sjecas se da sam to jos prijavio 8. marta, a ti mi rekao:

info_elta2 je napisao:
Zasto se je ta opcija ukljucila neznam mi je nismo, opremu koju smo dobili od TV Avale smo ukljucili takvu kakvu smo je dobili, pa moramo sa njima vidjeti koji su bili razlozi za gore navedeni problem, ali jutros od 9 do 10 kod redovne kontrole kanala od strane servisera toga nije bilo.

Nakon toga se nista nije desilo, a nakon svake subote neko prijavi na forumu da to jos niste otklonili. I zato smo svi ljuti na eltu jer ne moze rijesiti osnovne stvari, a ovo je osnovna stvar, slazes li se?

U price o kvalitetu se ne bih htio mijesati, sve dok je slika na FOX Crime kao da se emituje iz podruma moje zgrade, dok Travel nema titlova, dok dvb-c ne radi na Sony televizorimai i slicno... Ostavljam drugima da to presude.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 13:49 
Pripravnik
Pripravnik

filozof sa vrbasa je napisao:
Info elta šta je razlog tome što u analognom signalu Fox life, Fox crime, RTS, RTS2, Eurosport i slični imaju mušice već mjesec dana i nama u Centru je nepodnošljivo za glednje.

To je neka greska na mrezi, javite se servisu Elta Kabel pa ako i posle toga problem nebude rjesen, javite mi na info_elta2. U svakom slucaju ne treba cekati sa prijavom kvara jer za veliki deo kvarova nemozemo saznati bez prijave.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 13:53 
Pripravnik
Pripravnik

Kingpin je napisao:
Onaj sct bolje da ga ukinete stavite neki drugi, ionako nema sta pametno i novo videti

U digitalnoj tv imamo 2 erotska kanala, pa uvjek imate mogucnost odabrati koji kanal zelite gledati. U analognoj tv je RAK doneo pravilo da se erotski kanal ne sme prenositi u analogiji odnosno nezakljucana, pa ce to uskoro trebati ukinuti.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 14:21 
Pripravnik
Pripravnik

digitalija je napisao:
info_elta2 je napisao:
Nikada nismo ni tvrdili da ce usluga biti bespokorna, jer nista idelano na svetu ne postoji.

Niko se ni ne zanosi da ce biti besprijekorna, ali barem da rijesite osnovne stvari. Evo, npr. veceras se opet ukljucio Parental Lock (Zastita djece) na TV Avala. Sjecas se da sam to jos prijavio 8. marta, a ti mi rekao:

info_elta2 je napisao:
Zasto se je ta opcija ukljucila neznam mi je nismo, opremu koju smo dobili od TV Avale smo ukljucili takvu kakvu smo je dobili, pa moramo sa njima vidjeti koji su bili razlozi za gore navedeni problem, ali jutros od 9 do 10 kod redovne kontrole kanala od strane servisera toga nije bilo.

Nakon toga se nista nije desilo, a nakon svake subote neko prijavi na forumu da to jos niste otklonili. I zato smo svi ljuti na eltu jer ne moze rijesiti osnovne stvari, a ovo je osnovna stvar, slazes li se?

U price o kvalitetu se ne bih htio mijesati, sve dok je slika na FOX Crime kao da se emituje iz podruma moje zgrade, dok Travel nema titlova, dok dvb-c ne radi na Sony televizorimai i slicno... Ostavljam drugima da to presude.

U primeru TV Avale je visa sila a evo zasto. Sa Avalom tv smo imali potpisan ugovor, od njih smo dobili resivere i kartice, koji skidaju TV Avalu sa Totala. U skladu sa dogovorom Tv Avala- Total TV. TV Avalu je sada kupio Pink TV u Srbiji i otkazao kablovskim operaterima pravo prenosa Avala TV u BIH. Zasto neznamo, mozda ce menjati sadrzaj, pa nece imati prava rjesena za BIH ili se ide za novu poslovnu politiku PINK TV. Sada smo u otkaznom periodu za TV Avalu, i otkazni rok se istece narednih dana. To smo vec prije znali zato smo ubrzano dogovorili b92, pa ce narednih dana Avala tv biti ugasena i b92 ukljucena. Dobro ili slabo necemo ocjenivati jer je to odluka pink tv i ne nasa. Inace B92 smo planirali ukljuciti, slucajno se dogodilo da je Avala tv otkazala.
Sto se tice zakljucavanja (Parental lock), resiver koji nam je dala Avala tv se zakljuca, verovatno je tako programirala Avala tv. Pretpostavljam zbog nove politike novog vlasnika. Inace Pink tv nece programe koji si u njegovom vlasnistvu da ustupa niti kablovskim operaterima bih niti Total tv, jer su odlucili da to prodaju sami. To ste verovatno vec sami primjetili, da je u bih moguce primati samo PINK BH.

Travel CH. po ugovoru je duzan da obezbedi 30% titlova, i nama se cini da tih 30 % nikada nemozes zaslediti na ekranu. Sutra cemo traziti od Travel-a tacan raspored emisija koji imaju titlove i sledicemo emisijama, pa cemo onda utvrditi sta je problem.
FOX Crime se prenosi u istoj tehnologiji kao ostali programi i nema razloga, da bi fox crime bijo bitno slabiji od ostalih kanala, ako je tako kod vas, pozovite servis i objasnite njima preciznije sta znaci da je fox crime emitovan kao iz podruma. Mislim, da fox crime ima 10% slabiji kvalitet oddaje nego discovery, vec kad "krene" slika iz tv kuca.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2009, 15:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne mogu da vjerujem, da iza Avale stoji onaj pinkovani seljačina Mitrović. :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 23857 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 1193  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]