banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 22:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Mar 2012, 17:00 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
LG je generalno spor u prebacivanju kanala, ista je situacija i na eltinoj digitali. A slika bi morala biti bolja preko TV-ovog tjunera, pogotovo ako koristiš SCART za transport AV signala od risivera do TV-a.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2012, 20:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2011, 16:41
Postavio sam ovo pitanje na drugoj temi al niko nista ne govori, pa pomislih mozda ce mi ovdje neko odgovoriti.
Treba mi savjet, tj. pomoc. U prilici sam da kupim izvjesni resiver hirschmann c-hd 207. Evo link za opis:
http://www.digikabel-shop.at/HD-Kabelre ... ::147.html
Zanima me da li bi sa njim mogao da gledam digitalu na elti, tj da li ima taj conax modul? Procitao sam da ima hd izlaz.
Ako neko ima preporuku ili savjet kakav resiver i gdje kupiti u BL bio bih zahvalan.

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2012, 21:05 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Po ovome što piše u specifikaciji, trebalo bi da može ;)

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 08:17 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Maj 2008, 13:23
nesoxy je napisao:
Bio sam danas u Blicu, pitao sam mogu li dobiti Concax CAM na revers na tri dana da probam? Ne moze. Nemaju "proceduru" za revers:). Probao kod njih u novim prostorijama u Kralja Alfonsa na LG televizoru. Nisam mogao procijeniti je li slika bolja nego kod mene posto imaju LED, ali ono sto sam primjetio je da Technisat sigurno brze mijenja kanale i da je na njemu EPG ipak puno pregledniji nego na LG TV. (moze biti i da je stvar navike). Uprkos ovome moglo bi me prebacit' na CAM je nedostatak uticnica iza TV-a (imam 8 ali ce mi trebati jos jedna uskoro) i zujanje koje je prisutno i primjetno na SCART 1 ulazu.

Ja ih zvao juce, kazu da ce kad se najavim doci tehnicari sa cam-om i sa risiverom, pa ako uspijemo ustimati cam, on ostaje, a ako ne onda ce mi ostaviti risiver, u pitanju je panasonic plasma p42s30. Ja bi najvise volio da uspije sa modulom na tv i da mogu da kupim od njih cam pa da ne dajem svaki mjesec bez veze 3km, sa ubacenim cam-om imam onda i rijeseno ako nekad budem hd paket zelio, jer mi ne treba u tom slucaju novi box sa hdmi izlazom, hd paket mi za sad nije nesto zanimljiv, nije neki izbor kanala bas. Zna li neko je li moguca kod njih kupovina cam-a i koliko on kosta? Ja sam pricao sa likom iz tehnicke sluzbe, on mi to nije znao reci, inace nasao sam ovo:

http://www.pik.ba/artikal/2242750/cam-m ... x-smardtv/

Ako je kod njih slicna cijena i ako proradi, uzeo bi ga.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 08:23 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

CAM ti neće raditi sa Panasonicovom plazmom, već je dosta ljudi pisalo o tome ovdje. Isto tako, pisano je da je cijena CAM-a kao i SD risivera; koliko je to para - ne znam...

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 09:12 
Pripravnik
Pripravnik

Ja mislio da se zbog ovoga nesto promijenilo:

http://www.hdtelevizija.com/forum/viewt ... 5&start=10

Igram se sad malo sa dvb-c skeniranjem na tv i nezavisno od izbora zemlje ne nalazim ni jedan kanal. Probacu jos malo dok mi ne dosadi.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 09:30 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ja sam se kod kolege igrao sa X20, ista situacija. Doduše, jednom je na automatskom skeniranju pronašao 2 nosioca (zemlja je bila Njemačka), nakon brisanja kanala i ponovnog skeniranja nije pronašao niti jedan :-? Ako ne može pronaći kanale, uzalud je i pokušavati sa CAM-om...

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 10:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
probaj sa "ostalim" zemljama... kod mene nadje sve (nebitno koja je zemlja) ali nece da memorise 5 kanala :S

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 11:50 
Pripravnik
Pripravnik

<Enter_name> je napisao:
Ja sam se kod kolege igrao sa X20, ista situacija. Doduše, jednom je na automatskom skeniranju pronašao 2 nosioca (zemlja je bila Njemačka), nakon brisanja kanala i ponovnog skeniranja nije pronašao niti jedan :-? Ako ne može pronaći kanale, uzalud je i pokušavati sa CAM-om...

Znam da nemam koristi od cam-a ako nemam liste na tv-u, zato i pokusavam ovako, za sada nista. Nije bas jednostavno ni mijenjati zemlju svaki put jer pogubim i analognu listu kod factory reset-a pa moram opet da skeniram i memorisem kanale. Probacu opet kasnije ako mi kakva ideja padne na pamet.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 18:17 
Pripravnik
Pripravnik

Kako nema edit posta, evo utisci, na rucnoj pretrazi mreze imam nivo signala oko 95% krenuo sam od 650 MHz pa stepenima po 8 MHz na vise. Ni jedan kanal nije nasao, probao sam symbol rate 6900 i automatic, isto je. Identicno stanje je i sa network id, probao 18001 i auto. Nasao sam neku temu na elitesecurity, bice da aneks ne postuje dvb-c standarde, da koristi neki ''divlji'' symbol rate. Ja sam ostao bez ideja za dalje. Ovo izgleda jednostavno ne ide.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 18:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Teško da koristi "divlji" symbol rate, pošto njihovi risiveri pronalaze kanale bez problema, a nisu ni po čemu posebni. Isto tako, kod kolega sam podešavao LG i Philips televizore, bez problema rade. I sam imam Panasonica (E30), na Elti radi bez problema, dok kod kolege X20 neće... Isto tako sam primjetio na X20 da kad ukucaš symbol rate 6900, pritisneš gore ili dole (smakneš sa polja gdje se kuca symbol rate), on ga smanji za 10 (na 6890); da li je to tako treba ili ne, nisam se udubljivao...

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 21:05 
Pripravnik
Pripravnik

Ostaje kod mene bez problema bilo koji broj na symbol rate, ali slaba korist od toga. Mozda bi pomoglo da se provjere tacno svi parametri na nekom od kanala na LG ili Philips televizoru, mozda nesto nije tacno od ovoga sto kucamo?

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 22:10 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Što se tiče Philipsa, podešava se samo symbol rate (6900 kS/s), dok se na LG-u podešava i modulacija (256QAM). Sa risivera sam očitavao parametre, tamo i piše Network ID (18001), ostatak isti. Nažalost, na Panasonicu se ne može očitati Network ID, pa nisam mogao vidjeti šta piše kada je uspio automatski pronaći 2 nosioca.

Vrh

PostPoslato: 25 Mar 2012, 23:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
CAM da je i 3 puta skuplji od risivera, vrijedi platiti...

Nema dodatnih kablova, daljinskih upravljača, uređaja sa kojih treba brisati prašinu....

Vrh

PostPoslato: 26 Mar 2012, 08:17 
Pripravnik
Pripravnik

Upravo tako, imas rijesene i hd i sd kanale na vrlo jednostavan nacin. Da sam ovo ranije vidio uzeo bi lg plazmu, jos je i jeftinija dobro bila :(

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2012, 18:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
Zna li iko zasto je na blicTV digitali generalno losa slika na RTS1, RTS2, svim SportKlub varijantama kanala, svim Discovery varijantama kanala, ... ? Ne govorim o nekim "kockanjima" slike ili slicnim artefektima, nego o dosta mutnoj slici na recimo prenosima utakmica. Gledati kosarku na RTS-u je naprimjer uzasno iskustvo. Nisam strucnjak za digitalnu TV, ali kao da je previse nizak bitrate ili nesto slicno.

U Sarajevu na Telemach mrezi sve varijante SportKlub kanala su savrseno cisti cak i na analognoj TV, primjera radi.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2012, 19:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
Sport klub kanali od kad su startali imaju muljavu sliku i generalno to je problem do enkodera koje koriste.

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 20:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2011, 21:02
Trazim na Tv hrvatske kanale i uvijek nadjem neke lijeve tipa SBTV itd... postoji li neki nacin da nadjem RTL ili HRT???mozda trebam samo par puta pretraziti dok jednom ne nadje???zna li neko???

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2012, 22:10 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Sep 2009, 11:40
To sto ti nalazi je MUX D. Pretrazi 23 i 39 kanal, MUX A i MUX B. Na 23 kanalu ti je HRT1 i 2, te RTL i NOVA, a na 39 kanalu su Doma TV i RTL 2.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2012, 14:13 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2011, 21:02
hvala na odgovoru...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 184 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]