banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Maj 2025, 08:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 163 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Feb 2010, 21:18 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
kreni od 650 stavi qam 256

ja sam sad gledao na 674 qam 256 i 790 kam 64 sigurno imaju kanali

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2010, 12:13 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 22 Feb 2010, 09:25
Možda je tu problem, jer ja nemam opciju da upisujem QAM. Samo frekvencija, Network ID, SymRate i tip servisa. I jos imam Quick ili Full scan.
Primjetio sam da posle full scana svi kanali imaju QAM 233, a ne vidim opciju za izmjenu.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2010, 14:35 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 30 Jan 2010, 13:39
Uvedene su nove brzine, a cijene starih paketa su smanjene [link]:

Slika

Ja imam kablovsku i internet (1 Mbit) i to plaćam (sve zajedno) 45 KM. Kad bih ja potpisao ugovor (besplatno) i ostao pri istoj brzini, a cijenu smanjio (sa 45 na 34 KM) i zatim uzeo ovu digitalnu televiziju, zajedno sa set top boxom to bi me sve zajedno mjesečno koštalo koliko i ovaj stari paket (ugrubo 45 KM).

Da sumiram: mogu li ostati na istoj brzini interneta, uzeti digitalnu televiziju i sve plaćati cca. 45 KM?

Samo želim da provjerim da li sam sve dobro shvatio.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 21:04 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Na analogiji trenutno se emituje mrak na svim kanalima...

A ja upadam u kuću, nema žene, niko ne zvoca, otvaram teglu krastavaca, snicle spremne, rucak topal, tekma na TV'u.... AAAAAAAAAA

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 01:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2005, 09:13
mangia je napisao:
Na analogiji trenutno se emituje mrak na svim kanalima...

A ja upadam u kuću, nema žene, niko ne zvoca, otvaram teglu krastavaca, snicle spremne, rucak topal, tekma na TV'u.... AAAAAAAAAA

jesu juce zatamnili ligu sampiona ali na svim kanalima :) dok danas je vec bolje pustili su je cak i na RTS i HTV2 nije prvi put to sam primjetio, kada RTRS prenosi tj.u utorak ls bude zatamjena obavezno na NOVA TV i RTS1, dok to vec drugi dan tj. u srijedu nije slucaj da li zato sto prenosi BHT1 pa ih on ne kontrolise i nemaju pritisaka da moraju i sl. neznam.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 08:01 
Majstor
Majstor

bht ne salje dopise prijetećeg karaktera....
u utorak rtrs nije poslao dopis (koliko ja znam) i išla je i nova i rts 1....

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 11:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

DANIJEL BL je napisao:
bht ne salje dopise prijetećeg karaktera....
u utorak rtrs nije poslao dopis (koliko ja znam) i išla je i nova i rts 1....

mozda na digitali na analogiji nije isla ni nova TV ni RTS1 i ne samo to vec su bili iskljucili komplet kablovsku(jedno par puta) tako da sam morao prebaciti na kucnu antenu i vecinu prenosa sam onda odgledao uz uzasno losu sliku na FTV sa Marijanom Mihailovicem, hajd bar je zanimljiviji od onog na RTRS :) ne znam sto ne puste FTV na analognoj, ako vec ima na digitalnoj onda znaci da imaju dogovor o reemitovanju signala pa ne vidim razlog da kanal koji se moze hvatati sa obicnom antenom ne puste i na kablovskoj.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 12:18 
Majstor
Majstor

Čudno je to s Aneksom...evo Arenu testiraju već 2 mjeseca ...kao da se na mjesec ide....

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2010, 18:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Arena Sport 1 ubacena na analognoj umjesto BBC, samo nesto slika nije u najboljem formatu(odsjecena sa strane), nadam se da ovo nije samo privremeno :)

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2010, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka

Neki dan umjesto b92 ide pink BH... srecom greska je bila u pitanju. nadam se da arena 1 ostaje :)

mozda nismo trebali spominjati javno :)

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2010, 23:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mangia je napisao:
Neki dan umjesto b92 ide pink BH... srecom greska je bila u pitanju. nadam se da arena 1 ostaje :)

mozda nismo trebali spominjati javno :)

izgleda da ostaje sad je i slika o.k. u full formatu :) a na mjestu pinka cesto navece znaju ubaciti kosavu, koja mogu reci nije losa tv bar po onom koliko sam ja primjetio onako na prvu. Raduje me sto ubacuju nove kanale samo sto to mora biti na ustrb postojecih, valjda mogu i prosiriti ponduud nisiu limitirani na ova 53 kanala. Ono sto bas nedostaje analognoj ponudi je jedan dobar filmski kanal, onaj Hallmark mi bezze.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 15:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
BL Boy je napisao:
Arena Sport 1 ubacena na analognoj umjesto BBC, samo nesto slika nije u najboljem formatu(odsjecena sa strane), nadam se da ovo nije samo privremeno :)

Umjesto kojeg BBC-ja?

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2010, 17:15 
Majstor
Majstor

koliko vidim mjesto običnog bbc

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 02:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
Да и ја подијелим свој поглед на ову Анексову услугу...

Ситуација: корисник аналогне кабловске мреже, незадовољан радом исте (сит сам се начитао порука типа "Service not available" и "Upozorenje pred isključenje: zbog neplaćenog računa..", редовно намјештање канала који се одједном појављују на новим фрекфенцијама итд., али због немогућности избора ћутим и трпим.

Међутим, ако већ немам избора ко ће ми бити кабловски оператер, онда сам мало размислио да проберем услугу коју користим. У ствари, привукао ме онај EduExtra пакет. Дакле, срачунам ја овако: основни аналогни пакет + основни дигитални пакет + пакет који ме занима + ПДВ, на телевизору са дигиталним тјунером итд. Одем и да се распитам у Анекс, прије коначне одлуке. Све сам добро претпоставио и коначно дођем до питања које је изазивало моју недоумицу. "Не желим бокс сет, тј. не желим да плаћам тих 4.65КМ". Онда, не може.

Размишљам, плаћам 10,80+ПДВ за аналогни пакет, који ми не треба јер имам дигитални, је л'. Затим, плаћам основни дигитални пакет са 30-50 канала који ме нимало не занимају. Не могу да бирам које канале хоћу да гледам. Потписујем уговор на 12 мјесеци. И још хоће харач? Можда, ал' кад ми буду надокнађивали трошак за струју коју тај уређај ствара!

Слажем се ја да они имају рјешење за телевизијске апарате без техничких могућности за дигиталну телевизију и да нуде алтернативу куповини одговарајућег телевизора, али ја имам одговарајући телевизор и они требају да се прилагођавају мени, а не ја њима. Али, да не улазим у причу о монополизму у Бањој Луци.

У сваком случају, на мени мјесечно губе десетак марака плус што имају незадовољног корисника који ће их напустити чим му се укаже прилика. А ја сам тек један од многих...

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 20:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
Koliko sam cuo, oni kodiraju svoj digitalni signal, pa zato nije moguce gledanje bez risivera i kartice. Dok, to sto pored digitalnog paketa, mora se placati i pretplata za analogne kanale... najblaze receno, glupost.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 23:03 
Stara kuka
Stara kuka

Ima i toga ali neko moje mišljenje je da su poučeni iskustvom Elte (10 televizora radi a 11-ti ne radi, pa sutradan obrnuto) su odlučili da skrate taj posao i uopšte i ne ponude opciju da korisnik posjeduje svoju opremu.

Ovako im je puno lakše nego da su pustili ljude da kupuju svašta nešto (pa čak i uređaje kod kojih samo na kutiji piše DIGITAL a vidjeli nisu digitale). U protivnom bi im trebao jedan Mirko MIočić u tehničkoj podršci da pohvata sve moguće probleme.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 23:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dejan je napisao:
Koliko sam cuo, oni kodiraju svoj digitalni signal, pa zato nije moguce gledanje bez risivera i kartice.

Мој телевизор има слот за CI+ картицу, тако да ни то није разлог да плаћам њихов топсетбокс...

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 23:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mangia je napisao:
Ima i toga ali neko moje mišljenje je da su poučeni iskustvom Elte (10 televizora radi a 11-ti ne radi, pa sutradan obrnuto) su odlučili da skrate taj posao i uopšte i ne ponude opciju da korisnik posjeduje svoju opremu.

Ovako im je puno lakše nego da su pustili ljude da kupuju svašta nešto (pa čak i uređaje kod kojih samo na kutiji piše DIGITAL a vidjeli nisu digitale). U protivnom bi im trebao jedan Mirko MIočić u tehničkoj podršci da pohvata sve moguće probleme.

То се рјешава тако да за вријеме пробног рада одвоје једног или два човјека који ће обилазити локације на којима се инсталира опрема и уочавати и рјешавати проблеме, тако да се на крају тог периода сними ситуација и донесе коначно рјешење. А поготово је то овдје потребно када гомила модела телевизора има Т и С тјунере и мјесто или два за CI(+).

Даље, мени је непотребан још један уређај у стану који морам негдје физички смјестити. Не треба ми још један даљински. Нећу да размишљам колико имам слободних утичница за струју и да ли ће ми требати продужни кабл или Т сплитер итд.

Све што они треба да ураде је да кориснику понуде избор: "Ако имате уређај који задовољава техничке услове можете, а не морате да узмете нашу опрему и тада имате, а не морате имати и нашу техничку подршку. Ако уређај не задовољава потребне услове, онда морате узети нашу опрему". И то је све. Али, не, они хоће паре без да их зараде. Тужно је што им се то може...

Да ја будем јасан, ако имам 22 марке да им дајем мјесечно за телевизију (ови пакети који ме занимају), тада имам и тих додатних 5 марака. Али, мене вријеђа тај став да сам ја овца која служи само за шишање. Зато не дам паре за њихов топ-сет. Не дам паре ни за картицу: ако хоће да им плаћам ову услугу, онда ће ми дати картицу на кориштење док год редовно измирујем рачун. И ту се сва прича завршава...

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 11:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U analognoj ponudi umjesto NET TV sada ide FTV, mislim da je ok potez posto znam dosta ljudi sto su trazili da FTV bude u ponudi, ako nista konacno cu moci prebaciti sa RTRS kada bude LS :) opet su ovamo koliko toliko bolji komentatori.

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2010, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka

kiovva je napisao:
.......... Не треба ми још један даљински. Нећу да размишљам колико имам слободних утичница за струју и да ли ће ми требати продужни кабл или Т сплитер итд.........

A njima ne treba kupusište od opreme u mreži što je pametno jer jedino tako kvalitet može biti maksmalan. Ne sviđa se ni meni 10 daljinskih na stolu ali ko nas pita...

NI Teol nije dopustio da ljudi sami kupuju modeme nego je slopio ugovor sa jednim proizvođačem i odbio da izlazi korisnicima u susret i objavljuje kako se šta podešava, i angažuje 10 ljudi koji poznaju materiju samo da bi udovoljio onima koji hoće svoj modem...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 163 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]